Geen budget? Dit zijn de 5 beste manieren om met affiliate marketing te starten zonder budget!

Wil je leren hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing, maar weet je niet goed waar je moet beginnen?

Bij affiliate marketing draait het allemaal om het genereren van tonnen winst zonder enige moeite, toch? Dat is tenminste wat een snelle Google-zoekopdracht je zou doen geloven, maar zoals gewoonlijk is de waarheid iets complexer dan dat.

Ja, je kunt geld verdienen met affiliate marketing. Goed geld. En ja, je kunt zelfs geld verdienen terwijl je slaapt. Dat is het mooie van affiliate marketing, het internet draait gewoon door terwijl jij slaapt! Het is alleen niet zo makkelijk als het lijkt.

Anyway, heb jij geen (of niet genoeg) geld tot je beschikking? Geen probleem: in dit artikel leggen we uit hoe je zonder geld tóch geld kunt genereren door middel van affiliate marketing. Lees verder om er achter te komen hoe je met affiliate marketing kunt starten zonder budget!

In dit artikel

 1. Wat is affiliate marketing?
  1. Wat heb je nodig om te starten?
 2. Starten met affiliate zonder budget: 5 manieren
  1. Content schrijven
  2. Producten promoten
  3. Maak van je bezoekers (vaste) klanten
  4. Verkeer optimaliseren
  5. Vergroot je inkomsten met een e-maillijst
 3. Heb je hulp nodig? Deze cursus kan uitkomst bieden!
  1. Wat vinden ik en anderen?
 4. Conclusie

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van prestatiegerichte marketing. Het betekent het promoten van producten die niet van jou zijn op jouw website, social media of waar dan ook in ruil voor commissie.

Je promoot dus producten van andere bedrijven of personen waar je per verkocht product een deel van het aankoopbedrag voor terugkrijgt. Dat bedrag heet een commissie.

Die producten vind je op affiliate netwerken, zoals PayPro. Mijn advies is om je aan te melden bij meerdere affiliate netwerken en producten uit te kiezen die binnen jouw niche passen.

Bij bijvoorbeeld PayPro zijn er meer dan 300 producten die je kunt promoten, veelal cursussen en e-books. Klik op één van die producten en je ziet de beschrijving van het product en de maker ervan. Daaronder zie je jouw unieke affiliate link die ervoor gaat zorgen dat jouw website bezoekers doorgestuurd gaan worden naar de website van de producteigenaar (de adverteerder), waardoor je commissies kunt verdienen.

Affiliate marketing.

Er zijn grote bedrijven als Bol.com en Amazon die een eigen affiliate netwerk hebben, waardoor je de miljoenen producten op die websites allemaal kunt promoten.

Affiliate marketing is een uitstekende manier om geld te verdienen met het internet. De meeste mensen geloven niet dat dit mogelijk is, maar de resultaten van affiliate marketeers (zoals Jacko Meijaard) geven duidelijk aan dat dit wél kan.

Het mooie van affiliate marketing is dat je vrijwel niets nodig hebt om te beginnen, op een laptop met internetverbinding na. En dat terwijl het op de lange termijn zowel vrijheid als geld kan creëren.

Wat heb je nodig om te starten?

Je hebt dus sowieso al weinig budget nodig om te starten met affiliate marketing, maar toch kunnen er meer kosten bij komen kijken.

Er zijn drie dingen die je nodig hebt om te starten met affiliate marketing, namelijk een computer, een e-mailadres en internetverbinding.

Daarnaast is het hebben van een website erg handig, hoewel je affiliate marketing ook prima op social media kunt doen. Een website kost immers geld.

Om een website te bouwen zijn er tientallen opties, maar ik raad WordPress aan, omdat het eenvoudig werkt én Google houdt van WordPress-websites.

Met WordPress kan iedereen binnen enkele minuten snel een professionele website bouwen, zelfs als je nauwelijks technische kennis hebt.

Bovendien heeft WordPress meer tools om hun sites op een hoger niveau te laten presteren dan andere website builders. Dat betekent meer functionaliteit op jouw hele site en een betere gebruikerservaring voor jouw bezoekers.

Lees hier stap voor stap hoe je een website bouwt met WordPress en de bijbehorende kosten.

WordPress logo

Om geld te verdienen met affiliate marketing heb je dus als allereerste een website nodig. Net heb je gelezen dat dat het beste met WordPress kan, maar voordat je een website bouwt moet je eerst een niche kiezen.

