SEO uitbesteden? Lees hier alles wat je moet weten om geld te besparen!

2022 was het jaar van de inflatie. Alles is duurder geworden, dus ik kan me voorstellen dat je niet te veel geld wilt uitgeven aan het uitbesteden van SEO voor je website.

Misschien heb jij een eigen website en rank je niet hoog genoeg in de zoekresultaten. Misschien rank jij juist wél hoog in de zoekresultaten en vind je het tijd om SEO te gaan uitbesteden. Dit artikel is voor iedereen geschreven die meer informatie wilt over het uitbesteden van SEO.

Een goede positie in Google levert je bezoekers, zichtbaarheid en inkomsten op. Daarom is het voor iedereen met een eigen website belangrijk om daar te komen. Maar hoe doe je dat zonder ervaring en kennis over SEO?

SEO is een lastig begrip begrip. Daarom kun je misschien beter een professional regelen die er veel verstand van heeft. Maar hoeveel kost dit? Waar kun je deze mensen vinden?

In dit artikel lees je alles over het uitbesteden van SEO en hoe je voorkomt dat je te veel geld uitgeeft!

In dit artikel

 1. Wat is SEO?
 2. SEO uitbesteden: waarom?
 3. Wat kun je uitbesteden? 5 voorbeelden en de prijzen van uitbesteden
  1. 1. Zoekwoordenonderzoek
   1. Wat is zoekwoordenonderzoek eigenlijk?
   2. Waar je zoekwoordenonderzoek kunt uitbesteden
   3. Wat kost het om zoekwoordenonderzoek uit te besteden?
  2. 2. Linkbuilding
   1. Wat linkbuilding is
   2. Hier kun je linkbuilding uitbesteden
   3. De kosten van linkbuilding uitbesteden
  3. 3. Content
   1. Waar goede content aan moet voldoen
   2. Waar je content kunt uitbesteden
   3. De kosten van content uitbesteden
  4. 4. Google Ads
   1. Wat is Google Ads?
   2. Waar je Google Ads kunt uitbesteden
   3. Hoeveel het uitbesteden van Google Ads kost
  5. 5. Leads genereren
   1. Wat zijn leads?
   2. Leads genereren uitbesteden
   3. Hoeveel kost het uitbesteden van leadgeneratie?
 4. Waar kun je uitbesteden? 3 voorbeelden
  1. 1. Fiverr
  2. 2. Writgo
  3. 3. Rockwise
 5. Kun je SEO ook zelf doen?
 6. Conclusie: is het je investering waard?

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization (Zoekmachine Optimalisatie) en is simpel gezegd alles wat je doet om hoger te ranken in de zoekresultaten van Google of andere zoekmachines. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zoekwoordenonderzoek doen, consistent werken en goede content schrijven.

SEO is een verzamelnaam voor allemaal verschillende werkzaamheden die (als je ze goed uitvoert/toepast) jouw website hoger laten ranken in Google. SEO is dus heel belangrijk voor iedere website die je op het internet tegenkomt.

Met SEO kom je in de organische zoekresultaten terecht. Die staan onder de betaalde zoekresultaten waar je terecht komt met SEA (advertenties van jouw website laten draaien in Google).

SEO

De algoritmes van Google zijn zo geprogrammeerd dat ze precies op mensen lijken. Af en toe zal er weleens een Google bot langskomen op je website om te kijken of jouw website relevant genoeg is voor de bovenste plaatsen in Google.

Google is gericht op zoekwoorden, dus het is belangrijk dat je bij elk artikel dat je schrijft goed zoekwoordenonderzoek doet en helder hebt op welke zoekwoorden je wilt scoren. Die zoekwoorden moet je vaak genoeg in je artikelen voorbij laten komen, anders zijn ze niet vindbaar in Google.

SEO uitbesteden: waarom?

Laten we nu beginnen met waarom je SEO zou gaan uitbesteden.

Het antwoord is simpel: je houdt tijd over, je hoeft minder werkzaamheden uit te voeren aan je website en de kans is groter dat je hoger gaat ranken in Google.

De reden dat je hoger gaat ranken in Google is natuurlijk omdat je gaat uitbesteden aan professionals. Dit zijn mensen die al jaren in het vak zitten en het klappen van de zweep kennen. Zij kunnen veel makkelijker alle wijzigingen die Google uitvoert bijhouden en SEO uitvoeren door alle ervaring.

Daarnaast houd jij tijd over, omdat je anderen jouw werkzaamheden laat doen. Hierdoor houd je meer tijd over voor andere dingen, zoals content schrijven.

SEO uitbesteden.

In 9 van de 10 gevallen gaat jouw website er sterk op vooruit. Dit komt omdat je bepaalde werkzaamheden laat doen door mensen die dit al jaren doen en die precies weten wat er voor nodig is om te ranken in Google.

Daarnaast houd jij meer tijd over voor het schrijven van kwalitatieve content. Ook dit komt de ranking van jouw website ten goede.

Om die reden kan ik al bijna verzekeren dat je hoger gaat ranken en meer bezoekers mag ontvangen na een aantal weken of maanden.

Echter, het nadeel van uitbesteden is dat het geld kost en dat het lastig kan zijn om een goede freelancer of content- of SEO-bureau te vinden. Niet ieder bedrijf of persoon is immers even betrouwbaar en daar komt nog bij dat iedereen een andere prijs hanteert. Lees je daarom goed in voordat je hiermee gat beginnen.

Wat kun je uitbesteden? 5 voorbeelden en de prijzen van uitbesteden

Op iedere website van een online marketing bureau kun je de diensten vinden die zij leveren. Vaak is dit content schrijven, maar ook zie je regelmatig termen voorbijkomen als linkbuilding, zoekwoordenonderzoek en meer. Dit alles kun je apart uitbesteden, maar je kunt ook in gesprek gaan met zo’n bedrijf en laten weten dat je álles wilt uitbesteden. Dit kost in ieder geval een flinke duit.

Elk bedrijf hanteert een andere prijs voor de diensten die het levert, dus als je niet een heel groot budget ter beschikking hebt, let daar dan goed op.

Oké, laten we nu kijken naar wat je allemaal kunt uitbesteden. Lees verder voor vijf voorbeelden van wat je zoal kunt uitbesteden bij online marketing bureau’s of freelancers.

1. Zoekwoordenonderzoek

Zoekwoordenonderzoek is een belangrijk onderdeel binnen SEO. Door de zoekwoorden te onderzoeken weet je immers op welke zoekwoorden jouw artikel kan scoren en op welke niet. Dit is van essentieel belang als je bezoekers wilt trekken.

Je zou zoekwoordenonderzoek ook zelf kunnen doen, maar het is natuurlijk veel makkelijker om het uit te besteden. Misschien is dit ook wel een betere optie, aangezien het bezoekersaantal van jouw website ervan kan afhangen.

Wat is zoekwoordenonderzoek eigenlijk?

Zoekwoordenonderzoek of zoekwoord analyse (keyword research in het Engels) is onderzoeken welke zoekwoorden jij het beste kunt gebruiken om veel bezoekers naar je website te lokken. Je gaat kijken hoe vaak de zoekwoorden waarop jij wilt scoren worden opgezocht en hoe de concurrentie daarbij is.

Zoekwoordenonderzoek is de basis van jouw webtekst (blogartikel). Het is namelijk zo dat als jij weet waar jouw doelgroep naar zoekt en wat ze invoeren in Google, dat jij die kennis kunt gebruiken om je website te verbeteren.

Vervolgens zul je hoger ranken in Google en krijg je meer bezoekers, waardoor ook je inkomsten zullen stijgen.

Zoekwoordenonderzoek is dus belangrijk omdat je daar uit zeer waardevolle informatie verkrijgt waar je je website mee kunt optimaliseren om zo meer bezoekers te mogen ontvangen.

Bekijk volgende video voor meer informatie over zoekwoordenonderzoek.

Waar je zoekwoordenonderzoek kunt uitbesteden

Je kunt zoekwoordenonderzoek op meerdere plaatsen uitbesteden. Verderop in dit artikel lees je daar nog meer over.

