Geld verdienen met internet? Hier lees je hoe!

Toetsenbord met de letters ‘Make money’.

Kun je geld verdienen op het internet? Dat vragen veel mensen zich af. Wat veruit de meeste mensen niet weten is dat dat ook daadwerkelijk kan. Er zijn talloze manieren om geld te verdienen op het internet, ook al is het maar een klein bedrag.

Enkele voorbeelden van verdienmodellen op internet zijn: eigen webshop bouwen, affiliate marketing, spaarprogramma’s en enquêtes invullen.

Zo zijn er nog veel meer waarvan er hieronder een aantal worden besproken en onder de loep genomen worden, want is het wel veilig? Dat zoeken we uit!

Dit komt aan bod:

 • Affiliate marketing
 • Eigen webshop
 • Enquêtes invullen
 • Spaarprogramma’s
 • Podcasts
 • Dropshipping
 • Beleggen
 • Apps bedenken en ontwikkelen
 • E-books schrijven
 • YouTube
 • Social media

Affiliate marketing

Affiliate marketing wordt steeds groter en bekender. Er zijn duizenden mensen die een flink inkomen verdienen met affiliate marketing. Maar wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is het promoten van producten van andere personen en/of bedrijven tegen een vooraf afgesproken vergoeding.

Afbeelding over hoe affiliate marketing werkt.

Het is het ideale verdienmodel, want alle partijen worden er beter van. De koper klikt op de affiliate link op de website van de affiliate, wordt doorgestuurd naar een (grote) webshop, zoals Bol.com, koopt een product en krijgt het product vervolgens binnen.

De webshop betaalt de affiliate een vergoeding als dank dat hij een klant heeft doorgestuurd naar de webshop. Hierdoor verdienen zowel de webshop als de affiliate geld en is het dus het ideale verdienmodel, want alle partijen worden er beter van.

Het feit dat het al tientallen jaren bestaat zegt al genoeg over de veiligheid.

Meer weten over affiliate marketing en hoe je er geld mee kunt verdienen? Klik dan hier!

Eigen webshop

Om geld te verdienen met behulp van het internet kun je ook een eigen webshop opzetten.

Afbeelding van een webshop waar iets wordt gekocht met een pinpas.

Alle webshops zijn klein begonnen en waren eerst slechts een idee. Door hard en vooral slim te werken zijn webshops als Bol.com en Amazon groot geworden.

Dus wil je een eigen webshop opzetten? Haak niet af als het even niet lukt, maar ga door. Alleen dan krijg je wat je wilt.

Alle webshops zijn klein begonnen en waren eerst slechts een idee.

Door hard en vooral slim te werken zijn webshops als Bol.com en Amazon groot geworden.

Enkele voorbeelden van websites waar je een webshop mee kunt opzetten zijn mijnwebwinkel.nl, webwinkelopzetten.nl en speak.nl.

Enquêtes invullen

Ook als je online enquêtes invult kun je een aardig zakcentje verdienen. Het is niet zo dat je er rijk van wordt, maar je kunt er een aardig zakcentje mee verdienen als je dagelijks enquêtes invult.

Logo van PanelClix.

Een voorbeeld van een online panel is PanelClix. Dit is een groot platform waar dagelijks veel enquêtes te vinden zijn.

Een ander voorbeeld is Mobrog. Dit is een Duits bedrijf waar je enquêtes kunt invullen tegen een kleine vergoeding.

Wij hebben deze websites getest en dit zijn twee bedrijven die 100% veilig en betrouwbaar zijn.

Je kunt je altijd weer afmelden of uitschrijven als je er mee wilt stoppen. Het is zeker het proberen waard als je een lekker zakcentje wilt bijverdienen!

Spaarprogramma’s

Ik hoor je denken, wat zijn spaarprogramma’s? Nou, dat is eigenlijk heel simpel: je kunt geld verdienen door mailtjes te lezen die het bedrijf (het spaarprogramma) naar je stuurt, door op banners te klikken, mee te doen aan acties en onderzoeken en soms zelfs met spelletjes spelen.

Aanbiedingen bij webshops

Het is de makkelijkste manier om online wat bij te verdienen, het enige dat je nodig hebt is een computer, een e-mailadres en internetverbinding.

Het beste en bekendste spaarprogramma is EuroClix. Op EuroClix kun je Clix sparen waarmee je op voetbal wedstrijden en Formule 1 races kunt gokken, meedoen aan loterijen om meer Clix te verdienen en meedoen aan Lucky Clix, een soort gokspelletje om nog meer Clix te verdienen. Ook krijg je Clix door enquêtes in te vullen via PanelClix en door op bepaalde websites via EuroClix producten te kopen.

Met deze zogenaamde Clix kun je dus meedoen aan de Lottery Clix, Lucky Clix en gokken op wedstrijden, maar je kunt je ook laten uitbetalen voor echt geld als je duizend Clix of meer hebt.

Het is helemaal gratis en er zijn geen onverwachte kosten aan verbonden. Het is 100% betrouwbaar en je kunt er wat mee bijverdienen. Probeer het ook!

Podcasts

Je hebt vast weleens een podcast geluisterd. Over sport of andere hobby’s of zakelijke podcasts, het maakt niet uit.

Je kunt zelf podcasts opnemen en op iTunes of Spotify zetten. Tevens zijn er nog meer platformen die je kunt gebruiken.

Als je nieuw bent met podcasts opnemen, is het verstandig om eerst een publiek te creëren. Pas als je een aardig groot netwerk hebt met veel luisteraars kun je afspraken maken met adverteerders. Adverteerders betalen grote bedragen als je een deal met ze sluit. Om goede afspraken te maken kunnen bepaalde bureaus je eventueel ook helpen.

Zo is het dus mogelijk om geld te verdienen met podcasts, maar je kunt ook je eigen producten of andermans producten promoten in je podcasts waardoor je geld verdient als mensen dat kopen.

Het is het proberen waard!

Dropshipping

Een andere veel gebruikte manier om geld te verdienen via het internet is dropshipping. Maar wat is dropshipping?

Dropshipping betekent dat je een webwinkel hebt zonder voorraad. Bij een bestelling stuurt de producent, groothandel of leverancier producten direct naar jouw klant. Jouw webwinkel regelt geen logistieke zaken en hoeft ook geen voorraad aan te houden.

Afbeelding van hoe dropshipping werkt. Je ziet iemand die iets koopt, dat wordt doorgestuurd naar de leverancier en die verstuurd het naar de klant.

Als je wilt beginnen met dropshipping heb je dus een webwinkel nodig. Maar het voordeel van dropshipping: je hebt geen voorraad en je hoeft geen logistieke zaken te regelen.

Maar er zitten ook consequenties aan. De consumenten bestellen bij jou, dus of de pakketjes goed aankomen bij de klant, is jou verantwoordelijkheid.

Lijkt het wat voor jou? Probeer het eens!

Lees hier meer over dropshipping.

Beleggen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te beleggen. Maar wat is beleggen eigenlijk en hoe kun je er mee beginnen?

Beleggen is het kopen van iets met de verwachting dat het later meer waard wordt. Dit kan bijvoorbeeld een aandeel in een Nederlands bedrijf zijn. Er zijn echter veel meer mogelijkheden en vormen van beleggen dan je in eerste instantie zou denken.

Pijl die omhoog wijst met een oplopende grafiek.

Je kunt op internet bijna overal in beleggen, maar wat is nou wel verstandig en wat niet?

Het beste is het om te beleggen in aandelen van grote bedrijven. Dit kan het beste via de broker Plus500.

Plus500 is de meest betrouwbare broker die door miljoenen mensen over de wereld wordt gebruikt.

Maar beleggen brengt ook risico’s met zich mee. Zo kun je je inzet verliezen en ben je je geld kwijt. Denk dus wel goed na voordat je ergens in investeert.

Miljoenen mensen gingen je al voor! Probeer het ook eens!

Apps bedenken en ontwikkelen

Veel mensen denken dat een app maken veel geld kost. Soms is dat ook zo, maar wat veel mensen niet weten, is dat er ook manieren zijn waarop je gratis applicaties kunt ontwikkelen.

Een manier waarop jij gratis een app kunt bouwen, is door zelf te gaan programmeren. Dit wist je waarschijnlijk al, maar de vraag is dan hoe je kunt leren programmeren. Er zijn verschillende gratis tutorials die jou kunnen helpen bij het bouwen van jouw eigen applicatie.

Als je naar de website van Android of Apple gaat, bieden ze je gratis programmeertrainingen.

Een gratis tool om apps te maken is App Inventor. Deze tool werd in 2010 gelanceerd door Google, maar is hier ondertussen mee gestopt. De Universiteit van Massachusetts is verder gegaan met het ontwikkelen van deze tool.

Met deze online tool kun je zonder kosten apps ontwikkelen voor Android. Volgens App Inventor is het maken van applicaties met hun service net zo makkelijk als het in elkaar zetten van een puzzel.

Als je echt een goede app hebt ontwikkelt die veel mensen downloaden, dan kun je er erg veel geld mee verdienen.

Wilt je het proberen? Kijk op de bovenstaande websites en bouw een mooie app!

E-books schrijven

Een e-book is eigenlijk een digitaal boek wat je kunt downloaden en (eventueel) kunt uitprinten.

E-book met een telefoon.

Je kunt een e-book op je computer lezen, maar ook bijvoorbeeld op je iPad of iPhone. Natuurlijk kun je een ebook ook op een e-reader lezen. Een e-reader is een soort iPad, maar dan alleen geschikt voor boeken.

Natuurlijk heb je eerst een onderwerp nodig om over te schrijven. Als je een goed onderwerp hebt, kun je beginnen met schrijven!

Wat levert de verkoop van een e-book nu eigenlijk op? Welke prijs kan je eigenlijk rekenen voor een e-book? Zelf vraag ik 14,95 euro (incl. BTW) per e-book.

Om je e-books te verkopen kun je een pdf- bestand aan PayPro toevoegen. Als mensen het e-book dan kopen, krijgen ze het pdf- bestand met een factuur die automatisch door PayPro wordt gegenereerd en verzonden. Super handig!

Het kost natuurlijk wel heel veel tijd om een e-book te schrijven, maar als je eenmaal een mooi e-book geschreven hebt, kun je er aardig wat mee verdienen.

Probeer het ook!

YouTube

Je wist waarschijnlijk al dat je geld kunt verdienen met YouTube. Als je veel abbonees hebt en veel kijkuren, kun je al veel geld verdienen met YouTube.

Filmpjes maken en editten, voor veel mensen is het appeltje eitje en voor veel andere mensen (vooral wat oudere mensen) lijkt het onmogelijk.

YouTube logo.

De meest gebruikte manier om geld te verdienen met YouTube is om advertenties te laten draaien in je YouTube filmpjes. Voor elke keer als er een advertentie wordt afgespeeld, krijgt de YouTuber een vergoeding. Naarmate de kijkersaantallen hoger worden, worden de vergoedingen dus ook steeds hoger.

Met YouTube kun je ook affiliate marketing toepassen. Bij affiliate marketing promoot je diensten en producten van derden. Dit doe je door affiliate links te plaatsen. Wanneer een kijker vervolgens op de affiliate link klikt en een product koopt verdien je een commissie.

Als je YouTube kanaal groot genoeg is, kun je ook starten met het verkopen van merchandise. Dit zijn producten die worden verkocht, waarbij de naam van de YouTuber of het YouTube kanaal op de producten staat.

Denk hierbij aan petten, t-shirts, vesten en pennen. Dit doen youtubers vaak in samenwerking met een commercieel bedrijf. Daarbij kan de verkoop van een t-shirt al snel € 5,- opleveren voor de YouTuber aan inkomsten.

YouTubers kunnen naast merchandise ook gesponsord worden door een bedrijf die een gratis product aanbiedt in ruil voor promotie van het product.

Lijkt geld verdienen met YouTube wat voor jou? Maak dan een account aan op YouTube en start met video’s maken!

Social media

De meeste mensen weten niet dat je geld kunt verdienen met social media, maar dit kan wel!

Logo’s van Whatsapp, Instagram, YouTube, Pinterest, Facebook, Snapchat, Google Plus, LinkedIn en Twitter.

Ook op social media kun je gebruik maken van affiliate marketing. Dit is verreweg de beste manier om geld te verdienen. Je deelt acties en reclames van bedrijven via jouw eigen profielen, en krijgt betaald wanneer iemand via die link of banner iets doet. Dat kan zijn dat er iets wordt verkocht, maar soms word je al beloond voor een inschrijving of vrijblijvende offerte aanvraag. Soms zelfs al voor de klik!

Als je een bekend profiel hebt, wordt je vanzelf interessant voor bedrijven. Je kunt geld vragen om een advertentie op je profiel te laten plaatsen.

Een andere manier is om mensen op je profiel door te verwijzen naar je eigen webshop of website. Zeker als je veel volgers hebt en die klikken allemaal op deze link en kopen een product, verdien je veel geld.

Dit kan met bijvoorbeeld TikTok. Lees hier meer over TikTok.

Ben jij enthousiast geworden van al deze tips om online geld te verdienen? Begin dan nu alvast met een verdienmodel die jou interesseert en wie weet ga je veel geld verdienen!

Affiliate marketing is het makkelijkste verdienmodel dat er bestaat. Wil jij hiermee beginnen? Dat kan! Klik op de knop hieronder om met affiliate marketing te beginnen en ontdek de vele mogelijkheden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: