Niche kiezen? Hier moet je op letten! 4 tips

Veel mensen starten met affiliate marketing omdat ze denken er snel rijk mee te kunnen worden. Ze steken tijd en moeite in een website om er vervolgens achter te komen dat het niet werkt.

Zonde natuurlijk. Toch is dit het lot van heel veel affiliate marketeers.

Vaak komt dit doordat ze de verkeerde niche hebben gekozen. Ze kiezen een niche waarvan ze denken het snelste geld te kunnen verdienen, maar het tegenovergestelde is echter waar.

Ik wil een eind maken aan dit probleem en mensen bewust maken van wat er nou eigenlijk voor nodig is om succesvol te worden met affiliate marketing.

In dit artikel lees je wat een niche is, enkele voorbeelden van niches, welke niches het meest winstgevend zijn en vier tips.

Ten slotte lees je in dit artikel mijn eigen ervaringen, want ik heb op dit gebied ook fouten gemaakt waarvan ik hoop dat jij die niet maakt.

Lees in dit artikel alles over het kiezen van een niche!

In dit artikel

 1. Wat is een niche?
  1. Wat is een subniche?
 2. Welke niche is het meest winstgevend?
 3. 5 voorbeelden van niches
  1. 1. Affiliate marketing
   1. Affiliate marketing subniches
  2. 2. SEO
   1. SEO subniches
  3. 3. Gezondheid
  4. 4. Crypto
  5. 5. Huisdieren
 4. Waar je op moet letten bij het kiezen van een niche: 5 belangrijke tips
  1. Tip 1: je moet ‘feeling’ hebben met het onderwerp
  2. Tip 2: analyseer je concurrentie
  3. Tip 3: blijf binnen jouw niche
  4. Tip 4: hoe specifieker, hoe beter!
  5. Tip 5: de niche moet schaalbaar zijn
 5. Mijn ervaringen
 6. Conclusie

Wat is een niche?

We beginnen eerst maar bij de basis. Wat is een niche?

Een niche is een deel van de markt. In de affiliate marketing-wereld is het simpel gezegd het onderwerp van jouw website.

Dit kan bijvoorbeeld affiliate marketing zijn, maar ook gezondheid of crypto.

Voordat je met affiliate marketing begint, kies je een niche. Vervolgens ga je hier content over schrijven en producten zoeken die binnen deze niche passen.

Bij de niche affiliate marketing passen bijvoorbeeld de producten de Affiliate Marketing Revolutie en ‘Affiliate marketing in 10 dagen’ en bij SEO ‘Verviervoudig je website bezoekers met SEO’.

Het maakt niet zoveel uit welke niche je kiest, want in principe kun je altijd wel geld verdienen. Toch is het wel handig om van tevoren altijd goed zoekwoordenonderzoek te doen, zodat je weet waar je wel over kunt schrijven en waarover niet.

Het belangrijkste is altijd om waard te bieden aan de bezoeker, in welke niche je je ook bevindt.

Wat is een subniche?

Binnen de niches zijn er ook subniches. We nemen even als voorbeeld de niche gezondheid, want die is heel uitgebreid en bevat meerdere subniches, zoals afvallen, slapen en mentale gezondheid of stress.

Binnen een niche kan er dus ook nog onderscheid gemaakt worden tussen bepaalde onderwerpen. Die onderwerpen zijn subniches.

In het begin kan het verstandig zijn om je op zo’n subniche te focussen in plaats van een grote niche, want dan begin je klein en overzichtelijk met weinig concurrentie en kun je steeds stapjes omhoog maken.

Eerst een autoriteit worden in die subniche, daarna in de volledige niche.

Wil jij een website over gezondheid? Misschien weet jij over een specifiek onderwerp binnen gezondheid wel veel, zoals bijvoorbeeld stress.

Dan ga je je eerst daar op focussen, en later kun je dan altijd nog uitbreiden naar nog een subniche binnen gezondheid.

Welke niche is het meest winstgevend?

Een belangrijke vraag is natuurlijk welke niche wel winstgevend is welke niet.

Het simpele antwoord daarop is dat dat niet echt uitmaakt; in bijna elke niche kun je geld verdienen, mits je het goed aanpakt natuurlijk.

Natuurlijk is de ene niche populairder dan de ander, maar daar zul je ook meer concurrentie ondervinden, dus uiteindelijk maakt het wat dat betreft niet veel uit welke niche je kiest.

Wat het belangrijkste is bij een niche, is dat jij het een leuk onderwerp vindt om over te schrijven, zodat je gemotiveerd blijft en al veel over het onderwerp weet, waardoor jij vanzelf al ijzersterke informatieve artikelen kunt schrijven over jouw vakgebied.

Als jij bereid bent om elke dag nieuwe waardevolle content te schrijven voor jouw website, is het mogelijk om in bijna elke niche die je maar kunt bedenken geld te verdienen.

Toch is het van tevoren wel aan te raden om goed onderzoek te doen. Doe je dit niet, zit je misschien ‘opgesloten’ in een niche waar nauwelijks affiliate producten te vinden zijn of wat nauwelijks wordt opgezocht op internet.

Ook kan het zijn dat de concurrentie onverslaanbaar is, bijvoorbeeld omdat deze website alles heeft wat Google verwacht van een website.

Dan is het bijna onmogelijk om nog boven deze website uit te stijgen.

Doe daarom goed onderzoek naar onder meer het zoekvolume (hoe vaak iets wordt opgezocht), de concurrentie en de beschikbare promotie producten.

Dit kun je doen door op internet te gaan zoeken welke concurrenten er zijn op bepaalde zoekwoorden en welke producten, maar nog beter is het om een tool te gebruiken, zoals Ubersuggest.

Dit is een tool van Neil Patel die ik zelf ook gebruik. Ik ben er heel blij mee, omdat je precies kunt zien hoe vaak jouw zoekwoorden worden opgezocht en hoe sterk de concurrentie is.

Van deze tool is er een gratis versie en een betaalde versie (vanaf €29,- per maand). De betaalde versie is vanzelfsprekend veel uitgebreider en geeft jou veel meer informatie over onder andere de concurrentie.

Kijk even naar onderstaande afbeelding. Daar zie je de gratis versie van Ubersuggest. Met deze gratis versie kun je één keer gebruik maken van de tool, dus maximaal één zoekwoord analyseren met een gedetailleerde analyse.

Heb je een account, dan kun je drie zoekwoorden analyseren.

Betaal je voor Ubersuggest, dan kun je dit een onbeperkt aantal keren doen!

Ubersuggest affiliate marketing niche kiezen.

Linksboven heb ik ‘online marketing’ ingevoerd. Vervolgens zie je daaronder ‘Keyword overzicht: online marketing’. Dit kun je aan de lijst toevoegen, zodat je de ranking van je website op dit zoekwoord kunt volgen. Dit kan natuurlijk extreem handig zijn. Hiervoor moet je alleen wel een account aanmaken, wat overigens gratis is.

Daaronder zie je staan ‘Zoekvolume’, ‘SEO moeilijkheid’, ‘Betaald moeilijkheid’ en ‘Kosten-per-klik (CPC)’.

‘Zoekvolume’ houdt in hoe vaak het zoekwoord wordt opgezocht per maand. In dit geval wordt ‘online marketing’ in Nederland dus 4.400 keer per maand opgezocht, en dat is volgens Ubersuggest gemiddeld.

Hier kun je uit opmaken hoeveel bezoekers je ongeveer mag verwachten als je bovenaan staat in Google voor dit zoekwoord.

‘SEO moeilijkheid’ geeft aan hoe moeilijk het is om de concurrentie op dit zoekwoord te ‘verslaan’. Hoe groter het getal, hoe moeilijker het is om hoog in Google te ranken voor dit zoekwoord.

In dit geval is de SEO moeilijkheid 34. Dat is redelijk gemiddeld, dus het is niet per se heel moeilijk om de bovenste posities in Google te veroveren voor dit zoekwoord, maar makkelijk zal het ook zeker niet zijn!

Daarnaast staat ‘Betaald moeilijkheid’, wat aangeeft hoe moeilijk het is om door middel van betaalde advertenties (SEA) te ranken op dit zoekwoord. Ook hier geldt: hoe groter het getal, hoe meer en hoe beter de concurrentie.

Op de afbeelding is dit getal 52, wat redelijk hoog is. Het zal dus lastig zijn om door middel van betaalde advertenties van jouw website boven de concurrentie uit te komen.

Ten slotte het begrip ‘Kosten-per-klik (CPC)’. Dit betekent hoeveel je gemiddeld moet betalen om één bezoeker via dit zoekwoord naar jouw website te halen.

Dit geldt alleen als jij Google betaalt om als advertentie weergegeven te worden.

Bij het zoekwoord ‘online marketing’ betaal je op dit moment dus gemiddeld meer dan €7,- per bezoeker!

Verder kun je op Ubersuggest zien wat de leeftijdsgroepen zijn die naar dit zoekwoord zoeken, hoeveel mensen uiteindelijk klikken op een website, de zoekvolume op mobiel en op laptop in een grafiek, content ideeën en keyword ideeën. Voor dit alles heb je alleen wel de betaalde versie nodig.

Je kunt dus ontzettend veel waardevolle informatie halen uit Ubersuggest, zeker uit de betaalde versie. Maar ook de gratis versie bevat al veel waardevolle informatie. Het is zeker het proberen waard!

Meer weten over Ubersuggest en zoekwoordenonderzoek? Lees dit artikel eens: Wat is zoekwoordenonderzoek? 4 zoekwoordentools die ik aanraad

5 voorbeelden van niches

Om jou een klein beetje op weg te helpen heb ik vijf niches voor jou op een rijtje gezet, zodat je een beetje een overzicht krijgt wat voor niches er zoal zijn.

1. Affiliate marketing

De eerste die ik uitlicht is affiliate marketing, omdat ik zelf ook actief ben in deze niche met deze website.

Als jij over affiliate marketing wilt schrijven moet je op een aantal dingen letten.

De concurrentie is groot bij dit onderwerp, dus je moet uit goed hout gesneden zijn, wil je hoog scoren in Google.

De meeste websites die in de affiliate marketing niche zitten doen zelf ook aan affiliate marketing, dus die weten precies wat ervoor nodig is om succesvol te worden in Google en producten te promoten.

Dit maakt het lastig om online vindbaar te worden met jouw website over affiliate marketing.

Affiliate marketing niche.

Toch liggen er ook mogelijkheden. Als jij heel veel tijd stopt in je website en elke dag zoekt naar mogelijkheden om jouw website en content te verbeteren, is het zeker mogelijk om een autoriteit te worden in deze niche.

Daar draait het uiteindelijk allemaal om; een autoriteit worden. Dat betekent dat als mensen iets opzoeken op het internet meteen bij jouw website uitkomen.

Het allermooiste zou zijn als iemand direct de URL van jouw website invoert in de zoekbalk. Dat is de droom van iedere website beheerder.

Dit kun je alleen realiseren door de beste content te schrijven, zelfgemaakte afbeeldingen en blog headers te gebruiken en zelf video’s en social media posts te maken die allemaal in allemaal in hetzelfde thema zijn als je website.

Zo wordt je sneller herkend, waardoor mensen sneller terugkomen naar jou.

Affiliate marketing subniches

Mocht je kiezen voor de affiliae marketing niche, zijn ook hier meerdere subniches.

Denk aan affiliate marketing voor beginners of high ticket affiliate marketing.

Met high ticket affiliate marketing richt je je meer op dure producten, zoals dure cursussen en een vakantie bijvoorbeeld.

Dit is een aparte subniche waar je op termijn zeer succesvol mee kunt worden als jij Google ervan weet te overtuigen dat jij het beste antwoord hebt op wat je doelgroep zoekt in Google.