Drie voorbeelden zijn:

 1. Writgo. Writgo is gespecialiseerd in affiliate websites. Bij hen kun je ook het schrijven van content uitbesteden.
 2. Fiverr. Bij Fiverr zijn honderden, zo niet duizenden freelancers te vinden die zoekwoordenonderzoek voor jou willen en kunnen doen.
 3. OrangeTalent. OrangeTalent is een Nederlandse website die jouw bedrijf écht wil begrijpen en doet zoekwoordenonderzoek met verschillende tools.

Wat kost het om zoekwoordenonderzoek uit te besteden?

Als jij zoekwoordenonderzoek wilt uitbesteden, moet je rekening houden met sterk variërende prijzen per website. Iedere website levert namelijk andere kwaliteit.

Er zijn websites die al zoekwoordenonderzoek doen voor €40,-, maar andere doen het voor €300,-. De prijzen lopen dus erg uiteen. Let hier dus op als je geïnteresseerd bent in het uitbesteden van zoekwoordenonderzoek.

2. Linkbuilding

Linkbuilding is al sinds het begin van het Google-tijdperk een belangrijk aspect waar jouw website op wordt beoordeeld. In de loop der jaren zijn hier veel meer aspecten bij gekomen, waardoor linkbuilding er slechts nog maar één van de tientallen is. Toch is het nog wel degelijk belangrijk voor jouw website.

Wat linkbuilding is

Linkbuilding is een van de ‘vage’ termen binnen de SEO-wereld. Het betekent ervoor zorgen dat andere website linken naar jouw website. Die links heten backlinks.

Je kunt backlinks vergaren door kwalitatieve content te schrijven, samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven en social media te gebruiken.

Backlinks zijn belangrijk omdat Google dan ziet dat je een autoriteit in jouw niche bent. Omdat je veel aandacht krijgt van andere websites in jouw niche, weet Google dat jouw website waardevolle informatie te bieden heeft, wat ten goede komt aan de ranking van je website.

Je kunt linkbuilding uitbesteden. Dan gaan SEO-experts linkjes maken die naar jouw website leiden.

Hier kun je linkbuilding uitbesteden

Enkele voorbeelden van websites waar je linkbuilding kunt uitbesteden:

 1. Linkbuildinguitbesteden.com. Lage kosten per link met uitgebreide rapportages.
 2. Linkbuilding Masters. Een bedrijf met meer dan 13 jaar ervaring in de wereld van SEO en linkbuilding waar je verzekerd bent van een professionele strategie met resultaat.
 3. Heers.nl. Heers is één van de beste online marketing bureau’s van Nederland. Ze hebben maar één doel: jou de #1 positie in Google bezorgen.

De kosten van linkbuilding uitbesteden

Voor het uitbesteden van linkbuilding moet je meestal een scan doen zodat het bedrijf kan zien wat de huidige staat van jouw links is. Zodra het desbetreffende bedrijf dit goedkeurt en met jouw linkbuilding aan de slag wilt gaan, moet je of een abonnement afsluiten voor al snel een paar honderd euro per maand of je betaalt per link dat het bedrijf aanmaakt.

Ik kan niet precies zeggen hoeveel je ongeveer kwijt zult zijn aan het uitbesteden van linkbuilding, aangezien dit van meerdere factoren afhangt, zoals onder meer het aantal links, de kwaliteit van de links en het bedrijf waar je het gaat uitbesteden.

3. Content

Content is misschien wel de belangrijkste maatstaf die Google hanteert voor het indexeren van websites. Als je content niet goed is, is de kans nihil dat je op de eerste positie in Google terecht komt.

Kwalitatieve content schrijven is dan ook zeer belangrijk, ook voor affiliate websites. Als jouw content beter is dan de content van je concurrentie, is de kans groot dat je boven hen gaat scoren in Google, hoewel dat natuurlijk ook met andere factoren te maken heeft.

Je kunt het controleren. Vul maar eens een zoekwoord in in Google (zoals bijvoorbeeld ‘affiliate marketing’) en bezoek de webpagina die je het eerste tegenkomt. Je zult zien dat deze webpagina meestal kwalitatieve content heeft die alles te bieden heeft.

Waar goede content aan moet voldoen

Je begrijpt waarschijnlijk wel wat content is; de geschreven blogartikelen die je op websites kunt vinden, maar bijvoorbeeld ook afbeeldingen en video’s. Daarom heeft het weinig nut om hier verder op in te gaan.

Laten we daarom wat dieper ingaan op waar jouw content aan moet voldoen en wat kwalitatieve content is.

Een goede webtekst moet aan behoorlijk wat voorwaarden voldoen als je het hoog in de zoekresultaten van Google terug wilt laten komen. Denk bijvoorbeeld aan de zoekwoorden die in de tekst vaak genoeg moeten terug komen, het zoekwoord dat ook in de titel en conclusie (slot) moet staan en het artikel moet uit minimaal 1000 woorden bestaan, mits dat haalbaar is, aangezien je niet over ieder onderwerp zoveel kunt schrijven.

Schrijf daarnaast content die jouw doelgroep aanspreekt. Jouw doelgroep moet waarde kunnen halen uit jouw content en hun vragen moeten beantwoord worden met jouw content.

Ook is het belangrijk dat de teksten goed leesbaar zijn en lekker weglezen. Voeg afbeeldingen toe, zorg voor veel witregels tussen de zinnen door (alinea’s), werk met kopjes en lees je teksten ten slotte goed door op fouten.

Wees ten slotte origineel. Kopieer nooit content van andere websites, maar schrijf het zelf of besteed het uit. Zeker als je het zelf volledig uit je hoofd schrijft, is het altijd uniek, waardoor je een streepje voor hebt op andere websites.

Waar je content kunt uitbesteden

Je kunt content op heel veel verschillende websites uitbesteden. Hieronder volgen drie voorbeelden.

 1. Writgo. Writgo is gespecialiseerd in affiliate websites en schrijft hoogwaardige content voor tal van websites. Je kunt een gratis proeftekst aanvragen om er achter te komen of Writgo wat voor je is.
 2. Timmermans Media. Matt Timmermans en zijn team leveren professionele teksten die je online laten groeien. Je kunt een gratis proeftekst bestaande uit 500 woorden aanvragen.
 3. Bianca Walraven. Bianca schrijft de beste content tegen een eerlijke prijs. Deze teksten zorgen voor een betere online vindbaarheid en zijn conversieverhogend.

De kosten van content uitbesteden

De kosten voor het uitbesteden van content varieert enorm per website. Dit heeft namelijk met meerdere factoren te maken: jouw wensen, het aantal woorden, de kwaliteit van de tekst en de wensen van het bedrijf of de freelancer. Ook spelen vaak het aantal zoekwoorden en het onderwerp van de tekst mee.

Sommige websites hanteren een vaste vraagprijs voor een tekst van zoveel woorden, maar er zijn ook websites met abonnementen waar je bijvoorbeeld €500,- per maand betaalt voor 3 teksten van 1500 woorden.

Voor een goede tekst ben je al snel minimaal honderd euro kwijt. Houd hier rekening mee.

4. Google Ads

Misschien ken je Google Ads, misschien ook niet. In ieder geval maken heel veel bedrijven hier gebruik van, maar vaak helaas zonder of met weinig resultaat. Dan betaal je veel geld terwijl het niks oplevert.

Gelukkig zijn er veel mensen die hier veel verstand van hebben en hier hun ‘werk’ van gemaakt hebben. Zij kunnen voor je aan de slag om jouw advertenties beter te laten converteren, zodat ze bezoekers gaan trekken.

Wat is Google Ads?

Google Ads is een advertentieprogramma van Google. Met Google Ads kun je online adverteren op zoektermen. Dit wordt SEA (Search Engine Advertising; zoekmachine adverteren) genoemd.

Met SEA wordt meestal Google Ads bedoeld, aangezien dit de marktleider is op dit gebied met een marktaandeel van zo’n 90% tegenover 8% van nummer twee Microsoft Ads (voorheen Bing Ads). SEA is gericht op de korte termijn, terwijl SEO juist voor de lange termijn interessant is.

