Lees nu: 3 affiliate marketing strategieën voor adverteerders

Heb jij een eigen bedrijf en ben je (nog niet) begonnen met affiliate marketing? Dan zou dit artikel heel waardevol voor jou kunnen zijn. Ik bespreek namelijk meerdere affiliate marketing strategieën voor adverteerders in dit artikel.

Steeds meer mensen starten met affiliate marketing, ook bedrijven. De concurrentie blijft groeien de komende jaren. Toch biedt het nog steeds veel mogelijkheden. Voor affiliates, maar ook zeker voor bedrijven. Dus als je nog niet bent begonnen, is dit het moment om in te stappen.

Google Trends-gegevens geven namelijk aan dat het aantal zoekopdrachten naar affiliate marketing de afgelopen vijf jaar aanzienlijk is toegenomen. Dat geeft wel aan dat het steeds populairder wordt en de concurrentie dus groeit. Je wilt wel opvallen (want je wilt je producten immers verkopen) tussen die duizenden websites. Daarom heb ik dit artikel met affiliate marketing strategieën geschreven.

Ben je benieuwd wat de strategieën zijn? Lees snel verder!

Wat is affiliate marketing?

Voor als je nog niet weet wat affiliate marketing eigenlijk is, eerst even een korte uitleg.

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten. Of andersom, dat affiliates jouw producten promoten. Bij affiliate marketing hebben de affiliates geen eigen producten, maar promoten ze dus jouw producten. Dit heeft als voordeel dat zij geen opslag en dus geen personeel e.d. nodig hebben, en het nadeel ervan is dat ze geen invloed hebben op hoe het product er uit ziet en hoe het werkt.

Digitale marketing.

Voor adverteerders heeft het als voordeel dat je meer verkoopt en meer naamsbekendheid genereert. Het nadeel is dat je de affiliates voor elk verkocht product een deel van het aankoopbedrag moet betalen.

De affiliates kunnen de producten van de adverteers via affiliate links, die voor iedereen uniek zijn en die je op affiliate netwerken als bijvoorbeeld PayPro kunt vinden, promoten.

Via de unieke affiliate link kunnen klanten op de website van de adverteerder terechtkomen en het aangeboden product kopen. Doen ze dit? Dan verdient de affiliate een commissie (deel van het aankoopbedrag)!

3 affiliate marketing strategieën

Nu komen we bij het onderwerp van dit artikel: de affiliate marketing strategieën. Deze strategieën zijn onmisbaar als je wilt slagen met affiliate marketing. Affiliate marketing kost namelijk heel veel tijd, en als je dat niet goed aanpakt, is het verloren tijd die je nooit meer terug krijgt.

Statistieken.

Zelf heb ik daar ook ervaring mee. Ik als affiliate deed in het begin dingen die mij veel tijd en geld hebben gekost, maar dat heb ik nooit teruggekregen, want ik pakte het simpelweg verkeerd aan. Ik begon met affiliate marketing zonder dat ik me er echt in had verdiept. De kans dat het dan fout gaat, is dan groter dan de kans dat het goed gaat.

Het begint dus allemaal met een goede kennis van wat affiliate marketing precies inhoudt en wat je ervoor moet doen. Lees daarom even goed onderstaande strategieën door.

In feite zijn er verschillende strategieën voor affiliate marketing die je kunt gebruiken. Hieronder volgen er 3.

1. Inschrijven bij affiliate netwerken en affiliates vinden

Affiliate marketing stelt jou als bedrijf (adverteerder) in staat om ervoor te zorgen dat mensen jouw product gaan kopen.

Om producten te verkopen moet je met affiliates in aanraking komen. Zij zoeken op hun beurt producten om te promoten op affiliate netwerken. Dat is dus de plek waar je je producten beschikbaar stelt voor de affiliates om te promoten. Schrijf je dus als adverteerder in bij deze netwerken, dan zijn er altijd wel affiliates die geïnteresseerd zijn om jouw product te promoten.

Wanneer je affiliates hebt die jouw product interessant vinden om te promoten, controleer dan of:

 1. Ze genoeg bezoekers trekken op hun website, ze (goed) genoeg schrijven over het product en of hun artikelen van de juiste kwaliteit zijn.
 2. Ze een goede verstandhouding hebben met de website bezoekers en zij ook geïnteresseerd zijn in jouw product.

Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk producten gaat verkopen via de websites van de affiliates.

Als je bijvoorbeeld een levensmiddelenbedrijf hebt, zou het geen zin hebben om affiliates toestemmming te geven om jouw producten te promoten, terwijl zij zelf een website hebben over reizen. Het gaat dus ook om relevantie.

Als je erg ambitieus bent, kun je natuurlijk ook je eigen affiliate netwerk bouwen. Dit is natuurlijk best lastig en daarnaast moet je ook voldoende affiliates en andere productaanbieders hebben die van het netwerk gebruik maken.

2. Trek klanten met kortingsacties

Wij Nederlanders houden natuurlijk allemaal erg van korting ;). Maak hier dus gebruik van om via de affiliates kortingsacties aan jouw klanten te bieden.

Korting.

Het gebruik van kortingsacties en deals is een van de beste strategieën voor affiliate marketing om de verkoop te stimuleren. Dat komt omdat veel consumenten natuurlijk dol zijn op korting. Ze zoeken vaak naar kortingen op verschillende sites en willen vaak het goedkoopste product in de markt kopen.

Om het meeste uit de kortingsacties te halen, kies je ervoor om met een paar sites van hoge kwaliteit te werken. Kijk waar hun bezoekers vandaan komen. Zijn die op zoek naar producten zoals die van jou? Zo ja, dan kun je daar op inspelen door die groep met korting jouw product te laten kopen.

Deze kortingsactie moet niet te lang duren, maar ook niet te kort. Communiceer ook duidelijk met de affiliates als je besluit om een kortingsactie te houden, want als zij ervan op de hoogte zijn, kunnen ook zij daarop inspelen en meer klanten naar hun website trekken waarvan misschien een deel dan weer doorklikt naar jouw website.

3. Product- en betaalpagina’s optimaliseren

Veel adverterders investeren in strategieën voor affiliate marketing en verwachten vervolgens dat hun affiliates alle leads genereren. Je kunt echter niet volledig op die affiliates vertrouwen en achterover leunen om de verkopen binnen te zien komen. Natuurlijk moet je er zelf ook wat voor doen.

Affiliate marketing kan je helpen geïnteresseerde consumenten naar jouw productpagina’s te leiden. Maar het is jouw taak om ervoor te zorgen dat ze je product kopen zodra ze daar zijn aangekomen. Daarom is het belangrijk dat je een mooie, overzichtelijke en converterende productpagina hebt.

Als je meer omzet wilt genereren, moet je je website bezoekers een goede klantervaring bieden. Hiervoor moet je je productpagina’s optimaliseren om conversies te stimuleren. Het is eenvoudig, zorg ervoor dat je opvolgt wat hieronder staat.

 • Je site laadt snel. Als dit niet het geval is, lees dit artikel.
 • Geef voldoende informatie over het product (dit dienen de affiliates ook te doen), zoals de prijs, de inhoud, door wie het is gemaakt, etc.
 • Toon productfoto’s van hoge kwaliteit zodat de klanten weten hoe het product er uit ziet.
 • Zorg voor een pakkende productbeschrijving die over jouw product vertelt waarom mensen jouw product zouden moeten kopen.
 • Vermeld duidelijke en positieve klantbeoordelingen.

Naast productpagina’s zijn betaalpagina’s zeer belangrijk. Veel ondernemers denken dat als klanten eenmaal op de betaalpagina terecht zijn gekomen, dat ze ook echt het product gaan aanschaffen. In werkelijkheid is de betaalpagina de pagina waar de meeste ondernemers juist omzet mislopen.

Het is dus zeer van belang dat je betaalpagina er goed uit ziet en vooral converteert. Het is namelijk misschien wel de belangrijkste pagina van je website.

Voor de ideale betaalpagina zijn er een aantal tips. Hieronder volgen ze.

 • Alle afleiding verwijderen, zodat het betalen eenvoudig verloopt.
 • Vermeld de garantie of Niet goed-geld terug regeling.
 • Zorg voor voldoende betaalmogelijkheden.
 • Voeg upcells toe. Zogenaamde kassakoopjes doen het vaak goed op de betaalpagina, omdat mensen in het koopproces zitten, waardoor ze sneller meer zullen uitgeven.
 • De betaalpagina moet snel zijn.
 • Vraag niet te veel informatie, maar alleen het noodzakelijke.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Succes met het affiliate marketing avontuur!

Conclusie

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten. Of andersom, dat affiliates jouw producten promoten. Bij affiliate marketing hebben de affiliates geen eigen producten, maar promoten ze dus jouw producten. Dit heeft als voordeel dat zij geen opslag en dus geen personeel e.d. nodig hebben, en het nadeel ervan is dat ze geen invloed hebben op hoe het product er uit ziet en hoe het werkt.

Er stonden 3 affiliate marketing strategieën op een rijtje. Dit waren: inschrijven bij affiliate netwerken en affiliates vinden, klanten trekken met kortingsacties en je product- en betaalpagina’s optimaliseren, zodat de klant in één keer kan zien wat het product is, hoe het er uit ziet, de prijs, etc.

Volg deze strategieën en je zult je omzet verhogen met behulp van affiliate marketing!

Milo Groen

Ik ben Milo Groen en mijn missie is om jou wegwijs te maken in de wereld van affiliate marketing en SEO door middel van mijn waardevolle blogberichten en social media-kanalen. Elke zondag zal er een nieuw artikel online komen op deze website, dus kom later zeker nog even terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s