Wat zijn affiliate netwerken?

Affiliate marketing is het online promoten van producten. Maar waar haal je die producten vandaan? Dat doe je voornamelijk van affiliate netwerken. Maar wat zijn affiliate netwerken eigenlijk? Je leest het hier!

Wat zijn affiliate netwerken?

Affiliate netwerken zijn websites (netwerken) waarop je allerlei producten kunt vinden van verkopers. Het affiliate netwerk PayPro bijvoorbeeld is gericht op cursussen en e-books.

Als je op zo’n product klikt, moet je altijd even het stukje tekst lezen dat erbij staat. Daaronder staat jouw speciale affiliate link. Als je die link op je website plaatst en jouw website bezoekers klikken er op en kopen het product, krijg jij een commissie die door de verkoper bepaalt wordt.

Een affiliate netwerk is een bedrijf waar adverteerders (verkopers) en affiliates bij elkaar komen. Het affiliate netwerk zorgt er voor dat de verkopen die de affiliates doen, gemeten worden en genereren unieke affiliate links voor de affiliate.

Het affiliate netwerk zorgt er in principe voor dat de affiliate en de adverteerders niet met elkaar in contact hoeven te komen en dat alles netjes geregeld word.

Maar, affiliate netwerken moeten natuurlijk ook winst maken, dus claimen ze een deel van de inkomsten van de affiliate.

Voorbeelden van affiliate netwerken

Enkele voorbeelden van affiliate netwerken zijn:

Veel affiliate netwerken hebben ook kantoren in Nederland, omdat ze zien dat affiliate marketing ook in Nederland razend populair is.

Milo Groen

Ik ben Milo Groen en mijn missie is om jou wegwijs te maken in de wereld van affiliate marketing en SEO door middel van mijn waardevolle blogberichten en social media-kanalen. Elke zondag zal er een nieuw artikel online komen op deze website, dus kom in de toekomst zeker nog even terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s