Het inspirerende verhaal van 5 affiliate marketeers

Dit keer gaat het over de inspirerende verhalen van 5 verschillende affiliates. Dit kunnen Nederlanders zijn, maar ook buitenlanders. Zo kijken we in ieder geval naar Jacko Meijaard, de Nederlandse ‘affiliate marketing expert’ en Jerik van Nuenen.

Het idee achter dit artikel is om jou te inspireren en te motiveren. Veel mensen vinden het namelijk belangrijk om over ervaringen van een ander te lezen.

Dit artikel gaat dus over de bijzondere en inspirerende verhalen van 5 affiliates. Zo kijken we bijvoorbeeld naar wat ze tot nu toe gedaan hebben en wat ze nog van plan zijn te gaan doen in de toekomst.

Er worden veel fouten gemaakt met affiliate marketing, dus ik hoop dat de verhalen van deze affiliates jou kunnen helpen.

In dit artikel

  1. 1. Pat Flynn
  2. 2. Missy Ward
  3. 3. Zac Johnson
  4. 4. Jacko Meijaard
  5. 5. Jerik van Nuenen

1. Pat Flynn

We beginnen met Pat Flynn. Pat Flynn werd in 2008 een affiliate marketeer nadat hij zijn baan verloor. Hij besloot geen nieuwe baan te zoeken, maar voor zichzelf iets te doen. Zo begon hij dus met affiliate marketing.

Hij begon met het bouwen van een website en verdiende hier al snel geld mee. Hij gebruikte Google AdSense en begon geleidelijk geld te verdienen met zijn website. Kort nadat zijn website van de grond kwam, kreeg hij een aanbod om een ​​e-book te verkopen en verdiende hij er een kleine commissie mee. Na anderhalf jaar aan zijn website te hebben gewerkt, was zijn inkomen in november 2008 via affiliate marketing $ 8000. En dat steeg in 2013 tot meer dan $ 50.000.

Pat Flynn

Tegenwoordig is Pat Flynn een uiterst succesvolle naam als het gaat om affiliate marketing en is hij daar volledig transparant over. Hoewel hij ook andere inkomstenbronnen heeft, komt bijna 80% via affiliate marketing.

Flynn is van mening dat je je als affiliate marketeer moet concentreren op hoe je je website bezoekers kunt bieden wat ze zoeken. Om succesvol te zijn moet je waarde leveren aan je doelgroep.

Op zijn blog heeft hij het niet alleen over affiliate marketing, maar ook over andere zakelijke diensten. Hij heeft ook zijn eigen podcast met meer dan 400 afleveringen, waar hij vertelt over alles wat met (online) marketing te maken heeft.

2. Missy Ward

Ook Missy Ward is een affiliate marketeer. Ze bracht meer dan twaalf jaar door in verschillende bedrijven totdat ze in 2003 samen met Shawn Collins de Affiliate Summit Corporation oprichtte met een investering van $ 400. Affiliate Summit Corporation is een mediabedrijf dat ondernemers en grote bedrijven kansen biedt om welvaart te creëren in affiliate marketing door middel van conferenties, beurzen, tijdschriften, enz.

Missy Ward

Ze begon met het beheren van affiliate conferenties voor Affiliate Force. Al snel besloot ze samen met Shawn Collins een alternatieve, efficiëntere manier te creëren om affiliate marketeers te ondersteunen en hun bedrijf te promoten. Hun eerste show had 200 aanwezigen en hun show van een aantal jaar geleden had 5000 aanwezigen. Daaraan kun je wel zien dat het snel is gegroeid.

Nu heeft ze een eigen website, namelijk MissyWard.com. Op deze website vertelt ze over zichzelf en affiliate marketing.

Zoals alle succesvolle affiliate marketeers gelooft ook Missy Ward dat het geen ‘get rich quick-model’ is. Wat ze hiermee bedoelt is dat affiliate marketing lang duurt. Op de korte termijn zul je nog niks verdienen, maar op de lange termijn (na een aantal maanden) zul je pas resultaten zien van je inspanningen.

3. Zac Johnson

Zac Johnson is al meer dan 22 jaar actief in affiliate marketing. Zijn affiliate marketing-avontuur begon via het Amazon Affiliate Programma. Toen kwam hij WebSponsors en OnResponse tegen, een van de eerste affiliate netwerken die er toen waren. In 2007 besloot hij zijn eigen blog te lanceren op ZacJohnson.com en zijn eigen business op te bouwen. Al snel verkocht hij diverse producten door middel van affiliate marketing. Hij is erin geslaagd om elk jaar meer dan $ 100.000 te verdienen zonder een eigen product te maken.

Zac Johnson

Al vroeg was Zac bezig met ondernemen. Bij hem op school waren Marvel Comic Cards populair, dus hij kocht heel veel pakjes kaarten voor $ 1 per stuk. Daar zaten 12 kaarten in die hij op school voor $ 0,25 per stuk verkocht. Zo maakte hij dus dikke winst op al die verkochte kaarten.

In de afgelopen 18 jaar heeft hij met van alles geëxperimenteerd. Van pay-per-click marketing, het bouwen van zijn eigen websites, het hebben van een mailinglijst van 2 miljoen mensen tot het runnen van zijn eigen partnerprogramma’s. Hij heeft geleerd om niet op te geven als je faalt en adviseert jonge ondernemers hetzelfde te doen.

In een interview zei hij: ‘Mijn beste advies is om een ​​dikke huid te hebben en als je niet klaar bent om eindeloze uren te werken zonder direct resultaat, dan is de wereld van ondernemerschap gewoon niets voor jou. Iedereen denkt dat dit makkelijk is, maar het tegendeel is waar. Voor elk succesverhaal dat je ziet, zijn er honderden mislukkingen waar je nooit iets over hoort.’

4. Jacko Meijaard

Tot zover de buitenlandse affiliates marketeers. Nu gaan we kijken naar Nederlanders, want ook in ons kleine landje zijn er veel mensen die (veel) geld verdienen met affiliate marketing en vaak ook een bijzonder verhaal hebben.

Jacko Meijaard

Als je denkt aan affiliate marketing denk je aan Jacko Meijaard. De eerste persoon waar ik aan dacht is dan ook Jacko Meijaard. Jacko wordt ook wel de affiliate marketing expert genoemd. Zo gek is dat niet, hij overstijgt namelijk vaak de €100.000,- per maand! En dat met alleen affiliate marketing.

Jacko begon eerst met de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, maar wist eigenlijk al meteen dat hij niks met journalistiek wilde doen.

Hij was altijd bezig op zijn laptop en op een gegeven moment kwam de vraag of hij daar iets mee kon doen. Hij begon manieren te zoeken om geld te verdienen op het internet.

Toen ontdekte hij affiliate marketing. Hij stopte met zijn opleiding, ging zich er in verdiepen en ging zelf een website bouwen. Niemand in zijn omgeving geloofde hem en ze lachten hem zelfs uit. Ze zeiden dat hij beter zijn studie kon afmaken en een baan kon zoeken. Maar Jacko was vastberaden dat het hem zou lukken om geld te verdienen met zijn laptop.

Jacko stond er alleen voor. Hij had niemand die in hem geloofde en niemand die hem kon helpen. Je kunt je voorstellen dat dit best lastig was. Hij heeft alle fouten gemaakt die je kunt maken met affiliate marketing. Hij wil dat jij diezelfde fouten niet maakt, dus heeft hij een videocursus ontwikkeld, genaamd de Affiliate Marketing Revolutie.

Jacko is hét schoolvoorbeeld dat je alles kunt bereiken door er hard voor te werken en in jezelf te geloven, ook als niemand anders in jou gelooft.

Jacko is de eigenaar en oprichter van de website met community Internetsuccesgids.nl waar hij nog altijd actief mee bezig is en content blijft delen. Het doel van deze website is om zoveel mogelijk mensen te helpen financieel vrij te worden door middel van affiliate marketing.

Of het nog niet genoeg is; Jacko heeft ambitieuze toekomstplannen. Zo wordt in februari 2022 zijn eigen crypto-exchange gelanceerd. Deze crypto-exchange heet Bitocol en stelt je in staat eenvoudig Bitcoin en andere cryptocurrency te kopen, verkopen en op te slaan.

5. Jerik van Nuenen

Nu Jerik van Nuenen. Ook hij is inmiddels een bekende naam in de wereld van affiliate marketing. Ook op Instagram is hij een gevestigde naam met meer dan 1000 volgers op zijn bedrijfsaccount Puur Mindset Academy.

Jerik heeft zeker een inspirerend verhaal waar iedereen van kan leren. Jerik is namelijk geboren in Indonesië en was 3 maanden oud toen hij werd geadopteerd door Nederlandse ouders. 25 jaar lang was hij DJ en stond hij op veel feesten en evenementen in binnen- en buitenland. Al van jongs af aan had hij deze droom, maar niemand geloofde dat hij dat kon. Toch heeft hij dus zijn droom waargemaakt en verdiende hier ook nog eens veel geld mee.

Het probleem was alleen dat hij niet van zijn verdiende geld kon genieten, want het kostte hem veel tijd en energie om op al die feesten en evenementen te draaien. Daarnaast liep hij tijdens zijn reis door Indonesië een infectie op. Hierdoor lag hij een tijdje in het ziekenhuis en leek zijn leven aan hem voorbij te gaan. Hij zei daarna dat hij elke dag zijn mooiste leven wilde leven en van elke dag wilde genieten.

Jerik van Nuenen van de Puur Mindset Academy

Nog tijdens zijn DJ-carrière bouwde hij in 10 jaar tijd een succesvolle online business op met affiliate marketing.

Dit begon met het lezen van boeken van onder andere Michael Pilarzcyk en Napoleon Hill en het volgen van online cursussen van verschillende coaches. Hierdoor kreeg hij nieuwe inzichten in zichzelf waarna hij zijn kennis over mindset deelt in het e-book ‘Word de beste versie van jezelf’.

Ondertussen heeft Jerik dus zo’n 10 jaar ervaring met affiliate marketing en verdient hier best veel geld mee. Hij deelt regelmatig zijn PayPro-saldo op zijn social media-kanalen, waarop je duidelijk kunt zien dat hij sowieso een compleet maandinkomen (minimaal €2000,- per maand) verdient met alleen commissies via PayPro.

Zijn doel met zijn bedrijf en website Puurmindsetacademy.nl is om zijn kennis te delen met de buitenwereld en ‘mensen wakker te schudden’ om de beste versie van zichzelf te worden.

Conclusie

Je hebt in dit artikel gelezen over 5 affiliate marketeers die allemaal een eigen verhaal achter hun succes hebben. Je las over Pat Flynn, Missy Ward, Zac Johnson, Jacko Meijaard en Jerik van Nuenen.

Ik hoop dat dit artikel jou heeft geïnspireerd en gemotiveerd om ook zelf aan de slag te gaan om een mooiere (financiële) toekomst tegemoet te gaan, of dit met affiliate marketing is of niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s