Affiliate marketing uitbesteden? Zo kun je geld besparen!

Veel mensen starten met affiliate marketing met het idee dat ze dan snel geld kunnen verdienen zonder dat ze daar veel voor hoeven te doen. Vaak draait het uit op een teleurstelling.

De waarheid is iets complexer dan dat. Affiliate marketing kost veel tijd, geduld en doorzettingsvermogen. Er komen dan ook veel verschillende werkzaamheden bij kijken.

Wat het belangrijkste is bij affiliate marketing is het schrijven van content. Natuurlijk zijn er ook andere dingen waar je rekening mee moet houden, zoals de laadtijd van je website en een overzichtelijk menu.

Ook zijn affiliate links en zoekwoordenonderzoek van belang.

Gelukkig hoef je niet zelf alle werkzaamheden uit te voeren. Er zijn genoeg tekstschrijvers, bedrijven en freelancers die dit voor jou kunnen en willen doen. Zo bespaar jij jezelf een hoop tijd en slechte resultaten.

Maar waar vind je dergelijke tekstschrijvers en bedrijven? Zijn ze allemaal betrouwbaar? Wat zijn de kosten?

In dit artikel lees je alles over affiliate marketing uitbesteden!

In dit artikel

 1. Waarom affiliate marketing uitbesteden?
 2. Wat kun je uitbesteden?
  1. 1. Zoekwoordenonderzoek
   1. Zoekwoordenonderzoek zelf doen
  2. 2. Content schrijven
  3. 3. SEO-werkzaamheden
   1. SEO uitbesteden
 3. Waar kun je uitbesteden? 3 websites
  1. 1. Fiverr
  2. 2. Textbroker
  3. 3. Writgo
 4. Gemiddelde kosten van uitbesteden
 5. Zelf teksten schrijven? Hier moet je op letten!
  1. 1. Content schrijven kost veel tijd
  2. 2. Tekst moet netjes, duidelijk en uniek zijn
  3. 3. Kennis is macht
 6. Conclusie

Waarom affiliate marketing uitbesteden?

Bij affiliate marketing komt veel meer kijken dan enkel affiliate links op een website plaatsen. Je zult waarde moeten leveren aan je doelgroep door middel van unieke content, uitgebreide reviews en bijvoorbeeld video’s.

Google wil namelijk enkel webpagina’s met het beste antwoord op de zoekopdracht bovenaan de zoekresultaten laten verschijnen, zodat degene snel het antwoord op zijn vraag weet.

Dit is ten slotte Google haar taak, dus waarom zou ze jou een goede positie geven als jij geen waarde of het juiste antwoord biedt?

Ook is het promoten van de juiste producten belangrijk. Maar ook bij een product promoten komt veel kijken dan enkel een foto van het product met een linkje erbij.

Als je succesvol een product wilt promoten, moet je een uitgebreide review schrijven met heel veel informatie over de inhoud, de prijs, de maker/schrijver ervan, etc. Verder helpt het altijd als je jouw eigen ervaringen en ervaringen van anderen erbij zet, want mensen vinden het interessant wat gebruikers van het product vinden.

Jouw mening is dus ook belangrijk bij het schrijven van zo’n review.

Het doel van jouw website moet zijn dat je een autoriteit wordt in jouw niche. Dat betekent dat je met jouw website bovenaan in de zoekresultaten komt te staan en dat mensen als ze iets opzoeken meteen bij jouw website terecht komen.

Dat kun je onder meer realiseren met een website die de beste content bevat gericht aan de juiste doelgroep en geoptimaliseerd is voor Google.

Je kunt natuurlijk altijd zelf experimenteren met content schrijven, maar als jij van jezelf al weet dat dat niet je sterkste punt is, is het misschien beter om dat uit te besteden. Al kun je het natuurlijk altijd leren.

Ik heb het ook zelf geleerd. De eerste maanden schreef ik content die nergens op leek. Die content was van dermate lage kwaliteit, dat het nooit succesvol kon worden. Naarmate de tijd verstreek werd het wel steeds beter, maar nog steeds was het niet goed genoeg.

Ik kreeg in die tijd wel al bezoekers op deze website, maar ik verdiende niks. Totdat ik in contact kwam met Jerik van Nuenen die mij ging coachen. De kwaliteit van mijn content ging omhoog door zijn coaching en daardoor verdiende ik na 3/4 maanden mijn eerste commissie tijdens deze coachingsperiode.

Ik besteedde het dus niet uit, maar als ik dit wel had gedaan had ik waarschijnlijk al veel eerder die commissie verdiend.

Ik deed het niet omdat ik het niet kon betalen; het kost immers geld.

Toch kan ik jou wel zeker aanraden om bepaalde werkzaamheden uit te besteden, want in 9 van de 10 gevallen gaat de kwaliteit van je website flink omhoog. En daar houdt Google van!