Een niche is het onderwerp waarin jij jouw website gaat bouwen, bijvoorbeeld geld verdienen met internet, gezondheid of elektronica. Kies een niche die bij jou past, waar jouw interesse ligt en wat je leuk vindt om over te schrijven. Dat is belangrijk, want je kunt vast wel begrijpen dat als je een niche kiest die je niet leuk vindt, dat je dan geen motivatie hebt om door te gaan.

Kies dus een niche waar jij feeling mee hebt. Houd je bijvoorbeeld van lezen? Dan is het een idee om boeken te promoten. Houd je meer van de bouwwereld? Dan is het een beter een idee om bouwtekeningen te promoten.

Nu komen we bij het volgende: producten kiezen om te promoten op je website.

De beste manier om producten te vinden om te promoten op je website is door je aan te melden op zogeheten affiliate netwerken.

Affiliate netwerken zijn bedrijven die product-aanbieders en affiliate marketeers met elkaar verbinden, zodat beiden meer geld kunnen verdienen. Affiliate marketeers gebruiken affiliate netwerken om producten te vinden om op hun website(s) te promoten, want op affiliate netwerken zijn honderden producten te vinden; van online cursussen tot (kook)boeken.

Er zijn enorm veel affiliate netwerken, maar dit zijn enkele populaire netwerken in Nederland:

 1. PayPro
 2. Daisycon
 3. LinkPizza
 4. Awin

Het is verstandig om je voor al deze vier affiliate netwerken aan te melden, zodat je meer producten hebt om te promoten en je meer kunt verdienen.

Starten met affiliate zonder budget: 5 manieren

Oké, nu je weet wat je voor affiliate marketing nodig hebt, is het tijd om bij het onderwerp van dit artikel te komen, namelijk hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing zonder budget. Lees verder voor vijf manieren om zonder budget toch te kunnen starten met dit online verdienmodel.

Content schrijven

De eerste stap is goede, relevante en unieke content plaatsen op je website.

In een poging om geld te verdienen met affiliate marketing, publiceren de meeste beginners gewoon wat willekeurige content en voegen ze affiliate links toe aan het artikel. Dit heeft meestal geen effect, want deze mensen doen vaak ook geen zoekwoordenonderzoek, concurrentieanalyse of een SEO-analyse. Hierdoor verdienen ze niks met hun website en geven ze al snel op.

De belangrijkste regel voor het schrijven van content is dat je de Nederlandse taal tot in de puntjes moet beheersen. Zeg nou zelf: jij vindt het toch ook niet fijn als een tekst vol staat met type- en interpunctiefouten?

Het is belangrijk om zoekwoorden die je doelgroep gebruikt in je tekst te verwerken. Dit is een voorbeeld van SEO.

Ook is het handig om minimaal 1500 woorden per artikel te schrijven. Veel van je concurrenten doen dit niet, dus ben je ze al een stap voor.

Ten slotte is het belangrijk om in het onderwerp van je tekst te blijven en niet halverwege ineens over een ander onderwerp te beginnen.

Kortom: plaats altijd de beste content in jouw niche, dan ben je de concurrentie altijd een stap voor, want affiliate marketing draait nou eenmaal om goede content. Ben jij niet zo’n schrijfheld? Dan kun je altijd een tekstschrijver inhuren, maar dit kost geld. Denk er dus goed over na voordat je dat doet en probeer eerst zelf teksten te schrijven.

Producten promoten

De tweede stap is het promoten van je eerder gekozen producten.

Zodra je zoekwoordonderzoek hebt gedaan en jouw inhoudsideeën hebt, is het tijd om affiliate links in je content in te voegen.

Het doel is om jouw links zo strategisch mogelijk in te voegen. Hier zijn een paar tips die je kunt gebruiken om het meeste uit de plaatsing van jouw affiliate links te halen:

Voeg zo vroeg mogelijk links toe: als je veel producten in één artikel promoot, zorg er dan voor dat je jouw affiliate producten bovenaan het artikel toevoegt, want de meeste mensen nemen niet de tijd om een heel artikel te lezen. Je wilt ervoor zorgen dat ze jouw affiliate links in een vroeg stadium zien.

Haal meer uit de ruimte van je site: je kunt zwevende balken, inline banners en zijbalkwidgets gebruiken om jouw affiliate producten te promoten. Deze vergroten de impact van jouw content en leiden na verloop van tijd tot meer verkopen.

Tip: Investeer in een plug-in voor affiliate links voordat je honderden affiliate-links op jouw site gaat toevoegen, want stel je voor dat je honderden verlopen affiliate links moet doorzoeken en bijwerken terwijl je geen idee hebt waar je ze op je website hebt geplaatst.

