Zó ziet de toekomst van affiliate marketing er uit!

In de maatschappij en alle sectoren treden momenteel veel veranderingen op. Zo worden er steeds meer elektrische auto’s gemaakt en moet alles zoveel mogelijk klimaatneutraal zijn.

Ook bij affiliate marketing treden er veranderingen op. Dat is ook logisch, aangezien affiliate marketing nog nooit zo populair is geweest.

Er wordt elke dag veel geklaagd door affiliate marketeers dat de concurrentie te veel is. En dat is ook zo; de concurrentie is moordend en het wordt alleen maar meer.

In dit artikel gaan we het hebben over de veranderingen die ik verwacht en waar je rekening mee moet houden in de toekomst. Lees verder.

Toekomst affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van prestatiegerichte marketing. Het betekent het promoten van producten die niet van jou zijn op jouw website, social media of waar dan ook in ruil voor commissie.

Je promoot dus producten van andere bedrijven of personen waar je per verkocht product een deel van het aankoopbedrag voor terugkrijgt. Dat bedrag heet een commissie.

Die producten vind je op affiliate netwerken, zoals PayPro. Mijn advies is om je aan te melden bij meerdere affiliate netwerken en producten uit te kiezen die binnen jouw niche passen.

Bij bijvoorbeeld PayPro zijn er meer dan 300 producten die je kunt promoten, veelal cursussen en e-books. Klik op één van die producten en je ziet de beschrijving van het product en de maker ervan. Daaronder zie je jouw unieke affiliate link die ervoor gaat zorgen dat jouw website bezoekers doorgestuurd gaan worden naar de website van de producteigenaar (de adverteerder), waardoor je commissies kunt verdienen.

Affiliate marketing.

Er zijn grote bedrijven als Bol.com en Amazon die een eigen affiliate netwerk hebben, waardoor je de miljoenen producten op die websites allemaal kunt promoten.

Affiliate marketing is een uitstekende manier om geld te verdienen met het internet. De meeste mensen geloven niet dat dit mogelijk is, maar de resultaten van affiliate marketeers (zoals Jacko Meijaard) geven duidelijk aan dat dit wél kan.

Het mooie van affiliate marketing is dat je vrijwel niets nodig hebt om te beginnen, op een laptop met internetverbinding na. En dat terwijl het op de lange termijn zowel vrijheid als geld kan creëren.

Wat is de huidige status van affiliate marketing?

Voordat we het over de toekomst van affiliate marketing gaan hebben, komt eerst de huidige status aan bod. Want hoe staat het vandaag de dag met affiliate marketing?

De laatste jaren zijn steeds meer mensen begonnen met affiliate marketing en werd affiliate marketing steeds populairder. Nu is affiliate marketing écht heel populair en zijn er duizenden mensen die hier een flink passief inkomen mee verdienen.

Dit is ook volkomen logisch. Affiliate marketing heeft namelijk veel voordelen te bieden tegen lage opstartkosten. Ook gaan steeds meer mensen online shoppen, wat nieuwe kansen biedt voor webwinkels en affiliate marketeers. De online wereld wordt in feite dus steeds groter.

Daarnaast zien wij ook dat de affiliate netwerken een gigantische groei door hebben gemaakt. De meest sprekende voorbeelden hiervan zijn zonder twijfel Awin en TradeTracker. Deze twee affiliate netwerken zijn ooit klein begonnen, maar zijn nu internationaal actief. Ook in ons land hebben deze netwerken een kantoor, aangezien zij ook zien dat affiliate marketing in Nederland zéér populair is.

Helaas gaat ook affiliate marketing niet alleen over rozen. Er is namelijk zoveel concurrentie dat er steen en been wordt geklaagd door affiliate marketeers.

Ook zal het maanden duren voordat je resultaten gaat zien van je harde werk.

Kortom, dit is de beste tijd om te starten met affiliate marketing, omdat nu veel mensen online hun producten kopen en in de toekomst wordt affiliate marketing alleen nog maar populairder waardoor het steeds moeilijker wordt om boven de concurrentie uit te stijgen.

De toekomst van affiliate marketing, dit kunnen we verwachten

Er wordt verwacht dat de toekomst van affiliate marketing er rooskleurig uit zal zien. Er zullen meer en meer bedrijven zijn die zich aanmelden voor affiliate marketing. Ook zal high ticket affiliate marketing steeds populairder worden, zo zegt Jacko Meijaard.

Wat is high ticket affiliate marketing eigenlijk? Lees verder voor de toekomst van affiliate marketing.

High ticket affiliate marketing

High ticket affiliate marketing is het promoten van dure producten, zoals een cursus van een paar duizend euro of een auto. Deze vorm van affiliate marketing is met een flinke opmars bezig.

Dit komt omdat high ticket affiliate marketing relatief weinig concurrentie heeft in vergelijking met low ticket affiliate marketing, waardoor veel affiliates overstappen op deze vorm van affiliate marketing.

Meer en meer adverteerders melden zich aan voor affiliate marketing, waarvan sommige adverteerders echt dure producten aanbieden.

Met high ticket affiliate marketing promoot je dus dure producten. Hiervoor krijg je natuurlijk wel een erg hoge commissie, in sommige gevallen is de commissie maar liefst 500 euro per verkocht product. Maar het is wel veel lastiger om iemand te overtuigen een product te kopen van 1000 euro dan van bijvoorbeeld 20 euro. 1000 euro is een enorme investering wat je niet zomaar uitgeeft. Daarom is het bij high ticket affiliate marketing van belang dat je een grote overtuigingskracht hebt zodat mensen het waard vinden die investering te doen.

Kortom: high ticket affiliate marketing gaat een mooie tijd tegemoet. In de toekomst gaat deze vorm van affiliate marketing, waarbij je dure producten promoot, alleen nog maar populairder worden. Daarom is dit de beste tijd om hiermee te starten, want over een paar jaar is het misschien zó populair dat er te veel concurrentie is waardoor het lastig is om daar tussen te komen.

Grotere toestroom van nieuwe adverteerders

Een andere verwachting is dat de toestroom van adverteerders steeds groter wordt. De laatste jaren zijn er al steeds meer adverteerders (bedrijven) gestart met affiliate marketing.

Doordat dit in de toekomst alleen nog maar gaat toenemen, komen er steeds meer kansen voor affiliate marketeers. Doordat er steeds meer adverteerders zijn (en dus ook meer (verschillende) producten) hebben affiliate marketeers een grotere keuze aan adverteerders en producten. Een gevolg hiervan is dat er weer nieuwe niches bij komen waardoor affiliates meer websites kunnen opzetten.

Aan de andere kant zullen er ook adverteerders zijn die stoppen met affiliate marketing. Dan kun je hun producten niet meer promoten. Dit hebben we in 2020 gezien bij Ikea. Ikea was een halfjaar lid van Awin, maar besloot er mee te stoppen.

De conclusie is dus dat er steeds meer nieuwe adverteerders en dus ook nieuwe producten bij komen om te promoten. Hierdoor ontstaan er weer nieuwe niches en kunnen affiliates nieuwe websites opzetten. Aan de andere kant zullen er ook adverteerders stoppen met affiliate marketing. Hierdoor is het niet meer mogelijk om dat bedrijf of hun producten te promoten.

Nieuw meetsysteem

Ik verwacht dat het nieuwe meetsysteem dat recentelijk is gelanceerd door TradeTracker in de toekomst verder uitgebreid zal worden. Dit meetsysteem heet Real Attribution en zorgt ervoor dat je in meerdere situaties een commissie gaat ontvangen. Niet alleen als je jouw bezoeker daadwerkelijk een product hebt laten kopen, maar ook als je eerder in het beslissingsstadium een rol hebt gespeeld. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van alleen de order, maar ook van het gehele zoektraject van jouw bezoeker.

Hoe dit precies in zijn werk gaat in de toekomst is voor mij ook nog een raadsel. Wel denk ik dat in de toekomst steeds meer affiliate netwerken gebruik gaan maken van dit nieuwe meetsysteem.

Het is verstandig om je bij alle grote affiliate netwerken in te schrijven, zodat je hier in de toekomst goed op in kan spelen.

Hieronder vind je een video van TradeTracker zelf waarin wordt uitgelegd hoe Real Attribution werkt.

Conclusie

De wereld is flink aan verandering onderhevig. Dit is ook zo bij affiliate marketing.

Ik verwacht dat high ticket affiliate marketing steeds populairder wordt, omdat low ticket affiliate marketing steeds minder perspectief biedt vanwege de moordende concurrentie. Hierdoor stappen affiliate marketeers in de toekomst vaker over op high ticket affiliate marketing.

Ook verwacht ik dat er steeds meer bedrijven zullen zijn die starten met affiliate marketing, maar dat er ook bedrijven zijn die stoppen.

Ten slotte wordt een ander meetsysteem in de toekomst waarschijnlijk steeds meer gebruikt. Dit meetsysteem zorgt ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van alleen de order, maar ook van het gehele zoektraject van de website bezoeker.

Denk jij dat er nog meer veranderingen zullen optreden?

Wil je mee profiteren van de groeiende online consumptie? Start ook met affiliate marketing via de knop hieronder!

Milo Groen

Ik ben Milo Groen en mijn missie is om jou wegwijs te maken in de wereld van affiliate marketing en SEO door middel van mijn waardevolle blogberichten en social media-kanalen. Elke zondag zal er een nieuw artikel online komen op deze website, dus kom in de toekomst zeker nog even terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s