Wat bij mij wel in mijn voordeel werkt is dat ik al sinds de basisschool een kei ben in spelling en de Nederlandse taal. Ik was dan niet de slimste van de klas, ik maakte zelden fouten tijdens dictees en stond nooit lager dan een 7 voor Nederlands.

Maar waarom zou je eigenlijk affiliate marketing uitbesteden? Dit zijn de voordelen ervan:

 1. Je bespaart tijd;
 2. Je bespaart energie;
 3. De kwaliteit van jouw website gaat omhoog.

Echter heeft het ook nadelen. Dit zijn onder meer:

 1. Het kost geld;
 2. Niet iedere tekstschrijver of bedrijf is even goed of betrouwbaar.

Dit zijn dus al 3 redenen waarom uitbesteden verstandig kan zijn.

Wegen die voordelen volgens jou op tegen de nadelen?

Denk er dan goed over na en controleer goed aan wie je die taak toevertrouwt, want natuurlijk is niet iedereen op deze wereld even betrouwbaar.

Denk jij er over na om zelf ook content te gaan schrijven en bepaalde werkzaamheden op je te nemen? Lees dan zeker even verder.

Wat kun je uitbesteden?

Affiliate marketing uitbesteden is een heel breed begrip. Want zoals ik al zei, het is veel meer dan alleen een product promoten.

Ik denk dat je affiliate marketing uitbesteden kunt onderverdelen in 3 verschillende werkzaamheden waar je regelmatig mee te maken krijgt als je bezig bent met affiliate marketing.

Als je succesvol wilt worden, moet je deze werkzaamheden goed uitvoeren. Daarom kan het een optie zijn om elk onderdeel apart (of samen) uit te besteden.

Welke 3 werkzaamheden zijn dit?

1. Zoekwoordenonderzoek

De eerste werkzaamheid is zoekwoordenonderzoek doen. De kans is groot dat je dit begrip al eens bent tegengekomen, aangezien het een groot begrip is in de wereld van affiliate marketing en SEO.

Zoekwoordenonderzoek is essentieel als je succesvol wilt worden met affiliate marketing. Anders weet je immers niet op welke zoekwoorden je wel of niet kunt scoren.

Het doel van affiliate marketing is natuurlijk dat je bezoekers wilt trekken naar je website die ook daadwerkelijk iets kopen, toch?

Om dat te bewerkstelligen moet je wel weten op welke zoekwoorden je bezoekers naar jouw website kunt trekken. Dit kun je dus doen door middel van een goed zoekwoordenonderzoek.

Zoekwoordenonderzoek (keyword research in het Engels) is onderzoeken welke zoekwoorden jij het beste kunt gebruiken om veel bezoekers naar je website te trekken. Je gaat kijken hoe vaak de zoekwoorden waarop jij wilt scoren worden opgezocht en hoe de concurrentie daarbij is.

Maar zoekwoordenonderzoek doen kost tijd. Veel tijd. Dat komt omdat jouw succes voor een groot deel afhangt van hoe jij onder hebt gedaan.

En dus wil je dit zo goed mogelijk doen. En dat kost tijd.

Maar dit hoef je natuurlijk niet zelf te doen. Je kunt dit uitbesteden aan een professional. Deze persoon gaat dan voor jou aan de slag om voor jou zoekwoordenonderzoek uit te voeren.

Je kunt zoekwoordenonderzoek uitbesteden bij een bedrijf als Writgo.

Writgo is een content bureau dat gespecialiseerd is in het schrijven van teksten voor affiliate websites. Maar ze doen meer dan dat.

Ook zoekwoordenonderzoek kun je laten doen door dit bureau.

Dit kost €20,- tot €320,-, afhankelijk van het aantal zoekwoorden dat je wilt ontvangen.

Meer weten over Writgo? Klik dan hier voor mijn review of lees dit artikel nog even verder!

Zoekwoordenonderzoek zelf doen

Wil je toch zoekwoordenonderzoek zelf doen? Ook dit kan in jouw voordeel werken, omdat je hiermee veel geld zult besparen.

Echter zul je het wel goed moeten doen.

Maar hoe doe je dit eigenlijk?

Een tool die ik absoluut aanraad is Ubersuggest.

Dit is een tool van Neil Patel die ik zelf ook gebruik. Ik ben er heel blij mee, omdat je precies kunt zien hoe vaak jouw zoekwoorden worden opgezocht en hoe sterk de concurrentie is.

Van deze tool is er een gratis versie en een betaalde versie (vanaf €29,- per maand). De betaalde versie is vanzelfsprekend veel uitgebreider en geeft jou veel meer informatie over onder andere de concurrentie.

Kijk even naar onderstaande afbeelding. Daar zie je de gratis versie van Ubersuggest. Met deze gratis versie kun je één keer gebruik maken van de tool, dus maximaal één zoekwoord analyseren met een gedetailleerde analyse.

Heb je een account, dan kun je drie zoekwoorden analyseren.

Betaal je voor Ubersuggest, dan kun je dit een onbeperkt aantal keren doen!

Ubersuggest affiliate marketing uitbesteden.

Linksboven heb ik ‘online marketing’ ingevoerd. Vervolgens zie je daaronder ‘Keyword overzicht: online marketing’. Dit kun je aan de lijst toevoegen, zodat je de ranking van je website op dit zoekwoord kunt volgen. Dit kan natuurlijk extreem handig zijn. Hiervoor moet je alleen wel een account aanmaken, wat overigens gratis is.

Daaronder zie je staan ‘Zoekvolume’, ‘SEO moeilijkheid’, ‘Betaald moeilijkheid’ en ‘Kosten-per-klik (CPC)’.

‘Zoekvolume’ houdt in hoe vaak het zoekwoord wordt opgezocht per maand. In dit geval wordt ‘online marketing’ in Nederland dus 4.400 keer per maand opgezocht, en dat is volgens Ubersuggest gemiddeld.

Hier kun je uit opmaken hoeveel bezoekers je ongeveer mag verwachten als je bovenaan staat in Google voor dit zoekwoord.

‘SEO moeilijkheid’ geeft aan hoe moeilijk het is om de concurrentie op dit zoekwoord te ‘verslaan’. Hoe groter het getal, hoe moeilijker het is om hoog in Google te ranken voor dit zoekwoord.

In dit geval is de SEO moeilijkheid 34. Dat is redelijk gemiddeld, dus het is niet per se heel moeilijk om de bovenste posities in Google te veroveren voor dit zoekwoord, maar makkelijk zal het ook zeker niet zijn!

Daarnaast staat ‘Betaald moeilijkheid’, wat aangeeft hoe moeilijk het is om door middel van betaalde advertenties (SEA) te ranken op dit zoekwoord. Ook hier geldt: hoe groter het getal, hoe meer en hoe beter de concurrentie.

Op de afbeelding is dit getal 52, wat redelijk hoog is. Het zal dus lastig zijn om door middel van betaalde advertenties van jouw website boven de concurrentie uit te komen.

Ten slotte het begrip ‘Kosten-per-klik (CPC)’. Dit betekent hoeveel je gemiddeld moet betalen om één bezoeker via dit zoekwoord naar jouw website te halen.

Dit geldt alleen als jij Google betaalt om als advertentie weergegeven te worden.

Bij het zoekwoord ‘online marketing’ betaal je op dit moment dus gemiddeld meer dan €7,- per bezoeker!

Verder kun je op Ubersuggest zien wat de leeftijdsgroepen zijn die naar dit zoekwoord zoeken, hoeveel mensen uiteindelijk klikken op een website, de zoekvolume op mobiel en op laptop in een grafiek, content ideeën en keyword ideeën. Voor dit alles heb je alleen wel de betaalde versie nodig.

Je kunt dus ontzettend veel waardevolle informatie halen uit Ubersuggest, zeker uit de betaalde versie. Maar ook de gratis versie bevat al veel waardevolle informatie. Het is zeker het proberen waard!

2. Content schrijven

Content is het belangrijkste van elke website, want wat is een website zonder tekst?!

Zelf schrijven kost echter ongelooflijk veel tijd. Het kan daarom uitkomst bieden om dit uit te besteden aan een content bureau.

Een aanrader voor het uitbesteden van teksten vind ik Writgo, omdat zij zich gespecialiseerd hebben in het schrijven voor affiliate websites.

Zij hebben al meerdere keren bewezen dat ze kwalitatief ijzersterke content kunnen schrijven. Ook voor affiliate websites dus. Dat maakt Writgo een uitstekende keus voor het uitbesteden van het schrijven van content!

De belangrijkste dienst van Writgo is uiteraard het schrijven van ijzersterke webteksten. Deze webteksten kosten €11,25 tot €450,- per stuk. Dat is behoorlijk ruim bemeten, maar het hangt dan ook van veel factoren af, zoals het aantal woorden en het onderwerp.

Voor €11,25 krijg je namelijk maar een artikel van 250 woorden.

Hoe meer woorden je wilt, hoe hoger de prijs zal uitvallen, met als maximum dus €450,-, waar je maar liefst 10.000 woorden voor terug krijgt!

En je kunt ook meerdere teksten tegelijk bestellen door simpelweg op het plusje te klikken.

