Wat is affiliate marketing?

Het online shoppen is de laatste jaren enorm veel populairder geworden. Zeker in de coronacrisis zijn we gaan inzien dat shoppen ook anders kan en dat vrijheid helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Daarom is geld verdienen met het internet de laatste jaren zo populair geworden, want dat genereert vrijheid én veel geld. Veel mensen die voor de tijd van het internet geboren zijn, geloven het niet, maar het kan toch echt: geld verdienen met internet. In dit artikel richten we ons op een vorm van e-commerce, namelijk affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten. Dit doe je met affiliate links. Als mensen op zo’n link klikken en iets kopen, krijgt de affiliate een commissie (een deel van het aankoopbedrag) van het affiliate netwerk.

Met affiliate marketing bouw je (meestal) een website waarop je dus andermans producten op promoot. Die producten (en de links ervan) vind je op affiliate netwerken, zoals PayPro en Daisycon. Ook Albert Heijn en Bol.com hebben een eigen affiliate netwerk.

Hoe affiliate marketing werkt.

Voor affiliate marketing heb je geen eigen producten, maar promoot je de producten van een bedrijf of particulier. Hiervoor heb je een website nodig. Het is makkelijk om een website te bouwen met WordPress; hier vind je een stap voor stap uitleg hoe je dat doet.

Voor de website is content het allerbelangrijkste. Google houdt van content. Hoe meer content je hebt en hoe geregelder je een nieuw artikel plaatst op je website, hoe meer Google je website zal waarderen en hoe hoger je website zal komen in Google.

Dat is zaak voor later. Als je net bent begonnen met affiliate marketing, of nog helemaal niet bent begonnen, is het namelijk handig om eerst de videotraining van Jacko Meijaard te kopen. Die videotraining heet de ‘Affiliate Marketing Revolutie’ en daarin wordt door Jacko Meijaard stap voor stap uitgelegd hoe je een winstgevende affiliate website opzet. Daar lees je hieronder meer over.

Wat is de AMR?

Affiliate Marketing Revolutie videotraining van Jacko Meijaard. Blauwe dvd.

De Affiliate Marketing Revolutie (afgekort de AMR) is de videotraining van Jacko Meijaard waarin hij je stap voor stap uitlegt hoe je een winstgevende website bouwt. Het is dus het ideale programma als je net begint met affiliate marketing. Zeker in combinatie met het boek ‘De Laptop Lifestyle’ van Jacko Meijaard en de persoonlijke begeleiding door Jacko en zijn team, is deze cursus zeer waardevol.

De AMR bestaat uit zogeheten modules. Er is een module voor een goede mindset, een voor uitleg over affiliate marketing en modules met de stap voor stap uitleg. Doorloop deze modules en volg deze stappen op. Als je geen actie onderneemt na het aanschaffen van de videotraining, zul je ook geen resultaat zien.

Deze modules vind je op het forum van Internetsuccesgids.nl. Heb je de AMR aangeschaft en ben je op het forum? Ga dan naar ‘Trainingen’ waar je allerlei trainingen vindt. Klik hier op ‘Affiliate Marketing Revolutie 4.0’. Hier vind je de modules. Doorloop deze allemaal en onderneem actie!

Ben je nog niet helemaal overtuigd om de AMR aan te schaffen? Lees hier dan eerst de review!

Wie is Jacko Meijaard?

De AMR is gemaakt door Jacko Meijaard, maar wie is hij eigenlijk?

Jacko Meiaard met een microfoon in zijn handen spreekt een zaal toe.
Jacko Meijaard

Jacko is een internetondernemer. Hij heeft meerdere websites waar hij meer dan 10.000 euro per maand mee verdient! Hij wil andere mensen graag helpen dit ook te realiseren, daarom heeft hij ‘De Laptop Lifestyle’ geschreven en de AMR gemaakt. Hij organiseert meerdere keren per jaar zogeheten ‘Clarity Calls’ waarin hij jou persoonlijk gaat helpen en kijken wat je nog kunt verbeteren en wat je doelen zijn.

Als je op Google zoekt naar ‘Jacko Meijaard’, vind je alleen maar positieve reacties. Dit omdat hij mensen gewoon écht wilt helpen. De AMR is ook de beste afiliate marketing training die je op het internet zult vinden.

Ook is hij actief op social media. Op Instagram bijvoorbeeld post hij regelmatig nieuwe content.

Ten slotte is hij geïnterviewd door het AD, dat lees je hier.