Google Ads

In bovenstaande afbeelding zie je de zoekopdracht ‘google ads’. De eerste twee zoekresultaten die je ziet, zijn advertenties. Dit staat er ook boven in zwarte letters. Onder deze advertenties vind je de organische SEO zoekresultaten die niet op de afbeelding te zien zijn.

Voor Google Ads moet je per klik betalen. Dit heet ‘pay per click’. Voor iedere bezoeker die via de advertentie op jouw website terecht komt, betaal je dus een bedrag. Dit is meestal een paar cent.

Hoe hoog dat bedrag is, hangt af van onder meer de concurrentie en de kwaliteitsscore van de advertentie af.

De kwaliteitsscore wordt opgebouwd op basis van relevantie en klikgedrag. Google kijkt naar hoe relevant je advertentie is voor het zoekwoord en hoe relevant de achterliggende webpagina is. De kwaliteitsscore is een score tussen 1 en 10, waarbij 10 de beste score is. Hoe beter de kwaliteit, hoe minder je hoeft te betalen per klik.

Daarnaast variëren de kosten van Google Ads per website, per branche en per dag.

Waar je Google Ads kunt uitbesteden

 1. OnWise. Bij OnWise staat er een team voor je klaar die jouw advertentie meteen bovenaan in de zoekresultaten laat verschijnen.
 2. Team Nijhuis. Team Nijhuis is een bedrijf dat al jaren de #1 ‘digital agency’ van Nederland is. Er staan 58 experts voor je klaar om jouw website te laten groeien door middel van advertenties.
 3. Heers.nl. Bij Heers kun je een gratis Google Ads scan aanvragen die je enorm veel inzichten geeft. Vervolgens kan Heers jouw advertenties verbeteren, waardoor jij meer bezoekers zult ontvangen!

Hoeveel het uitbesteden van Google Ads kost

Google Ads uitbesteden kost een paar honderd euro per maand. De meeste bedrijven hanteren een vanaf-prijs van rond de €200,-. Voor dit geld worden al jouw advertenties van jouw website goed onderhouden.

Bij de meeste bedrijven moet je eerst een gratis scan doen om te kijken of jouw advertenties geschikt zijn.

5. Leads genereren

Je website kan er nog zo mooi uitzien, maar als je niks verkoopt heb je er weinig aan. Je wilt geld verdienen, dus moet je je producten zien te verkopen. Je website moet converteren, zodat je leads gaat genereren.

Dit kan lastig zijn, maar gelukkig is er ook hier de mogelijkheid om dit uit te besteden.

Wat zijn leads?

Een lead is een soort spoor naar een potentiële klant. Soms leidt dit spoor tot een verkoop en soms loopt het dood.

Sommige bezoekers op jouw website laten een e-mailadres achter of een telefoonnummer. Dit is een spoor waarmee je jouw bezoeker kunt benaderen.

Leads genereren.

Een exact antwoord op ‘Wat zijn leads?’ is er niet. Iedereen omschrijft het anders en voor elk bedrijf kan een lead iets anders betekenen. Er is dus niet één echte definitie voor een lead.

Leadgeneratie is het wekken van de interesse van potentiële klanten met als doel de omzet te verhogen. Dit is essentieel voor de verkoop van producten.

Leads genereren uitbesteden

 1. Optimaal Leadgeneratie. Optimaal Leadgeneratie creëert warme leads zodat jij aan tafel kunt met beslissers binnen organisaties die interessant zijn voor jou. Hierdoor groeit jouw website.
 2. SalesQ. SalesQ helpt bij het binnenhalen van kwalitatief goede leads. Door een resultaatgerichte aanpak is SalesQ jouw betrouwbare partner met jarenlange ervaring.
 3. Marketing Outlaws. Bij Marketing Outlaws zijn er aanbiedingen op maat en heb je nauwelijks risico: je kunt het abonnement altijd opzeggen.

Hoeveel kost het uitbesteden van leadgeneratie?