Gelukkig is dit een nachtmerrie die kan worden vermeden met een plug-in voor affiliate-beheer. Een van de beste op de markt is Pretty Links. Pretty Links is een plug-in voor het beheer van affiliate marketing waarmee je jouw affiliate links beter kunt vinden. Het is eenvoudig in te stellen, super gebruiksvriendelijk (zelfs voor minder technisch onderlegde marketeers) en stelt je in staat om je marketing op de automatische piloot te zetten.

Met de plug-in kun je ook affiliate links ‘cloaken’, zodat ze er kort en netjes uitzien, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden gedeeld via e-mails en social media.

Ook fijn om te weten over de plug-in is dat er een ondersteuningsplatform is die je kan helpen als je in de problemen komt.

Maak van je bezoekers (vaste) klanten

De derde stap is je websitebezoekers omzetten in klanten.

Een van de grootste fouten die nieuwe affiliate marketeers maken, is ervan uit te gaan dat ze hun verkeer 10x moeten hebben als ze hun winst 10x willen verhogen.

In de praktijk werkt het niet zo, en dat is goed nieuws voor affiliate marketeers.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een product promoot op jouw website waarvoor je voor elke verkoop €50,- krijgt. En stel je voor dat de conversieratio van je partner 2% is, wat betekent dat voor elke 100 bezoekers die je naar die website stuurt, er 2 het product kopen. Dat betekent dat je €1,- per klik verdient.

Maar wat als je 2x meer bezoekers naar de site van het affiliate product zou kunnen sturen? Op basis van wat je per klik verdient, kun je ook de inkomsten van je affiliate partner verdubbelen. En het beste van alles is dat je niet nog meer verkeer naar je website hoeft te krijgen. In plaats daarvan kun je eenvoudig een campagne voor conversie-optimalisatie opzetten die jouw inkomsten verhoogt.

Met software voor conversie-optimalisatie, zoals OptinMonster, kun je jouw inkomsten verhogen door meer van jouw bestaande verkeer om te zetten in klanten. Dit is zonder twijfel veel makkelijker dan het drastisch verhogen van je verkeer.

Het creëren van een pop-upcampagne is de makkelijkste manier om de aandacht van je bezoekers te trekken en meer van je bezoekers om te zetten in klanten.

Als het gaat om pop-upcampagnes, is targeting erg belangrijk. Met de juiste targeting kun je een pop-upcampagne op het juiste moment aan de juiste gebruikers tonen. Studies tonen aan dat de beste tijd om een pop-up weer te geven is wanneer een gebruiker op het punt staat jouw website te verlaten.

Met de Exit Intent-technologie van OptinMonster kun je een pop-up weergeven die een affiliate product promoot op het moment dat jouw bezoekers op het punt staan je website te verlaten. Op die manier klikken je bezoekers vaak tóch nog op de affiliate link, waardoor jij geld verdient!

Neem bijvoorbeeld het fitnessbedrijf Crossrope. Zij hebben hun e-maillijst met meer dan 900% uitgebreid door verlatend verkeer op te vangen met pop-ups met exit-intent, waardoor hun inkomsten omhoog zijn geschoten!

Verkeer optimaliseren

Deze vierde stap komt van een strategie die de ‘80/20-regel’ wordt genoemd.

De 80/20-regel suggereert in dit geval dat 80% van jouw winst uit 20% van je inhoud zal komen. Het is natuurlijk geen exacte maatstaf, maar het basisprincipe staat vast: identificeer je meest converterende content en maak er een prioriteit van.

Zodra je weet dat een bepaald bericht resoneert met je doelgroep, kun je een gerichte campagne maken met OptinMonster om de verkoop te vergroten.

SEO.

Dit is een veel beter actieplan dan blindelings campagnes maken voor elke pagina op je website. Maar, hoe begin je?

Ga daarvoor eerst naar je Google Analytics-dashboard (als je nog geen account hebt, maak er eentje aan op analytics.google.com), identificeer je meest converterende berichten en maak hiervoor gerichte campagnes.

Als je dit écht groots wilt aanpakken, kun je overwegen om MonsterInsights aan te schaffen. MonsterInsights is de beste plug-in voor Google Analytics op de wereld. Veel marketeers houden ervan om gegevens uit Google Analytics te verzamelen, maar raken in de war of geïrriteerd door de gebruikersinterface ervan. Deze plug-in is er om dat te voorkomen.

In plaats van elke maand al die waardevolle informatie te verspillen, kun je dezelfde gegevens rechtstreeks naar je WordPress-dashboard laten overbrengen.

Zodra je hebt vastgesteld welke berichten het meeste verkeer genereren, kun je jouw content- en conversiecampagnes optimaliseren om meer inkomsten te genereren. Dit zorgt ervoor dat je altijd prioriteit geeft aan je meest winstgevende content. Dat betekent dat je tijd kunt besparen en de omzet zo efficiënt mogelijk kunt verhogen.

Kortom: als je een website hebt, maak dan een account aan op Google Analytics en schaf OptinMonster aan (dit is niet verplicht natuurlijk, maar wel handig).

Vergroot je inkomsten met een e-maillijst

De vijfde en laatste stap is het vergroten van je inkomsten die je haalt uit je e-maillijst.

Hoe je het ook bekijkt, e-mailmarketing is nog steeds een van de beste manieren om een passief inkomen te verdienen. Veel andere manieren schieten op de een of andere manier tekort.

SEO is geweldig totdat Google zijn algoritme en je ranking verandert. Betaalde advertenties kunnen snelle resultaten opleveren als je het budget hebt om er veel in te investeren. En zelfs dan hebben betaalde advertenties constante zorg en aandacht nodig om de conversieratio’s hoog te houden.

Maar je e-maillijst is verkeer dat altijd van jou is en waar je niet zo veel aandacht aan hoeft te besteden.

Bovendien zit het vol met mensen die interesse hebben in jouw niche en zich al met jouw content hebben beziggehouden. Dat betekent dat je weet dat ze geïnteresseerd zijn in jouw niche en dat ze een uitstekend publiek zullen vormen voor je affiliate marketing campagnes.

Het enige probleem met e-mailmarketing is dat de meeste ondernemers moeite hebben om hun lijst met e-mailadressen uit te breiden tot het punt waarop het genereren van inkomsten mogelijk is.

Op dezelfde manier waarop je conversiecampagnes kunt gebruiken om verkeer naar je affiliate links te sturen, kun je ze ook gebruiken om je e-maillijst te laten groeien.

Kortom: of je nu jouw e-maillijst gebruikt om meer verkeer naar je best converterende berichten te leiden of gebruikers rechtstreeks naar een affiliate link stuurt, e-mailmarketing is een geweldige manier om je inkomsten te verhogen.

Heb je hulp nodig? Deze cursus kan uitkomst bieden!

Je hebt in dit artikel gelezen dat je zonder budget en met alleen je computer met internetverbinding en een e-mailadres kunt starten met affiliate marketing.

Toch raad ik wel aan om hulp in te schakelen. Ik heb namelijk ook de fout gemaakt dat ik dacht dat ik alles wel alleen kon. Nou, dat kon ik dus niet.

Ik kreeg nauwelijks bezoekers op mijn website en verdiende niks. Pas toen ik hulp inschakelde van een coach en mij meer ging verdiepen in SEO door middel van e-books, groeiden de bezoekersaantallen langzaam.

Ik wil jou dan ook aanraden om hulp in te schakelen van een professional die het klappen van de zweep kent. Je hoeft geen coach te nemen, maar een eenmalige investering in een e-book of een cursus is ook al zeer waardevol.

Een voorbeeld van een waardevolle affiliate marketing cursus, is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Dit is een videocursus met meer dan 60 video’s waarin Jacko je stap voor stap uitlegt hoe je een winstgevende website opzet door middel van affiliate marketing.

Er komen meerdere belangrijke onderwerpen aan bod in de video’s, zoals het optimaliseren van je afbeeldingen en een stukje mindset.

Ook legt Jacko uitgebreid uit hoe je WordPress of MarkeTheme instelt en hier een winstgevende website mee kunt bouwen.

En dat voor een zacht prijsje: €297,- incl. BTW! En dan is er ook nog een Niet goed-geld terug-garantie van 30 dagen. Je loopt dus geen enkel risico!

Kortom: het is een waardevolle cursus voor een prima prijs die de investering zeker waard is. En dat is te zien aan het aantal leden. Maar liefst 25.000 mensen gingen je voor!

En daar zijn heel veel positieve berichten en resultaten van gekomen. Zo zijn er veel mensen die door de tips in de cursus financieel onafhankelijk zijn geworden en in het buitenland wonen.

