Fiverr: het ideale affiliate marketing-platform? Review + mijn ervaringen

De meeste websites zullen nooit zichtbaar zijn in Google helaas. Dit is de harde waarheid voor veel ondernemers en website beheerders.

Dit komt omdat de meeste websites niet goed genoeg worden onderhouden, want het onderhouden van een website wordt vaak onderschat. Er komt meer bij kijken dan veel mensen denken.

Het kan daarom enorm helpen om bepaalde werkzaamheden die komen kijken bij het onderhouden van een (affiliate) website, uit te besteden.

Maar hoe vind je een betrouwbaar persoon of bureau die dat kan doen?

Er zijn er natuurlijk veel te vinden op internet. Waaronder een groot platform dat vrijwel iedereen wel kent: Fiverr.

Maar wat is Fiverr? Hoe kun je affiliate marketing en SEO werkzaamheden hier uitbesteden?

Je leest er alles over in deze uitgebreide Fiverr review!

In dit artikel

 1. Wat is Fiverr?
  1. Voordelen van Fiverr
  2. Nadelen van Fiverr
 2. Zo kun jij ook Fiverr-verkoper worden in 7 stappen
 3. Hoe werkt Fiverr?
 4. Affiliate marketing uitbesteden op Fiverr
  1. Kosten van uitbesteden
 5. Mijn ervaringen met Fiverr
 6. Ervaringen van anderen
 7. Alternatieven voor Fiverr
 8. Conclusie: is Fiverr hét ideale affiliate marketing-platform?

Wat is Fiverr?

Fiverr is een Israëlisch online marktplaats voor freelance diensten dat in 2010 begon. Het is een internationaal opererend bedrijf.

Er worden diensten (op Fiverr een Gig) aangeboden door freelancers en je kunt er zelf ook jouw eigen diensten aanbieden.

De diensten op dit platform zijn zeer verschillend. Zo kun je het schrijven van content hier uitbesteden, maar ook een logo laten maken voor jouw website of bedrijf.

Natuurlijk gebeurt dit niet gratis; het kost je wel een vergoeding. Hoeveel je moet betalen voor de dienst, hangt volledig af van wat voor soort dienst je aanschaft. Een logo laten maken zal minder kosten dan het laten schrijven van content.

Verderop in dit artikel lees je daar meer over.

Fiverr

Fiverr heeft in de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Dat is ook wel te zien aan het aantal transacties; dat is ondertussen namelijk meer dan 50 miljoen! Daarnaast wordt er om de 4 seconden een Gig (dienst) verkocht!

Op dit moment is Fiverr dus echt big business voor veel freelancers/ondernemers die op het platform actief zijn.

Echter heeft het ook een keerzijde. Er worden weleens neppe social media-accounts of andere fake producten verkocht op Fiverr.

De personen die dat doen, worden vrijwel altijd verwijderd van het platform, want je snapt hopelijk zelf wel dat dit niet hoort.

Gelukkig houden de meesten zich wel gewoon aan de regels.


Mocht je zelf jouw eigen dienst willen aanbieden op Fiverr, hieronder staan 4 voordelen en 2 nadelen hiervan.

Voordelen van Fiverr

 • Je kunt zelf diensten aanbieden die je leuk vindt.
 • Je kunt gelijk je online verdiensten opnemen.
 • Je kunt zelf volledig je eigen tijd indelen; het is freelance.
 • Er is een klantenservice aanwezig.

Nadelen van Fiverr

 • Er kunnen best wat oplichters actief zijn op het platform.
 • De klantenservice is niet altijd even goed.

Zo kun jij ook Fiverr-verkoper worden in 7 stappen

Fiverr heeft in de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Dagelijks bezoeken miljoenen mensen de marktplaats om iets te kopen en/of zelf een product aan te bieden.

Jij kunt hier ook van profiteren door verkoper te worden.

Om jou op weg te helpen, volg een stappenplan hieronder.

 1. Ga naar Fiverr.com;
 2. Klik rechtsboven op ‘Word verkoper’;
 3. Scroll een stukje naar beneden en klik op ‘Become a Seller’ (zie de afbeelding hieronder);
Klik op ‘Become a Seller’ bij het zwarte pijltje.
 1. Vul je e-mailadres in;
 2. Vul al jouw gegevens in (minstens 65% voltooiing van je profiel vereist);
 3. Zet jouw Gig (dienst) op met eventueel pakketten (Basic, Standard en Premium) waar je verschillende prijzen voor kunt rekenen;
 4. Als je verkopen hebt gedaan en geld wilt opnemen, zijn er vier opties: directe storting op de bank, bankoverschrijving, PayPal of Fiverr Revenue Card (een debetkaart die wordt ondersteund door Payoneer en Mastercard).

Bekijk onderstaande video voor een meer uitgebreide uitleg voor het aanmelden bij Fiverr als verkoper.

Natuurlijk hoef jij niet per se verkoper te zijn om je aan te kunnen melden bij Fiverr. Je kunt je ook gewoon aanmelden als klant. Dat is heel simpel: je klikt rechtboven op ‘Registreren’ en je vult jouw gegevens in. Daarna kun jij op zoek gaan naar wat je zoekt!

Als klant of opdrachtgever dien je onderstaand stappenplan te volgen.

 1. Het zoeken van freelancers;
 2. Het upgraden van je opdracht. Je kunt namelijk extra’s bestellen;
 3. Vooraf betalen aan Fiverr, dat jouw geld bewaakt. Je kunt met PayPal of Creditcard afrekenen;
 4. De briefing van je opdracht, dus de communicatie vóórdat de freelancer aan de opdracht begint;
 5. Het ontvangen van het resultaat van de freelancer;
 6. Het eventuele klantenservice-proces;
 7. Het eventueel achterlaten van een review over de freelancer.

Hoe werkt Fiverr?

Zoals je eerder gelezen hebt in dit artikel, is Fiverr een internationaal bedrijf. Het is dan ook niet zo gek dat alles op Fiverr met Dollars verrekend wordt.

Echter is het wel zo dat als je in Nederland woont, dat het dan automatisch naar Euro’s wordt gerekend. Je hoeft dus niet in Dollars te betalen. Wel zo handig!

Kijk eens naar de onderstaande afbeelding die op de website van Fiverr zelf staat, waarin wordt vertelt hoe Fiverr werkt.

Hoe Fiverr werkt

Omdat het in de bovenstaande afbeelding in het Engels staat vertaal ik het voor het gemak even.

Fiverr werkt als volgt:

Stap 1: Maak een Gig aan. Meld je gratis aan, maak een Gig aan en lever jouw dienst aan een wereldwijde doelgroep.

Stap 2: Lever hoogwaardige diensten. Krijg een melding als je een verkoop hebt gedaan en gebruik het systeem van Fiverr om te communiceren met je klanten.

Stap 3: Krijg betaald. Krijg op tijd betaald, altijd. De betaling wordt naar jou overgemaakt na voltooiing van de bestelling.

Affiliate marketing uitbesteden op Fiverr

Op Fiverr kun je heel veel Gigs kopen. Dit varieert heel erg; van het laten maken van een logo voor je website of bedrijf tot aan het uitbesteden van je social media of content.

Juist dat laatste is waar affiliate marketing voornamelijk om draait: het schrijven van waardevolle content. Je moet een meerwaarde bieden aan jouw website bezoekers om hoog te ranken in Google.

Meerwaarde bieden doe je onder andere door unieke en relevante content te schrijven. Zolang je betere content schrijft dan je concurrenten (kijk ook regelmatig op de websites van je concurrenten om te kijken waar zij kansen laten liggen) is de kans groot dat jij op termijn boven hen gaat ranken in Google. En dat is uiteindelijk wat je wilt.

Zorg dus voor goede content, zodat je je concurrenten voor blijft.

Maar niet iedereen kan natuurlijk even goed schrijven. Gelukkig is hier een oplossing voor: het uitbesteden aan een professional.

Op Fiverr zijn er honderden (zo niet duizenden) auteurs die content voor jou kunnen/willen schrijven. Of dit in het Engels, Nederlands of Duits is bepaal jij natuurlijk helemaal zelf, dat heeft ook met jouw doelgroep te maken.

Er is bijvoorbeeld iemand die perfect Nederlandse teksten voor jouw website kan schrijven. Kijk maar even naar onderstaande afbeelding, waar vier voorbeelden staan van personen die Nederlandse teksten schrijven voor websites.

Fiverr diensten.

Iris Ravesteijn (de eerste in de afbeelding) schrijft vanaf €24,01 ‘Nederlandse blogposts en website content’ zoals je kunt lezen. Zij heeft een beoordeling van 5 sterren, wat bewijst dat zij een uiterst goede en professionele tekstschrijfster is.

Haar teksten bevatten de nieuwste SEO-richtlijnen, waardoor die content vaak hoog rankt in Google. Zeker het proberen waard dus.

De tweede die je ziet in de afbeelding is Lise Kriek. Zij gaat jouw blogposts of andere Nederlandse of Engelse teksten copywriten. Zij heeft een beoordeling van 4,9, dus net geen 5, maar ze is wel ‘Fiverr’s Choice’.

Ook Lise is een zeer professioneel schrijfster, en dat zie je ook wel aan de prijs. Ze werkt namelijk met een vanaf-prijs van €57,62! Dat bewijst des te meer dat zij voor jouw website uitstekende teksten kan schrijven.

De derde in de afbeelding is het bedrijf Web EU, dat niet alleen jouw content schrijft, maar ook online zet met hoge kwaliteit backlinks. Dit doen zij vanaf €9,60.

Ze hebben een sterbeoordeling van 5, dus dat zegt wel dat ze uiterst professioneel en voorzichtig met jouw content om gaan en het op jouw website plaatsen zoals jij dat wilt.

Lees altijd goed de beschrijving van de Gig, want anders koop je misschien iets wat je helemaal niet nodig hebt. Dat zie je nu maar weer. 🙂

De vierde en de laatste in de afbeelding is Jesse de Boer, een niveau 2 verkoper. Hij heeft een sterbeoordeling van 4,9. Hij schrijft ‘de beste’ SEO-content, maar dan voor een zeer lage prijs. Je betaalt voor zijn dienst namelijk maar €4,80!

Ook hij is dus zeker het proberen waard, zeker voor die prijs.

Zoek maar eens op ‘Affiliate marketing’ en je zult heel veel verschillende diensten vinden, zoals sales funnels, complete Amazon affiliate-webshops, link promotion en zelfs een heuse assistent voor jouw affiliate marketing-project.

Je kunt het zo gek niet bedenken en het is te koop op Fiverr!

Kosten van uitbesteden

Nu je een beetje weet wat je allemaal kunt uitbesteden op Fiverr, wil je natuurlijk ook weten wat dat allemaal kost. Natuurlijk heb ik net al wat bedragen genoemd, maar dat is uiteraard nog lang niet alles.

Wat kost het uitbesteden van affiliate marketing gemiddeld en maximaal op Fiverr?

De gemiddelde kosten van het uitbesteden kan ik je niet geven, want dat is veel te breed. Fiverr is zo uitgebreid, dat de kosten voor elke dienst sterk kunnen verschillen.

Alleen al de kosten van het uitbesteden van het schrijven van content kunnen variëren van zo’n €4,- tot €40,- of meer.

De prijs hangt sterk af van de kwaliteit van de content, jouw wensen en de wensen, beoordeling en betrouwbaarheid van de verkoper.

Niet elke verkoper is even betrouwbaar, dus het kan zijn dat je veel te veel betaalt voor een artikel van relatief lage kwaliteit. Let dus ook goed op de beoordeling van de verkoper en kijk goed naar de beschrijving van de Gig.

De maximale kosten zijn makkelijker om te geven. Je betaalt namelijk echt niet meer dan €600,- voor content op Fiverr. Meestal is de prijs voor een artikel een paar tientjes.

Eigenlijk mag ik het geen kosten noemen. Je moet het eerder zien als een investering. In 9 van de 10 gevallen gaat jouw website er sterk op vooruit als je bepaalde werkzaamheden gaat uitbesteden.

Je moet dus wel betalen, maar later verdien je die uitgaven waarschijnlijk snel terug. Door de juiste personen in te huren ga je uiteindelijk meer verdienen terwijl jij minder hoeft te doen. Ideaal toch?

Mijn ervaringen met Fiverr

Nu je al het een en ander weet over Fiverr, is het misschien interessant om te weten wat ík van Fiverr vind.

Ik heb me nu (in maart 2022) ongeveer een jaar geleden aangemeld bij Fiverr. Dit deed ik omdat ik veel las over Fiverr en omdat ik op zoek was naar een geschikt logo voor deze website. Die vond ik uiteindelijk niet op Fiverr, maar ik werd wel enthousiast van wat Fiverr te bieden heeft.

Ik ging mij wat meer verdiepen in Fiverr en kwam er toen achter wat Fiverr zoal te bieden heeft.

In die tijd heb ik nog niets aangeschaft op Fiverr, maar wie weet komt dat in de toekomst nog. Er zijn namelijk ook veel verkopers actief die jouw social media-accounts onder handen nemen en content hiervoor willen maken. En dat is nu net wat ik de komende maanden meer wil gaan doen: posten op social media.

Mijn mening over Fiverr is dat het een groot platform is met veel professionele verkopers die kwaliteit bieden. Daarnaast is het aanbod zo groot in vergelijking met andere websites, dat je voor al jouw problemen terecht kunt op dit platform.

Ten slotte is het erg fijn dat je klanten kunt aanbrengen waarvoor je een vergoeding krijgt. Voor iedere aangebrachte klant krijgen jij én dat aangebrachte lid tot wel 100 Dollar! Daarnaast krijg jij 10% van het eerste bedrag van hun bestelling met ook hier als maximum $ 100.

Ieder door jou aangebracht lid krijgt bovenop die $ 100 nog eens 10% korting op zijn/haar eerste aankoop! Het mooie hiervan is dat jij én het nieuwe lid er profijt van hebben, zoals dat meestal zo is in de wereld van affiliate marketing.

Het nadeel is echter dat er veel ‘nep’-verkopers actief zijn op het platform. Zo zijn er bijvoorbeeld jonge mensen uit landen als Bangladesh die voor zo’n €3,- Engelse teksten schrijven. Het mag dan wel goedkoop zijn, de kwaliteit houdt vaak niet over. Daarbij komt dan nog dat het lang duurt voordat het eindelijk af is, in vergelijking met een ‘gewone’ Nederlandse freelancer.

Al met al ben ik tevreden met Fiverr en beoordeel ik het met 4,5 ster van de 5. Dat vind ik een eerlijke beoordeling voor zo’n groot bedrijf.

Waardering: 4.5 uit 5.

Ervaringen van anderen

Je weet nu mijn mening over Fiverr, maar wat vinden anderen? Lees verder voor enkele reviews van andere websites.

Op de website Bedrijvenconsultant.nl vertellen ze dat ze zowel positieve als negatieve ervaringen hebben gehad met Fiverr. Zo zijn ze blij met de Nederlandse tekstschrijvers op het platform, maar laat de kwaliteit van de teksten van goedkope buitenlandse schrijvers vaak te wensen over.

Zij vinden het jammer dat er op Fiverr zoveel ‘nep’-verkopers actief zijn. Ze geven Fiverr een beoordeling van 8,9 uit 10 wat neerkomt op ongeveer 4,5 ster.

Op Nederlandreview.nl hebben vijf personen een review geschreven over Fiverr. Het gemiddelde hiervan is een 7,8 uit 10 wat neerkomt op 4 sterren.

Op die website zegt onder andere iemand dat hij waarschijnlijk is opgelicht omdat hij heeft betaald voor een logo, maar die nooit heeft gekregen. Tja, helaas zijn er ook van dat soort mensen op de wereld.

Ten slotte de website Geldverdienen.nl. Zij geven Fiverr, net als ik, ook een beoordeling van 4,5 ster.

Al met al zijn het dus vooral positieve reviews over Fiverr. Ik kan je dan ook alleen maar aanraden om ook te starten!

Alternatieven voor Fiverr

Een vraag die weleens voorbij komt is: zijn er alternatieven voor Fiverr?

Het antwoord op die vraag is: ja, zeker. Er zijn zelfs best veel alternatieven om affiliate marketing uit te besteden.

Ze zijn alleen niet altijd even goed te vinden op het internet.

Voorbeelden zijn Textbroker en Writgo.

Textbroker en Writgo zijn zeer geschikt voor het uitbesteden van het schrijven van content. Zeker Writgo is een aanrader, omdat zij zich gespecialiseerd hebben in het schrijven voor affiliate websites.

Alle drie (Fiverr, Textbroker en Writgo) bieden ze hoogwaardige kwaliteit. Het is aan jou om te beslissen welke van de drie jij gaat gebruiken voor het uitbesteden van affiliate marketing. Ik zou zeggen: probeer ze allemaal een keer uit en kies op basis daarvan welke jij de beste vindt!

Meer weten over Writgo? Lees dan hier mijn uitgebreide review: Writgo review: hoe Writgo ervoor gaat zorgen dat je gaat ranken in Google!

Conclusie: is Fiverr hét ideale affiliate marketing-platform?

In dit artikel heb je gelezen wat Fiverr is, hoe Fiverr werkt, de voor- en nadelen van Fiverr, alternatieven voor Fiverr, de kosten van het uitbesteden, mijn ervaringen met Fiverr en ervaringen van anderen.

Ik hoop dat jij wat aan dit artikel hebt gehad en dat je nu een helder beeld hebt van wat Fiverr is en wat je er allemaal mee kunt doen.

Maar, er moet nog een vraag beantwoord worden, namelijk: is Fiverr het ideale affiliate marketing-platform?

Fiverr biedt zoveel verschillende diensten dat je eigenlijk voor alles wat je wilt uitbesteden wel terecht kunt op Fiverr. Het is zo uitgebreid dat het andere websites voor het uitbesteden voor blijft. Naar mijn mening is Fiverr dan ook hét ideale platform om affiliate marketing uit te besteden!

Echter is de kwaliteit niet altijd even goed, dus let goed op met wie je in zee gaat.

Het is in ieder geval het proberen waard.

Succes en tot de volgende blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s