Daarnaast kun je ook zelf de schrijver kiezen die de tekst voor je gaat schrijven. Op het moment van schrijven had ik de keuze uit vier schrijvers: Kimberly, Isabelle, Dylan en Noah.

Ook is er de mogelijkheid een proeftekst aan te vragen om te kijken of er een match is en hun manier van schrijven bij je past. Zo’n tekst is geheel gratis en bevat 500 woorden.

Wij willen te hulp schieten door ijzersterke content te schrijven, waarmee je goed kunt scoren in de zoekmachines

Writgo.nl

Als de proeftekst je bevalt, kun je klant worden bij Writgo door iedere keer losse teksten te bestellen, maar je kunt het jezelf ook makkelijker maken door een abonnement te nemen. Hiermee bouw je zekerheid in bij jezelf en kun je consistent nieuwe content plaatsen. En daar wordt Google ook blij van!

Het Writgo Content Brons abonnement voorziet jou elke maand van ijzersterke webteksten van in totaal 6.000 woorden.

Je kunt het volledig zelf aangeven hoe jij het wilt hebben. Je kunt bijvoorbeeld 10 teksten vragen van 600 woorden, maar ook 6 teksten van 1.000 woorden. Of je laat gewoon één artikel van 6.000 woorden schrijven.

Met het Content Brons abonnement heb je het volledig in eigen hand.

Doordat je maandelijks in ieder geval 6.000 woorden aangeleverd krijgt, ben je van de gewenste continuïteit verzekerd. Met dank aan deze continuïteit gaat Google al snel doorhebben dat je website echt iets te bieden heeft. Grote kans dat je dankzij het Content Brons abonnement al snel hogere rankings in Google gaat verkrijgen.

Ook is de content altijd uniek en heb je altijd direct contact met de schrijver aan wie je zelf de zoekwoorden kunt doorgeven. Handig!

De voordelen van het Content Brons abonnement zijn:

 • Wekelijks nieuwe content. Dat je wekelijks nieuwe content aangeleverd krijgt, is onwijs goed voor je website. Je website krijgt hierdoor meer waarde, terwijl je website voor je bezoekers ook steeds interessanter wordt.
 • Gestage groei van je website. Hardlopers zijn doodlopers. Als je met een website aan de slag gaat, is dit gezegde absoluut van toepassing. Door van het Content Brons abonnement gebruik te maken, kies je voor de rustige weg. De rustige weg waarmee je van een gestage groei van je website gaat genieten. Bij het uitbouwen van een website komt alles aan op continuïteit en op de lange termijn.
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Voor kwaliteit moet je betalen. Dat is ook het geval als je voor het Content Brons abonnement kiest. Je betaalt een marktconform bedrag voor de content, waarbij je van een uitmuntende kwaliteit geniet. Ze zijn niet de goedkoopste aanbieder, maar ze zijn wel een aanbieder met een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Dat is uiteindelijk het belangrijkste, niet waar?
 • Afspraak = afspraak. In de afgelopen jaren heeft Writgo een flinke groei doorgemaakt. Deze groei is te danken aan de kwaliteit die zij leveren, maar ook aan de betrouwbaarheid. Als zij met je een afspraak maken, kun je er 100% zeker van zijn dat ze deze afspraak nakomen.
 • Geoptimaliseerde content. Als je voor het Content Brons abonnement kiest, ben je van geoptimaliseerde content verzekerd. Zij voeren een zoekwoordenonderzoek uit, ze doen onderzoek naar de doelgroep van je website en ze zetten al hun ervaring/kennis in. Hierdoor weet je zeker dat je met de door hun geschreven content gaat scoren.
 • Kosten zijn goed te budgetteren. Door van het Content Brons abonnement gebruik te maken, ben je maandelijks van de beste content verzekerd. Je weet hierbij ook precies wat je maandelijks moet betalen. Doordat de kosten goed te budgetteren zijn, kom je niet voor verrassingen te staan.

De prijs van het Content Brons abonnement is €327,- per maand. Dat is best wat geld in deze tijden van inflatie, maar zoals je hierboven hebt gelezen, gaat het je website wel een groei opleveren.

Je zult meer bezoekers ontvangen, meer omzet draaien en meer producten verkopen.

En als je nog niet zeker weet of Writgo wat voor je is, kun je altijd een gratis proeftekst aanvragen!

Later in dit artikel lees je meer over Writgo, Fiverr en Textbroker.

3. SEO-werkzaamheden

Je kunt nog zoveel content op je website hebben, maar als de basis van je website niet goed is en je website niet geoptimaliseerd is voor Google, is ranken nog steeds lastig.

Om de kans op een goede online vindbaarheid te vergroten, moet je rekening houden met de drie ranking factoren van Google.

De drie grootste SEO-pijlers zijn:

 1. Content
 2. Techniek
 3. Autoriteit

Het stukje content hebben we het net over gehad, dus dit gaan we niet herhalen.

