Wat is een affiliate link?

Om geld te verdienen met affiliate marketing heb je affiliate links nodig. Hoe werkt zo’n affiliate link en wat is het? Je leest het hier!

Een affiliate link is een link die aan de adverteerder doorgeeft via welke affiliate een verkoop heeft plaatsgevonden.

De link plaats je op je website. Als er vervolgens bezoekers op die link klikken en iets kopen, krijg jij je commissie.

Een affiliate link is altijd uniek en kun je vinden op affiliate netwerken.

Een affiliate link is altijd erg lang en ziet er daardoor erg onvriendelijk uit. Een voorbeeld van een affiliate link is: https://www.paypro.nl/producten/Internet_Succes_Gidsnl_-_Affiliate_Marketing_Revolutie/19099/86510

In dit geval zijn de cijfers 86510 mijn unieke code. Als er een verkoop wordt gedaan via deze link, weten de adverteerder (de verkoper) en het affiliate netwerk dat de commissie naar mij moet gaan.

Affiliate netwerken

Je krijgt je link via affiliate netwerken, zoals PayPro. Die zorgen ervoor dat alles goed gemeten wordt en de commissie naar de juiste affiliate gaat.

Cloaken

Omdat een affiliate link er zo lang en onvriendelijk uitziet, kun je ze ‘cloaken’, dat wil zeggen dat je de link mooier maakt waardoor hij veel korter is en er mooier uit ziet.

Milo Groen

Ik ben Milo Groen en mijn missie is om jou wegwijs te maken in de wereld van affiliate marketing en SEO door middel van mijn waardevolle blogberichten en social media-kanalen. Elke zondag zal er een nieuw artikel online komen op deze website, dus kom in de toekomst zeker nog even terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s