Affiliate marketing zonder eigen website: dit is de beste manier om geld te verdienen

Affiliate marketing wordt steeds populairder. Dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen, want dat weet je al. Maar wist jij dat affiliate marketing zonder website ook steeds populairder wordt? Of is dit niet waar? Kun je überhaupt starten met affiliate marketing zonder website?

In dit artikel leer je hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing zonder een website. De primaire vraag zal beantwoord worden: hoe word je een affiliate marketeer zonder een website? Hoewel ik denk dat het nog steeds beter is om je eigen website of blog te maken, zijn er ook manieren om producten te promoten zonder website.

In dit artikel bespreek ik een paar manieren om producten te promoten zonder je eigen website te maken. Lees snel verder!

In dit artikel

 1. Wat is affiliate marketing?
 2. Hoe producten promoten zonder website?
  1. YouTube
  2. Facebook
  3. Pinterest
  4. Instagram
  5. Alternatieven voor social media
 3. Conclusie

Wat is affiliate marketing?

Laten we eerst bij de basis beginnen. Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is het promoten van producten die niet van jou zijn. Je promoot dus producten van een ander. Doe je dit succesvol door klanten naar de website van de productaanbieder door te sturen en kopen ze het product? Dan krijg jij een deel van het aankoopbedrag van dat product: een commissie.

De producten om te promoten vind je op affiliate netwerken, zoals bijvoorbeeld PayPro. Ook hebben veel grote bedrijven een eigen affiliate netwerk, waaronder Bol.com en Amazon.

Om succesvol te worden in de wereld van affiliate marketing, heb je een manier nodig om mensen te bereiken en door te sturen naar de adverteerder via jouw affiliate link.

In de meeste gevallen wordt een website gebruikt, omdat je dan 100% controle hebt over de inhoud en een website is tegenwoordig helemaal niet moeilijk om te bouwen en onderhouden.

Maar een website is niet de enige optie. Je kunt namelijk ook producten promoten zónder website. Lees verder voor meer hierover.

Hoe producten promoten zonder website?

Je vraagt ​​je waarschijnlijk af hoe je producten kunt promoten zonder een website, en vooral: waar?!

Een van de meest populaire manieren om affiliate marketing te implementeren is via YouTube. Er zijn dan ook honderden (zo niet duizenden) affiliate marketeers actief op YouTube. Meestal hebben zij naast hun YouTube-kanaal nog een website (of meerdere), maar er zijn ook affiliate marketeers die het met alleen YouTube doen.

Natuurlijk moet je je op je gemak voelen om jezelf op camera te laten zien voor de ‘hele’ wereld. Als je dit ‘eng’ vindt of iets dergelijks kun je dit trainen. Je kunt het jezelf aanleren om video’s te maken, maar je kunt ook een cursus volgen. Dit kan verstandig zijn als je het niet prettig vindt om toch op de camera te verschijnen.

De andere optie is om het uit te besteden. Dit kan via een platform als Fiverr, waar tientallen freelancers actief zijn die video’s voor jou willen maken. Dit kost natuurlijk wel een vergoeding, maar dan heb je wel hoogwaardige video’s waar je zelf eigenlijk niets voor hebt gedaan en waar je ook niet in beeld komt. Ideaal toch?

YouTube is echter niet de enige manier. Het succesvol implementeren van affiliate marketing via andere social media-kanalen zoals Facebook of Instagram behoort ook tot de mogelijkheden. Laten we al deze opties verkennen!

Wanneer je aan de slag gaat met social media, is het belangrijk om te begrijpen dat het een hele uitdaging kan zijn om volgers te verzamelen op je nieuwe social media-account. Dit is natuurlijk omdat je account nieuw is, waardoor niemand je kent en ze je nog niet helemaal vertrouwen.

De beste manier om een volgersbestand op te bouwen is door waardevolle content te plaatsen waar jouw doelgroep wat aan heeft. Niet een keer in de maand, maar elke dag moet je online zijn en content plaatsen. Of dit nou story’s of berichten zijn, het is allebei belangrijk.

Social media-platforms moedigen affiliate links niet aan, en sommige sociale netwerken hebben zelfs een strikt beleid met betrekking tot affiliate links. Het is daarom essentieel om voorzichtig te zijn bij het plaatsen van affiliate links, omdat je account kan worden geblokkeerd als je niet volgens de richtlijnen handelt.

