Waarom rankt mijn website niet? 6 oorzaken en de oplossing

9 van de 10 websites rankt niet of niet waar het zou willen. Dit is het lot van veel ondernemers. En dat terwijl 90% van de mensen die iets wilt weten, Google gebruikt. Hier liggen dus veel kansen voor bedrijven om hun inkomsten te vergroten.

De volgende vragen vragen staan centraal in dit artikel:

Hoe kan het dan dat zoveel websites niet ranken? Waarom rankt mijn website niet? Dat kan meerdere oorzaken hebben.

Over die oorzaken lees je meer in dit artikel. Ook lees je wat de eventuele oplossingen zouden kunnen zijn en licht ik een SEO training uit die je gegarandeerd hoger in Google gaat brengen!

Lees snel verder!

In dit artikel

 1. Waarom rankt mijn website niet? 6 oorzaken
  1. 1. Google kent je website niet
  2. 2. Geen of te weinig (kwalitatieve) backlinks
   1. Hoe backlinks vergaren?
  3. 3. Te weinig tijd en aandacht besteden aan je website
  4. 4. Slechte content
  5. 5. Verkeerde zoekwoorden of niche gekozen
  6. 6. Je hebt de SEO regels overtreden
  7. Technische oorzaken
 2. Wat is de oplossing?
  1. Content uitbesteden
 3. Ontdek hoe jij de Master SEO-Methode kan gebruiken voor direct meer omzet uit Google…
  1. Wat anderen vinden
 4. Conclusie

Waarom rankt mijn website niet? 6 oorzaken

Dat een website niet rankt kan meerdere oorzaken hebben. Hierbij kun je denken aan een slechte planning of simpelweg te weinig tijd erin investeren. Maar er kunnen nog veel meer oorzaken ten grondslag liggen aan het feit dat je website niet in Google te vinden is.

De concurrentie in Google is enorm. Er waren in 2020 maar liefst 6 miljoen .nl domeinen! Die kunnen natuurlijk niet allemaal in Google staan, dus moet je uit het juiste hout gesneden zijn wil je de concurrentie overtreffen.

Toch zijn er ook veel mogelijkheden en kansen. Lees dit artikel maar eens goed door en je weet waarom jouw website niet rankt en wat je daaraan kunt doen.

Hieronder laat ik zes oorzaken zien en leg ik ze uit.

1. Google kent je website niet

Een belangrijke oorzaak kan zijn dat Google je website niet kent. Dit kan als oorzaak hebben dat je website nog te nieuw is en nog verwerkt moet worden door Google.

Ook kan het zijn dat je bepaalde webpagina’s op ’No Follow’ hebt ingesteld, waardoor Google deze pagina’s niet kan indexeren.

Daarnaast is het een mogelijkheid dat pagina’s niet zijn opgenomen in een sitemap of dat Google je ‘straf’ geeft omdat je een regel hebt overtreden. Hier lees je later meer over.

Je kunt zelf controleren of je website door Google geïndexeerd wordt of niet. Ga hiervoor naar Google.nl en vul het volgende in: site:ditiseenvoorbeeld.nl. Bij ‘ditiseenvoorbeeld.nl’ vul je je eigen webadres in. Dit ziet er als volgt uit:

Op deze manier kun je controleren welke webpagina’s Google heeft geïndexeerd en welke (nog) niet.

Om dit op te lossen, kun je je website aanmelden bij Google, consistent blogs schrijven en aan te slag gaan met SEO.

2. Geen of te weinig (kwalitatieve) backlinks

Backlinks worden door Google nog altijd gezien als een belangrijke ranking factor. En hoewel linkbuilding als Grey Hat SEO wordt gezien, kan dit er wel degelijk voor zorgen dat je beter vindbaar wordt in de zoekresultaten.

Een backlink is een link die linkt van een andere website naar jouw website. Of een link van jouw website naar een ander.

Dit zou je kunnen doen om je verhaal te ondersteunen of de andere website te waarderen. Ook kan het zijn dat je afspraken hebt gemaakt om backlinks naar beide websites te maken.

Op de vraag hoeveel backlinks je nodig hebt om te ranken, kunnen we helaas geen antwoord geven. Dit heeft ermee te maken dat Google tegenwoordig meer waarde hecht aan de kwaliteit van de backlinks dan de kwantiteit. Ze kijken niet per se meer naar hoeveel backlinks je hebt, maar van wie.

Krijg je vooral backlinks van websites met een goede reputatie (dus met goede content, die rankt in Google), dan ziet Google dat je aandacht krijgt van belangrijke websites, dus is de kans dat Google jou een hogere positie geeft een stuk groter.

Krijgt je website geen kwalitatieve backlinks van websites die er echt toe doen, of zelfs helemaal geen backlinks, is de kans dat Google je hoger laat ranken een stuk kleiner.

Backlinks zijn dus zeker nog een belangrijke factor, hoewel het vooral om de kwaliteit van de backlinks gaat.

Nu de vraag hoe je aan die backlinks komt.

De eerste had ik al een beetje genoemd: content. Als je om de zoveel tijd consistent kwalitatieve content op je website plaatst (beter dan de concurrentie), zien andere websites en Google dit ook. Hierdoor gaan andere websites wellicht jouw content gebruiken om hun eigen content te ondersteunen door middel van een link, en geeft Google je vervolgens vanwege én kwalitatieve content én vanwege backlinks een hogere positie.

Ook social media kan hierin een belangrijke rol spelen. Omdat vrijwel iedereen hier wel gebruik van maakt, is het publiek dat je kunt bereiken enorm. Het is dus zeker aan te raden om je nieuwe blogberichten ook op social media te delen, zodat meer mensen het zien en kunnen hergebruiken, met vaak een backlink tot gevolg. Ook is het linken naar je eigen website in bijvoorbeeld je bio of je verhaal een vorm van een backlink.

Ten slotte gaan we het nog hebben over het kopen van links. Dit raad ik echter niet aan, want volgens de regels van Google is dit verboden. Je kunt hier dan ook voor gestraft worden als je het toch doet.

Veel mensen kopen links om aan Google te laten zien dat hun website populair is en een hogere ranking verdient, maar Google doet vervolgens het tegenovergestelde. Omdat backlinks kopen als Black Hat SEO wordt gezien, wat inhoudt dat het strafbaar is volgens de regels en richtlijnen van Google en andere zoekmachines, krijg je een straf in de vorm van een penalty. Hierdoor ben je al dan niet tijdelijk niet meer in de zoekresultaten te vinden.

Je wordt dus eigenlijk verbannen uit de zoekresultaten, omdat je je niet aan de regels houdt.

3. Te weinig tijd en aandacht besteden aan je website

Een fout die heel vaak wordt gemaakt als mensen een website willen opzetten, is denken dat ze met een kwartiertje per dag klaar zijn. Zo werkt het natuurlijk niet. Het bouwen en onderhouden van een website kost tijd. Héél veel tijd. En niet op de laatste plaats omdat zelf kwalitatieve content schrijven tijdrovend is.

Helaas is het de realiteit dat elke dag tientallen mensen beginnen met een eigen website met als doel om er geld mee te verdienen en er vervolgens niets meer mee te doen of te beseffen dat ze het hebben onderschat. Dan stoppen ze er dus weer mee en zijn ze weer terug bij af.

Natuurlijk maakt het voor hobbyisten niet zoveel uit, maar een professionele website voor bijvoorbeeld affiliate marketing kost nou eenmaal veel tijd.

Iedereen maakt tegenwoordig gebruik van Google, dus hier liggen mega veel mogelijkheden. Echter kun je pas op de lange termijn goed vindbaar worden. Extra zonde natuurlijk als je dan na een paar dagen of weken al stopt, want dan heeft Google nog niet eens de mogelijkheid gehad om je website te inspecteren en te indexeren.

Bij het onderhouden van een professionele website komen veel verschillende werkzaamheden kijken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld controleren op gebroken links, oude content verbeteren en je website blijven optimaliseren voor Google door middel van SEO.

En dan hebben we het nog niet eens over het bouwen van een aantrekkelijke en converterende website. Ook hier gaat vanzelfsprekend veel tijd in zitten.

Als je wilt ranken in Google, zul je geduld moeten hebben. SEO is namelijk een lange termijn project. Het is daarom ook handig om op korte termijn niks te verwachten.

Het zelf schrijven van content gaat de meeste tijd in zitten. Hier ben je al snel zo’n 10 uur per week mee bezig, want kwalitatieve content is een vereiste voor het indexeren van websites door Google. In oorzaak 4 ‘Slechte content’ lees je hier meer over.

Maar niet alleen content is tijdrovend. Ook de andere SEO-werkzaamheden kosten veel tijd, want je moet je website constant blijven bijwerken en optimaliseren, zodat je steeds meer waarde levert en het makkelijker wordt voor Google om je website te indexeren.