Het stukje techniek is echter wel van belang. Dit kun je ook prima zelf doen, ook zonder technische kennis.

Het is namelijk alleen continu de basis en de instellingen van je website controleren. Het kan namelijk zo zijn dat er instelling verkeerd staat waardoor Google je website niet kan indexeren.

En dat is zonde natuurlijk.

Loop daarom van tijd tot tijd eens al je instellingen eens na en check daarnaast je website op gebroken links, virussen en oude content.

Check daarnaast ook af en toe je hosting. Het kan namelijk zijn dat deze gehackt is, als je een goedkopere hosting hebt aangeschaft bij een iets minder bekende provider.

Dit hoeft absoluut niet dagelijks. Als je dit alles één keer per maand doet is het al goed.

Om zoveel mogelijk bezoekers te trekken moet je een autoriteit worden in jouw niche.

Dit doe je door online een eigen identiteit te ontwikkelen door een origineel webdesign, zelfgemaakte afbeeldingen, blogheaders, YouTube-video’s en natuurlijk unieke content in je eigen stijl.

Stel hierbij jezelf altijd de vraag: hoe betrouwbaar is mijn website en hoeveel invloed heeft deze?

Ga dit eens na en je weet waar je staat ten opzichte van je concurrentie. Blijf je website vervolgens altijd verbeteren en blijf waarde bieden. Uiteindelijk kan Google niet meer om je heen!

Daarnaast is het belangrijk om een eigen stijl te ontwikkelen als je een autoriteit wilt worden. Gebruik zelfgemaakte blogheaders, afbeeldingen en social media-posts en schrijf content in je eigen stijl. Zo wordt je sneller herkend en is je website uniek.

Onderhoud zowel je website als je social media-kanalen in dezelfde stijl. Zo herkennen veel klanten je direct en dit valt op.

Dit zorgt ervoor dat je betrouwbaarder overkomt, waardoor je bezoekers sneller een product zullen kopen.

Ten slotte kijkt Google of je ‘sociaal’ bent. Oftewel: of je met jouw bedrijf of website actief bent op social media. Is dit het geval en genereer je verkeer vanuit bijvoorbeeld Instagram, is de kans op online zichtbaarheid in de zoekresultaten weer een stukje groter.

SEO uitbesteden

Maar al deze werkzaamheden hoef je natuurlijk niet zelf uit te voeren. Je kunt dus content uitbesteden en de techniek (zoveel mogelijk) zelf uitvoeren, maar een autoriteit worden hoef je niet zelf te doen, hoewel ik dit wel aanraad.

Je kunt het maken van Instagram posts, afbeeldingen en video’s natuurlijk allemaal uitbesteden op een website als Fiverr, maar ook bij Writgo.

Maar er zijn ook nog andere SEO-werkzaamheden, zoals linkbuilding. Dit kun je ook uitbesteden bij verschillende content bureau’s.

Ook kun je SEO in zijn geheel uitbesteden bij veel bedrijven. Doe je dit, dan neemt het desbetreffende bedrijf al jouw SEO op zich. Denk hierbij aan zoekwoordenonderzoek, linkbuilding en het in de gaten houden van trends en ontwikkelingen.

Content schrijven is hierbij meestal niet inbegrepen.

Meer weten over het uitbesteden van SEO? Lees dit artikel eens: SEO uitbesteden? Lees hier alles wat je moet weten om geld te besparen!

Waar kun je uitbesteden? 3 websites

Misschien heb ik je in dit artikel overtuigd om jouw teksten uit te besteden, maar weet je nog niet goed waar je dit het beste kunt doen. Daarom volgt hieronder een lijst met drie websites waar jij het schrijven van content kunt uitbesteden.

Voor het gemak nemen we nu even het onderdeel ‘content schrijven’, want dat is waar de meeste affiliate marketeers moeite mee hebben en het is het belangrijkste onderdeel van jouw website.

1. Fiverr

Bijna iedereen kent Fiverr wel. In deze tijd is het zelfs een compleet verdienmodel voor veel mensen geworden.

Het platform biedt dan ook veel mogelijkheden als het gaat om dingen laten uitbesteden.

Neem maar eens een kijkje op Fiverr.com. Je ziet als je een klein stukje naar beneden scrolt dat je allemaal ‘services’ ziet staan, zoals logo design, WordPress en voice over. Dit zijn services die andere mensen aanbieden.

Mocht jij dan een van die services aanschaffen, gaat die persoon voor jou aan de slag om bijvoorbeeld de SEO voor jouw website te doen.

Je kunt zelf ook je eigen service aanbieden op Fiverr. Je kunt hier dan best wat geld mee verdienen, mits je het goed aanpakt en kwaliteit levert aan de opdrachtgever.

Het logo van Fiverr

Er zijn heel veel onderdelen die je kunt uitbesteden via Fiverr; van SEO tot content schrijven en een logo maken.

Het mooie van Fiverr is dat er een enorm aanbod is. Er zijn duizenden mensen die op Fiverr hun diensten aanbieden. Daarnaast is er altijd (24/7) een ondersteuningsteam aanwezig om je te helpen.

Je kunt volledige blogartikelen laten schrijven door iemand op Fiverr. Zo is er bijvoorbeeld iemand die vanaf €27,81 perfecte SEO-artikelen in het Duits voor je schrijft. Ook is er iemand die vanaf €9,27 goede SEO-teksten voor je schrijft in het Engels.

Je kunt ook Nederlandse teksten laten schrijven, maar mensen die dat voor je willen doen zijn uiteraard wat minder goed te vinden. Er is bijvoorbeeld iemand die Nederlandse teksten schrijft die goed converteren én uniek zijn, dus aan alle SEO-voorwaarden voldoen, vanaf €9,27.

Meestal is het zo dat hoe meer je betaalt, hoe beter de kwaliteit van het artikel, maar dat is best logisch natuurlijk.

Over het algemeen is Fiverr goedkoper dan professionele content bureau’s, dus heb je niet veel budget beschikbaar, is dit zeker een goede optie.

Mijn eigen ervaringen met Fiverr zijn eigenlijk heel positief. Dit is omdat er altijd goede service aanwezig is, het aanbod enorm is en de kosten vallen vaak nog best mee.

Voor relatief weinig geld heb je een artikel van uitstekende kwaliteit met een goede klantenservice als extra. Meer over mijn ervaringen lees je in dit artikel.

2. Textbroker

Textbroker komt je misschien iets minder bekend voor. Toch is ook dit een behoorlijk groot bedrijf waar veel mensen kwalitatief goede teksten voor je kunnen schrijven tegen een vergoeding.

Op Textbroker kun je je als auteur en als klant aanmelden. Als auteur schrijf je teksten voor opdrachtgevers, en als klant ben jij zelf de opdrachtgever. Als jij als affiliate marketeer wilt uitbesteden, moet je je aanmelden als klant.

Als je dat hebt gedaan, kun je een opdracht plaatsen. Auteurs kunnen dan vervolgens die tekst voor jou gaan schrijven.

Het logo van Textbroker

De ene auteur is beter dan de andere. Let daarom goed op de sterbeoordeling van de auteur.

Een auteur met maar één ster schrijft de minst goede teksten met relatief weinig woorden, maar kost dus ook het minst. Een auteur met meerdere sterren schrijft betere content, maar kost uiteraard ook meer.

Als je echt goede teksten wilt hebben, zou ik me focussen op een minimale beoordeling van 3 sterren.

Bij Textbroker betaal je voor het aantal woorden. Er valt dus niet precies te zeggen hoeveel de uiteindelijke prijs is.

Veel auteurs hanteren wel een prijs van ongeveer 4 cent per woord.

Het nadeel van Textbroker is dat een auteur niet constant aan jou verbonden blijft. Een auteur schrijft meestal één of twee teksten voor jou en dan kun je weer op zoek naar een ander. Hierdoor zijn alle teksten die jij ontvangt anders qua schrijfstijl en kwaliteit, daarom is Textbroker misschien niet de beste keuze voor affiliate teksten.

Ik heb ook kort gebruik gemaakt van Textbroker. Het beviel mij niet heel positief, want ik vond de website redelijk onoverzichtelijk. Daarnaast is het niet echt geschikt voor affiliate websites.

Er zijn betere opties.

3. Writgo

Ten slotte Writgo.

Als je een bedrijf zoekt dat aan al jouw wensen kan voldoen en meerdere werkzaamheden kan uitvoeren van goede kwaliteit, ben je bij Writgo aan het juiste adres.

Ze schrijven niet alleen teksten, maar kunnen ook zoekwoordenonderzoek doen, teksten herschrijven, vertalen en nog veel meer.

In onderstaande afbeelding zie je de diensten die Writgo aanbiedt en de bijbehorende prijzen.

Bron: Writgo.nl

De kosten variëren per onderdeel, maar feit is dat het bedrag al snel kan oplopen tot zo’n €400,- voor een blogartikel.

In onderstaande video wordt meer verteld over Writgo.

De beste optie voor het uitbesteden van affiliate marketing is Writgo als je het mij vraagt. Zelf heb ik Writgo niet heel veel gebruikt, maar mijn eerste indrukken van hun diensten zijn prima.

Wat mij opvalt is dat de service uitstekend is en de teksten snel afgeleverd worden.

