Hoelang duurt het voordat je geld kunt verdienen met affiliate marketing? 4 waardevolle tips voor sneller succes!

Zo’n pak hem beet 10 jaar geleden kende vrijwel niemand affiliate marketing. Slechts enkele mensen wisten van het bestaan van dit lucratieve verdienmodel en verdienen er nu tonnen mee.

Tegenwoordig is dat natuurlijk wel anders. Door de jaren heen werd affiliate marketing steeds bekender en gingen meer mensen starten met dit online verdienmodel. Ook voor veel bedrijven is affiliate marketing onmisbaar geworden.

Dat is op zich logisch, aangezien affiliate marketing zo enorm veel voordelen heeft.

Ook nu nog starten steeds meer mensen met affiliate marketing. Echter schrikken zij vaak hoe lastig het eigenlijk is en hoeveel tijd het kost om daadwerkelijk geld te verdienen.

In dit artikel lees je hoelang affiliate marketing duurt. Je leest hoelang het duurt voordat je je eerste commissie gaat verdienen en nog veel meer.

In dit artikel

 1. Wat is affiliate marketing?
 2. Hoelang duurt het voordat je je eerste commissie verdient?
  1. Compleet inkomen opbouwen
 3. Hoeveel kun je verdienen?
 4. Tips om zo snel mogelijk succes te behalen
  1. Tip 1: blijf consistent content plaatsen
  2. Tip 2: blijf binnen jouw niche
  3. Tip 3: begin met één website
  4. Tip 4: denk lange termijn
 5. Conclusie

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is het promoten van producten die niet van jou zijn op jouw website, social media of waar dan ook in ruil voor commissie.

Je promoot dus producten van andere bedrijven of personen waar je per verkocht product een deel van het aankoopbedrag voor terugkrijgt. Dat bedrag heet een commissie.

Die producten vind je op affiliate netwerken, zoals PayPro. Mijn advies is om je aan te melden bij meerdere affiliate netwerken en producten uit te kiezen die binnen jouw niche passen.

Bij bijvoorbeeld PayPro zijn er meer dan 300 producten die je kunt promoten, veelal cursussen en e-books. Klik op één van die producten en je ziet de beschrijving van het product en de maker ervan. Daaronder zie je jouw unieke affiliate link die ervoor gaat zorgen dat jouw website bezoekers doorgestuurd gaan worden naar de website van de producteigenaar (de adverteerder), waardoor je commissies kunt verdienen.

Er zijn grote bedrijven als Bol.com en Amazon die een eigen affiliate netwerk hebben, waardoor je de miljoenen producten op die websites allemaal kunt promoten.

Affiliate marketing is een uitstekende manier om geld te verdienen met het internet. De meeste mensen geloven niet dat dit mogelijk is, maar de resultaten van affiliate marketeers (zoals Jacko Meijaard) geven duidelijk aan dat dit wél kan.

Het mooie van affiliate marketing is dat je vrijwel niets nodig hebt om te beginnen, op een laptop met internetverbinding na. En dat terwijl het op de lange termijn zowel vrijheid als geld kan creëren.

Met affiliate marketing is het mogelijk om met 1 of 2 uur per dag werken minimaal €10.000,- per maand te verdienen, ook terwijl je slaapt

Het voordeel van online geld verdienen is dat het internet dag en nacht doorgaat. Dit betekent dat zelfs als jij ligt te slapen, de commissies zullen binnenstromen, want ook dan gaan het internet en jouw website gewoon door. Het is dus letterlijk geld verdienen terwijl je slaapt!

Hoelang duurt het voordat je je eerste commissie verdient?

Affiliate marketing kost heel veel geduld en doorzettingsvermogen. Het is dus zeker niet voor iedereen weggelegd. Maar hoelang duurt het voordat je je eerste commissie gaat verdienen?

In mijn interview met Jacko Meijaard gaf Jacko aan dat het gemiddeld 2 of 3 maanden duurt voordat iemand zijn eerste inkomsten verdient met affiliate marketing. Dit gaf hij ook aan in de video’s van zijn videocursus (de Affiliate Marketing Revolutie).

Toch zijn er ook heel veel uitzonderingen. Het kan namelijk veel langer duren, maar je kunt ook na bijvoorbeeld 3 weken al je eerste commissie verdienen. Dit hangt van meerdere factoren af, zoals bijvoorbeeld hoeveel tijd je eraan besteedt, in welke niche je zit en hoe de concurrentie is.

Ik heb pas na een jaar mijn eerste commissie verdiend, dus dat is behoorlijk lang. Dat bewijst maar weer eens dat affiliate marketing veel geduld en doorzettingsvermogen vereist.

Het is zeker lastig als je al een jaar bezig bent en je hebt nog steeds niks verdiend, maar dan is het de kunst om verder te gaan en niet op te geven. Dat is ook wat ik heb gedaan en uiteindelijk kwam die commissie.

Winnaars geven nooit op en opgevers winnen nooit

Je moet dan ook niet denken dat affiliate marketing makkelijk is, want het kost nou eenmaal enorm veel tijd.

Hoelanger het duurt en hoe meer tijd en moeite je erin stopt, hoe groter de voldoening als het wél lukt.

Een quote die mij heeft geholpen hierbij is: ‘Winnaars geven nooit op en opgevers winnen nooit’.

Bedenk je goed als je al een jaar bezig bent waarom je het doet. Waarom ben je ermee begonnen? Het is zonde om ermee te stoppen als je er al zo lang mee bezig bent en er zoveel tijd en moeite in hebt gestopt toch?

Compleet inkomen opbouwen

Na je eerste commissie wil je natuurlijk meer. Het kan niet bij die ene commissie blijven. Wat het voordeel is als je eenmaal die commissie verdiend hebt, is dat je weet dat het echt mogelijk is en dat je weer volle motivatie hebt om nóg harder je best te doen. Althans, dat was bij mij het geval. In de weken voor mijn commissie vroeg ik me af of ik er wel goed aan deed om zoveel van mijn vrije tijd in affiliate marketing te stoppen, terwijl mijn resultaten op school eronder moesten lijden.

Ik merkte dat ik minder tijd in affiliate marketing stopte dan voorheen. Ook haalde ik er minder plezier uit.

Na die eerste commissie kreeg ik nieuwe energie en ging ik weer volle bak.

Die eerste commissie geeft dus altijd iets extra’s en daardoor ga je misschien net een tandje harder werken, waardoor die tweede commissie vaak relatief snel na de eerste komt. Ook hier kunnen nog wel weken of maanden tussen zitten, maar over het algemeen duurt dit minder lang dan je eerste commissie.

In de meeste gevallen duurt het zo’n 2 tot 3 jaar om een stabiel inkomen op te bouwen van minimaal €1.500,- per maand met affiliate marketing. Dit kan natuurlijk langer duren, maar het kan ook sneller zijn bij jou. Ook hier ligt dit vooral bij jou: hoeveel tijd je erin stopt, welke niche je hebt, etc.

Het duurt dus best lang om een maandinkomen op te bouwen, maar door de tijd heen zul je merken dat het steeds sneller zal gaan. De eerste commissie duurt altijd lang, maar de tweede komt er altijd relatief snel achteraan. Vervolgens komen de derde en de vierde etc.

Geldplantjes.

Als je €1.500,- per maand verdient, verdien je naast jouw eventuele baan al een flink tweede inkomen. Uiteindelijk zou je dus je baan kunnen opzeggen en je volledig gaan focussen op affiliate marketing. Dan gaat het nóg sneller, omdat je er meer tijd aan besteedt dan voorheen.

Als je eenmaal de grens van €1000,- per maand bent gepasseerd (waar je misschien 2 jaar voor nodig hebt), kun je binnen een jaar verder opschalen naar €2000,- per maand. Dat is dus zeker niet mis, hoewel je er hard voor moet blijven werken. Het komt natuurlijk niet uit de lucht vallen.

Uiteindelijk kan ik niet precies zeggen hoelang het zal duren voordat jij je eerste commissie zult verdienen en hoelang het zal duren voordat je een maandinkomen verdient, aangezien het met meerdere factoren te maken heeft. Wel kun je een schatting maken met alles wat je net hebt gelezen.

Hoeveel kun je verdienen?

Na jaren bezig te zijn met affiliate marketing, is het mogelijk om uiteindelijk duizenden euro’s per dag (!) te verdienen, net als Jacko Meijaard. Kijk even naar onderstaande afbeelding. Het is een screenshot van Jacko’s PayPro-saldo.

Geld.

In die afbeelding zie je een bedrag van meer dan drieduizend euro. Dit heeft Jacko in één dag verdiend. En dat alleen op het affiliate netwerk PayPro! De bedragen van andere affiliate netwerken en zijn nieuwe project Bitocol (een crypto-exchange) zijn nog niet eens meegeteld.

Dit bedrag verdient Jacko dus vrijwel elke dag, maar ook voor jou is dit mogelijk. Het enige wat je in je achterhoofd moet houden is dat je nooit moet opgeven en altijd je best moet blijven doen om het beter te doen dan de concurrentie.

Je hebt net al gelezen dat het mogelijk is om een maandinkomen (meer dan €2000,- per maand) te verdienen met affiliate marketing. Natuurlijk is dit nog niks vergeleken met het inkomen van Jacko, maar ook dit is al een heerlijk bedrag om te verdienen.

Zeg nou zelf, had jij vroeger kunnen bedenken dat je duizenden euro’s kunt verdienen met alleen je laptop? Iedereen had jou voor gek verklaard, maar nu zie je dat het mogelijk is.

Tips om zo snel mogelijk succes te behalen

Je hebt in dit artikel gelezen dat affiliate marketing ontzettend lang duurt en veel tijd kost. Je zult je vooral op de lange termijn moeten focussen, aangezien je alleen na langere tijd al jouw concurrenten kunt ‘verslaan’.

Het is echter zeker wel mogelijk om op korte termijn al succes te behalen. Daarom zal ik jou een aantal tips geven om zo snel mogelijk succes te behalen.

Tip 1: blijf consistent content plaatsen

De eerste tip die ik je geef is dat je vanaf minuut 1 consistent, dus bijvoorbeeld elke zondag, relevante content op basis van de juiste zoekwoorden moet plaatsen op jouw website. Alleen op die manier is het mogelijk om hoog in Google te scoren.

Kies een vaste dag (en het liefst ook tijdstip) in de week waarop jij je nieuwe content wilt publiceren. Ik heb de zondag gekozen, zodat ik de hele week + het weekend heb om content te schrijven.

Consistentie.

Belangrijk is wel dat je unieke content gaat schrijven waar jouw doelgroep wat aan heeft, anders geeft Google jou nooit een toppositie. Schrijf dus betere content dan je concurrenten. Als jou dit niet lukt, is er ook de mogelijkheid om dit uit te besteden.

Blijf consistent betere content schrijven dan je concurrenten en je zult zien dat jouw website binnen enkele weken een hoge positie heeft in Google. Als je dat eenmaal bereikt hebt, moet je niet stoppen met content schrijven, anders ben je die goede positie binnen de kortste keren alweer kwijt.

Tip 2: blijf binnen jouw niche

Als je gaat beginnen met affiliate marketing, is een van de eerste dingen die je doet een niche kiezen. Dan is het wel belangrijk dat je ook daadwerkelijk binnen die niche blijft, zodat het makkelijker is om de focus erbij te houden en je er plezier in houdt.

De kans dat het leuk blijft en je niet ineens over iets anders gaat schrijven, is een heel stuk kleiner als je een niche kiest die je leuk vindt. Het moet een onderwerp zijn dat je leuk vindt om over te schrijven en waar je ‘feeling’ mee hebt. Daarnaast moet je al veel over het onderwerp weten, zodat je in een keer veel kunt schrijven zonder het op internet te hoeven opzoeken. Zo blijft jouw content uniek en onderscheidt het zich van jouw concurrentie.

Maar er zijn meer voordelen als je een onderwerp kiest dat bij je past:

 1. Het is leuk om over te schrijven;
 2. Je weet er veel over;
 3. Kans op opgeven is kleiner;
 4. Kans op succes is groter;
 5. Je houdt de focus;
 6. Je komt betrouwbaarder over (omdat je heel veel over één onderwerp schrijft, waardoor je een expert lijkt (en bent) op dat gebied).

Het is dus enorm van belang om een onderwerp te kiezen dat je écht leuk vindt.

Voorbeelden van niches zijn: huisdieren, crypto, gezondheid en (affiliate) marketing.

Tip 3: begin met één website

Een fout die heel veel beginnende affiliate marketeers maken, is dat ze met meerdere websites beginnen. Dit komt omdat ze dan enorm enthousiast zijn en niet kunnen wachten om te beginnen. Dus beginnen ze meteen met meerdere websites, omdat ze denken dat ze dan gelijk veel kunnen verdienen.

Zo werkt het natuurlijk allerminst. Het tegenovergestelde werkt juist in veruit de meeste gevallen. Als je één website hebt, ligt je focus volledig op die website. Als je meerdere websites hebt, moet je je focus verdelen, waardoor het lastig vol te houden is. Begin dus altijd met ‘maar’ 1 website en vestig je aandacht volledig daarop.

Hoe meer tijd en energie je stopt in die ene website, hoe eerder je het gewenste resultaat zult behalen.

Later, als je eenmaal geld verdient met die website, kun je natuurlijk wel altijd opschalen en met nog een website beginnen. Echter is dit niet altijd makkelijk: je moet dan je aandacht en tijd verdelen over twee websites. In het begin kan dit nog weleens voor problemen zorgen, waardoor je misschien onbewust je eerste website verwaarloost.

Dat kan als gevolg hebben dat je inkomsten dalen.

Tip 4: denk lange termijn

Nu zijn we alweer aangekomen bij de laatste tip van dit artikel: denk altijd lange termijn. Daar bedoel ik mee dat je altijd lange termijn doelen en plannen voor jezelf moet opstellen en je pijlen op de lange termijn moet richten om zowel op lange als op korte termijn resultaat te halen.

Affiliate marketing is een lang proces, dus je zult sowieso al rekening moeten houden met maanden voor je eerste commissie en jaren voor een compleet inkomen. Je behaalt dus pas échte successen op de lange termijn. Focus je daarom op de lange termijn en verwacht niet dat je binnen enkele weken al honderden euro’s gaat verdienen, want dat is niet mogelijk.

Houd bovenstaande 4 tips in het achterhoofd en ga aan de slag met jouw website. Ik hoop dat jij ooit net zoveel gaat verdienen als Jacko Meijaard, maar met de tips in dit artikel moet dat vast goed komen! 😉

Conclusie

In dit artikel heb je gelezen over affiliate marketing. Je hebt gelezen hoelang het ongeveer duurt voordat je je eerste commissie kunt verwachten (meestal 2 of 3 maanden), hoelang het duurt om een inkomen op te bouwen (langer dan 2 jaar), hoeveel je kunt verdienen met affiliate marketing én ik heb je 4 tips gegeven die jou (hopelijk) gaan helpen op zowel korte als lange termijn geld te verdienen.

Succes met jouw affiliate website en hopelijk tot de volgende blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s