De oplossing voor dit probleem is het maken van een goede planning. Schrijf voor jezelf op wat je elke dag, elke week en elke maand moet doen om je website goed draaiende te kunnen houden. Houd deze planning bij en voer het uit. Op een gegeven moment zie je – als je wekenlang consistent bezig bent geweest met het optimaliseren van je website – dat je website langzaam meer bezoekers begint te genereren met misschien zelfs inkomsten tot gevolg.

4. Slechte content

De Google bots crawlen webpagina’s op een groot aantal factoren. Één daarvan is content. Als je content niet goed (genoeg) is, is de kans over het algemeen al klein dat je gaat ranken in Google.

Content is misschien wel het belangrijkste onderdeel van iedere website die je tegenkomt op het internet. Toch wordt het vaak verwaarloosd. Begrijpelijk aan de ene kant, omdat het veel tijd kost en veel mensen niet weten dat dit zo belangrijk is.

Het is zelfs zó belangrijk dat slechte content je een positie op de eerste pagina van Google kan kosten, ook al is de rest van je website nog zo goed.

Google is namelijk dol op content. Is je content van lage kwaliteit, dan is de kans op een goede ranking nihil.

En dus is het belangrijk om betere content te schrijven dan je concurrenten, want dat is waar je je in kunt onderscheiden.

Ben je zelf niet zo goed in schrijven of vind je het simpelweg verschrikkelijk om te doen? Dat is ook helemaal geen probleem: je kunt het uitbesteden. Het nadeel is alleen dat dit geld kost. En dit gaat al snel richting een paar honderd euro per maand. Dit is dus helaas niet voor iedereen weggelegd.

Het voordeel van uitbesteden is dat je een hoop tijd bespaart en dat de kwaliteit van je content vaak omhoog gaat.

Kwalitatieve content moet aan een aantal criteria voldoen voordat Google het waard vindt om het hoog te laten terugkomen in de zoekresultaten:

 1. Zorg ervoor dat je tekst goed leesbaar is en makkelijk te begrijpen voor jouw doelgroep.
 2. Zorg voor een duidelijke structuur (inleiding, middenstuk, alinea’s, tussenkopjes en slot).
 3. Er mogen vrijwel geen taal-, interpunctie- en spelfouten in staan.
 4. Schrijf minimaal 1.500 woorden per artikel aan pure kwaliteit.
 5. Je moet meerwaarde bieden aan je doelgroep.
 6. Je moet alle informatie bieden die je doelgroep nodig heeft; de bezoeker staat centraal.
 7. Biedt betere content dan je concurrenten.
 8. Voeg relevante afbeeldingen toe die de tekst ondersteunen en verduidelijken.
 9. Wees consistent in het schrijven nieuwe content.

5. Verkeerde zoekwoorden of niche gekozen

Wat ook veel affiliate marketeers fout doen, is het kiezen van een verkeerde niche. Een niche is een deel van een markt en simpel gezegd het onderwerp van je website.

Veel mensen kiezen een onderwerp waarvan ze denken dat ze veel gaan verdienen. Echter is vaak het tegenovergestelde waar, omdat het in de meeste gevallen een onderwerp is waar ze geen affiniteit mee hebben. Hierdoor hebben ze weinig kennis over het onderwerp en is teksten schrijven heel lastig.

Dit heeft als gevolg dat je nooit zult ranken.

Zonde natuurlijk. En daarom raad ik aan om eens goed na te denken waar je over wilt gaan schrijven. Want als je een onderwerp kiest dat je leuk vindt,vind je het leuk(er) om erover te schrijven. Ook weet je er veel meer over, waardoor de kans dat je gaat ranken een stuk groter is.

Welke onderwerpen vind je interessant? Schrijf er hier drie van op en ga onderzoeken welke het meest lucratief is en het meeste zou kunnen opleveren. Analyseer ook de concurrentie en de bijbehorende zoekwoorden.

Enkele voorbeelden van affiliate onderwerpen zijn crypto, affiliate marketing en bouwtekeningen.

Ga vervolgens rond dat onderwerp een website bouwen en content schrijven volgens bovenstaande richtlijnen.


Ook kan het zijn dat je de verkeerde zoekwoorden hebt gekozen. Stel dat je een artikel hebt geschreven over wat affiliate marketing is en je hebt als zoekwoord ‘beginnen met affiliate marketing’, terwijl dit nauwelijks voorkomt in het artikel. Dan focus je je op de verkeerde zoektermen en zal dit artikel niet ranken.

Relevantie is dus belangrijk.

Ook kan het zijn dat de zoekwoorden waar je je op focust te veel concurrentie bevat. Dan is het natuurlijk erg moeilijk om hierboven uit te stijgen, zeker als je net bent begonnen.

Ik adviseer daarom om je eerst te focussen op long tail zoekwoorden. Dit zijn zoekwoorden met meerdere woorden.

Op deze zoekwoorden is minder concurrentie, maar zijn specifieker, waardoor het zoekvolume veel lager is.

Later kun je je altijd nog focussen op short tail zoekwoorden (korte zoekwoorden van maar één of twee woorden), maar het is van belang om eerst een autoriteit te worden op de long tail zoekwoorden.

Om erachter te komen welke zoekwoorden bij je website passen, kun je een tool als AnswerThePublic gebruiken.

Je ziet hierboven het zoekwoord ‘online marketing’. De tool geeft je na het invoeren van een zoekwoord inspiratie voor nieuwe zoekwoorden waar mensen naar zoeken op Google. Hier kun je dan nieuwe content over schrijven.

Meer over zoekwoordtools lees je in dit artikel: ‘Wat is zoekwoordenonderzoek? 4 zoekwoordtools.

6. Je hebt de SEO regels overtreden

De laatste oorzaak die we gaan bespreken is Black Hat SEO. Je kunt namelijk gestraft worden door Google als je de regels overtreedt. En dat klinkt logisch, maar toch zijn er regelmatig websites die een straf krijgen. Soms uit onwetendheid en soms omdat de beheerder denkt er beter van te worden om Google te manipuleren.

Black Hat SEO is het kunstmatig laten ranken van websites in Google door middel van ‘illegale’ trucjes. Je gaat op deze manier tegen de regels en richtlijnen van Google in, waarvoor je gestraft kunt worden. Denk hierbij aan straffen als een penalty (tijdelijk niet zichtbaar zijn in de zoekresultaten) en daardoor minder bezoekers en inkomsten.

Deze trucjes zijn bedoeld om de zoekmachines voor de gek te houden om er zelf beter van te worden in de vorm van een hogere ranking binnen de zoekresultaten.

Het is zeker niet illegaal, maar Google is er natuurlijk niet van gediend als je het bedrijf ‘naait’. Er kan kunnen dan ook gevolgen aan vast zitten, zoals een penalty.

Een voorbeeld van Black Hat SEO is links kopen.

Eerder in dit artikel heb je gelezen dat backlinks belangrijk zijn als je ze zelf vergaart.

Je kunt echter ook linkjes kopen om aan Google te laten zien dat je website belangrijk is. Maar deze backlinks zijn vaak van dermate lage kwaliteit dat Google onderscheid kan maken tussen echte waardevolle backlinks en gekochte links.

Google ziet in veel gevallen dus of je linkjes hebt gekocht. Hier is het niet van gediend en dus geeft het je straf hiervoor. Meestal zullen de pagina’s die zo’n gekochte backlink bevatten, niet meer terugkomen in de zoekresultaten.

Dan heb je dus geld uitgegeven voor een nog slechtere ranking.

Meer weten over Black Hat SEO en de eventuele gevolgen? Lees dit artikel: ‘Wat is Black Hat SEO? DIt zijn de gevolgen’.

Technische oorzaken

Ten slotte kunnen er nog technische oorzaken aan ten grondslag liggen. Denk bijvoorbeeld aan een instelling die verkeerd staat of een fout in de codering van je website. Dit is voor meer technische mensen weggelegd, maar het kan er wel voor zorgen dat je niet zichtbaar bent in Google.

Controleer daarom altijd alle instellingen van je website voordat je het online zet. Staat er bijvoorbeeld in je instellingen dat je website enkel voor privé gebruik is en niet gecrawld kan worden? Dan zal Google je website niet kunnen indexeren en zul je dus nooit in de zoekresultaten te vinden zijn. En dat alleen maar omdat er een instelling verkeerd staat!

Ook de laadsnelheid is een belangrijke factor waar je website aan moet voldoen. Snelle websites laden gemiddeld sneller dan langzame websites, dus is het belangrijk om je website sneller te maken.

Daarnaast kunnen bepaalde WordPress-thema’s of plug-ins ervoor zorgen dat je online zichtbaarheid wordt geblokkeerd. Een plug-in die dit kan helpen oplossen is de Yoast SEO plug-in. Maar hoewel deze plug-in veel problemen oplost, moet het wel correct worden ingesteld om het goed te laten functioneren.

Oplossingen voor dergelijke technische problemen kunnen zijn:

 • Zorg ervoor dat al je Yoast plug-in-instellingen correct zijn;
 • Controleer of je de dingen op de juiste manier doet om de laadtijden laag te houden;
 • Zorg ervoor dat je site is ingesteld op https:// en dat je beveiligingscertificaten up-to-date zijn;
 • Controleer of je plug-ins en/of thema geen problemen veroorzaken.

Wil je meer weten over de oorzaken dat je niet zichtbaar bent in Google? Bekijk deze video eens.

Wat is de oplossing?

Eerder in dit artikel heb ik natuurlijk al per factor aangeven wat een oplossing zou kunnen zijn. Toch gaan we hier nog even dieper op in, want jouw succes is mijn succes.

De belangrijkste reden waarom de meeste websites niet aanmerking komen voor een plek op de eerste pagina van Google, is omdat ze slechte of onvolledige content hebben, terwijl dit nog altijd één van de belangrijkste ranking factoren is.

De oplossing voor een betere online vindbaarheid ligt hem dus vooral in het schrijven van de beste content. En hier hoort zoekwoordenonderzoek ook bij. Lees daarom dit artikel eens goed door: ‘Wat is zoekwoordenonderzoek? 4 zoekwoordtools’. In dit artikel lees je precies wat zoekwoordenonderzoek is en waarom dit belangrijk is. Vervolgens licht ik vier zoekwoordtools uit die je zou kunnen gebruiken bij het schrijven van content.

Bij het schrijven van content moet de bezoeker centraal staan. Denk eraan dat niet geld verdienen je doel moet zijn, maar het helpen en goed kunnen bedienen van je bezoekers. Een belangrijke voorwaarde aan de content die je gaat schrijven is dat je de problemen oplost en de vragen van je bezoekers beantwoordt. Als je dit doet, zijn ze vaak bereid bij je terug te komen en misschien zelfs iets aan te schaffen.

‘Service’ bieden is dus belangrijk, maar hier moet je wel een goede balans in vinden. Je kunt wel alleen informatieve content schrijven, maar daar verdien je natuurlijk niks mee. Zorg dus dat je een goede balans creëert van kwalitatieve informatieve artikelen en artikelen met een koopintentie.

Om die reden is het belangrijk dat je je bezoekers op je website houdt, zodat je ze wellicht iets kunt laten kopen om een probleem waar ze tegenaan lopen op te lossen.

Ten slotte is het belangrijk dat je content goed leesbaar is (zonder spelfouten) en het lekker wegleest. Voeg daarom genoeg afbeeldingen toe, zorg voor witregels, werk met kopjes en lees je teksten goed door op fouten.

Kijk nog eens kritisch naar de content die je online hebt staan en kijk vervolgens eens naar de content van je concurrenten. Ga vervolgens proberen om dit nóg beter te doen en je website nog verder te optimaliseren en succes komt steeds dichterbij!

Kortom: in de meeste gevallen ligt het niet ranken aan gebrekkige en/of armoedige content. Kijk hier dan ook nog eens kritisch naar en probeer meer in dienst van je bezoekers te schrijven.

Probeer in meer dan 1.000 woorden je bezoekers te helpen. Hier wordt Google ook blij van!

Content uitbesteden

Maar natuurlijk hoef je dergelijke ‘monster content’ niet zelf te schrijven. Als je niet over een gouden pen beschikt, is er altijd de mogelijkheid om dit te laten doen door professionals. Dit heeft als voordeel dat je tijd bespaart, maar ook dat je content in negen van de tien gevallen erop vooruit gaat. En dus is de kans dat Google een goede positie geeft een stuk groter.

Het nadeel is dat het flink geld (kan) kost(en). Het is dus zeker niet voor iedereen weggelegd.

Ook is niet iedere tekstschrijver even betrouwbaar, dus probeer hier goed op te letten, zeker bij een platform als Fiverr.

Je kunt content uitbesteden bij ontelbaar veel bedrijven en freelancers. De een natuurlijk beter dan de ander. Welke kies je dan?

Enkele websites die ik aanraad om eens op te gaan kijken zijn Writgo, Fiverr en Timmermans Media. De kans dat je Fiverr kent is best groot, terwijl de andere twee minder bekend zijn.

Bij Fiverr kun je honderden – zo niet duizenden – freelancers vinden die voor je klaarstaan om een prachtig blogartikel voor je te schrijven. Dit zal in de meeste gevallen €40,- – €1.000,- kosten, wat natuurlijk heel ruim bemeten is. Het is dan ook van heel veel factoren afhankelijk, zoals het aantal woorden, het onderwerp, jouw wensen, de kwaliteit etc.

Writgo is een content bureau gespecialiseerd in het schrijven van teksten voor affiliate websites. Ze hebben al veel goede reviews mogen ontvangen en ze krijgen een steeds groter marktaandeel.

Ze bieden niet alleen teksten aan, maar ook het maken van een complete website en zoekwoordenonderzoek.

Bij Writgo kun je al teksten laten schrijven tussen €10,- en €400,-, ook weer afhankelijk van vele factoren.

Ten slotte Timmermans Media. Dit is een bedrijf van Matt Timmermans en hij is samen met zijn team gespecialiseerd in het schrijven webteksten. Ook doen ze webdesign, SEO en content marketing.

Je kunt eenvoudig een call inplannen om de mogelijkheden te bespreken. Ook is er een mogelijkheid voor een proeftekst.

Ontdek hoe jij de Master SEO-Methode kan gebruiken voor direct meer omzet uit Google…

De voornaamste oplossing is dus het schrijven van de beste content of dit uitbesteden, maar er zijn natuurlijk meer factoren die er toe doen. SEO is belangrijk, maar om zelf SEO te leren is ontzettend lastig en tijdrovend. Daarom zijn er tientallen cursussen en e-books over dit onderwerp ontwikkeld.

Het is zeker aan te raden zo’n SEO training aan te schaffen, want het bevat zoveel informatie, dat je de meeste SEO werkzaamheden vrijwel meteen kunt uitvoeren op je eigen website.

Een goede training die ik aanraad, is MasterSEO. De maker van deze training (Martin Vellinga) spreekt zelf van dé SEO training van Nederland en België. Dat belooft dus wat.

“De meest complete, omzet verhogende SEO training voor alle ondernemers”

En een goede training is het zeker. Mét een gunstige prijs: €27,- eenmalig!

En wat zo goed is aan deze training: je krijgt 30 minuten gratis SEO coaching. En ook daarna blijven ze altijd beschikbaar voor vragen.

Deze training is uitgebreid en biedt daarom alle informatie over SEO die je nodig hebt om je concurrenten te verslaan in Google. Maar niet alleen in Google, het werkt ook voor onder meer Bing en Yahoo.

Wat je onder meer leert in de training, is zoekwoordenonderzoek. Ook wordt er aandacht besteed aaan WordPress plug-ins en SEO tools. Het is dus een complete training waar vrijwel alles binnen SEO wel aan bod komt in Jip & Janneke taal, waardoor het ook geschikt is voor beginners en je na het volgen van deze training direct aan de slag kunt met het optimaliseren van je website met wat je geleerd hebt!

Wat anderen vinden

Waardering: 5 uit 5.

Alleen maar lof! 5 jaar zijn we al bezig om betere zoekresultaten te krijgen met ons bedrijf. Diverse websitebouwers gevraagd om ons te helpen. Maar Martin heeft me in een paar minuten zoooo enorm geholpen. We kwamen na een minuut of 5 al op bepaalde zoekwoorden omhoog. Chapeau!

Popwise Muziekeducatie

Waardering: 5 uit 5.

Martin is echt een kei in zijn vak en het uitleggen in Jip & Janneke taal van een niet sexy onderwerp: SEO! Maar wel super belangrijk.

Roos van Monsjou

Oh, en wat ook mooi is; er is een Niet goed-geld terug-garantie van 30 dagen. Dus als het je niet bevalt, kun je altijd je geld terug vragen. Er is dus 0 risico.

Waar wacht je nog op?

De cursus is nu tijdelijk verkrijgbaar voor maar €27,- in plaats van €297,-, dus wees snel voor de actie voorbij is!

Conclusie

Dit is het einde van dit artikel, waarin je hebt gelezen over waarom je website niet rankt. Ik heb je de belangrijkste oorzaken gegeven, de oplossingen hierbij en een SEO training uitgelicht die je gegarandeerd gaat helpen beter vindbaar te worden in Google.

Ik hoop dat je genoeg informatie hebt gekregen. Mocht je nog vragen hebben, kun je altijd hieronder een reactie achterlaten of contact opnemen via de contactpagina, waar ik je persoonlijk graag verder help.

Succes met het vergroten van je online vindbaarheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s