Ook zijn er dagelijks mensen die op het forum delen dat ze hun eerste commissie hebben verdiend. Want ook dat is een voordeel van deze cursus: je komt op een forum terecht met like-minded mensen met dezelfde doelen als jij waar je vragen aan kunt stellen en mee in contact kunt komen.

De mooiste verhalen zie je voorbij komen op dit forum.

Wat vinden ik en anderen?

Er zijn enorm veel positieve reviews over de cursus te vinden op internet. Neem bijvoorbeeld deze:

Waardering: 5 uit 5.

Zelf heb ik de training als zeer positief ervaren. Deze relatief kleine investering is voor mij het begin van iets heel groots geworden. Niet alleen als het gaat om financiële vrijheid, maar ook – en misschien wel vooral – als het gaat om persoonlijke ontwikkeling.

Piet Hein Bouwkamp

Waardering: 5 uit 5.

Jacko Meijaard komt niet alleen betrouwbaar over, zijn methode werkt ook nog echt. Er komen veel nieuwe dingen aan bod die je niet snel op het internet vindt. De prijs staat lang niet in verhouding tot de waarde die je ontvangt. Je kunt meer ondersteuning krijgen als je dat wilt, maar dat hoeft niet, daar wordt je vrij in gelaten.

Frank Smolders

Ik begon in oktober 2020 met de Affiliate Marketing Revolutie. Ik wist toen nog heel weinig van affiliate marketing en ik dacht er op dat moment veel te makkelijk over, ook na het bekijken van de video’s. Jacko laat affiliate marketing heel makkelijk lijken, terwijl dat helemaal niet zo is. Ik heb ervaren dat affiliate marketing veel van jouw kostbare tijd zal innemen, zeker in het begin. Echter benoemd Jacko dit geen moment in de cursus. Dat vind ik een minpunt.

Toen ik met de AMR begon wist ik dus heel weinig van affiliate marketing af. Toch was mijn kennis na het bekijken van alle video’s groot genoeg om mijn eigen website te starten. Die website bestaat nu niet meer en was zeker geen succes. Mijn kennis van affiliate marketing was nog niet groot genoeg, zo bleek.

Met alleen de videocursus redde ik het dus niet. Ik had meer kennis over bijvoorbeeld SEO nodig voordat ik succesvol kon worden.

Dit is nu wel verbeterd. Jacko heeft nu veel meer video’s dan in 2020, dus er is verbetering zichtbaar. Dat belooft veel voor de toekomst en zorgt ervoor dat deze cursus nog waardevoller is geworden dan hij al was.

Uiteindelijk ben ik zeer blij dat ik ben begonnen met dit avontuur en de cursus heb aangeschaft, want naast het geld dat ik heb verdiend, heb ik me ook op persoonlijk vlak ontwikkeld. En dat voor maar €297,-! Het is de investering meer dan waard.

Al met al ben ik tevreden met de AMR, al zijn er een paar puntjes van kritiek (zie nadelen eerder in dit artikel). Ik raad jou dan ook aan om deze cursus aan te schaffen, want ik gun jou ook financiële onafhankelijkheid en 100% vrijheid.

Ik geef de Affiliate Marketing Revolutie een sterbeoordeling van 4,5 uit 5.

Waardering: 4.5 uit 5.

Wil je graag meer weten over deze cursus? Lees dan mijn review waarin ik uitgebreid in ga op wat je precies leert en nog veel meer. Wat is de Affiliate Marketing Revolutie? Dit is waarom het een aanrader is!

Wil je de cursus graag kopen? Klik dan op onderstaande knop en koop het eenmalig met maar liefst €250,- korting!

Let op: de korting duurt nog maar een paar uur en is maar eenmalig. Twijfel dus niet te lang en koop de cursus nu voor maar €47,-!

Conclusie

Je hebt geen (groot) startkapitaal nodig voor affiliate marketing. Dat is een van de voordelen van het internet: je kunt geld verdienen zonder geld uit te geven. Ondanks dat het meer tijd kost en het langer duurt dan als je gewoon investeert, is het natuurlijk geweldig dat het kan!

Het enige dat je nodig hebt om te starten is een computer met internetverbinding en een e-mailadres.

De eerste stap om geld te verdienen met affiliate marketing is goede, relevante en unieke content plaatsen op je website.

De tweede stap is het promoten van je eerder gekozen producten.

De derde stap is je websitebezoekers omzetten in klanten.

De vierde stap komt van een strategie die de ‘80/20-regel’ wordt genoemd. In deze stap ga je je verkeer optimaliseren.

De vijfde en laatste stap is het vergroten van je inkomsten die je haalt uit je e-maillijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s