Wat zijn enquêtes en waar vind je ze?

Er zijn vele manieren om online geld te verdienen. Enquêtes invullen is er een van. Je kunt er een aardig zakcentje mee verdienen en het is nog leuk ook! Ook draag je bij aan de maatschappij, want de enquêtes kunnen over voedsel gaan, maar ook over de maatschappij, het bedrijfsleven, over bedrijven en over de politiek.

Maar wat zijn enquêtes en waar vind je ze? Welke platformen zijn het best? Je leest het in dit artikel!

Wat zijn enquêtes?

Iedereen heeft weleens een formulier of een enquête ingevuld, maar voor de mensen die niet weten wat enquêtes zijn volgt hieronder een duidelijke uitleg.

Een enquête is een manier van onderzoek doen. Een enquête is een (lange) vragenlijst die je aan veel mensen kunt voorleggen. Die personen mogen meestal zelf bepalen of ze eraan meedoen of niet en krijgen hier meestal een beloning voor. Bij veel platformen wordt er gewerkt met een bepaald punten systeem. Als je dan bijvoorbeeld duizend punten hebt behaald, kun je een beloning kiezen (meestal tien euro of een cadeaubon van tien euro of iets dergelijks).

Man met pen in de hand schrijft op een blad.

De enquêtes gaan over totaal verschillende onderwerpen, zoals politiek, werk, bedrijven, de maatschappij, voedsel of het internet.

Meestal duren de enquêtes een kwartiertje (vijftien minuten) of meer. Toch zijn er ook enquêtes die maar vijf of tien minuten duren of zelfs twee minuten. Hoe langer de vragenlijst, hoe groter de beloning.

In enquêtes wordt ook weleens gebruik gemaakt van affiliate marketing door een product aan te bieden zodat mensen het misschien gaan kopen.

Waar vind je de enquêtes?

Nu weet je wat enquêtes zijn, maar niet waar je ze kunt vinden. Er zijn namelijk zoveel platformen te vinden op het internet, dat je misschien niet weet welke wél betrouwbaar zijn en welke niet.

Om die reden hebben wij een lijst met de top 5 beste panels gemaakt:

Logo van PanelClix
  • PanelClix. PanelClix is een echte aanrader. PanelClix is een soort zijtak van het spaarprogramma Euroclix. Voor elke enquête die je hebt ingevuld, krijg je punten (meestal rond de 60 punten). Ook hier heb je duizend punten nodig om een beloning te krijgen, maar je kunt ook door sparen voor een hogere inwisselkoers. Voor duizend punten kun je namelijk tien euro krijgen, maar voor tweeduizend punten kun je al 25 euro krijgen. Heb je vijftigduizend punten gespaard? Dan kun je daar 850 euro voor krijgen! Een nadeel van PanelClix is wel dat er heel weinig enquêtes te vinden zijn, vul daarom altijd je profiel goed in.
  • Opinieland. Een van de beste platformen vinden wij Opinieland. Dagelijks zijn hier vele enquêtes te vinden waardoor je ook snel de duizend punten haalt. Eenmaal de duizend gehaald? Dan kun je een beloning ter waarde van 10 euro kiezen! Voorbeelden van beloningen zijn een Bol.com cadeaubon, een Amazon cadeaubon, 10 euro PayPal tegoed, 10 euro Bijenkorf tegoed en App Store en iTunes tegoed.
  • StemPunt. De kans is groot dat je StemPunt een keer bent tegengekomen. Je krijgt een inschrijfbonus van 100 punten en er zijn dagelijks vele enquêtes te vinden. Je wordt uitbetaalt met cadeaubonnen. StemPunt is een van de grootste platformen in Nederland.
  • BEENQ. Ook BEENQ is een groot Nederlands panel. Bij BEENQ vind je dagelijks veel enquêtes, dus je verdient ook veel. Je kunt je laten uitbetalen via PayPal. Let wel op: BEENQ is vanaf 16 jaar!
  • Toluna. Toluna is voor veel mensen bekend. Dit komt omdat het een prettige app is voor de mobiel, maar ook omdat er elke dag veel onderzoeken beschikbaar zijn. Hierdoor kun je veel verdienen en de punten die je hebt verdient, kun je inruilen voor cadeaubonnen of geld. Ook Toluna is vanaf 16 jaar.