Voor het uitbesteden van het genereren van leads ben je al snel honderden tot duizenden euro’s per maand kwijt. Bij Marketing Outlaws bijvoorbeeld zijn er abonnementen die variëren van €560,- per maand tot €2000,- per maand.

Natuurlijk ligt het aan het bedrijf waar je gaat uitbesteden en aan jouw eigen wensen. Ik kan dus geen exact antwoord geven, maar je moet rekening houden met minimaal honderden euro’s per maand.

Waar kun je uitbesteden? 3 voorbeelden

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk waar je SEO-experts kunt vinden die de SEO werkzeemheden van jouw website op zich willen nemen.

Hieronder vind je drie voorbeelden van bedrijven.

1. Fiverr

Fiverr.

Vrijwel iedereen kent Fiverr wel waarschijnlijk. Het is een enorm Israëlisch online platform waar je freelancers van over de hele wereld kunt bereiken. Ook kun je zelf een dienst aanbieden.

Bij Fiverr is het aanbod diensten zeer uiteenlopend. Zo kun je hier terecht voor zoekwoordenonderzoek, maar ook voor leads, complete (affiliate) websites, leadgeneratie, YouTube video’s en tekstschrijvers.

De voordelen van Fiverr zijn onder meer dat ze ontzettend veel te bieden hebben en dat het over het algemeen prima kwaliteit is en snel geleverd wordt.

Ik raad Fiverr voor iedereen die iets wilt uitbesteden aan. Klik op onderstaande knop om meer te lezen over Fiverr.

2. Writgo

Writgo is gespecialiseerd in affiliate websites, dat wist je waarschijnlijk al. Writgo kan twee dingen voor jou doen: zoekwoordenonderzoek en teksten schrijven. Dit is van zeer hoge kwaliteit en voor iedereen een aanrader.

Ondanks het enigszins beperkte aanbod is Writgo geliefd bij veel ondernemers. Het heeft dan ook een aantal voordelen te bieden, zoals dat alles van zeer hoge kwaliteit is en snel geleverd wordt (binnen een paar werkdagen).

Bij Writgo zijn er verschillende abonnementen. Klik snel op de knop hieronder en krijg een gratis proeftekst!

3. Rockwise

Rockwise heb ik nog niet eerder genoemd in dit artikel. Toch is dit ook een goede website om uit te besteden.

Rockwise heeft een breed aanbod diensten in zowel SEO, SEA, social media als YouTube. Zo kunnen ze bijvoorbeeld Google Ads en e-mailmarketing voor jou doen.

Rockwise levert kwalitatieve producten en werkt professioneel. Ik vind het dan ook een goed en betrouwbaar bedrijf. Ik zou zeggen: neem een kijkje op de website via onderstaande knop en word lid van de enige échte Google Academy in Nederland!

Kun je SEO ook zelf doen?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: ja, je kunt SEO volledig zelf doen. Echter, dit is veel werk en zal veel tijd kosten. Daarnaast hangt er wellicht een toppositie in Google van af. Het is dus misschien een beter idee om dit door experts te laten doen, zeker als je niet veel verstand hebt van SEO.

Om geld te besparen kun je ook bepaalde dingen zelf doen. Je kunt bijvoorbeeld zoekwoordenonderzoek zelf doen en de rest uitbesteden. Dit is geheel jouw eigen keuze.

Conclusie: is het je investering waard?

In dit artikel heb ik je verteld over het uitbesteden van verschillende SEO-werkzaamheden. Ik heb je onder andere de prijzen laten zien, websites waar je kunt uitbesteden en ik heb je verteld wat je zoal kunt uitbesteden.

Maar nu rest er nog één vraag: is SEO uitbesteden je investering waard?

Ja, het is je investering waard. Waarom? Omdat jij op die manier minder tijd kwijt bent aan SEO en je je dus meer kunt focussen op andere onderdelen van jouw website. Ook laat je deze taken over aan experts met jaren ervaring, waardoor jouw website er gegarandeerd op vooruit gaat.

Je zult meer bezoekers krijgen en dus meer omzet. En voila: het geld is terug verdiend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s