Wat is het verschil tussen SEO en SEA? Dit is de beste keuze voor een betere online zichtbaarheid!

Op het internet zijn er steeds meer websites te vinden. Dit komt onder andere doordat affiliate marketing en e-commerce met de dag populairder worden.

Er zijn meer dan 6 miljoen .nl-domeinen!

De concurrentie is dus moordend. En dit wordt alleen nog maar meer.

Om met jouw website toch vindbaar te worden in de zoekresultaten van Google, kun je gebruik maken van meerdere technieken: SEO en SEA.

Maar wat is dat eigenlijk? Welke strategie kun jij beter gebruiken voor je website?

In dit artikel gaan we het uitgebreid hebben over beide strategieën. Welke kun je beter gebruiken voor je website: SEO of SEA?

Je leest alles hier!

In dit artikel

 1. Wat is SEO?
  1. Voordelen van SEO
 2. Wat is SEA?
  1. De voordelen van SEA
 3. Zo werken de algoritmes van Google
 4. Je online zichtbaarheid vergroten? Let op deze 4 factoren
  1. 1. Schrijf kwalitatieve content
  2. 2. Wees consistent
  3. 3. Vergaar backlinks
  4. 4: Zorg dat de techniek achter je website in orde is
 5. Wat zijn de SEO-werkzaamheden?
 6. Starten met SEO? Schakel hulp in!
  1. Wat anderen vinden
 7. Zo start je met SEA: 7 stappen
  1. Stap 1: formuleer je doelstellingen
  2. Stap 2: gebruik tools
  3. Stap 3: bepaal je budget
  4. Stap 4: bepaal de zoekwoorden
  5. Stap 5: schrijf de advertentietekst
  6. Stap 6: zet de campagne op
  7. Stap 7: check regelmatig je advertenties
 8. Conclusie: SEO of SEA?

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization (Zoekmachine Optimalisatie) en is simpel gezegd alles wat je doet om beter vindbaar te worden in de zoekresultaten van Google of andere zoekmachines.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld zoekwoordenonderzoek doen, consistent werken en goede content schrijven.

SEO is een verzamelnaam voor allemaal verschillende werkzaamheden die (als je ze goed uitvoert/toepast) jouw website hoger laten ranken in Google. SEO is dus heel belangrijk voor iedere website die je op het internet tegenkomt.

Met SEO kom je in de organische zoekresultaten terecht. Die staan onder de betaalde zoekresultaten waar je terecht komt met SEA (advertenties van jouw website laten draaien in Google).

De algoritmes van Google zijn zo geprogrammeerd dat ze precies op mensen lijken. Af en toe zal er weleens een Google bot langskomen op je website om te kijken of jouw website relevant genoeg is voor de bovenste plaatsen in Google.

Google is gericht op zoekwoorden, dus het is belangrijk dat je bij elk artikel dat je schrijft goed zoekwoordenonderzoek doet en helder hebt op welke zoekwoorden je wilt scoren. Die zoekwoorden moet je vaak genoeg in je artikelen voorbij laten komen, anders zijn ze niet vindbaar in Google.

Wil jij je website beter gevonden laten worden in Google door middel van SEO? Lees dan dit artikel: In 10 stappen naar de #1 positie in Google.

Voordelen van SEO

 • SEO zorgt voor vertrouwen;
 • Het is gratis;
 • Het zorgt op de langere termijn voor succes;
 • Relevanter website verkeer.

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising, wat Zoekmachine Adverteren betekent. Het woord ‘adverteren’ zegt het eigenlijk al; je kunt met een advertentie in de zoekmachines (zoals bijvoorbeeld Google of DuckDuckGo) komen te staan. Zo kun je binnen korte tijd meer bezoekers op je website verwelkomen, hoewel het natuurlijk wel geld kost.

Wel goed om te weten over de prijs: jij bepaalt het budget. Zo betaal je nooit te veel.

Google is veruit de grootste als het gaat om zoekmachines, het is dan ook niet gek dat er met adverteren eigenlijk Google Ads (voorheen AdWords) bedoeld wordt.

Als je met je website inzet op SEA, kom je terecht in de betaalde zoekresultaten. Deze vind je helemaal bovenaan. Die zijn makkelijk te herkennen, aangezien ‘Advertentie’ er achter staat. Zie de afbeelding hieronder.

Screenshot DuckDuckGo van zoekresultaat.
Zoeken via DuckDuckGo

In de afbeelding hierboven zie je de zoekopdracht ‘online geld verdienen’. Vervolgens zie je de bovenste twee zoekresultaten waar in een vakje ‘Advertentie’ achter staat. Dit zijn de betaalde zoekresultaten waar jij ook tussen zou kunnen staan met advertenties van jouw website.

SEA is zeker lucratief. Google legt hier steeds meer de nadruk op. En dat is ook niet gek, want hier zit de meeste omzet.

Het is dus absoluut niet gek om te starten. Zolang je dit maar op tijd doet, want de concurrentie groeit.

De voordelen van SEA

 • Je ziet vaak direct resultaat;
 • De advertenties worden boven de organische zoekresultaten getoond;
 • Minder arbeidsintensief dan SEO;
 • Je betaalt alleen voor resultaat.

Zo werken de algoritmes van Google

Als je denkt aan het internet, denk je aan Google. Google is met meer dan 90% van de markt met een straatlengte afstand marktleider van de zoekmachines. Maar hoe werken de algoritmes?

De algoritmes van Google zijn zo geprogrammeerd dat ze precies op mensen lijken. Vinden je bezoekers je website en je content niet relevant en onoverzichtelijk? Dan vindt Google dat ook en is de kans op een plek op de eerste pagina van de zoekresultaten nihil.

De algoritmes worden steeds slimmer. Het wordt steeds beter in het begrijpen van (de intentie van) de zoekopdracht. Hierdoor kan het jou betere suggesties aanbieden en is de kans groter dat je het antwoord op je zoekopdracht vindt.

Je bouwt je website niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor Google. Google neemt namelijk af en toe een kijkje op je website of het (nog) wel relevant genoeg is om hoog in de zoekresultaten te plaatsen. Dit doet de zogeheten Google bots.

Je online zichtbaarheid vergroten? Let op deze 4 factoren

Er zijn enorm veel criteria voor het indexeren van websites, maar liefst honderden. Alhoewel Google met al deze factoren rekening houdt, is de één belangrijker dan de ander.

Om de algoritmes van Google ervan te overtuigen dat jouw website een goede ranking verdient, zou je dus in principe je website moeten optimaliseren voor al deze criteria.

Echter is dit natuurlijk onbegonnen werk. Het is daarom een beter idee om je vooral te focussen op de belangrijkste criteria.

De vier belangrijkste criteria staan hieronder voor je op een rij. Deze gelden voor zowel SEO als SEA, dus ongeacht welke je kiest, is het verstandig ze alle vier toe te passen.

1. Schrijf kwalitatieve content

Veruit de belangrijkste strategie is het schrijven van relevante, belangrijke en unieke content. Dit geldt zeker voor affiliate marketing. Waarom zou Google (of een andere zoekmachine) je een hoge ranking geven als je geen belangrijke content hebt?

Het is dus uiterst belangrijk om de beste teksten in jouw niche te schrijven. Heb je de belangrijkste en meest overzichtelijke teksten in jouw niche? Dan is de kans groot dat je website hoog scoort in de zoekresultaten van Google.

Daarnaast moet je wel binnen het onderwerp van je website blijven. Stel, je hebt een website over katten, omdat je van katten houdt. Dan ga je niet ineens artikelen schrijven over dat de hond van je vriendin zo lief is of dat je gisteren naar de dierentuin bent geweest. Blijf binnen het onderwerp van je website.

Vind je het lastig om teksten van goede kwaliteit te schrijven? Huur dan een tekstschrijver in die dat voor je doet. Voor een kleine vergoeding kun je iemand ‘inhuren’ die mooie teksten voor je kan schrijven waardoor de kwaliteit van je teksten meestal vooruit gaat. Hierdoor scoor je hoger in de zoekresultaten en verdien je dat bedrag gewoon weer terug.

2. Wees consistent

Naast het schrijven van goede content, is het plaatsen van veel content belangrijk. Natuurlijk wel nuttige en relevante content, want als je alleen maar onzin plaatst op je website, kom je nooit hoog te staan.