Natuurlijk zijn dit niet de enige panels. Hieronder vind je misschien iets minder goede panels, maar raden wij ook zeker aan:

  • Mobrog. Mobrog is een groot Duits bedrijf voor marktonderzoeken. Dagelijks kun je in de app een aantal enquêtes vinden voor een vergoeding van meestal tussen de €0,50 en €3,-, afhankelijk van hoe lang de enquête is. Als je €10,- bij elkaar hebt gespaard kun je het bedrag laten storten op je PayPal-rekening. Bevalt Mobrog je niet? Dan kun je eenvoudig en gratis je lidmaatschap opzeggen!
  • LifePoints. LifePoints is een groot Nederlands panel waar dagelijks vele enquêtes te vinden zijn. Hierdoor kan het bedrag dat je spaart snel oplopen. Ook leuk om te weten: je krijgt een aanmeldbonus, zoals dat bij bijna alle panels het geval is. Met LifePoints kun je uitbetaald worden in geld of cadeaubonnen.
  • i-Say. Met i-Say verdien je voor elke ingevulde enquête (en er zijn er veel te vinden in de app) punten die je kunt inruilen voor cadeaubonnen. Bij het aanmelden maak je ook nog eens direct kans op een winkelkaart ter waarde van €100,-! Je kunt je lidmaatschap ook gratis en eenvoudig opzeggen.
  • GFK Panel. GFK Panel is een groot Nederlands platform waar je niet alleen geld kunt verdienen met enquêtes, maar ook met het scannen van je aankopen in de supermarkt! Klinkt tof, toch? Ook bij GFK Panel zijn altijd veel enquêtes te vinden die je veel punten opleveren en relatief weinig tijd kosten. Eenmaal tweeduizend (of meer) punten gespaard? Dan kun je cadeaubonnen van allerlei leuke winkels kiezen, zoals Bol.com, De Bijenkorf, Media Markt en Hema.
  • PanelWizard. Ook PanelWizard vinden wij een aanrader, maar past net niet in de top 5. PanelWizard betaalt maar liefst 10 cent (!) per ingevulde vraag. Je wordt uitbetaald in cash en je hebt de mogelijkheid om producten te testen, waar je natuurlijk ook een vergoeding voor krijgt. Zo kun je dus al snel een leuk zakcentje bij elkaar verdienen! Het lidmaatschap is volledig gratis.

Met enquêtes kun je een lekker zakcentje bijverdienen, maar veel is het niet. Meestal is het tussen de €0,50 en de €5,- wat je per ingevulde enquête kunt verdienen. Vaak zijn er bij de panels ook andere manieren om te verdienen, bijvoorbeeld door andere leden aan te brengen.

Ook fijn om te weten: je bent niet verplicht om de enquêtes in te vullen. Jij bepaalt of je het doet of niet.

De lidmaatschappen van alle bovengenoemde panels zijn volledig gratis. Sterker nog, je krijgt meestal nog een inschrijfbonus ook!

Waarom zou je enquêtes invullen?

Allemaal erg leuk hoor, maar waarom zou je het eigenlijk doen? En waarom zouden bedrijven jou geld betalen voor jouw mening?

Ten eerste is het invullen van enquêtes gewoon leuk om te doen. Vaak duurt het 5-10 minuten, dus je bent zo klaar en je krijgt er nog voor betaald ook! Als je elke dag veel enquêtes invult kun je eenvoudig een leuk zakcentje verdienen!

Ten tweede is het voor veel mensen een soort uitlaatklep, omdat ze hun mening kunnen laten horen en zo bijdragen aan een (voor hen) betere toekomst. Wil jij ook je mening kwijt over een bepaald onderwerp en hier ook nog geld mee verdienen? Probeer dan zeker eens enquêtes in te vullen!

Maar waarom zouden bedrijven jou betalen voor je mening?

Dat is eigenlijk heel simpel: ze hechten veel waarde aan informatie over klanten. Ze willen weten hoe hun klanten zich gedragen en welk product ze liever kopen.

Kortom: je verdient geld en je kunt je mening laten horen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: