Writgo review: hoe Writgo ervoor gaat zorgen dat je gaat ranken in Google!

Het is helaas de harde waarheid dat het overgrote deel van de ondernemers niet zichtbaar is in Google, hoeveel tijd zo ook investeren in hun website.

Er zijn meer dan 6 miljoen (!) .nl-domeinen volgens het SIDN. In 2020 zijn er bijna 1 miljoen bijgekomen. En dit stijgt nog altijd in rap tempo.

Er is dus absurd veel concurrentie ontstaan in de afgelopen jaren. Het is dan ook zeker niet gek dat Google enkel de allerbeste websites een goede positie geeft in de zoekresultaten.

Toch kan het natuurlijk pijnlijk en frustrerend zijn voor ondernemers dat ze niet gevonden worden online. Dit kan dan ook meerdere oorzaken hebben, waarvan slechte content de meest voorkomende is.

Veel website eigenaren onderschatten het belang van content, met een lage ranking in Google tot gevolg.

In dit artikel gaan we het daarom hebben over het uitbesteden van het schrijven van content bij het content bureau Writgo.

Wat is Writgo? Hoeveel kost uitbesteden bij Writgo? Hoe zorgt Writgo ervoor dat je beter vindbaar wordt?

Je leest het allemaal in deze uitgebreide review over Writgo!

Bekijk deze video voor alvast een korte inleiding over Writgo.

In dit artikel

 1. Wat is content uitbesteden? De voor- en nadelen
 2. Wat is Writgo?
 3. Wat kun je uitbesteden bij Writgo? De kosten op een rij
  1. Content: €11,25 – €450,- + gratis proeftekst
  2. Zoekwoordenonderzoek: €20 – 320,-
  3. Complete website maken: €599,-
  4. Teksten herschrijven: €11,25 – €450,-
  5. Teksten nakijken: €10 – €400,-
  6. Teksten vertalen: €10 – €400,-
  7. E-book maken: €10 – €400,-
  8. Totale kosten
 4. Bestellen bij Writgo: hoe gaat dit in zijn werk?
  1. Stap 1: bestellen & afrekenen
  2. Stap 2: Geef je wensen door
  3. Stap 3: dienst ontvangen
 5. Mijn ervaringen met Writgo
 6. Wat vinden anderen?
 7. Conclusie: is Writgo een aanrader?

Wat is content uitbesteden? De voor- en nadelen

Als je begint met een website, kun je van alles uitbesteden. Je kunt het bouwen van je website door iemand anders laten doen, zoekwoordenonderzoek, etc. In principe hoef je niks meer zelf te doen.

Maar je kunt ook het schrijven van content door een ander laten doen. En dit noem je uitbesteden.

Simpel gezegd betaal je iemand om teksten voor je te schrijven.

Sommige bedrijven bieden naast het schrijven van content ook nog andere diensten aan, zoals bijvoorbeeld zoekwoordenonderzoek of de tekst meteen publiceren op je website.

Ook kun je op een platform als Fiverr veel freelancers vinden die teksten voor je kunnen schrijven.

Maar waarom zou je uitbesteden?

 1. Je bespaart tijd.
 2. De kwaliteit van je content gaat in de meeste gevallen omhoog.
 3. De kans dat je gaat ranken in Google wordt een stuk groter.

Maar natuurlijk zitten er ook nadelen aan het uitbesteden van content.

 1. Het kost geld.
 2. Niet ieder bedrijf is even betrouwbaar.
 3. De kwaliteit laat nog wel eens te wensen over.

Wat is Writgo?

Writgo is een content bureau opgericht door Mike Schonewille. Mike is een succesvol affiliate marketeer, waardoor hij precies weet wat er voor nodig is om succesvol te worden met een affiliate website. Hij heeft zich dan ook gespecialiseerd in het schrijven voor de affiliate branche.

Hij kent dus het klappen van de zweep en weet ook waar goede content aan moet voldoen.

Bij Writgo ben je dus zeker aan het juiste adres voor content voor affiliate websites.

Maar Mike staat met zijn team enthousiaste schrijvers niet alleen klaar voor affiliate marketeers, maar voor iedereen met een eigen website die kwalitatieve content nodig heeft.

Echter bieden ze niet alleen teksten aan, maar ook het maken van een complete website en zoekwoordenonderzoek. Ook kun je teksten laten nakijken, herschrijven en vertalen en kun je een e-book laten schrijven. Je kunt dus voor verschillende werkzaamheden bij Writgo terecht.

Wat kun je uitbesteden bij Writgo? De kosten op een rij

De vraag wat je kunt uitbesteden bij Writgo is net al een beetje beantwoord, maar nu gaan we daar wat meer op in en de prijzen uit te lichten.

In onderstaande afbeelding zie je de diensten die Writgo aanbiedt en de bijbehorende prijzen. Daarna gaan we dit nog verder toelichten.

Bron: Writgo.nl

Content: €11,25 – €450,- + gratis proeftekst

De belangrijkste dienst van Writgo is uiteraard het schrijven van ijzersterke webteksten. Deze webteksten kosten €11,25 tot €450,-per stuk. Dat is behoorlijk ruim bemeten, maar het hangt dan ook van veel factoren af, zoals het aantal woorden en het onderwerp.

Voor €11,25 krijg je namelijk maar een artikel van 250 woorden.

Hoe meer woorden je wilt, hoe hoger de prijs zal uitvallen, met als maximum dus €450,-, waar je maar liefst 10.000 woorden voor terug krijgt!

En je kunt ook meerdere teksten tegelijk bestellen door simpelweg op het plusje te klikken.

Daarnaast kun je ook zelf de schrijver kiezen die de tekst voor je gaat schrijven. Op het moment van schrijven had ik de keuze uit vier schrijvers: Kimberly, Isabelle, Dylan en Noah.

Ook is er de mogelijkheid een proeftekst aan te vragen om te kijken of er een match is en hun manier van schrijven bij je past. Zo’n tekst is geheel gratis en bevat 500 woorden.

Wij willen te hulp schieten door ijzersterke content te schrijven, waarmee je goed kunt scoren in de zoekmachines

Writgo.nl

Als de proeftekst je bevalt, kun je klant worden bij Writgo door iedere keer losse teksten te bestellen, maar je kunt het jezelf ook makkelijker maken door een abonnement te nemen. Hiermee bouw je zekerheid in bij jezelf en kun je consistent nieuwe content plaatsen. En daar wordt Google ook blij van!

Het Writgo Content Brons abonnement voorziet jou elke maand van ijzersterke webteksten van in totaal 6.000 woorden.

Je kunt het volledig zelf aangeven hoe jij het wilt hebben. Je kunt bijvoorbeeld 10 teksten vragen van 600 woorden, maar ook 6 teksten van 1.000 woorden. Of je laat gewoon één artikel van 6.000 woorden schrijven.

Met het Content Brons abonnement heb je het volledig in eigen hand.

Doordat je maandelijks in ieder geval 6.000 woorden aangeleverd krijgt, ben je van de gewenste continuïteit verzekerd. Met dank aan deze continuïteit gaat Google al snel doorhebben dat je website echt iets te bieden heeft. Grote kans dat je dankzij het Content Brons abonnement al snel hogere rankings in Google gaat verkrijgen.

Ook is de content altijd uniek en heb je altijd direct contact met de schrijver aan wie je zelf de zoekwoorden kunt doorgeven. Handig!

De voordelen van het Content Brons abonnement zijn:

 • Wekelijks nieuwe content. Dat je wekelijks nieuwe content aangeleverd krijgt, is onwijs goed voor je website. Je website krijgt hierdoor meer waarde, terwijl je website voor je bezoekers ook steeds interessanter wordt.
 • Gestage groei van je website. Hardlopers zijn doodlopers. Als je met een website aan de slag gaat, is dit gezegde absoluut van toepassing. Door van het Content Brons abonnement gebruik te maken, kies je voor de rustige weg. De rustige weg waarmee je van een gestage groei van je website gaat genieten. Bij het uitbouwen van een website komt alles aan op continuïteit en op de lange termijn.
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Voor kwaliteit moet je betalen. Dat is ook het geval als je voor het Content Brons abonnement kiest. Je betaalt een marktconform bedrag voor de content, waarbij je van een uitmuntende kwaliteit geniet. Ze zijn niet de goedkoopste aanbieder, maar ze zijn wel een aanbieder met een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Dat is uiteindelijk het belangrijkste, niet waar?
 • Afspraak = afspraak. In de afgelopen jaren heeft Writgo een flinke groei doorgemaakt. Deze groei is te danken aan de kwaliteit die zij leveren, maar ook aan de betrouwbaarheid. Als zij met je een afspraak maken, kun je er 100% zeker van zijn dat ze deze afspraak nakomen.
 • Geoptimaliseerde content. Als je voor het Content Brons abonnement kiest, ben je van geoptimaliseerde content verzekerd. Zij voeren een zoekwoordenonderzoek uit, ze doen onderzoek naar de doelgroep van je website en ze zetten al hun ervaring/kennis in. Hierdoor weet je zeker dat je met de door hun geschreven content gaat scoren.
 • Kosten zijn goed te budgetteren. Door van het Content Brons abonnement gebruik te maken, ben je maandelijks van de beste content verzekerd. Je weet hierbij ook precies wat je maandelijks moet betalen. Doordat de kosten goed te budgetteren zijn, kom je niet voor verrassingen te staan.

De prijs van het Content Brons abonnement is €327,- per maand. Dat is best wat geld in deze tijden van inflatie, maar zoals je hierboven hebt gelezen, gaat het je website wel een groei opleveren.

Je zult meer bezoekers ontvangen, meer omzet draaien en meer producten verkopen.

En als je nog niet zeker weet of Writgo wat voor je is, kun je altijd een proeftekst aanvragen!

Zoekwoordenonderzoek: €20 – 320,-

Een webtekst kan pas succesvol worden als je weet waar deze op moet ranken in Google en hoe de concurrentie daarbij is. Hier kun je achterkomen door zoekwoordenonderzoek te doen.

En dat hoef je helemaal niet zelf te doen. Writgo is een uitstekend bedrijf die dit voor jou kan overnemen. Ze doen het namelijk in zeer hoge kwaliteit, wat jouw website zeker verder gaat brengen in Google.

Zoekwoordenonderzoek (keyword research in het Engels) is onderzoeken welke zoekwoorden jij het beste kunt gebruiken om veel bezoekers naar je website te trekken. Je gaat kijken hoe vaak de zoekwoorden waarop jij wilt scoren worden opgezocht en hoe de concurrentie daarop is.

Op basis van die gegevens kun je gaan analyseren welke zoekwoorden interessant zijn om op te scoren in Google.

Zoekwoordenonderzoek is de basis voor al jouw blogartikelen. Of jij gaat scoren in Google hangt er namelijk voor een groot deel van af hoe jij onderzoek hebt gedaan.

Een goed zoekwoordenonderzoek geeft je inzicht in het volgende:

 • Hoeveel verkeer je kunt generen voor jouw zoekwoord;
 • Hoe moeilijk het is om te ranken op jouw zoekwoord;
 • Of jouw doelgroep het zoekwoord wel gebruikt;
 • Hoe vaak het wordt opgezocht.

Zoekwoordenonderzoek is belangrijk omdat je daaruit zeer waardevolle informatie verkrijgt waar je je website mee kunt optimaliseren om zo meer bezoekers te mogen ontvangen.

Als je niet weet hoe je zoekwoordenonderzoek moet doen of wat het is, is het uitbesteden bij Writgo altijd een goed idee. Echter kun je de prijs best fors noemen. Voor het minimale bedrag van €20,- krijg je inzicht in 10 zoekwoorden waarop jouw website kan ranken.

Voor het maximale bedrag van €320,- krijg je inzicht in maar liefst 160 interessante zoekwoorden en de bijbehorende concurrentie.

Je krijgt hiermee zeer waardevolle informatie waarmee jouw website beter vindbaar kan worden in Google. Het kan dus zeker de investering waard zijn.

Complete website maken: €599,-

Bij Writgo kun je ook een complete website laten maken. De prijs hiervoor is best fors met een investering van €599,-, maar je krijgt er wel veel voor terug. Zo wordt er speciaal voor jou of jouw bedrijf een website ontworpen en gebouwd via WordPress met een goede code, een premium thema en die direct klaar voor gebruik is.

Daarnaast kun je altijd contact opnemen met Writgo als je problemen of vragen hebt en de website wordt snel geleverd; meestal binnen een of twee weken.

Je kunt altijd contact opnemen met mij of Writgo zelf voor meer informatie over het laten maken van een website.

Teksten herschrijven: €11,25 – €450,-

Bij Writgo kun je ook teksten laten herschrijven of verbeteren. Dit kun je doen als je zelf een tekst hebt geschreven en je deze door een professional wilt laten herschrijven, zodat de kwaliteit beter wordt.

Ook hier kun je weer kiezen uit het aantal woorden waaruit de tekst moet bestaan en welke schrijver dit gaat doen.

250 woorden kosten €11,25 en het maximale aantal woorden (10.000) kost €450,-. Dit zijn dezelfde prijzen als nieuwe content laten schrijven.

Dit gaat op dezelfde manier in z’n werk als nieuwe content. Je komt in direct contact met de door jou gekozen schrijver, de tekst wordt binnen een week aangeleverd en je kunt veilig online betalen. Vervolgens krijg je weer je tekst in je account.

Teksten nakijken: €10 – €400,-

Voordat je je teksten online zet, moet je ze altijd even goed doorlezen op fouten. De reden hiervoor is natuurlijk omdat het anders heel goed mogelijk is dat er fouten in de tekst staan, waardoor het minder goed te lezen is. Dit vinden je bezoekers vanzelfsprekend niet fijn en dus kunnen ze op een gegeven moment afhaken als er te veel fouten in de tekst staan.

Het nalezen van teksten is helaas wel een tijdrovende en ontzettend saaie klus. Want hoe ga je zelf een tekst van 7.000 woorden nakijken? Dat is natuurlijk niet te doen en bovendien kun je in die tijd ook een hoop andere (nuttige) dingen doen.

Je kunt er daarom ook voor kiezen om dit door een professional te laten doen, waardoor jij jezelf zowel tijd als ellende bespaart.

En nog een bijkomend voordeel als je dit door iemand anders laat doen, is dat het vaak beter wordt gedaan dan als je het zelf zou doen én je kunt er meteen achter komen wat een ander vindt van jouw tekst en schrijfstijl.

Het is niet alleen tijdbesparing, maar ook feedback!

Gelukkig is het mogelijk dit te laten doen door Writgo voor €10,- (250 woorden) tot €400,- (10.000 woorden).

Ook hier kun je weer een schrijver kiezen die dit voor je gaat doen en kun je meerdere teksten tegelijk laten nakijken.

Teksten vertalen: €10 – €400,-

Een extra service van Writgo wat niet veel mensen weten, is dat ze teksten vertalen. Dit valt in dezelfde prijsklasse als teksten laten nakijken, namelijk: €10,- voor 250 woorden en €400,- voor 10.000 woorden.

Nu denk je misschien: dat heb ik toch helemaal niet nodig? Google Translate is gratis!

Dat klopt, maar Google Translate is niet geschikt om teksten van duizenden woorden te vertalen. Doe je dit wel, krijg je allemaal kromme zinnen en verkeerd vertaalde woorden.

Het is dus een veel betere optie om je teksten professioneel te laten vertalen. Kun je dit zelf niet? Dat is helemaal geen probleem, want de schrijvers van Writgo zijn ook hierin gespecialiseerd!

Het nadeel hiervan is dat je alleen van Engels naar Nederlands en van Nederlands naar Engels kunt vertalen. Meer talen zijn op dit moment (nog) niet beschikbaar.

E-book maken: €10 – €400,-

Heb je plannen om een e-book te gaan schrijven en jouw kennis hierin te bundelen? Maar zijn jouw schrijfkunsten hiervoor niet goed genoeg, weet je niet hoe je moet beginnen of heb je simpelweg geen tijd? Dan kun je zelfs dit door Writgo laten doen!

Een e-book is een geweldige manier om je doelgroep en publiek wat extra’s te bieden en te helpen. Echter is het voor veel mensen lastig om een e-book te schrijven. Er komt namelijk best wat bij kijken.

Denk aan de opmaak, een voorpagina, paginanummers, etc.

Writgo schrijft graag een compleet e-book voor je en maakt het ook nog voor je op! Natuurlijk heb jij hier wel invloed op, aangezien je zelf de schrijver kunt kiezen en in direct contact staat met hem of haar.

Een e-book van 250 woorden kost €10,- en het maximum van een e-book kost €400,-. Hier krijg je 10.000 woorden en een mooi opgemaakt e-book voor terug.

Daarnaast bespaart het je een hoop tijd en is het e-book van hoogwaardige kwaliteit waar je zelf nauwelijks aan kunt tippen.

Het is zeker het proberen waard!

Totale kosten

Mocht je alles wat hierboven is genoemd willen uitbesteden bij Writgo, kost dat natuurlijk een hoop geld. Writgo is namelijk ook niet het meest goedkope content bureau van Nederland. Dat geven ze zelf ook aan en de reden die hiervoor geven is dat ze kwaliteit en prijs-kwaliteitsverhouding het belangrijkste vinden.

En geef ze eens ongelijk. Want daar gaat het uiteindelijk om, toch?

Ik heb alles alvast voor je uitgerekend en de totale kosten van het uitbesteden van alle werkzaamheden variëren van €671,50 tot €3.019,-.

Maar je hoeft natuurlijk niet alles uit te besteden. Je kunt ook een hoop werkzaamheden zelf uitvoeren, wat je wel tijd kost, maar geld bespaart.

Denk hier dan ook goed over na en maak een weloverwogen keuze, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je financieel in de problemen komt alleen maar omdat je alle werkzaamheden uit handen geeft!

Bestellen bij Writgo: hoe gaat dit in zijn werk?

Als je teksten gaat bestellen bij Writgo komt er veel meer bij kijken dan enkel een schrijver kiezen en afrekenen.

Simpel gezegd gaat het bestellen van een dienst bij Writgo via de volgende drie stappen:

Stap 1: bestellen & afrekenen

Ga eerst naar Writgo.nl.

Nu gaan we stap 1 toelichten.

De eerste stap is natuurlijk een dienst kiezen. Als voorbeeld nemen we nu even een losse tekst van 500 woorden, wat €22,50 kost.

Als je hebt geklikt op ‘Webteksten laten schrijven’ kom je in onderstaand scherm.

Bron: Writgo.nl

Hier kies je het aantal woorden. In dit geval 500. Vervolgens kies je een schrijver of, in dit geval, ‘Geen voorkeur’.

Nu zie je de prijs tevoorschijn komen, wat in dit geval €22,50 is. Klik vervolgens op ‘Toevoegen aan winkelwagen’.

Nu zit de tekst in je winkelwagen. Deze vind je rechtsboven in het menu:

Bron: Writgo.nl

Klik hier op en klik op ‘Afrekenen’. Nu kom je in een scherm waar je je gegevens moet invullen, zoals je naam, telefoonnummer, e-mailadres en postcode.

Selecteer vervolgens je bank en je betaalmethode. Bij Writgo kun je betalen met iDEAL, MasterCard, PayPal, AfterPay en Klarna.

Als alles in ingevuld, klik je op ‘Bestelling plaatsen en betalen’.

Stap 2: Geef je wensen door

Maar je kunt Writgo natuurlijk niet zomaar een random tekst laten schrijven. Dus moet je je wensen doorgeven. Denk aan het onderwerp, welke zoekwoorden, etc.

Na het afrekenen stuurt het systeem je automatisch naar een pagina waar je je wensen kunt invullen.

Vul hier zoveel mogelijk in, zodat de door jou gekozen schrijver goed weet wat hij of zij moet doen. Dit wensenlijstje ziet er als volgt uit:

Bron: Writgo.nl

Heb je alles ingevuld? Klik dan op ‘Details opslaan’ en je zal doorverwezen worden naar de volgende pagina.