Consistentie is de sleutel tot succes

Consistent blijven houdt in dat je regelmatig nieuwe content op je website moet plaatsen. Dit wil zeggen minimaal 1 keer per week. Hoe vaker je met nieuwe content op je website komt, hoe meer Google jouw website zal waarderen, waardoor het je een hogere ranking geeft.

Linkbuilden is een belangrijke SEO strategie. Linkbuilden betekent dat andere websites naar jouw website linken.

Als er veel websites naar jouw website linken, wordt je website als belangrijk beschouwd.

Bijvoorbeeld als een Wikipedia-artikel over een populair onderwerp gaat en jouw website vermeld staat als belangrijke bron, dan waardeert Google jouw website en content en geeft het je een hogere positie.

Meer weten over backlinks? Lees dit artikel waarin ik alles uitleg hierover: Wat zijn backlinks? Dit is waarom ze belangrijk zijn!

4: Zorg dat de techniek achter je website in orde is

Onder techniek valt natuurlijk de volledige techniek achter je website. Dus de instellingen, hosting en dergelijke. Ook dit moet in orde zijn om Google te overtuigen dat je een goede positie in de zoekresultaten verdient.

Vaak wordt dit onderdeel, en dan met name het stukje hosting, onderschat. De meeste website beheerders kiezen namelijk bewust voor goedkopere hosting, wat zo zijn nadelen heeft.

Je loopt meer risico op een bug of een hack, maar je website wordt er ook trager van.

Het beste kun je kiezen voor een iets duurder, veiliger alternatief voor hosting.

Loop daarnaast ook regelmatig even de instellingen van je website goed na. Het kan namelijk zijn dat deze verkeerd staan als je iets hebt gewijzigd op je website of als iemand anders (als je website meerdere beheerders heeft) dit gewijzigd heeft.

Één verkeerde instelling kan er al voor zorgen dat je nooit zichtbaar kunt zijn in Google.

Check dus altijd de basis van je website en zorg dat het technisch in orde is, want ook hier kijkt Google naar.

Wat zijn de SEO-werkzaamheden?

Omdat er honderden factoren zijn waar Google rekening mee houdt bij het indexeren van websites, kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen.

SEO is een breed begrip en eigenlijk vallen vrijwel alle website werkzaamheden wel onder SEO.

Maar wat is de juiste volgorde en wat komt er bij kijken?

Ik raad aan eerst je homepagina in orde te maken. Deze moet overzichtelijk zijn en in één oogopslag vertellen waar jij voor staat en hoe jij kan helpen de problemen van de doelgroep op te lossen.

Als de basis van je website staat, ga je onderzoek doen. Je moet weten wat de doelgroep van je website is en ook is zoekwoordenonderzoek belangrijk.

Zoekwoordenonderzoek (keyword research in het Engels) is onderzoeken welke zoekwoorden jij het beste kunt gebruiken om veel bezoekers naar je website te lokken. Je gaat kijken hoe vaak de zoekwoorden waarop jij wilt scoren worden opgezocht en hoe de concurrentie daarbij is.

Een zoekwoord is wat je invoert in Google, zoals bijvoorbeeld ‘katten’, of ‘seo voor beginners’.

Op basis van die gegevens kun je gaan analyseren welke zoekwoorden interessant zijn om op te scoren in Google.

Zoekwoordenonderzoek is de basis voor al jouw blogartikelen. Of jij gaat scoren in Google hangt er voor een groot deel van af hoe jij onderzoek hebt gedaan.

Een goed zoekwoordenonderzoek geeft je inzicht in het volgende:

 • Hoeveel verkeer je kunt generen voor jouw zoekwoord;
 • Hoe moeilijk het is om te ranken op jouw zoekwoord;
 • Of jouw doelgroep het zoekwoord wel gebruikt;
 • Hoe vaak het wordt opgezocht.

In dit artikel lees je meer over zoekwoordenonderzoek: Wat is zoekwoordenonderzoek? 4 zoekwoordentools die ik aanraad.

Ook is de doelgroep onderzoeken van groot belang, want als je website over katten gaat moet je niet gaan schrijven over honden of een uitgebreide uitleg over wat een kat is. Dit weet een kattenbezitter natuurlijk allang en hier zit hij dan ook niet op te wachten.

Waar een kattenbezitter waarschijnlijk wél op zit te wachten kan bijvoorbeeld iets zijn als het beste kattenvoedsel of de vraag of katten samen kunnen met andere huisdieren.

Om erachter te komen waar jouw doelgroep in geïnteresseerd is, kun je Google gebruiken. Vul in de zoekbalk het onderwerp van je website in, zoals in dit geval katten.

Vervolgens scrol je iets naar beneden en je ziet staan: ‘Mensen vragen ook’. Hier zie je waar mensen ook naar zoeken met als onderwerp katten.

Op deze manier kun je achterhalen waar jouw doelgroep naar zoekt in Google. Hier kun je vervolgens een nieuw artikel over schrijven om deze vraag te beantwoorden.

Vervolgens ga je content schrijven waar je je doelgroep mee helpt. Belangrijk is het hierbij om te weten wat je doelgroep is en met welke problemen zij kampen. Vervolgens kun je hiervoor een passende oplossing bieden in je content en op je homepagina.

Let er wel op dat je geen teksten overneemt van je concurrentie. Waarde bieden is namelijk zeer belangrijk, want waarom zou Google je anders een goede positie geven?

En waarom zouden mensen jouw website bezoeken als de concurrent veel meer te bieden heeft?

Bied dus waarde en kijk regelmatig op de website van de concurrenten waar kansen liggen voor jou en probeer altijd iets extra’s te bieden aan je bezoekers.

Ook moet, zoals je net gelezen hebt, het technische plaatje van je website kloppen.

Ten slotte houd je regelmatig je oude content, afbeeldingen, video’s, links, backlinks etc. bij. Zo houd je je website altijd up-to-date.

Starten met SEO? Schakel hulp in!

Een van de belangrijkste SEO-factoren is het schrijven van de beste content, maar er zijn natuurlijk meer factoren die er toe doen. SEO is belangrijk, maar om zelf SEO te leren is ontzettend lastig en tijdrovend. Daarom zijn er tientallen cursussen en e-books over dit onderwerp ontwikkeld.

Het is zeker aan te raden zo’n SEO training aan te schaffen, want het bevat zoveel informatie, dat je de meeste SEO werkzaamheden vrijwel meteen kunt uitvoeren op je eigen website.

Een goede training die ik aanraad, is MasterSEO. De maker van deze training (Martin Vellinga) spreekt zelf van dé SEO training van Nederland en België. Dat belooft dus wat.

“De meest complete, omzet verhogende SEO training voor alle ondernemers”

En een goede training is het zeker. Mét een gunstige prijs: €27,- eenmalig!

En wat zo goed is aan deze training: je krijgt 30 minuten gratis SEO coaching. En ook daarna blijven ze altijd beschikbaar voor vragen.

Deze training is uitgebreid en biedt daarom alle informatie over SEO die je nodig hebt om je concurrenten te verslaan in Google. Maar niet alleen in Google, het werkt ook voor onder meer Bing en Yahoo.

Wat je onder meer leert in de training, is zoekwoordenonderzoek. Ook wordt er aandacht besteed aaan WordPress plug-ins en SEO tools. Het is dus een complete training waar vrijwel alles binnen SEO wel aan bod komt in Jip & Janneke taal, waardoor het ook geschikt is voor beginners en je na het volgen van deze training direct aan de slag kunt met het optimaliseren van je website met wat je geleerd hebt!

Wat anderen vinden

Waardering: 5 uit 5.

Alleen maar lof! 5 jaar zijn we al bezig om betere zoekresultaten te krijgen met ons bedrijf. Diverse websitebouwers gevraagd om ons te helpen. Maar Martin heeft me in een paar minuten zoooo enorm geholpen. We kwamen na een minuut of 5 al op bepaalde zoekwoorden omhoog. Chapeau!

Popwise Muziekeducatie

Waardering: 5 uit 5.

Martin is echt een kei in zijn vak en het uitleggen in Jip & Janneke taal van een niet sexy onderwerp: SEO! Maar wel super belangrijk.

Roos van Monsjou

Oh, en wat ook mooi is; er is een Niet goed-geld terug-garantie van 30 dagen. Als het je niet bevalt, kun je altijd je geld terug vragen. Er is dus 0 risico!

Waar wacht je nog op?

De cursus is nu tijdelijk verkrijgbaar voor maar €27,- in plaats van €297,-, dus wees snel voordat de actie voorbij is!

