Waarom een affiliate marketing coach? Zo bespaar je geld en tijd!

Ben jij al bezig met affiliate marketing? Dan heb je ongetwijfeld gehoord van het belang van een goede coach of mentor. Toch zijn er nog steeds veel affiliate marketeers die eigenwijs zijn en alles zelf gaan proberen. De kans dat het dan fout gaat is groot, daarom wil ik jou op het hart drukken dat het belangrijk is om niet alles alleen te willen doen.

Natuurlijk kan dit ook tot succes leiden, maar een feit is dat de meeste succesvolle affiliate marketeers vroegtijdig hulp hebben ingeschakeld.

De reden dat veel mensen denken dat ze het wel alleen kunnen, is omdat je op het internet leest dat affiliate marketing draait om zo min mogelijk inspanning en het maken van tonnen winst.

Dat is natuurlijk onzin. Je kunt er veel geld mee verdienen, – ook in je slaap – maar het kost veel tijd, geduld en doorzettingsvermogen om dat voor elkaar te krijgen.

Voor veel mensen is dat een flinke teleurstelling. Zij denken dat ze snel rijk kunnen worden zonder er iets voor te hoeven doen. Als ze eenmaal zijn begonnen, komen ze er achter dat dat niet de realiteit blijkt te zijn.

Ik wil jou die teleurstelling en geld- en tijdverspilling besparen. Daarom lees je in dit artikel waarom een affiliate marketing coach zo belangrijk is en welke coaches er zijn.

Lees snel verder om jezelf geld, tijd en een teleurstelling te besparen!

In dit artikel

 1. Wat is affiliate marketing?
 2. Het belang van een goede coach
  1. 1. Affiliate marketing kost tijd
  2. 2. Je hebt een steuntje in de rug en begeleiding nodig
 3. Voorbeelden van coaches
  1. 1. Jacko Meijaard
   1. Wat vinden anderen van Jacko?
  2. 2. Jerik van Nuenen
   1. Wat anderen van Jerik vinden
   2. Jerik en de Efteling
 4. Conclusie

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van prestatiegerichte marketing. Het betekent het promoten van producten die niet van jou zijn op jouw website, social media of waar dan ook in ruil voor commissie.

Je promoot dus producten van andere bedrijven of personen waar je per verkocht product een deel van het aankoopbedrag voor terugkrijgt. Dat bedrag heet een commissie.

Die producten vind je op affiliate netwerken, zoals PayPro. Mijn advies is om je aan te melden bij meerdere affiliate netwerken en producten uit te kiezen die binnen jouw niche passen.

Bij bijvoorbeeld PayPro zijn er meer dan 300 producten die je kunt promoten, veelal cursussen en e-books. Klik op één van die producten en je ziet de beschrijving van het product en de maker ervan. Daaronder zie je jouw unieke affiliate link die ervoor gaat zorgen dat jouw website bezoekers doorgestuurd gaan worden naar de website van de producteigenaar (de adverteerder), waardoor je commissies kunt verdienen.

Affiliate marketing.

Er zijn grote bedrijven als Bol.com en Amazon die een eigen affiliate netwerk hebben, waardoor je de miljoenen producten op die websites allemaal kunt promoten.

Affiliate marketing is een uitstekende manier om geld te verdienen met het internet. De meeste mensen geloven niet dat dit mogelijk is, maar de resultaten van affiliate marketeers (zoals Jacko Meijaard) geven duidelijk aan dat dit wél kan.

Het mooie van affiliate marketing is dat je vrijwel niets nodig hebt om te beginnen, op een laptop met internetverbinding na. En dat terwijl het op de lange termijn zowel vrijheid als geld kan creëren.

Het belang van een goede coach

Consistentie.

Je kunt niet zonder een goede coach. Maar waarom is dit zo belangrijk?

Dat is omdat affiliate marketing veel geduld, doorzettingsvermogen en tijd kost. Als je het niet kunt opbrengen om elke week minimaal één blogartikel te publiceren, is affiliate marketing niks voor jou.

Dan kun je simpelweg niet succesvol worden. Zeker niet als je blogartikelen schrijft van lage kwaliteit.

Er wordt niet voor niets gezegd:

Consistentie is de sleutel tot succes

Elke dag iets aan je affiliate projecten doen is essentieel als je succesvol wilt worden. En laat dat nou precies zijn waar een coach jou mee kan helpen; jou scherp houden en korte- en langetermijndoelen laten stellen om jou zoveel mogelijk aan je project(en) te laten bouwen.

De reden dat 90% van de affiliate marketeers faalt, is omdat ze er simpelweg geen tijd voor hebben. Maar, zo zouden ook coaches tegen jou zeggen, geen tijd is geen prioriteit.

Als je iets wilt bereiken in het leven, is daar altijd een weg naartoe, hoe weinig tijd of geld je ook hebt.

Als je iets wilt bereiken, moet je er voor gaan en is geen tijd hebben geen excuus

De reden dat de meeste mensen geen coach inschakelen, is omdat ze denken dat affiliate marketing heel makkelijk is en dat ze er niks voor hoeven te doen. Dat is onzin natuurlijk, maar zo laten veel mensen het wel overkomen. Als je op het internet iets leest over affiliate marketing, krijg je vaak al snel de indruk dat affiliate marketing een ‘get rich quick-model’ is.

Ik had zelf ook die indruk gekregen. Dat kwam omdat Jacko Meijaard affiliate marketing zo enorm simpel laat lijken op zijn website en in zijn videocursus de Affiliate Marketing Revolutie, waardoor ik dacht dat als ik even een website ging opzetten, ik dan snel geld zou verdienen.

Dat viel vies tegen zul je begrijpen. Ik was maandenlang bezig met de verkeerde dingen en had enorm veel fouten gemaakt. En dat alleen maar omdat ik dacht dat ik het wel alleen kon.

Daarom wil ik jou overtuigen om wél gelijk een coach te regelen, zodat jij diezelfde fouten niet maakt.

Lees verder voor nog eens twee redenen waarom een coach zo belangrijk is.

1. Affiliate marketing kost tijd

Affiliate marketing kost tijd. Hiermee bedoel ik niet dat je 5 uur per dag bezig bent met content schrijven (al is het natuurlijk wel hoe meer hoe beter), maar wel duurt het maanden tot je echt geld gaat verdienen met affiliate marketing.

Hoewel geld verdienen niet het doel mag zijn, is het natuurlijk wel waar je het voor doet. Maar daar is geduld voor nodig.

Veel mensen geven al snel op. Ze zeggen dat ze er geen tijd voor hebben, maar geen tijd is geen prioriteit. Je hebt waarschijnlijk wel tijd voor een potje FIFA of die leuke Netflix-serie, dus heb je ook tijd voor je website.

Iedereen heeft wel een paar momentjes op een dag waar je wat aan je website kunt doen. Desnoods ga je een kwartier eerder uit bed en een kwartier later naar bed dan je normaal doet. Dan heb je al een halfuur per dag extra!

Klok.

Daarnaast is affiliate marketing een langzaam proces. Het is geen ‘get rich quick-model’, het duurt namelijk lang voordat je je eerste commissie verdient (soms wel een paar jaar!), laat staan een serieus maandinkomen. Daarvoor ben je al snel 5 jaar bezig!

Bij mij duurde het 11 maanden voordat ik mijn eerste commissie verdiende, dus dat is best lang.

Ja, je kunt veel geld verdienen met affiliate marketing, maar dit kost veel van jouw kostbare tijd en het kan zijn dat je er wat voor moet opgeven. Elke dag dat uurtje gamen bijvoorbeeld, of ‘s avonds een film kijken. Maar dat is discipline. Als je een duidelijk doel voor ogen hebt, moet je daarvoor gaan.

Een coach helpt jou om je tijd zo efficiënt mogelijk in te delen en je dat steuntje in de rug te geven, maar uiteindelijk moet je het natuurlijk wel zelf willen (en doen!).

2. Je hebt een steuntje in de rug en begeleiding nodig

In het begin weet je nog niet precies hoe affiliate marketing precies in elkaar steekt, ook al heb je je er (hopelijk) veel in verdiept. Van tevoren weet je ook niet wanneer je je eerste commissie verdient of hoeveel website bezoekers je zult krijgen.

Gemiddeld duurt het 2/3 maanden voordat mensen hun eerste commissie verdienen. Je hebt in je eerste maanden dus een beetje motivatie nodig om door te gaan.

Bij jou kan het misschien wel veel langer duren, maar dat hoeft niet per se te betekenen dat je niet goed bezig bent.

Kijk niet naar anderen, maar naar jezelf. Verbeter jezelf waar nodig om je doelen te behalen.

Als jouw vriend bijvoorbeeld binnen 2 weken al zijn eerste commissie verdiend heeft en jij na een half jaar nog steeds niet, moet je niet opgeven. Ook jij zult ooit die commissie verdienen, mits je het goed aanpakt natuurlijk.

En dat is nu net waar een coach jou mee kan helpen. Een coach kan je op weg helpen en precies vertellen wat je moet doen om een succesvolle website op te zetten en geeft je feedback op alles wat je doet.

Vooral in het begin heb je een steuntje in de rug nodig, zorg dat je daarom al voordat je met je website begint hulp inschakelt.

Voorbeelden van coaches

Er zijn best wat affiliate marketing coaches op dit moment, maar op internet zijn ze niet altijd even goed te vinden. Daarom licht ik er hieronder twee uit.

1. Jacko Meijaard

Één van de beste affiliate coaches is toch wel Jacko Meijaard. Hij wordt niet voor niets de affiliate marketing expert van Nederland genoemd, hij verdient namelijk honderdduizenden euro’s per jaar met affiliate marketing!

En dat is niet zijn enige inkomstenbron: in februari 2022 lanceerde hij namelijk zijn eigen crypto exchange met de naam Bitocol. Een crypto exchange is een platform waar je cryptomunten (bijvoorbeeld Bitcoin) kunt kopen, verkopen en opslaan.

Jacko Meijaard

Daarnaast heeft hij een eigen cursus ontwikkeld; de Affiliate Marketing Revolutie. In deze cursus legt hij jou stap voor stap uit hoe je een passief inkomen opbouwt met affiliate marketing.

Ook heeft hij een YouTube-kanaal met waardevolle video’s over affiliate marketing en heeft hij een website met een enorme community.

Nu even wat meer over Jacko zelf, want zijn succes is natuurlijk niet komen aanwaaien.

Jacko komt uit het Zeeuwse Yerseke. Hier heeft hij een aantal jaar geleden een nieuw groot huis gekocht.

Hij volgde de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, maar wist eigenlijk meteen al dat dit niet zijn ding was.

Hij werkte vaak op zijn laptop en op een gegeven moment kwam de vraag op of hij hier iets mee kon doen. Hij ging op zoek naar manieren om geld te verdienen op het internet.

Zo ontdekte hij dus affiliate marketing en ging hij zich daar in verdiepen. Hij stopte met zijn opleiding, ging zich er in verdiepen en ging uiteindelijk zelf een website bouwen.

Niemand in zijn directe omgeving geloofde hem. Ze lachten hem zelfs uit. Ze zeiden dat hij beter zijn opleiding kon gaan afmaken en een baan kon zoeken. Maar Jacko was vastberaden dat het hem zou lukken.

Jacko deed dus alles alleen. Hij had niemand die in hem geloofde en niemand die hem kon helpen. Hij heeft alle fouten gemaakt die hij ook in zijn videocursus bespreekt, zodat jij diezelfde fouten niet maakt.

Je kunt je voorstellen dat dat niet makkelijk moet zijn geweest, maar de resultaten die Jacko heeft neergezet spreken voor zich. Hij verdient duizenden euro’s per week en tienduizenden euro’s per maand met affiliate marketing.

Als je een professionele coach zoekt, dan ben je bij Jacko en zijn team aan het juiste adres. Ondertussen heeft hij al meer dan 15 jaar ervaring met affiliate marketing en hij is voorlopig niet van plan om te stoppen, met onder andere zijn project Bitocol.

Bij Jacko ‘krijg’ je een gratis Coaching Call (Clarity Call) bij aankoop van de Affiliate Marketing Revolutie (AMR). In die gratis Call ga je samen met Jacko of één van zijn enthousiaste teamleden kijken waar je nu staat, wat je doelen zijn en hoe hij jou kan helpen die doelen te halen.

AMR cursus.

Zo’n Call wordt altijd als enorm waardevol ervaren, want je krijgt er compleet nieuwe inzichten van.

Er is wel een voorwaarde: je moet minimaal 18 jaar oud zijn.

Verder is de Affiliate Marketing Revolutie een uitstekende, bijna onmisbare cursus voor beginnende affiliate marketeers. Ik heb hem zelf ook gevolgd en raad hem zeker aan. Lees hier mijn review.

Wat vinden anderen van Jacko?

Waardering: 5 uit 5.

Zeer kundig in zijn vakgebied. Fijn om langdurig mee samen te werken.

Leon Gotjé

Waardering: 5 uit 5.

Jacko is een zeer gewaardeerd internet ondernemer.

Oscar Helmstäter

Meer weten over de achtergrond van Jacko en hoe hij succesvol is geworden met affiliate marketing? Bekijk onderstaande video eens van zijn eigen YouTube-kanaal.

2. Jerik van Nuenen

Ik vind dat Jerik van Nuenen hier niet mag ontbreken. Jerik is een goede coach die zeker op mindset-gebied zeer professioneel en ervaren is.

Als je een goede affiliate coach zoekt die jou ook kan helpen met het verbeteren van je mindset, dan is het Jerik wel. Hij coacht jou op persoonlijk vlak én helpt jou je affiliate projecten te verbeteren door onder meer feedback te geven op jouw content en je tips te geven hoe je je homepagina van je website moet vormgeven.

Hij kan jou helpen meer te genieten van het leven, zodat jouw kwaliteit van leven ‘next level’ gaat. Dit kan door onder meer betere voeding, positief denken en meer te bewegen.

Jerik van Nuenen.
Jerik van Nuenen van de Puur Mindset Academy

Zijn missie is om mensen wakker te schudden en mensen helpen om hun mooiste leven te leven via zijn website Puurmindsetacademy.nl met een forum waar je allemaal ‘like-minded’ mensen om je heen hebt met allemaal hetzelfde doel als jij: een succesvol affiliate project opzetten en hun mooiste leven leven. Die mensen kun je dus ook alles vragen en zij kunnen jou helpen.

Eerst wat meer over het verleden van Jerik.

Jerik is geboren in Jakarta, Indonesië. Toen hij 3 maanden oud was, werd hij geadopteerd door Nederlandse ouders. Al op jonge leeftijd had hij de droom om DJ te worden. Niemand geloofde echter dat hij dat kon.

Toch had hij zijn droom waargemaakt: hij werd DJ, en draaide op feestjes en evenementen in binnen- en buitenland. Hij heeft dit ongeveer 25 jaar gedaan.

Hoewel hij veel geld verdiende, was hij niet helemaal meer tevreden; het kostte hem veel energie en tijd en hij kon dus niet van zijn verdiende geld genieten.

Zo begon zijn interesse in ‘het geheim van succesvolle mensen’. Hij begon boeken te lezen van onder andere Michael Pilarzcyk en Napoleon Hill en ging online cursussen van verschillende coaches volgen. Hierdoor kreeg hij nieuwe inzichten in zichzelf en ging hij een eigen e-book schrijven. Dit e-book heet ‘Word de beste versie van jezelf’.

Nog tijdens zijn DJ-carrière bouwde hij in 10 jaar tijd een succesvolle online business met affiliate marketing.

Jerik heeft dus zo’n 10 jaar ervaring met affiliate marketing, verdient hier veel geld mee en heeft alle fouten gemaakt die je kunt maken. Hij is dus een echte expert en wil voorkomen dat jij dezelfde fouten maakt.

Het doel van Jerik is om via zijn website zo veel mogelijk mensen te inspireren en te helpen de beste versie van zichzelf te worden en meer uit het leven te halen.

Dit doet hij onder andere door middel van een gratis Coaching Call. Tijdens de Coaching Call maak je kennis met Jerik, ga je samen met hem een duidelijk doel stellen en deelt hij zeer waardevolle informatie over hoe jij ook succesvol kunt zijn op het gebied van affiliate marketing.

Je ‘krijgt’ deze Call gratis als je zijn e-book aanschaft. Later, als de Call jou bevalt, kun je tegen een prijs van €100,- per maand (exclusief BTW) verder gaan met de coaching, waarbij Jerik jou serieus gaat helpen met het verbeteren van je mindset en affiliate-project.

Ik werd zelf ook gecoacht door Jerik.

Het beviel mij zeer positief, want ik merkte echt dat hij iedereen die hij coacht ook echt wil helpen. Elke week vraagt hij wat de doelen voor die week zijn en geeft hij feedback op wat je doet, waardoor je scherp blijft en steeds verder komt met je website en persoonlijke ontwikkeling.

Het fijne van Jerik zijn coaching is dat hij heel persoonlijk coacht. Dit doet hij via de Calls, de mail en WhatsApp.

Ik raad Jerik als coach zeker aan!

Wat anderen van Jerik vinden

Waardering: 5 uit 5.

Samenwerken met Jerik is altijd een prettige ervaring! Jerik denkt altijd met je mee en staat voor je klaar waar nodig! Daarnaast is Jerik ook altijd in voor een gezellig praatje! Puur Mindset Academy is de Place to be als je meer uit jezelf wilt halen! Ga zo door Jerik!

Mike Schonewille

Waardering: 5 uit 5.

Ik word gecoacht door Jerik. Ik kan niet anders zeggen dat hetgeen wat hij doet recht uit zijn hart komt. Hij is alleen maar bezig om je te helpen. Oordeelt niet maar is wel eerlijk en confronterend. Iets wat mij heel erg aan het denken zet! Ik ben blij dat Jerik mij coacht.

Robbert Kramers

Jerik en de Efteling

Wat veel mensen niet weten over Jerik, is dat hij een voorliefde heeft voor de Efteling. Hij komt hier meerdere keren per jaar, al van kleins af aan. Hij zegt dat hij hier tot rust komt.

Hij staat zelfs op het YouTube-kanaal van de Efteling, onder de rubriek Efteling Fans. In deze video wordt Jerik geïnterviewd door de Efteling en vertelt hij waarom hij houdt van de Efteling en hoe dit is ontstaan.

Conclusie

In dit artikel las je waarom het zo belangrijk is om een coach te hebben bij affiliate marketing. Ik spreek uit ervaring, want ik heb zelf ook heel veel fouten gemaakt.

Je hebt een goede mindset nodig. Doorzettingsvermogen, geduld en discipline om elke dag wat aan je website te doen is vereist. Geen tijd is geen prioriteit. Natuurlijk heb je weleens een dag dat je echt niet kan werken aan je affiliate project(en), maar dat is niet erg zolang je je doelen maar niet uit het oog verliest.

Je las 2 affiliate coaches die je écht verder kunnen helpen, namelijk Jacko Meijaard en Jerik van Nuenen. Jacko heeft een heel team voor je klaar staan, terwijl Jerik jou ook op mindset-gebied kan coachen.

Succes en tot de volgende blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s