Op deze manier heb je zelf dus al een hoop invloed op de uiteindelijke tekst. Ook help je de schrijver er enorm mee als je alles invult.

Wat je tevens in dit scherm ziet, is de ‘Service status’. Hier zie je hoever je bent met je bestelling.

Maak ten slotte nog een account aan onder het kopje ‘Mijn account’. Hier zul je uiteindelijk je product ontvangen en in contact kunnen komen met een medewerker.

Stap 3: dienst ontvangen

Nadat je alles hebt ingevuld en je een account hebt aangemaakt, krijg je een medewerker toegewezen die je gaat helpen. In je account is het ook mogelijk in contact te komen met hem of haar.

Na een aantal dagen zul je je tekst in je account en je mailbox terugvinden. Je zult hier bericht over krijgen.

Veel plezier met je tekst!

Mijn ervaringen met Writgo

Nu is het tijd voor mijn eigen ervaringen met Writgo. Hoewel ik op dit moment geen klant ben bij Writgo, heb ik wel een dienst bij ze afgenomen, namelijk een gratis proeftekst.

Alhoewel ik de tekst uiteindelijk wel heb geïntegreerd op mijn website, was het helaas van relatief lage kwaliteit. Het viel dus tegen, wegens alle positieve reviews van Writgo. Maar aan de andere kant is het natuurlijk maar een proeftekst.

Ik zou daarom graag een nieuwe proeftekst willen aanvragen, maar dit is helaas niet mogelijk. Je kunt per account maar één proeftekst aanvragen, wat uiteraard ook logisch is.

Toch heb ik wel veel goede reacties gelezen over de proeftekst van Writgo. Het is dan ook zeker niet uitgesloten dat jij wél een goede tekst zult ontvangen.

Hoewel de proeftekst dus iets minder was, vond ik de service van Writgo uitstekend. Je kunt altijd terecht met vragen en als je bent geabonneerd op de nieuwsbrief, krijg je regelmatig zeer waardevolle tips en informatie in je mailbox. Het is dan ook een zeer betrouwbaar bedrijf dat de beloften nakomt en kwaliteit levert.

Al met al ben ik gematigd tevreden met Writgo en geef ik het bedrijf een 3 sterren beoordeling uit 5. Ik raad Writgo dan ook niet per se aan, maar het is zeker de moeite waard een proeftekst aan te vragen en Writgo te proberen.

Waardering: 3 uit 5.

Wat vinden anderen?

Hoewel ik dus een iets minder fijne ervaring had met Writgo, zijn de reviews van anderen doorgaans wél heel positief. Hieronder volgen twee voorbeelden.

Waardering: 5 uit 5.

Het is erg fijn samenwerken met Writgo.nl. Mike beantwoordt vragen snel en professioneel. De teksten zijn daarnaast van goede kwaliteit en Writgo is in staat om snel te schakelen. Zeker een aanrader. Ik kijk ernaar uit om de huidige samenwerking op dezelfde wijze voort te zetten en nog vele teksten te ontvangen.

Danae de Groot

Waardering: 5 uit 5.

Uitstekende teksten en netjes op tijd geleverd. Een aanrader voor een ieder die opzoek is naar een goede tekstschrijver!

Larsen Busch

Conclusie: is Writgo een aanrader?

In dit artikel heb je gelezen over Writgo. Je hebt gelezen wat Writgo is, welke diensten ze aanbieden, wat de kosten zijn, wat mijn ervaringen zijn, wat anderen van Writgo vinden en meer.

Maar nu is er nog één vraag onbeantwoord gebleven: is het een aanrader?

Naar mijn mening is het absoluut een aanrader. Writgo is zeker niet de goedkoopste, maar kwaliteit leveren doen ze absoluut. Het is een zeer professioneel bedrijf met betrouwbare, professionele en goede schrijvers die ijzersterke teksten voor je schrijven.

Ik kan alleen maar zeggen: bestel een gratis proeftekst en kijk of jij net zo positief kunt zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s