Ook kun je ervoor kiezen om content te gaan schrijven die met name gericht is aan beginners in de affiliae marketing wereld.

Zo kun je een uitgebreide website bouwen over de basis van affiliate marketing en hierbij het beste antwoord en waarde bieden aan zowel de bezoeker als aan Google.

2. SEO

Naast affiliate marketing schrijf ik op deze website ook over SEO. Om die reden licht ook die niche even uit.

De concurrentie die je vindt binnen deze niche is uitstekend. Websites die over SEO schrijven zijn namelijk allemaal gespecialiseerd in SEO en weten dus precies wat er nodig is om op de bovenste plaatsen in Google te komen staan.

Het zal dus lastig worden om daar boven te komen, maar zeker niet onmogelijk. Zolang je goede, relevante en unieke content blijft schrijven met jouw eigen ervaringen, uitgelichte cursussen en e-books en je de problemen van je doelgroep oplost, is alles mogelijk.

SEO.

Als je ervoor kiest om te schrijven over SEO, verdiep je dan in de nieuwste ontwikkelingen en richtlijnen, want dat verandert nog weleens.

Wil je succesvol worden moet je een echte SEO-expert zien te worden. Lees je daarom zoveel mogelijk in door content van concurrenten te lezen en eventueel een cursus aan te schaffen.

Op die manier leer je alle kneepjes van het vak en kun je veel beter de problemen van je doelgroep oplossen omdat je simpelweg veel meer kennis hebt en je over je eigen ervaringen met SEO en de cursus kunt schrijven.

Zo kom je veel geloofwaardiger over, omdat je zelf de cursus hebt gevolgd en daardoor veel weet over SEO.

SEO subniches

Ook bij de SEO-niche zijn er enkele subniches. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zoekwoordenonderzoek of SEO voor beginners.

Ook hier raad ik aan om eerst een subniche te kiezen alvorens je voor het grotere geheel gaat.

3. Gezondheid

De gezondheidsniche is heel uitgebreid. Het is onder te verdelen in meerdere subniches, zoals onder meer voedsel, slapen, mentale gezondheid en afvallen.

Je kunt over gezondheid in het algemeen gaan schrijven, maar beter is het om je eerst te richten op een subniche, zoals bijvoorbeeld afvallen.

Als jou dit goed bevalt en je hebt er succes mee, kun je altijd nog een subniche eraan toevoegen. Zo krijg je een uitgebreide website waar mensen van alles kunnen vinden over gezondheid en word je een autoriteit in meerdere subniches.

Omdat dit onderwerp ontzettend breed is, liggen er ook veel kansen. Veel mensen hebben last van gezondheidsklachten, dus als jij het probleem van die mensen kunt oplossen, komen ze misschien vaker terug op jouw website.

Om die reden is het ook belangrijk dat jouw website een makkelijke naam heeft, zodat mensen die kunnen onthouden.

Een voorbeeld. Stel: iemand heeft diabetes en zoekt hier een oplossing voor. Hiervoor kun je natuurlijk naar de dokter, maar vaak kijken mensen eerst op het internet. Dat is waar jij als affiliate marketeer om de hoek komt kijken.

Als die persoon op jouw website komt, wil hij/zij natuurlijk een oplossing voor het probleem. Die kun jij bieden door eerst uitgebreid uit te leggen wat diabetes is, hoe je er aan komt en vervolgens een oplossing te bieden door middel van een e-book of online cursus met jouw affiliate link.

Zo help je die persoon en wil hij misschien vaker jouw website opzoeken.

4. Crypto

Vrijwel iedereen heeft wel van Bitcoin gehoord. Op dit moment is Bitcoin (en crypto in het algemeen) dan ook zeer populair. Veel mensen kopen nu Bitcoin en andere cryptocurrency, en daarnaast lijken NFT’s (Non-fungible token) ook steeds meer in trek te zijn.

Het lijkt nu dan ook de ideale tijd om crypto- Bitcoin- of NFT-cursussen te promoten.

Ik persoonlijk ben wel geïnteresseerd in crypto en Bitcoin. Ik weet er alleen nog niet heel veel vanaf, dus informatie hierover zul je op deze website niet vinden.

Weet jij wel veel van crypto en/of Bitcoin? Dan is het voor jou wellicht interessant om je eens te verdiepen in de niche crypto. Deze niche wordt steeds populairder en dus wordt ook de concurrentie steeds moeilijker om te verslaan.

Dit hoeft jou er echter niet van te weerhouden om óók over dit onderwerp te gaan schrijven, want er liggen ook nog veel kansen.

De wereld van crypto is namelijk nog altijd in ontwikkeling, dus lijkt dit het perfecte moment om hier ook in te stappen.

Ga jij investeren in cryptomunten? Laat dit zien aan jouw website bezoekers en vertel ze welke munten je koopt, waarom, voor hoeveel en waar en hoe je dat doet.

Er is zóveel om over te schrijven in dit onderwerp!

Dat komt ook omdat het vaak in het nieuws komt en er elke dag nieuwe ontwikkelingen zijn. Hier kun jij op inspelen door op je social media-accounts de Bitcoin-koers te blijven delen bijvoorbeeld.

Voor een voorbeeld van een uitgebreide crypto/Bitcoin website, kijk eens op Bitcoinkenner.nl om te weten waar een website binnen de niche crypto aan moet voldoen.

5. Huisdieren

Dan komen nu bij de laatste aan, namelijk de niche huisdieren.

Op het affiliate netwerk PayPro vind je bijvoorbeeld diverse handboeken voor verschillende hondenrassen, zoals de labrador of de Jack Russell.

Als jij veel over honden weet en hondenbezitters kunt helpen hun problemen op te lossen, genereert jouw website bekendheid. Als jij goede content kunt schrijven over huisdieren, beter dan je concurrenten, zul je uiteindelijk een autoriteit worden binnen deze niche.

Vergeleken met de hierboven genoemde niches is deze niche minder qua concurrentie. Er liggen dus zeker heel veel kansen, zolang je maar waardevolle content blijft schrijven over het onderwerp. Kijk regelmatig op websites van concurrenten waar zij kansen laten liggen en profiteer hiervan.

Ik weet niet zo veel van dit onderwerp en hoe de concurrentie ervoor staat etc., maar wel kan ik je vertellen dat er veel kansen liggen, omdat er dagelijks veel mensen zijn die iets willen weten over hun huisdier.

Waar je op moet letten bij het kiezen van een niche: 5 belangrijke tips

Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij het kiezen van een (sub)niche?

Tip 1: je moet ‘feeling’ hebben met het onderwerp

Het eerste aspect dat belangrijk is, is ongetwijfeld dat je ‘feeling’ moet hebben met het onderwerp. Oftewel, je moet wat voor het onderwerp voelen.

Je moet het leuk vinden om erover te schrijven, want dan blijft het leuk om content te schrijven en ben je veel meer gemotiveerd om je doelen te behalen. Hierdoor zul je veel minder snel opgeven, en heb je dus een grotere kans op succes.

Dit is één van de beste tips die ik je kan geven voor je gaat starten met affiliate marketing.

Er zijn veel affiliate marketeers die een niche kiezen waarvan zij denken dat ze de grootste kans op inkomsten hebben, maar dat slaat natuurlijk helemaal nergens op.

In alle niches valt er geld te verdienen, zolang je je maar blijft onderscheiden van de concurrenten.

Een groot deel van die affiliates kiest voor een onderwerp/niche waar zij helemaal niets mee hebben (in de hoop op veel inkomsten) met als gevolg dat ze het niet leuk vinden en vroegtijdig stoppen met hun affiliate marketing-avontuur.

Zij zullen nooit die eerste commissie verdienen en nooit succesvol worden. En dat alleen maar omdat ze niet de juiste niche hebben gekozen.

