Voice Search: dit is het en zo werkt het

Je hebt er vast weleens van gehoord of zelfs gebruikt: Voice Search. In Google kun je iets inspreken en je krijgt de zoekresultaten. Wel zo handig dat je niet meer hoeft te typen.

Maar hoe werkt Voice Search? Wie heeft het bedacht? Hoe werkt het en is het veilig?

Voice Search heb je vast weleens gebruikt. Je zegt ‘Hey Google’, je vertelt wat je wilt weten en Google toont je de resultaten. Simpel, daarom wordt de methode nu ook toegepast bij televisies, boxen en speakers. Erg handig: je zegt bijvoorbeeld ‘Hey Google, speel rockmuziek’ en even later wordt er rockmuziek afgespeeld.

Vrouw met mobiel met Voice Search in de hand.

Dit is dus een handige uitvinding van Google. Toch is het er nog niet heel lang in Nederland, namelijk pas sinds 2010.

De Verenigde Staten was het eerste land met Voice Search. Logisch, want Google is daar gevestigd. In dat land wordt minimaal 25% van alle zoekopdrachten via Android via Voice Search gedaan. Dan blijkt wel hoe populair het is en hoe handig mensen het vinden. Heb jij het ook weleens gebruikt? Ik durf te wedden van wel!

Is het veilig?

Toch is er ook wel kritiek. Sommige mensen geloven namelijk dat Google je zou kunnen afluisteren. Dat wil niemand natuurlijk, daarom proberen ze het te vemijden.

Dit is echter onzin. Google Voice Search is 100% veilig. Tenminste, dat is wat Google ons wil laten geloven. Aan jou de keuze om het te geloven of niet!

Je wordt immers altijd gevolgd door Google, ook bij ‘normale’ zoekopdrachten waarbij je gewoon typt. Google volgt jou en ook andere websites kunnen jou volgen via de zogenaamde cookies. Wees je hiervan bewust.

Wil jij niet meer gevolgd worden? Dan raden wij jou aan DuckDuckGo te gebruiken in plaats van Google. DuckDuckGo volgt jou niet, dus is het veiliger voor je privacy. Het enige nadeel van DuckDuckGo is dat er geen Voice Search is, dat heb je namelijk alleen bij Google.

Hand schrijft ‘Growth Hacking’.

Een ander voordeel van DuckDuckGo is dat je écht antwoord krijgt op jou zoekopdracht. Bij Google is er een klein beetje sprake van censuur. Neem bijvoorbeeld de corona-vaccins. Als je op Google zoekt coronavaccin veilig krijg je alleen resultaten te zien van websites die het vaccin promoten en zeggen dat het geen bijwerkingen heeft.

Zoek je hetzelfde op DuckDuckGo, dan krijg je heel andere resultaten. DuckDuckGo is volledig onafhankelijk, in tegenstelling tot Google. Google en zijn eigenaars hebben volgens veel mensen aandelen in de vaccin- en mondkapjesindustrie, dus zijn ze niet onafhankelijk. Ze zouden namelijk veel geld verdienen aan ieder mondkapje of vaccin dat verkocht wordt. Daarom denken ze alleen in eigen belang. Of dit waar is mag je zelf uitvogelen.

Bij DuckDuckGo is dit niet het geval, die zijn volledig onafhankelijk én volgen jou niet, dus genoeg voordelen toch? Wil je per se Voice Search? Dan moet je gewoon bij Google blijven.

De algoritmes van Google zijn dynamisch. Oftewel: er is geen duidelijk antwoord op te geven. Google voert elke maand namelijk héél veel optimalisaties toe. Het krijgen van een goede positie is dan ook erg lastig. Zo lastig dat je het topsport zou kunnen noemen!

Een boek

Boek ‘How to Grow Your Business With Voice Search: 7 Steps to Rank Your Business by Voice Search’.

Er is nu een interessant boek voor ondernemers: het boek ‘How to Grow Your Business With Voice Search: 7 Steps to Rank Your Business by Voice Search’. Dit boek gaat over hoe je Voice Search effectief kunt inzetten om je bedrijf te laten groeien. Voor veel ondernemers is dit boek zeer waardevol, en dat voor de lage prijs van €9,64! Ook is het boek beschikbaar op Amazon Kindle voor €0,99.

Het is een papieren boek dat in het Engels geschreven is, dus een goede kennis van de Engelse taal is vereist. Het boek bevat 68 bladzijden.

Waardering: 4 uit 5.

Wij geven dit boek zelf 4 sterren. Niet de volledige 5 sterren, want daarvoor is het boek net iets te beknopt. Ook is het niet handig dat er geen Nederlandstalige versie beschikbaar is. Het is boek is duidelijk en helder geschreven en het leest makkelijk weg.

‘De volgende serieuze verstoring van digitale marketing is aangebroken… en bijna niemand is er klaar voor. Siri, Alexa en Google Assistant zijn nog maar het begin. Wat misschien begon met het vragen aan Siri om de weersvoorspelling, Google om een routebeschrijving of Alexa om je favoriete nummer af te spelen, verandert snel de manier waarop bedrijven voor altijd op internet werken. De implicaties van Voice Search zijn enorm en het is slechts een kwestie van tijd voordat de meeste online zoekopdrachten handsfree worden. Is jouw bedrijf er klaar voor?’ Staat op de achterkant van het boek (vertaald uit het Engels).

De schrijvers van het boek zijn Jessica Zeitz, Mandi Gould en Allan Munro.

Ben je geïnteresseerd in het boek? Twijfel niet langer en druk op de knop!

Slot

Voice Search heb je vast weleens gebruikt. Je zegt ‘Hey Google’, je vertelt wat je wilt weten en Google toont je de resultaten. Simpel, daarom wordt de methode nu ook toegepast bij televisies, boxen en speakers. Erg handig: je zegt bijvoorbeeld ‘Hey Google, speel rockmuziek’ en even later wordt er rockmuziek afgespeeld.

De Verenigde Staten was het eerste land met Voice Search. Logisch, want Google is daar gevestigd. In dat land wordt minimaal 25% van alle zoekopdrachten via Android via Voice Search gedaan. Dan blijkt wel hoe populair het is en hoe handig mensen het vinden. Heb jij het ook weleens gebruikt? Ik durf te wedden van wel!

De algoritmes van Google zijn dynamisch. Oftewel: er is geen duidelijk antwoord op de vraag hoe Voice Search werkt te geven. Google voert elke maand namelijk héél veel optimalisaties toe. Het krijgen van een goede positie is dan ook erg lastig. Zo lastig dat je het bijna topsport zou kunnen noemen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: