Tips om hoger te komen in Google in 2021

In 2021 is het aantal websites op Google groter dan ooit. Juist nu is het van belang om SEO goed uit te voeren om de concurrentie te verslaan en het leuke is, je hebt helemaal geen technische kennis nodig om gratis hoog te scoren in Google.

Aarde met binaire code.

Hoe doe je dat dan? Hier lees je tips om hoger te scoren in Google in 2021 en wat SEO is.

Wat is SEO?

SEO betekent Search Engine Optimization (Zoekmachine Optimalisatie). Het is in principe alles wat je doet om hoger te komen in Google. Afbeeldingen toevoegen aan je artikelen is een voorbeeld hiervan.

SEO wordt steeds belangrijker, want er komen steeds meer websites. Er komt dus steeds meer concurrentie voor je website en om die concurrentie te verslaan heb je een goede SEO strategie nodig.

Veel ondernemers hebben moeite om een goede SEO strategie te maken, terwijl dat juist zo belangrijk is. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet waarmee jij je website hoger kunt laten scoren.

SEO met bijbehorende termen. Ook zie je een vergrootglas gericht op de O met een oog in het midden.

Gratis zoekresultaten in Google

In Google zijn er betaalde en gratis zoekresultaten. De betaalde zoekresultaten vind je helemaal bovenaan. Als je verder naar beneden scrolt, vind je de organische (gratis) zoekresultaten. Daar kom je dus terecht met een goede SEO strategie.

Om in de betaalde zoekresultaten terecht te komen kun je adverteren via Google Ads.

Algoritmes van Google

De algoritmes van Google zijn zo geprogrammeerd dat ze precies op mensen lijken. Vinden je bezoekers je website en je content niet relevant en onoverzichtelijk? Dan vindt Google dat ook. Door onderstaande tips kun je je website ‘Google vriendelijk’ maken.

SEO stratagieën

Er zijn verschillende strategieën voor het optimaliseren van je website. Hier staan ze allemaal op een rijtje met een (korte) uitleg.

Schrijven van goede content

Het schrijven van relevante content op je website is de belangrijkste SEO strategie. Waarom zou Google je een hoge positie in de zoekresultaten geven als je geen belangrijke content hebt?

Het is dus uiterst belangrijk om de beste teksten in jouw niche te schrijven. Heb je de belangrijkste en meest overzichtelijke teksten in jouw niche? Dan is de kans groot dat je website hoog scoort in de zoekresultaten van Google.

Vind je het lastig om teksten van goede kwaliteit te schrijven? Huur dan een tekstschrijver in die dat voor je doet. Voor een kleine vergoeding kun je iemand ‘inhuren’ die mooie teksten voor je kan schrijven waardoor de kwaliteit van je teksten meestal vooruit gaat. Hierdoor scoor je hoger in de zoekresultaten en verdien je dat bedrag gewoon weer terug.

Linkbuilding

Een andere belangrijke SEO techniek is linkbuilden. Dit houdt in dat als er veel websites naar jouw website linken, je website dan als belangrijk wordt beschouwd. Bijvoorbeeld als een Wikipedia-artikel over een populair onderwerp gaat en jouw website vermeld staat als belangrijke bron, dan waardeert Google jouw website en content en geeft het je een hogere positie.

Ook is het zeer belangrijk dat je website een soort ‘spinnenweb’ is. Dit houdt in dat je al je artikelen op je website met elkaar moet verbinden, zodat je bezoekers (en Google) eenvoudig hun weg kunnen vinden op je website en sneller kunnen vinden wat ze zoeken.

Ook hier draait het dus weer om het schrijven van goede content, dus als schrijven niet je sterkste punt is, huur dan een tekstschrijver in.

Afbeeldingen optimaliseren

Een snelle website scoort gemiddeld hoger in Google dan een trage website. Je kunt nog zulke goede content hebben, maar als je website traag is, scoort je website nooit hoog.

Om je website sneller te laten laden is het van belang dat je je afbeeldingen optimaliseert. Dit houdt in dat je ze kleiner maakt. Nee, dit doe je niet door met die blokjes aan de zijkanten van de afbeeldingen te slepen, want dan ‘versleep’ je hem alleen maar.

Als je een afbeelding op je website upload, is die afbeelding meestal ongeveer 700 kb. Dat is enorm veel, dus moet er FLINK wat vanaf. Door een programma als Picresize te gebruiken kun je hem kleiner maken, waardoor er meestal nog maar iets van 20-40 kb van over is. Dat is een enorm verschil.

Om de afbeelding kleiner te maken moet je hem uploaden in het juiste formaat. Oftewel, voordat je hem opslaat op je computer moet je hem flink kleiner maken met bijvoorbeeld Picresize. Daar lees je hier meer over.

Blijf consistent

Hand schrijft dat consistentie de sleutel tot succes is met een rode cirkel eromheen.

Een andere strategie (die ook zeer belangrijk is) is dat je consistent moet blijven. Dit houdt in dat je regelmatig een nieuw artikel op je website moet plaatsen (minimaal 1 keer per week). Hoe vaker je met nieuwe content op je website komt, hoe meer Google jouw website zal waarderen.

Als je dat niet doet, zal Google je meestal ook geen hoge ranking geven.

Hierbij is het natuurlijk ook weer van belang dat je wel waardevolle en unieke content plaatst dat makkelijk te lezen is. Ook moet je content natuurlijk te maken hebben met het onderwerp van je website.

URL’s optimaliseren

Voor Google is relevantie belangrijk. Plaats daarom alleen de zoekterm waar je op gevonden wilt worden in je URL’s. Een voorbeeldje: https://jouwwebsite.nl/zoekterm.

Bij dit artikel is het bijvoorbeeld groenmedia.com/tips-hoger-in-google-2021.

Omdat ‘2021’ erin vermeld staat, weten de bezoekers meteen dat het artikel in 2021 geschreven is en daarom nu nog steeds relevant is. Het stukje ‘tips-hoger-in-google’ is de zoekterm waar wij op gevonden willen worden.

Maak een goede alinea-indeling

Schrijf korte alinea’s (net zoals op deze website) en gebruik veel witregels, want dat is rustig voor het oog. Hierdoor vinden bezoekers het fijner om te lezen en blijven ze meestal langer op je website.

Schrijf lange artikelen

Ten slotte is het van belang om artikelen te schrijven van minimaal 1000 woorden. Hier kun je je voordeel uit halen, want veel van je concurrenten doen dit niet.

Ook hier geldt natuurlijk weer: schrijf belangrijke en relevante content.

Slotwoord

Als je deze tips vandaag nog toepast, zul je gegarandeerd hoger scoren in Google. Je zult zien dat je binnen de kortste keren meer bezoekers op je website krijgt waardoor je (waarschijnlijk) ook meer inkomsten genereert.

Milo Groen

Ik ben Milo Groen en mijn missie is om jou wegwijs te maken in de wereld van affiliate marketing en SEO door middel van mijn waardevolle blogberichten en social media-kanalen. Elke zondag zal er een nieuw artikel online komen op deze website, dus kom in de toekomst zeker nog even terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s