Zo start je met SEA: 7 stappen

Dan gaan we het nu hebben over SEA. Omdat dit bij het grote publiek wat minder bekend is, gaan we hier in zeven stappen uitleggen hoe je met SEA kunt starten.

Voor SEA heb je eerst een website nodig. Je kunt een advertentie verwijzen naar je homepage, maar een specifieke landingspagina voor je actie, product of dienst is effectiever. Dit geldt overigens ook voor een link vanuit social media.

Om alvast met de deur in huis te vallen: je kunt met SEA beginnen via Google Ads. De volgende zeven stappen zijn hierop gebaseerd.

Stap 1: formuleer je doelstellingen

Schrijf op wat je wilt bereiken met het draaien van advertenties. Wil je meer naamsbekendheid, meer groei door nieuwe klanten aan te trekken of een verkoopstijging?

Schrijf vervolgens ook concreet op wat je in een jaar wilt bereiken. Denk aan bijvoorbeeld €500,- omzet of 40 nieuwe klanten.

Noteer dit allemaal duidelijk voor jezelf, zodat je weet waar je naartoe wilt werken met het draaien van advertenties. Dtt geldt overigens ook voor SEO.

Stap 2: gebruik tools

Gebruik Google Analytics om te meten of je advertenties daadwerkelijk winstgevend zijn en bezoekers trekken.

Check de statistieken die bij jouw doel passen. Is je doel bijvoorbeeld om meer op te vallen, is vooral het aantal website bezoekers van belang.

Wil je meer verkopen, kun je beter kijken naar het aantal verkochte producten en de opbrengst hiervan.

Het is belangrijk om dit regelmatig (lees: zeker bijna dagelijks) te checken, zodat je weet hoe je advertenties het doen. Want je wilt natuurlijk waar voor je geld.

Stap 3: bepaal je budget

Bepaal je budget op basis van wat je wilt bereiken, zo kun je nooit te veel of te weinig betalen. Het beste is het om met €250,- per maand te beginnen met vijf tot tien zoekwoorden, zo stelt SEA-specialist Peter Veenvliet.

Je kunt dit bedrag later natuurlijk altijd nog aanpassen. Presteren je advertenties goed? Dan schroef je je budget iets op.

Gaat het minder goed dan verwacht? Dan kun je doorgaan met €250,- per maand, maar je kunt er ook voor kiezen het iets omlaag te halen.

Het voordeel van SEA is dat je pas betaalt op het moment dat een bezoeker doorklikt naar jouw website. Als jouw advertentie niet wordt getoond in de zoekresultaten, betaal je dus ook niet.

Google bepaalt met twee factoren welke advertenties het in de zoekresultaten laat terugkomen:

 1. De kwaliteitsscore die een zoekmachine als Google aan je website geeft. Google bepaalt je kwaliteitsscore door te kijken of het zoekwoord, je advertentie en de landingspagina op je website goed op elkaar aansluiten.
 2. Het bedrag dat je bereid bent te betalen voor een bepaalde actie van een gebruiker, zoals een klik naar je website, het bezoeken van een bepaalde pagina of een transactie.

Je bod bepaalt dus mede of je zichtbaar wordt. Probeer zo hoog mogelijk in de boom te zitten, maar houd het verantwoord.

Veenvliet berekent zo wat een goed bod is: ‘Als iemand op je website komt, is er een kans dat ze iets kopen. Stel, deze kans is 1% (dat weet je op basis van historische data in Google Analytics), dan heb je honderd bezoekers nodig om deze aankoop te doen. Als de aankoop je honderd euro marge oplevert en je betaalt een euro voor een klik naar je website dan sta je quitte. Je hebt namelijk honderd klikken nodig voor een aankoop.’

Stap 4: bepaal de zoekwoorden

Om de zoekwoorden te bepalen waarop je gevonden wilt worden met de advertenties, moet je goed zoekwoordenonderzoek doen.

Kies de meest relevante zoekwoorden voor jou. Als je bijvoorbeeld freelance loodgieter bent, is ‘loodgieter gezocht’ relevanter dan ‘wc’s’.

Lees meer over zoekwoordenonderzoek en de vier beste tools: Wat is zoekwoordenonderzoek? 4 zoekwoordentools die ik aanraad.

Stap 5: schrijf de advertentietekst

Een advertentie in Google bestaat uit drie onderdelen: de titel, de URL en de advertentietekst.