Meer weten over Writgo en mijn ervaringen met dit bedrijf? Lees dan hier mijn review: Writgo review: hoe Writgo ervoor gaat zorgen dat je gaat ranken in Google!

Gemiddelde kosten van uitbesteden

Niets is gratis tegenwoordig. Ook de tekstschrijvers en content bureau’s willen natuurlijk geld verdienen en doen het dus niet voor niks.

Je moet voor alle teksten die je uitbesteedt een vergoeding betalen. Hoe hoog die vergoeding is, lees je hier.

Net had je al gelezen dat op iedere website de kosten flink kunnen verschillen. Dat is ook niet zo gek natuurlijk, want op iedere website zijn andere auteurs actief die allen een ander bedrag verlangen voor hun diensten.

Maar wat zijn de gemiddelde kosten en wat betaal je maximaal voor het uitbesteden van het schrijven van jouw content?

Hoe meer woorden, hoe hoger de vergoeding

Dat is echt van meerdere factoren afhankelijk. Van jouw eigen keuzes voor de bovengenoemde werkzaamheden, maar ook van de wensen van de auteur natuurlijk.

Daarnaast is de werkhoeveelheid van belang. Voor een tekst van 500 woorden betaal immers niet hetzelfde als voor een tekst van 4.000 woorden.

De gemiddelde kosten kan ik je dus niet geven, maar een maximum misschien wel. Je betaalt namelijk echt niet meer dan zo’n €500,- voor een artikel.

Bij de andere werkzaamheden, zoals SEO en zoekwoordenonderzoek liggen de prijzen ook ongeveer in deze categorie.

Eigenlijk mag ik het geen kosten noemen, want het is een investering en geen kosten. Door de juiste mensen in te huren voor jouw werkzaamheden, gaat de kwaliteit van jouw content en website omhoog, waardoor je uiteindelijk meer gaat verdienen terwijl je zelf minder hoeft te doen!

Zelf teksten schrijven? Hier moet je op letten!

Ik kan me ook goed voorstellen dat je zelf gewoon je teksten wilt schrijven. Ik doe dit zelf ook al jaren en vind het nog steeds leuk om te doen.

Echter is dit niet zo makkelijk als het lijkt. Goede content moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

 1. Zorg ervoor dat je tekst goed leesbaar is en makkelijk te begrijpen voor jouw doelgroep.
 2. Zorg voor een duidelijke structuur (inleiding, middenstuk, alinea’s, tussenkopjes en slot).
 3. Er mogen vrijwel geen taal-, interpunctie- en spelfouten in staan.
 4. Schrijf minimaal 1.500 woorden per artikel aan pure kwaliteit.
 5. Je moet een meerwaarde bieden aan je doelgroep.
 6. Je moet alle informatie bieden die je doelgroep nodig heeft; de bezoeker staat centraal.
 7. Bied betere content dan je concurrenten.
 8. Kopieer niks en wees creatief met schrijven.
 9. Voeg relevante afbeeldingen toe die de tekst ondersteunen en verduidelijken.
 10. Wees consistent in het schrijven van nieuwe content.

Maar naast deze voorwaarden zijn er nog een aantal dingen om rekening mee te houden. Lees daarvoor dit artikel: Hoe schrijf je goede webteksten? 5 tips voor het veroveren van Google met monster content!

1. Content schrijven kost veel tijd

Het grootste nadeel van zelf schrijven is dat het ontzettend veel tijd kost.

Over een artikel schrijven doe ik ongeveer 6 of 7 uur.

Je zou dus best een artikel in één dag kunnen schrijven, als je een beetje vlot bent, maar ik weet zeker dat jij ook andere dingen doet op een dag in plaats van alleen maar achter de computer zitten.

Als je zelf teksten gaat schrijven, stel jezelf dan een realistisch en haalbaar doel. Ik heb mezelf bijvoorbeeld als doel gesteld dat ik elke zondag een nieuw artikel publiceer op deze website.

Zo blijf je gemotiveerd en móét je wel zo goed als elke dag een stuk schrijven. Misschien is het niet mogelijk om élke dag te werken aan je website.

Dit is niet erg, zolang je je doelen maar niet uit het oog verliest.

Je moet een meerwaarde bieden voor de website bezoeker en Google, want als jouw website niet relevant is en nauwelijks waarde biedt, waarom zou Google jou dan een top ranking geven?

Het is dus uitermate belangrijk dat je teksten én goed leesbaar zijn én een duidelijke opbouw hebben én meerwaarde bieden. Zo is de kans op een goede online vindbaarheid een stuk groter.

Met meerwaarde bieden bedoel ik dat jouw teksten meer bieden dan de teksten van jouw concurrent. Bezoek dan ook regelmatig de website van je concurrent om te kijken waar hij/zij steken laat vallen, zodat jij daarvan kan profiteren.

Heeft jouw concurrent bijvoorbeeld geen video’s op zijn website staan? Dan doe jij dat wel.

Heeft jouw concurrent bijvoorbeeld geen vergelijkingstool op zijn website staan? Dan doe jij dat wel.

Zo onderscheidt je je van je concurrentie en ziet Google jouw website als belangrijker.

2. Tekst moet netjes, duidelijk en uniek zijn

Op het internet staan miljoenen webteksten. De een natuurlijk beter dan de ander, maar feit is wel dat de hoogste posities in Google bezet worden door websites die echt waarde bieden. Deze teksten zijn vrijwel altijd professioneel geschreven en bevatten nauwelijks (spel)fouten.

Bij het schrijven van teksten is het natuurlijk belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst als je in het Nederlands gaat schrijven. Bij een andere taal is dit niet anders. Er is niets vervelender dan een tekst lezen vol spel-, grammaticale, en/of interpunctiefouten.

Althans, dat is mijn mening, hoewel ik hier vast niet de enige in zal zijn. 😉

Als jij de Nederlandse taal niet goed (genoeg) beheerst, is het misschien verstandig om eerst een cursus of iets dergelijks te volgen voordat je gaat schrijven, om fouten te voorkomen. Voor de lezer is het veel fijner om een vlotte, mooi vormgegeven tekst te lezen in plaats van een tekst vol fouten die niet lekker loopt.

Ook creativiteit kan belangrijk zijn bij het schrijven van teksten, want je wilt je immers onderscheiden van je concurrenten. Dus kan het soms erg helpen als jij heel creatief bent, want dan ontwikkel je makkelijk een eigen schrijfstijl, waarmee je je onderscheidt van je concurrenten.

Daarnaast is een duidelijke en logische opbouw van je teksten belangrijk. Vrijwel iedereen weet wel dat een tekst begint met een inleiding, waarna de kern volgt en het eindigt met het slot. Zo zitten ook webteksten in elkaar.

In de inleiding vertel je in ongeveer 100 tot 200 woorden waar de tekst over gaat en kom je met een vraag of probleem die later in de tekst beantwoord of opgelost gaat worden.

In de inleiding is het de bedoeling dat je de lezer enthousiast maakt om verder te lezen. Ditzelfde geldt voor de titel.

In de kern van het artikel vertel je alles over het onderwerp dat je wilt vertellen en beantwoord je de vraag of los je het probleem op met als optie om daarbij een e-book of cursus aan te bieden.

In het slot blik je vervolgens kort terug op wat je in het artikel hebt behandeld.

Ten slotte moet je rekening houden met wat voor tekst je wilt schrijven. Er zijn namelijk blogartikelen en productomschrijvingen.

Bij affiliate marketing zijn ze beide belangrijk, want je gaat producten promoten en je gaat informatieve blogartikelen schrijven over bijvoorbeeld jouw onderwerp.

Het verschil tussen een productomschrijving en een blogartikel is dat een productomschrijving overtuigend en feitelijk is. Een blogartikel is informatief die problemen van de doelgroep oplost.

Je kunt je niet alleen onderscheiden van je concurrenten door een eigen unieke schrijfstijl te ontwikkelen, maar nog belangrijker is het om unieke en relevante content te schrijven met uitgebreide teksten. Als je deze twee elementen combineert, heb jij straks gegarandeerd monstercontent die ongetwijfeld hoog scoort in Google.

3. Kennis is macht

Voordat je gaat schrijven en je hebt geen idee hóé je moet schrijven, gaat het natuurlijk niet goed. Lees je daarom goed in door content van concurrenten te lezen en als het mogelijk is een cursus te volgen. Zo leer je alles wat je moet weten om een kwalitatief goed artikel te kunnen schrijven.

Dit geldt natuurlijk voor alles. Als je niet weet wát je moet doen, hóé je het moet doen en wáárom je het doet, wordt het natuurlijk geen succes. Er wordt niet voor niets gezegd: ‘Kennis is macht’.

Voordat je gaat schrijven, lees je in. Lees een zo groot mogelijke hoeveelheid tekst, zodat je weet wat welke elementen een bepaalde tekst zo goed maken.

Lees in over de concurrentie, de zoekwoorden en waar een tekst aan moet voldoen om zichtbaar te worden in Google.


Meer tips? In onderstaande video zie je meer over het schrijven van SEO teksten!

Conclusie

Dit was het alweer.

Je hebt gelezen wat de gemiddelde kosten zijn van het uitbesteden, waar je kunt uitbesteden, waarom en meer.

Ik hoop dat jij wat hebt opgestoken van dit artikel over het uitbesteden van affiliate marketing.

Succes en hopelijk tot ziens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s