Het is dus belangrijk dat je een niche kiest waar jij wat mee hebt. Een onderwerp dat jij leuk vindt om over te schrijven. Zo blijft jouw motivatie maximaal en gaat het schrijven van content veel makkelijker, omdat je er al veel van weet. Dit is essentieel als je wilt slagen met affiliate marketing.

Om een niche te kiezen, kan ik je adviseren om een paar dingen op te schrijven die je leuk vindt om over te schrijven. Zo ben ik bijvoorbeeld gek op voetbal en heb ik serieus overwogen om een website over voetbal te starten.

Schrijf je hobby’s en dingen die je leuk/interessant vindt op. Kies vervolgens één van die onderwerpen uit en ga daar een website omheen bouwen.

Tip 2: analyseer je concurrentie

Als je een niche hebt gekozen is het tijd om een domeinnaam en hosting te kopen en te beginnen met jouw website. Maar om zomaar content te gaan schrijven is niet verstandig.

Een goede concurrentieanalyse is belangrijk, zodat je weet waar een goede website in die niche aan moet voldoen om succesvol te worden.

Bezoek daarom regelmatig verschillende websites binnen jouw niche. De hoog scorende websites, maar ook de websites op de tweede, derde, vierde en vijfde pagina van Google.

Zo krijg je een overzicht van goede websites en mindere websites, weet je waar jouw content minimaal aan moet voldoen en zie je het verschil tussen goede en minder goede websites.

Daarnaast weet je waar jouw concurrenten kansen laten liggen. Daar kun jij dan van profiteren.

Je concurrenten analyseren is heel simpel. Je typt in de zoekbalk van Google de zoekterm in waarop jij wilt scoren met jouw website en je krijgt jouw concurrentie te zien.

Let op: het is niet de bedoeling dat je de content van je concurrenten letterlijk gaat kopiëren, want dan heb je exact dezelfde content en is jouw content dus niet uniek en relevant.

Dit ziet Google, waardoor je eigenlijk nooit online zichtbaar kunt worden.

Schrijf in plaats van te kopiëren de content zelf (of besteed het uit) op jouw eigen manier en biedt net dat beetje extra waar jouw bezoeker naar op zoek is.

Wees je concurrentie altijd een stap voor, dan zul je bezoekers trekken.

Tip 3: blijf binnen jouw niche

Één van de meest gemaakte fouten binnen affiliate marketing is dat affiliates buiten hun niche treden. Oftewel, ze gaan opeens over iets anders schrijven wat niet bij hun niche hoort.

Je begrijpt hopelijk zelf wel dat dit niet hoort en niet goed is voor jouw SEO. Probeer dit dus te vermijden.

De kans dat jij dit niet gaat doen, is groter als je de juiste niche kiest, want dan vind je het leuk om te schrijven over jouw onderwerp en heb je als het goed is geen behoefte om te gaan schrijven over iets anders.

Een voorbeeld. Stel, je hebt een website over crypto en je besluit ineens om een artikel te schrijven over SEO. Dat heeft werkelijk niets met elkaar te maken, dus dat is totaal niet relevant.

Jouw website bezoekers komen op jouw website voor informatie over crypto, niet over SEO. Dit artikel is dus totaal niet relevant en zal weinig tot geen bezoekers trekken, omdat jouw doelgroep hier niet in is geïnteresseerd.

Schrijf dus alleen content die voor jouw doelgroep relevant is, zodat je makkelijker bezoekers naar je website kunt trekken.

Als jouw website veel te breed is, haken bezoekers sneller af, want dan denken ze sneller dat je geen echte expert bent en bij elk onderwerp een beetje informatie bij elkaar hebt geraapt in plaats van dat je er veel over weet. Hierdoor kom je veel minder betrouwbaar over.

Richt met jouw website dus maar op één onderwerp en blijf daarbij. Zo lijk je een expert in dit vakgebied, omdat je zoveel weet over dit ene onderwerp.

Zo kom je betrouwbaar over en blijven mensen langer op je website en kopen ze sneller een product.

Tip 4: hoe specifieker, hoe beter!

