Hoe oud moet je zijn voor affiliate marketing? Alles wat je moet weten

Er zijn steeds meer mensen die hun inkomen verdienen op het internet. Zij hebben vrijheid en werken op de tijden dat zij dat willen en waar ze willen.

Voor veel mensen is dit een droom, maar die droom waarmaken is voor de meeste mensen een stap te ver. Toch zul je die stap wel moeten nemen om iets te veranderen in je leven, anders verandert er niks.

Heb jij de droom om overal op de wereld te kunnen werken zonder van iemand afhankelijk te zijn en de vrijheid te hebben om te doen wat je leuk vindt? Dan is affiliate marketing iets voor jou, maar daar zul je wel voor moeten werken.

In dit artikel bespreek ik hoe oud je moet zijn om te kunnen starten met affiliate marketing, want veel mensen denken vaak dat het te vroeg of al te laat is om te beginnen vanwege hun leeftijd.

In dit artikel

 1. Wat is affiliate marketing?
 2. Is er een minimale of maximale leeftijd voor affiliate marketing?
 3. Op jonge leeftijd al beginnen: een goed idee?
 4. Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing en hoelang duurt het?
 5. Conclusie

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is het promoten van producten die niet van jou zijn op jouw website, social media of waar dan ook in ruil voor commissie.

Je promoot dus producten van andere bedrijven of personen waar je per verkocht product een deel van het aankoopbedrag voor terugkrijgt. Dat bedrag heet een commissie.

Die producten vind je op affiliate netwerken, zoals PayPro. Mijn advies is om je aan te melden bij meerdere affiliate netwerken en producten uit te kiezen die binnen jouw niche passen.

Bij bijvoorbeeld PayPro zijn er meer dan 300 producten die je kunt promoten, veelal cursussen en e-books. Klik op één van die producten en je ziet de beschrijving van het product en de maker ervan. Daaronder zie je jouw unieke affiliate link die ervoor gaat zorgen dat jouw website bezoekers doorgestuurd gaan worden naar de website van de producteigenaar (de adverteerder), waardoor je commissies kunt verdienen.

Affiliate marketing.

Er zijn grote bedrijven als Bol.com en Amazon die een eigen affiliate netwerk hebben, waardoor je de miljoenen producten op die websites allemaal kunt promoten.

Affiliate marketing is een uitstekende manier om geld te verdienen met het internet. De meeste mensen geloven niet dat dit mogelijk is, maar de resultaten van affiliate marketeers (zoals Jacko Meijaard) geven duidelijk aan dat dit wél kan.

Het mooie van affiliate marketing is dat je vrijwel niets nodig hebt om te beginnen, op een laptop met internetverbinding na. En dat terwijl het op de lange termijn zowel vrijheid als geld kan creëren.

Is er een minimale of maximale leeftijd voor affiliate marketing?

Laten we het nu hebben over de leeftijd voor affiliate marketing. Is er een minimale of maximale leeftijd voor affiliate marketing?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: nee, die is er niet. Er zijn heel veel affiliate netwerken, maar geen enkele heeft een leeftijdbeperking. Wel heb je soms toestemming van je ouders nodig als je nog onder de 16 of 18 bent.

Iedereen, jong en oud, zou kunnen beginnen met affiliate marketing. Echter is het wel verstandig om als minderjarige toestemming te vragen aan je ouders, aangezien het nogal wat geld en vooral tijd gaat kosten. Ook is technische kennis hebben geen vereiste, maar het geeft je wel een voorsprong ten opzichte van je concurrenten.

Er is ook geen maximale leeftijd. Er zijn vaak genoeg mensen van boven de 50 of 60 die starten met de videocursus de ‘Affiliate Marketing Revolutie’ van Jacko Meijaard. Het is nooit te laat om te starten met affiliate marketing. Beter laat dan nooit zeggen we dan! 😉

Het probleem van die leeftijdscategorie is dat ze over het algemeen weinig technische kennis hebben en daardoor al een achterstand hebben ten opzichte van jongere affiliate marketeers. Toch hebben deze mensen ook zeker voordelen ten opzichte van diezelfde jongere affiliate marketeers.

Ze hebben over het algemeen meer tijd (pensioen), waardoor ze meer tijd kunnen investeren in het affiliate project. Ook hebben ze meer (levens)ervaring.

Jongere mensen (ook minderjarigen) hebben vaak minder tijd door bijvoorbeeld werk en/of school. Hierdoor kunnen ze minder investeren in hun affiliate project en hebben daardoor al snel een achterstand op de mensen in de leeftijdscategorie die ik eerder noemde.

Daar staat tegenover dat ze vaak meer technische kennis hebben.

De conclusie is dat er geen minimale of maximale leeftijdeisen aan affiliate marketing gebonden zijn. Je kunt als minderjarige met affiliate marketing beginnen, maar ook als oudere. In alle leeftijdsgroepen wordt succes behaald. Echter moet je je wel bij de KVK inschrijven als je serieus geld gaat verdienen.

Op jonge leeftijd al beginnen: een goed idee?

Een vraag die toch wel veel mensen stellen is of het een goed idee is om op jonge leeftijd al te beginnen met affiliate marketing. Wat ik tegen die mensen zou willen zeggen is dat ze het gewoon moeten doen/toelaten, want jong geleerd is oud gedaan.

Op jonge leeftijd beginnen kan ik alleen maar aanraden. Kinderen leren op die manier hoe ze een passief inkomen kunnen opbouwen en kunnen al vroeg bouwen aan financiële zekerheid in de toekomst.

Kinderen op laptop.

Hoe eerder je begint met affiliate marketing, hoe eerder je meer gaat verdienen. Zo heeft bijvoorbeeld Lars Provoost van de website Bitcoinkenner.nl op 15-jarige leeftijd al €1000,- in een maand verdiend met affiliate marketing!

Maar zoals ik al eerder aangaf, is het nooit te laat om te starten, hoewel je beter vandaag dan morgen kunt beginnen, want je concurrenten slapen nooit. 🙂

Het is dus zeker een goed idee om als minderjarige al te starten met affiliate marketing, mits je er serieus mee aan de slag gaat en er elke dag tijd in investeert.

Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing en hoelang duurt het?

Er worden vandaag de dag enorme bedragen verdient met affiliate marketing. Kijk alleen al naar het inkomen van Jacko Meijaard. Onderstaande afbeelding toont het bedrag dat hij in één dag (!) heeft verdiend via PayPro, en dan zijn de inkomsten van andere affiliate netwerken en inkomstenbronnen nog niet eens meegeteld!

Inkomen Jacko Meijaard.

Jacko verdient duizenden euro’s per dag, terwijl de meeste mensen hier een maand of langer voor moeten werken.

Er zijn commissies van €2,-, maar ook van €1.500,- (high ticket affiliate marketing). De bedragen die je kunt verdienen lopen dus enorm uiteen.

Hoe hoog jouw eerste commissie zal zijn hangt af van van het product dat je promoot. Met high ticket affiliate marketing (het promoten van dure producten) verdien je al snel €1.000,- per verkocht product! Maar er zijn ook producten van €5,- waar jij zo’n €2,50 voor krijgt per verkoop.

Deze bedragen gelden voor iedereen; er zijn geen uitzonderingen. Iedere affiliate marketeer verdient hetzelfde percentage commissie, ongeacht je leeftijd, afkomst, etc.

Of jij überhaupt geld gaat verdienen, hangt van meerdere factoren af:

 1. Hoeveel tijd je erin investeert;
 2. Hoeveel geld je erin investeert;
 3. Hoe goed jouw content is;
 4. In welke niche jij actief bent;
 5. Jouw mindset;
 6. Welke producten jij promoot.

Uiteindelijk, als je genoeg investeert in je website, zal het een aantal maanden duren voordat je je eerste commissie gaat verdienen. Gemiddeld duurt dit zo’n 2 of 3 maanden, maar het kan ook een jaar of langer duren, zoals bij mij ook het geval was.

Om een compleet inkomen te verdienen met affiliate marketing ben je jaren bezig. Om minimaal €2.000,- per maand te verdienen zit je al snel op meer dan 2 jaar.

Affiliate marketing is dus zeker geen ‘get rich quick’-model, want het kost in de meeste gevallen maanden voor je eerste commissie en jaren voor een compleet inkomen. Je hebt dus veel geduld en doorzettingsvermogen nodig om te slagen met jouw affiliate marketing website.

Wil je weten hoe Jacko dat enorme inkomen heeft opgebouwd? Bekijk onderstaande video!

Conclusie

In dit artikel heb je gelezen over affiliate marketing. Ik heb je verteld wat affiliate marketing is, of het een goed idee is om op jonge leeftijd al te starten met affiliate marketing, hoeveel je kunt verdienen met affiliate marketing en hoelang het duurt om je eerste commissie en een volledig inkomen te verdienen. Daarnaast heb ik je het inkomen van Jacko Meijaard laten zien, waarvan ik hoop dat het je geïnspireerd heeft om alles te geven voor je website.

Ik hoop dat je wat gehad hebt aan dit artikel en dat dit voldoende informatie was om jou te helpen.

Succes met je website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s