Het schrijven van je advertentie doe je in drie stappen:

 1. Schrijf de titel. Gebruik maximaal dertig leestekens en benoem je gekozen zoekwoord hierin.
 2. Bepaal je URL. Dat is het adres van je website waar de bezoeker naartoe gaat als hij op de advertentie klikt. Zorg dat deze webpagina aansluit bij waar de bezoeker naar op zoek is.
 3. Schrijf je advertentietekst. Gebruik maximaal negentig tekens, waarin je vertelt over je product of dienst. Benadruk wat je bedrijf uniek maakt, daardoor valt je advertentie op en win je het van je concurrent. Dus niet: ‘ik lever pennen’, maar wel: ‘ik ben de goedkoopste pennenleverancier’ of ‘ik lever het snelste pennen’. Sluit af met een call-to-action, zoals ‘Bestel nu’, ‘Reserveer nu’ of ‘Download een offerte’.

Je kunt ook meerdere teksten en titels schrijven, namelijk maximaal drie. In dat geval toont Google ze alle drie en kiest het de titel of tekst die het beste presteert.

Stap 6: zet de campagne op

Nu is het tijd om de advertentiecampagne op te zetten in Google Ads.

Maak hier eerst een account aan (met je Google-account) en kies een betaalmethode. Vervolgens geef je aan op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden.

Vul per zoekwoord je titels, URL’s en advertentieteksten in.

Doe vervolgens een bod en zet je advertentie live.

Stap 7: check regelmatig je advertenties

Je advertenties leveren meer op als je ze regelmatig verbetert. Bekijk in de Google Ads Manager hoeveel geld je hebt uitgegeven en wat je advertenties opleveren. Check wekelijks je advertenties op deze punten:

 • Vertoningen van je advertentie. Toont de zoekmachine je advertentie niet aan bezoekers? Heroverweeg je bod (zie stap 3).
 • Je klikfrequentie (CTR). Zie je dat er weinig mensen doorklikken van je advertentie naar je website? Verbeter je advertentieteksten!
 • Je conversieratio. Zie je in je website analysetool dat er weinig op je website gebeurt? Mensen komen wel op je website, maar doen bijvoorbeeld weinig aankopen of reserveringen. Verbeter dan je landingspagina’s. Heroverweeg welke URL je opgeeft, zorg dat de inhoud op deze pagina goed aansluit bij je advertentie en zorg op de pagina voor één duidelijke call-to-action, het liefst in een opvallende kleur.

Op basis van de prestaties van je advertenties bepaal je of je meer of minder gaat adverteren. Werken sommige zoekwoorden niet? Vervang die door een nieuw gekozen zoekwoord en test opnieuw.

Wat ook goed is om te weten bij het optimaliseren van je SEA-campagnes, in 2021 introduceerde Google BERT: de grootste algoritme-update van de afgelopen paar jaar. Dit heeft ook gevolgen voor je advertenties op Google, het wordt aangeraden om niet enkel op een zoekwoord te adverteren, maar vooral ook op de intentie erachter.


Meer weten over hoe je een Google Ads campagne opzet? Bekijk dan eens onderstaande video.

Conclusie: SEO of SEA?

We zijn alweer aan het einde van dit artikel beland. Je hebt gelezen over SEO (zoekmachine optimalisatie) en SEA (zoekmachine adverteren).

Je hebt onder meer gelezen wat het verschil is tussen SEO en SEA. Maar welke kun je beter inzetten voor jouw website?

Het antwoord op die vraag is niet zo simpel. SEO is namelijk meer voor de lange termijn en SEA voor de korte termijn. Het is net wat je doelen zijn en hoeveel tijd en budget je hebt.

SEO is gratis, maar kost veel tijd. SEA kost veel geld, maar weinig tijd. Ook speelt concurrentie een belangrijke rol.

Veel bedrijven en personen adviseren een combinatie van SEO en SEA. Dit houdt in dat je én inzet op de organische zoekresultaten én op de betaalde zoekresultaten. Zo heb je dubbel kans op online zichtbaarheid.

Het ligt er dus net aan wat je wilt, hoeveel budget je hebt en hoeveel tijd je hebt. Je kunt ook voor allebei kiezen, zo heb je een grotere kans op een goede positie in Google.

Het is uiteindelijk je eigen keuze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s