Hoe specifieker je bent, hoe beter. Hier bedoel ik mee dat je je in het begin beter alleen kunt richten op subniches.

Kies eerst voor een subniche binnen het onderwerp dat jij gekozen hebt en wordt daarin een autoriteit. Later kun je altijd nog uitbreiden als je dat wilt.

Specifiek.

Stel, je hebt de niche affiliate marketing. Dat is veel te breed. Kies dan voor iets als high ticket affiliate marketing. Dat is al veel specifieker, waardoor het veel makkelijker is om een autoriteit te worden en bezoekers te trekken.

Ga vervolgens op onderzoek uit door je concurrenten te analyseren en hoe vaak het per maand wordt opgezocht (zoekwoordenonderzoek).

Zoekwoordenonderzoek kun je doen met Ubersuggest waar je jouw zoekopdracht waar je op wilt scoren intypt. Vervolgens zie je een overzicht van hoe vaak dit wordt opgezocht en hoe sterk de concurrentie is.

Waarom dit belangrijk is, is omdat hoe specifieker je bent, hoe minder concurrentie er is. Je hebt dus een veel grotere kans om een autoriteit te worden in zo’n subniche.

Tip 5: de niche moet schaalbaar zijn

Bij het kiezen van een affiliate niche, is het van belang dat het schaalbaar is. Oftewel: dat er wat te verdienen valt.

Voor het promoten van boeken krijg je vaak maar 20 cent per verkocht boek. Daarnaast zijn er maar weinig kopers en dus is de kans om je inkomen op te schalen erg klein.

Dat schiet natuurlijk niet op.

Maar je kunt ook voor een andere niche gaan, zoals die van online cursussen en software.

Hier zijn de commissies veel hoger en vaak ook wederkerend, omdat je voor veel cursussen of software maandelijks betaalt of een abonnement moet afsluiten.

In veel gevallen verdien je tot wel honderden euro’s per verkocht exemplaar!


Meer weten over welke niche je zou moeten kiezen als je gaat beginnen met affiliate marketing? In deze video geeft Jacko Meijaard nog enkele belangrijke tips!

Mijn ervaringen

Ik heb zelf ook een aantal ervaringen met niches. Ik ben nu al langer dan twee jaar bezig met affiliate marketing, dus ik heb al best wat ervaring.

Echter was het eerste jaar allesbehalve succesvol. De eerste website die ik had, bestaat allang niet meer.

Die website had niet echt een niche, ik schreef over van alles en nog wat. Dit is natuurlijk niet handig.

Die website was mijn grootste fout tijdens mijn affiliate marketing-avontuur. Fouten maken is niet erg, zolang je er maar van leert en niet nog een keer zo’n fout maakt.

Ik heb er zeker van geleerd. Toen die website geen succes werd, startte ik een paar maanden later een nieuwe website, namelijk deze (Groenmedia.com). Voor deze website heb ik eerst moeten nadenken waar ik écht over wilde schrijven en het is dus uiteindelijk affiliate marketing en SEO geworden.

Deze website is gelukkig wel degelijk een succes, al ben ik nog láng niet waar ik wil zijn.

Even terugkomend op die eerste website, die had dus geen duidelijke niche. Ik schreef over affiliate marketing en over cursussen over zelfvertrouwen, je ideale baan vinden, etc.

Dat heeft uiteraard weinig met elkaar te maken.

Daarnaast was de content van dermate lage kwaliteit, dat het nooit een succes kon worden.

Daarom wil ik jou nog één keer oproepen om er een paar keer goed over na te denken waar je precies over wilt gaan schrijven voordat je zomaar een domeinnaam gaat aanschaffen zonder duidelijk plan.

Conclusie

Dit is alweer het einde van het artikel, waarin je hebt gelezen over niches.

Je hebt gelezen wat niches zijn, welke het meest winstgevend zijn, vier tips en meer.

Ik hoop dat jij nu een duidelijk beeld hebt van (sub)niches en dat jij wat met de informatie en tips in dit artikel kunt.

Veel succes en hopelijk tot de volgende blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s