YouTube

De op één na populairste optie voor affiliate marketing (na het hebben van je eigen blog) is affiliate marketing via YouTube. Als je geen eigen blog wilt maken (maar ook als je er wel een hebt), kun je aan de slag met je eigen YouTube-kanaal.

YouTube is na Google de grootste zoekmachine, dus er liggen volop kansen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de kans dat iemand iets aanschaft na het kijken van een video veel groter is dan zonder video! Dat geeft maar weer aan hoe belangrijk video content is.

Een voordeel van YouTube is dat het een heel persoonlijke manier van marketing is. Dit bouwt direct vertrouwen op, waardoor het relatief eenvoudig is om een ​​verkoop te scoren.

Het logo van YouTube

Je kunt over elk onderwerp praten in je YouTube-video’s. Je kunt reviews, tips, ideeën, recepten, of wat dan ook plaatsen. Voeg vervolgens eenvoudig een affiliate link toe (in de beschrijving van de video) van het product dat in de video voorkomt.

Aangezien je geen klikbare tekst in de beschrijving kunt maken (alleen volledige URL’s), is het beter om jouw URL’s (het adres van een website, bijvoorbeeld Groenmedia.com/blog/affiliate-marketing) in te korten met een URL-verkortingsservice, om de links er netjes en schoon uit te laten zien. Dit omdat affiliate links er vaak zeer lang en onvriendelijk uit zien.

Het is niet per se nodig om elke dag een video te uploaden, maar houd er wel rekening mee dat je minimaal 1 of 2 video’s per week online moet zetten. Maak waardevolle content en kies vaste dagen om die content online te zetten, zodat jouw kijkers weten wanneer er weer een nieuwe video is.

Op die manier is de kans het grootst dat je een autoriteit wordt in jouw niche: op vaste momenten waardevolle video’s plaatsen.

Bekijk onderstaande video eens als je meer wilt weten hoe je geld kunt verdienen met YouTube (in het algemeen, niet zozeer affiliate marketing).

Mocht je dat nog niet gedaan hebben: maak een account aan en ga aan de slag!

Wil je een compleet inkomen genereren met YouTube zonder zelf video’s te maken? Klik op de knop hieronder voor de Cash Cow Academy YouTube-cursus!

Facebook

Je bent niet de enige die zich afvraagt ​​waar je producten kunt promoten, en veel mensen die zichzelf dezelfde vraag stelden, wendden zich tot Facebook als eerste redmiddel. Je kunt beginnen met het delen van informatie op jouw persoonlijke Facebook-pagina.

Houd er echter rekening mee dat jouw vrienden en familie waarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn in dagelijkse content met affiliate links van jou en dus zullen jouw posts waarschijnlijk niet converteren.

Het logo van Facebook

Daarom is het verstandiger om een ​​aparte social media-pagina voor je bedrijf of website aan te maken. Wanneer je een Facebook-pagina maakt, moet je elke dag waardevolle content plaatsen waar jouw doelgroep wat aan heeft. Los de problemen op en beantwoord de vragen van jouw doelgroep, zodat ze jou gaan volgen en je een band opbouwt.

Het is belangrijk om binnen jouw niche te blijven en niet ineens over iets anders te gaan posten, want daar is jouw doelgroep niet in geïnteresseerd, waardoor die berichten niet zullen converteren.

Door nuttige informatie te delen en de juiste (hash)tags toe te voegen, bouw je langzaamaan je publiek op.

Hoe meer content je deelt op social media, hoe beter, al moet dit natuurlijk wel binnen jouw niche zijn en jouw doelgroep moet er in geïnteresseerd zijn.

Naast het hebben van je eigen Facebook-pagina, kun je ook een Facebook-groep maken over een specifiek onderwerp, waar mensen aan kunnen deelnemen en ze content kunnen lezen.

Pinterest

Pinterest is steeds populairder geworden. Pinterest kan een uitstekende optie zijn om meer verkeer naar je website te sturen, maar het kan uiteraard ook zonder website.

Het voordeel van Pinterest is dat het nog relatief onbekend is bij ondernemers, waardoor er ontzettend veel kansen liggen voor jou als affiliate marketeer. Pinterest wordt wel steeds populairder, dus nu lijkt het het perfecte moment om in te stappen.

Het logo van Pinterest

De kans is groot dat je nog niet goed weet hoe Pinterest werkt. Het kan daarom verstandig zijn om een cursus te volgen, zodat jij straks precies weet hoe het werkt en je bezoekers naar je website kunt lokken (mocht je die hebben)!

Je kunt borden maken met Pins op Pinterest (Pin + Interesse) en deze pinnen per groep indelen. Het mooie van Pinterest is dat het eigenlijk een zoekmachine is. Mensen kunnen op Pinterest naar een specifiek onderwerp zoeken en de beste resultaten zullen verschijnen.

Wat nog mooier is van Pinterest, is dat je een klikbare link kunt toevoegen aan de afbeeldingen die je op Pinterest bewaart. Dit kan dus ook een affiliatie link zijn.

Uit ervaring weet ik dat hoe actiever je bent op Pinterest, hoe meer jouw pins naar voren komen in zoekopdrachten. Wanneer je aan de slag gaat met Pinterest, is het belangrijk om consistent te zijn met het plaatsen van afbeeldingen. Het is het beste om afbeeldingen zelf te maken, zodat je geen inbreuk maakt op het auteursrecht van anderen en je wordt verwijderd van het platform.

Instagram

Ook met Instagram kun je goed geld verdienen door middel van affiliate marketing. Het nadeel van Instagram is dat je geen klikbare links kunt toevoegen aan je berichten. De enige plek waar dit wél kan is in je bio. Je zou dus het verkeer door moeten sturen naar jouw profiel, zodat mensen op die link klikken.

Toch kan Instagram wel waardevol zijn, maar het is beter als je een website hebt, zodat je je volgers door kunt sturen daarheen.

Het logo van Instagram

In je Instagram-story’s kun je overigens wél klikbare links toevoegen, dus hier zou je gebruik van kunnen maken door hier af en toe een affiliate link te plaatsen, bijvoorbeeld om te verwijzen naar een tijdelijke kortingsactie van een product dat je promoot.

Dit heb ik zelf ook gedaan met de kortingsacties van de Affiliate Marketing Revolutie en dit heeft mij al wat commissies opgeleverd.

Ook kun je live sessies doen met volgers bijvoorbeeld die je kunt doorverwijzen naar de link in je bio. Dit is een effectieve manier om geld te verdienen via social media.

Natuurlijk zijn er nog meer social media-platformen die je kunt gebruiken voor affiliate marketing, zoals TikTok en LinkedIn, maar ik heb zelf geen ervaringen met die platformen, dus kan ik er weinig zinnigs over vertellen hoe het werkt en of het lucratief is bijvoorbeeld.

Alternatieven voor social media

Natuurlijk is er niet alleen social media om affiliate marketing toe te passen. Er zijn zeker alternatieven, hoewel die een stuk minder lucratief zijn dan social media. Lees verder.

Een niet zo lucratief alternatief is samenwerken met andere websites of bedrijven. Je kunt een samenwerking aangaan met een andere website in dezelfde niche als jij, en dan jouw affiliate links op zijn/haar website of social media plaatsen. Natuurlijk moet de ander hier wel mee akkoord gaan.

Zoals ik al zei: dit is niet de beste manier. De beste manier is via social media waardevolle content delen dat voor jouw doelgroep relevant is.

Voor de grootste kans op commissies zou je het kunnen combineren. Én gebruik maken van social media én een samenwerking proberen aan te gaan.

Verder zijn er geen alternatieven. Althans, die relevant zijn. Ik zou zeggen: ga aan de slag met social media en wordt een autoriteit in jouw niche!

Conclusie

In dit artikel heb je gelezen over dat je affiliate marketing ook kunt toepassen zonder een eigen website te hebben. Dit kan voornamelijk door social media, zoals Instagram, Facebook, Pinterest en YouTube. Ook heb ik alternatieven voor social media genoemd.

Ik hoop dat je door dit artikel een beter beeld hebt van wat er allemaal mogelijk is met affiliate marketing en dat je hierdoor nieuwe ideeën hebt om meer commissies te verdienen!

Ik wens je veel succes met affiliate marketing, of dit nou met of zonder website is! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s