Lees hier meer over Jacko Meijaard.

Wat is SEO?

Niet alleen voor affiliate marketing, maar voor alle soorten websites maak je gebruik van SEO. Tenzij je betaalt voor advertenties via Google Ads.

Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om een goede SEO strategie te hebben. Maar wat is SEO eigenlijk?

SEO is alles wat je doet om hoger te scoren in Google of andere zoekmachines, zoals Bing. SEO betekent Search Engine Optimization (Zoekmachine Optimalisatie). Anno 2021 zijn er zoveel websites dat je een heel goede SEO strategie moet hebben om je concurrentie te verslaan. Lees hier hoe je dat doet.

Online geld verdienen

Veel mensen geloven niet dat je geld kunt verdienen met het internet. Dit zijn logischerwijs vooral mensen die voor het internet-tijdperk geboren zijn. Vroeger dachten we altijd dat je alleen geld kon verdienen door te studeren of een goede opleiding te hebben, maar tegenwoordig weten we wel beter. De meeste succesvolle ondernemers zijn vroegtijdig gestopt met school om hun bedrijf te starten.

Er zijn ook andere manieren om geld te verdienen naast affiliate marketing en een baan of een eigen bedrijf runnen. Hieronder zie je enkele voorbeelden van hoe je online geld kunt verdienen naast affiliate marketing.

Dropshipping

Dropshipping is een vorm van e-commerce.

Dropshipping betekent dat je een webwinkel hebt zonder voorraad. Bij een bestelling stuurt de producent, groothandel of leverancier producten direct naar jouw klant. Jouw webwinkel regelt geen logistieke zaken en hoeft ook geen voorraad aan te houden.

Het betekent dus eigenlijk dat je een webshop hebt zonder dat je die producten zelf op voorraad hebt. Als een klant zo’n product bij de webshop bestelt zal de webwinkelier het product niet zelf verzenden, maar bestelt hij het bij de fabrikant of groothandel. Die stuurt het vervolgens direct door naar de klant.

Spaarprogramma’s

Een andere manier om online geld te verdienen is door middel van spaarprogramma’s. Wat zijn spaarprogramma’s?

Aanbiedingen bij webshops

Nou, dat is eigenlijk heel simpel: je kunt geld verdienen door mailtjes te lezen die het bedrijf (het spaarprogramma) naar je stuurt, door op banners te klikken, mee te doen aan acties en onderzoeken en soms zelfs met spelletjes spelen. Klinkt goed toch?

Het is de makkelijkste manier om online wat bij te verdienen, want je hebt alleen een laptop, internetverbinding en een e-mailadres nodig. Veel kun je er niet mee verdienen, maar het is zeker een leuk zakcentje en je bespaart op je online aankopen!

Het is zeker het proberen waard.

Social media

De laatste manier die we in dit artikel ter sprake nemen, is social media. Ook daar kun je geld mee verdienen.

Ook op social media kun je gebruik maken van affiliate marketing. Dit is verreweg de beste manier om geld te verdienen. Je deelt acties en reclames van bedrijven via jouw eigen profielen, en krijgt betaald wanneer iemand via die link of banner iets doet. Dat kan zijn dat er iets wordt verkocht, maar soms word je al beloond voor een inschrijving of vrijblijvende offerte aanvraag. Soms zelfs al voor de klik!

Logo’s van social media netwerken, zoals Facebook.

Als je een bekend profiel hebt, wordt je vanzelf interessant voor bedrijven. Je kunt geld vragen om een advertentie op je profiel te laten plaatsen.

Een andere manier is om mensen op je profiel door te verwijzen naar je eigen webshop of website. Zeker als je veel volgers hebt en die klikken allemaal op deze link en kopen een product, verdien je veel geld.

Meer manieren weten? Lees dit artikel voor bijna alle manieren voor online geld verdienen.

Conclusie

Affiliate marketing is het makkelijkste verdienmodel dat er is en je kunt er nog veel geld mee verdienen ook! Daarvoor is het wel belangrijk om te weten wat je doet. Je moet bijvoorbeeld een goede SEO strategie hebben, anders kun je je concurrenten onmogelijk verslaan. Ook is het van belang dat je een niche kiest waar jij ervaring mee hebt of waar je al wat van af weet.

De makkelijkste manier om met affiliate marketing te starten is door de AMR aan te schaffen. Door op onderstaande knop te klikken, ga je naar de geheime kortingspagina die Jacko elk moment weer offline kan halen. Wees dus snel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: