Waarom je nooit met affiliate marketing hacks moet beginnen

Als het je op de lange termijn niet lukt om geld te verdienen met affiliate marketing, bestaat de kans dat je wanhopig raakt en affiliate marketing hacks gaat gebruiken. Wat zijn affiliate marketing hacks en waarom is het geen goed idee om deze te gebruiken? Lees verder.

Vrouw schrijft met zwarte pen ‘Growth Hacking’ op bord met gekleurde pijlen.

Wat zijn affiliate marketing hacks?

Een belangrijk kenmerk van een affiliate marketing hack is dat de focus op de korte termijn ligt. Op korte termijn wil je bezoekers naar je website halen, maar je denkt niet aan de lange termijn. Dat terwijl lange termijn denken juist zo belangrijk is.

Maar wat zijn affiliate marketing hacks eigenlijk? Dit zijn enkele voorbeelden:

  • Gedurende korte tijd adverteren via social media of Google;
  • Een kortingsactie van een product benadrukken op je website;
  • Een eenmalige mailing naar e-mailadressen die je via het internet gekocht hebt.

Gedurende korte tijd adverteren via social media of Google lijkt eerst misschien heel interessant, maar het is voor de korte termijn, terwijl je bij affiliate marketing juist voor de lange termijn moet denken.

Stel nou dat er een product is dat je wilt promoten en het bedrijf die het levert, bijvoorbeeld Bol.com, een korting geeft op het product. Veel mensen gaan dan via social media en Google die kortingsactie benadrukken en er een review over schrijven. Maar deze review is na deze kortingsactie niet meer relevant, dus heb je er niks meer aan.

Daarom is het verstandig om niet een tijdelijke review over een kortingsactie te schrijven, maar een review voor de lange termijn die maandenlang (misschien wel jarenlang) relevant blijft.

Dat is ook zo bij adverteren via social media of Google. Je moet niet voor de korte tijd adverteren en die tijdelijke kortingsactie benadrukken, maar voor de lange termijn adverteren zodat mensen de advertentie in de toekomst nog steeds relevant vinden.

Waarom moet je geen affiliate marketing hacks gebruiken?

Zoals gezegd zijn affiliate marketing hacks gericht op de korte termijn, terwijl je bij affiliate marketing juist voor de lange termijn moet denken. Anders heb je niet de juiste mindset (lees hier hoe je je mindset kunt verbeteren). Dat is eigenlijk de reden dat je ze niet moet gebruiken. Affiliate marketing draait om de lange termijn, niet om de korte termijn.

Schrijf daarom nooit een review over een kortingsactie, want die is er maar tijdelijk, maar schrijf een review over dat product voor de lange termijn die over een aantal jaar nog steeds relevant is.

Uiteindelijk is het je eigen keus of je het wel of niet doet, maar wij adviseren je om voor de lange termijn te schrijven en te adverteren en niet voor de korte termijn.

Waarom moet je altijd voor de lange termijn denken?

Als je streeft naar financiële onafhankelijkheid is zó ontzettend belangrijk om voor de lange termijn te denken. Wil je die ene week per jaar veel geld verdienen door een aanbieding van Bol.com of wil je financieel onafhankelijk worden? Waarschijnlijk het laatste. Dus is langetermijndenken ontzettend belangrijk.

Man maakt met zwarte stift een tabel met ‘Short term’ en ‘Long term’ denken.
Korte of lange termijn denken?

Affiliate marketing is een langzaam proces. Het duurt weken, maanden en misschien wel een jaar voordat je je eerste commissie hebt verdient. Daarna duurt het weer weken voordat je je tweede commissie verdient. De eerste twee jaar verdien je nog niet zo heel veel, misschien hooguit een paar duizend euro. Dat is niet genoeg om van te leven.

Maar als je door blijft gaan en voor de lange termijn denkt, kun je na een aantal jaar meer dan honderdduizend euro verdienen.

Conclusie: je moet op de termijn denken, omdat affiliate marketing een langzaam proces is waarvoor je veel geduld moet hebben. Je moet ook langetermijndoelen stellen voor jezelf, zo blijf je gemotiveerd. Motivatie is ook heel belangrijk bij affiliate marketing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: