Waarom high ticket affiliate marketing? 4 tips + voorbeelden

Misschien wist je wel al dat affiliate marketing populair is. In Nederland zijn er de afgelopen jaren duizenden mensen gestart met dit verdienmodel, en ook nog eens miljoenen over de hele wereld!

Er is een speciale vorm van affiliate marketing: high ticket affiliate marketing. Dit is een vorm van online marketing die steeds harder groeit en steeds lucratiever wordt doordat er steeds meer bedrijven instappen.

Waarom high ticket affiliate marketing zo populair aan het worden is en waarom ook jij hier mee zou moeten beginnen, lees je in dit artikel. Ook lees je 3 tips en geef ik voorbeelden van producten.

Lees verder en/of bekijk onderstaande video waarin Jacko Meijaard uitlegt waarom high ticket affiliate marketing interessant is.

In dit artikel

 1. Affiliate marketing in het kort
 2. Wat is high ticket affiliate marketing?
  1. Voorbeelden van high ticket affiliate marketingproducten
 3. Waarom high ticket affiliate marketing?
 4. Waar je op moet letten
 5. 4 tips voor high ticket affiliate marketing
  1. Tip 1: lever kwaliteit
  2. Tip 2: schrijf je in voor meerdere affiliate netwerken
  3. Tip 3: ‘kennis is macht’
  4. Tip 4: combineer low ticket en high ticket affiliate marketing
 6. Starten met high ticket affiliate marketing
 7. Conclusie

Affiliate marketing in het kort

We beginnen bij de basis, want wat is affiliate marketing eigenlijk? Een korte uitleg.

Affiliate marketing is simpel gezegd het promoten van producten die niet van jou zijn. Je verkoopt dus niet je eigen producten, maar die van iemand anders. Dit heeft als voordeel dat je geen opslag en de daarbij horende kosten hebt.

Onderstaande afbeelding toont het volledige proces van affiliate marketing.

Affiliate marketing uitgelegd.

Producten om te promoten vind je op affiliate netwerken.

Als je een product hebt gevonden om te promoten, staat daar vervolgens jouw unieke affiliate link bij. Die link plaats je op jouw website, en als mensen hier op klikken en het product kopen, krijg jij hiervoor een vergoeding (een commissie).

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het promoten. Bijna iedere vakantie-aanbieder heeft bijvoorbeeld wel een eigen affiliate netwerk, maar ook energieleveranciers en kledingwinkels.

Wat is high ticket affiliate marketing?

High ticket affiliate marketing is een speciale vorm van affiliate marketing waarbij je dure producten promoot. Met dure producten moet je denken aan bijvoorbeeld een dure cursus van €1000,- of een vakantie.

Het zijn dus nogal dure producten die je promoot. Sommige mensen kunnen zich zo’n product niet veroorloven. Het is dus best lastig om deze producten te verkopen, in vergelijking met een product van pakweg €5,-.

Maar het heeft ook een groot voordeel: de commissies. Voor elk verkocht product krijg je soms wel €500,- commissie!

Stel dat je hier 10 producten per dag van verkoopt, dat is €500,- x 10 = €5000,- per dag! Dat tikt lekker aan.

Verhoudingsgewijs hoef je dus veel minder producten te verkopen om hetzelfde bedrag te verdienen als met low ticket affiliate marketing.

Voorbeelden van high ticket affiliate marketingproducten

Nu weet je wat affiliate marketing én high ticket affiliate marketing is. Nu ben je vast benieuwd naar de producten die je met dit verdienmodel kunt promoten.

Een belangrijk voorbeeld die veel genoemd wordt, is software. Goede software kost al snel honderden tot duizenden euro’s. Stel, je promoot software voor €1000,- en je krijgt hier 10% commissie over, dan krijg je €100,- per verkocht product! Dat tikt natuurlijk lekker aan.

Een voorbeeld van dure software die je kunt promoten, is de software van Plug&Pay, waar je betaalpagina’s mee kunt maken. Deze software kost €59,- per maand met een wederkerende commissie en is te promoten via het affiliate netwerk Plug&Pay.

Daarnaast zijn er nog online trainingen en cursussen, die ook al snel zo’n €1000,- kosten. Ook hierop krijg je meestal een commissie van 8-20%. Dat is snel verdienen dus als je meerdere cursussen per dag verkoopt.

Online cursus.

Een voorbeeld van een online training is de Bitcoin training van AllesOverCrypto. In deze training wordt alles wat met Bitcoin te maken heeft haarfijn uitgelegd. Deze training kost €1.997,- per jaar met een commissie van €329,59 eenmalig en is dus echt een voorbeeld van high ticket affiliate marketing.

Deze cursus is te promoten via PayPro.

Ten slotte zijn er nog algemene dure producten, zoals sieraden, gadgets, dure horloges en accessoires. Het nadeel is hier echter van, dat je met kritische website bezoekers te maken gaat hebben. Dit is natuurlijk omdat het veel geld kost. Je bezoekers willen 100% zeker weten dat je ze goede kwaliteit aanbiedt.

Zorg dus dat je deze producten op de juiste manier promoot, anders zul je niks verkopen.

Waarom high ticket affiliate marketing?

High ticket affiliate marketing heeft een aantal belangrijke voordelen. Deze voordelen zijn belangrijk om te overwegen of jij wilt beginnen met high ticket affiliate marketing.

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk hoge commissies. De commissies kunnen al snel oplopen tot een paar honderd euro per verkocht product! Hieronder volgt een voorbeeld van het affiliate netwerk PayPro.

Je ziet dat het product je €200,- aan commissie oplevert per verkocht product. En dat terwijl het product €997,- kost. Je krijgt dus zo’n 20% van de verkoopprijs als commissie!

Stel je voor dat je dit programma dagelijks 4 keer verkoopt. Dan verdien je minstens €800,- per dag!

Je hebt dus relatief weinig verkopen nodig om veel te verdienen.

Het tweede voordeel is dat er weinig concurrentie is in vergelijking met low ticket affiliate marketing, waar de concurrentie moordend is.

Bij high ticket affiliate marketing valt het nog relatief mee. Dat komt omdat de meeste affiliate marketeers zich alleen richten op low ticket affiliate marketing, en niet of nauwelijks op high ticket affiliate marketing. Er is op dit moment dus niet heel veel concurrentie te vinden, waardoor jij soms wel de enige aanbieder bent. Dat is ‘makkelijk’ klanten scoren, mits je website goed is.

Echter, high ticket affiliate marketing wordt steeds populairder. Steeds meer mensen gaan de waarde van dit verdienmodel inzien. Daarom lijkt dit de beste tijd te zijn om in te stappen, voordat de concurrentie, net als bij low ticket affiliate marketing, teveel wordt.

Ook kun je je makkelijker onderscheiden van de concurrentie, zeker als je goede content schrijft en langer bezig bent dan je concurrenten.

Waar je op moet letten

Gevaar bord.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een high ticket-product wilt gaan promoten op jouw website.

Ten eerste moet je je altijd goed inlezen over het product. Het is handig om te weten wat de voorwaarden zijn, de hoogte van de commissie, de vraag naar het product en de aanbieder ervan.

Dit onderzoek is van belang omdat je je moet beseffen dat de drempel om een product te kopen hoger ligt bij een duurder product. Je moet in de meeste gevallen dus meer mensen doorsturen naar dat product.

Als je jouw bezoekers daadwerkelijk wilt doorsturen naar het product, moet de informatie op jouw website goed zijn. Dit is zeker het geval bij nog relatief onbekende producten.

Als jij een review gaat schrijven over een high ticket-product, moet je daar de tijd voor nemen. Je wilt bezoekers trekken toch? Dan moet je ervoor zorgen dat de content op jouw website beter is dan dat van de concurrent, zodat mensen eerder naar jouw website gaan.

Je moet in de ogen van de bezoeker naar je website kijken, zodat je zeker weet dat je al dan niet voldoende informatie over het product hebt geschreven.

Alles over het product moet zo uitgebreid mogelijk beschreven worden, zodat de bezoeker kan overwegen om het product wel of niet aan te schaffen.

Belicht daarnaast meerdere kanten van het product, zoals wat er positief en negatief is aan het product en jouw ervaringen ermee.

Alles draait erom de bezoeker een zo compleet mogelijk beeld te geven van het product. Wees relevant, interessant en origineel. Maar denk ook verder. Maak niet alleen een blogartikel, maak ook een video waarin je over het product vertelt. Op deze manier wordt de kans groter dat iemand op jouw link klikt en besluit de aankoop te doen, omdat je eerder uniek bent.

Ten slotte maakt het niet uit of je net begint met affiliate marketing of dat je al jaren bezig bent. Zolang je weet waar je mee bezig bent en je jezelf hebt ingelezen over het product dat je wilt promoten, kan iedereen op de lange termijn geld gaan verdienen.

4 tips voor high ticket affiliate marketing

Dan komen we nu bij de tips. Lees verder voor vier belangrijke tips voor high ticket affiliate marketing.

Tip 1: lever kwaliteit

De allerbelangrijkste voorwaarde voor affiliate marketing in het algemeen als je commissies wilt verdienen, is dat je kwaliteit moet leveren. Als je je website bezoekers niet meer waarde biedt dan je concurrenten, zul je nooit iets verkopen. Zorg daarom dat je content in orde is.

Een tip die ik je hierbij geef is: bekijk regelmatig de websites van je concurrenten, zodat je kunt zien wat zij aan waarde bieden aan jouw doelgroep. Op basis van wat je hier ziet, kun je bepalen wat belangrijk is voor je doelgroep en waar een tekst in jouw niche aan moet voldoen.

Als je de websites van je concurrenten hebt bezocht, is het belangrijk om de teksten niet te kopiëren, want dan is het niet uniek. Schrijf het zelf, maar dan beter en uitgebreider. Leg meer uit dan je concurrenten en bekijk wat zij missen in de teksten en voeg dit vervolgens wél toe aan je eigen teksten. Op die manier zul je hoger ranken in Google dan zij, omdat je tekst altijd uniek is, zeker als je het helemaal uit je hoofd typt.

Ook als je content uiteindelijk online staat, is het van belang om het te blijven verbeteren. Zo blijf je ook daadwerkelijk je concurrenten voor.

Het draait er uiteindelijk om dat je je bezoekers helpt. Dat moet dan ook het doel van je website zijn, niet geld verdienen (wat veel mensen denken).

Ben je niet goed in schrijven of heb je er geen tijd voor? Besteed het dan uit. Dan schrijft een expert teksten voor jou waar je uiteraard wel voor betaalt.

Tip 2: schrijf je in voor meerdere affiliate netwerken

Door je in te schrijven voor meerdere affiliate netwerken, heb je toegang tot meer productcampagnes. Op die manier kun je je bezoekers dus beter helpen en heb jij een grotere kans op commissies.

Een aantal voorbeelden van affiliate netwerken waar high ticket affiliate marketingproducten te vinden zijn:

 1. PayPro
 2. Plug&Pay
 3. TradeTracker

Ook belangrijk is om je je niet op maar één product te focussen. Het komt namelijk nog weleens voor dat een aanbieder het product offline haalt en jij het dus niet meer kunt promoten. Zorg dus dat je meerdere producten aanbiedt aan je bezoekers, en niet op één paard wedt.

Tip 3: ‘kennis is macht’

Er wordt weleens gezegd ‘kennis is macht’. Daar is wat mij betreft niks aan gelogen. Zonder kennis over jouw niche, concurrentie, het product en het bedrijf dat je promoot, zul je nooit commissies scoren.

Voordat je een website opzet moet je een niche (onderwerp) kiezen waarover je wilt gaan schrijven. Kies een niche waarover je al veel weet.

Knowledge is power.

Heb jij bijvoorbeeld katten thuis en weet je alles over katten? Vind je het leuk om hier over te schrijven? Dan is het een goed idee om hierover te gaan schrijven; je hebt er namelijk passie voor en veel kennis over. Zo ben je al één stap voor op je concurrentie, want omdat je zelf katten hebt weet je waarschijnlijk goed welke kattenbakken goed zijn en welk voedsel gezond is voor een kat. Dit kun je dus zo uit je hoofd typen, waardoor jouw content altijd uniek is. Daar houdt Google van.

Kennis over het onderwerp waar je over schrijft is dus handig, ook omdat je dan weinig hoeft op te zoeken op internet, wat tijd scheelt. Maar je hebt ook kennis over je concurrentie, producten en aanbieder ervan nodig.

Kennis over je concurrenten is eenvoudig te vergaren. Het is simpel: ga naar de website die bovenaan staat in Google op het zoekwoord waar jij over wilt schrijven en analyseer deze pagina. Bekijk wat hier mist en waar de content aan moet voldoen.

Ook moet je zoekwoordenonderzoek doen, waarbij je ook weer een aantal zaken van je concurrenten te weten komt.

Bij zoekwoordenonderzoek kom je te weten hoe vaak jouw zoekwoord wordt opgezocht op het internet en welke websites hierop ranken in Google, die je daardoor kunt analyseren.

Ook is het zeer verstandig om je te verdiepen in het product en de aanbieder daarvan vóórdat je het gaat promoten, zodat je weet wat de commissie is, de voorwaarden en de vraag naar het product.

Kortom, met een goede kennis van jouw concurrentie, niche en producten bespaar je een hoop tijd en ben je je concurrentie een stap voor.

Tip 4: combineer low ticket en high ticket affiliate marketing

De beste manier om veel geld te verdienen, is low ticket en high ticket affiliate marketing combineren. Oftewel: op jouw website promoot je goedkopere én dure producten. Op die manier kun je je bezoekers beter helpen, waardoor je een grotere kans hebt op commissies.

Echter, ook hier komt weer het woord content kijken. Waardevolle en unieke content is zowel bij low ticket als bij high ticket affiliate marketing zeer belangrijk. Investeer hier dus in.


Een nadeel van high ticket affiliate marketing (dure producten promoten) is dat je te maken krijgt met erg kritische bezoekers. Ook daarom is het handig om je goed in te lezen in het product, zodat je je bezoekers alle waardevolle informatie over het product kunt geven.

Starten met high ticket affiliate marketing

Nu ik al veel heb uitgelegd over high ticket affiliate marketing, is het tijd om echt aan de slag te gaan. Lees het volgende even goed door.

Starten met high ticket affiliate marketing.

Als je wilt starten met high ticket affiliate marketing, is het handig om al jouw interesses op te schrijven. Op basis van jouw interesses kun je vervolgens een niche kiezen en producten selecteren om te promoten die jij zelf ook zou kopen.

Heb je je interesses op een rijtje en weet jij waar je over wilt gaan schrijven? Weet je (ongeveer) welke producten je wilt promoten? Dan kun je op zoek gaan naar een goede leverancier of fabrikant.

Omdat je bij high ticket affiliate marketing vaak de enige promotor bent van een product, is het geen slecht idee om een samenwerking aan te gaan met een bedrijf die ‘jouw’ product maakt of levert. Als het vertrouwen in elkaar wederzijds is, krijg je een hechte band met het bedrijf, waardoor je een soort monopoliepositie creëert (als je op dat moment de enige promotor bent), aangezien het voor concurrenten bijna onmogelijk is om boven jou uit te stijgen.

Vervolgens kun je afspraken gaan maken het bedrijf. Afspraken over de commissie, voorwaarden, etc.

Ik raad aan om al een goede basis van jouw website online te hebben staan voordat je een samenwerking met een bedrijf probeert aan te gaan, zodat je ze makkelijker kunt overtuigen dat jij de geschikte persoon bent om hun product te promoten.

Nadat je dit alles hebt gedaan, kun je content gaan schrijven. Content over het product met goede productbeschrijvingen, reviews, en content waarbij je de vragen beantwoord en de problemen van je doelgroep oplost. Je wilt immers bezoekers trekken, en dat valt en staat met goede content.

Je website moet vanaf het eerste moment perfect zijn en perfect werken.

Bewaar je geduld en blijf consistent content op je website plaatsen. Op de korte termijn zul je immers nog niks verdienen.

Het kan een aantal maanden van hard werken duren voordat je je eerste commissie zult verdienen. Het is dus zaak om geduldig te blijven en de focus te houden op je website.

Ook consistentie is belangrijk. Publiceer bijvoorbeeld elke zondag een nieuw artikel op je website en blijf dit een paar maanden lang volhouden. Op een gegeven moment zul je het resultaat zien!

Conclusie

Dit was het alweer. Ik heb je uitgelegd wat high ticket affiliate marketing is en wat de voordelen hiervan zijn. Ook heb ik je een aantal product- en affiliate netwerkvoorbeelden en tips gegeven. Ten slotte heb ik uitgelegd hoe je het beste met high ticket affiliate marketing van start kunt gaan, zodat jij ook succesvol gaat worden.

Ik hoop dat ik je voldoende heb geholpen en dat je hebt gevonden wat je zocht. Succes met dure producten promoten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s