Is affiliate marketing nog de moeite waard in 2023? 3 praktische tips voor sneller succes in 2023!

Elke dag starten weer mensen met affiliate marketing. Maar er stoppen ook elke dag mensen met affiliate marketing, omdat de concurrentie moordend is.

En dit is zeker het geval. Er zijn namelijk meer dan 6 miljoen .nl-domeinen (!), blijkt uit onderzoek van het SIDN (Stichting Domeinregistratie Nederland).

De concurrentie is dus enorm, maar toch liggen er ook kansen.

Maar is affiliate marketing nog wel de moeite waard met die concurrentie?

In dit artikel lees je over de huidige status van affiliate marketing, of het nog de moeite waard is en hoe je succesvol kunt worden met affiliate marketing in 2023!

In dit artikel

 1. Wat is affiliate marketing?
 2. De huidige status van affiliate marketing
 3. Wat kunnen we verwachten in de toekomst?
  1. Meer concurrentie
  2. Meer producten en affiliate netwerken
  3. Nieuwe niches
 4. Is affiliate marketing nog de moeite waard?
 5. 3 tips voor sneller succes in 2023
  1. Tip 1: blijf consistent
  2. Tip 2: optimaliseer je website voor Google
  3. Tip 3: wees betrouwbaar en informeer de bezoeker
  4. Extra tip: schakel hulp in
   1. Wat vinden ik en anderen?
 6. Conclusie

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van prestatiegerichte marketing. Het betekent het promoten van producten die niet van jou zijn op jouw website, social media of waar dan ook in ruil voor commissie.

Je promoot dus producten van andere bedrijven of personen waar je per verkocht product een deel van het aankoopbedrag voor terugkrijgt. Dat bedrag heet een commissie.

Die producten vind je op affiliate netwerken, zoals PayPro. Mijn advies is om je aan te melden bij meerdere affiliate netwerken en producten uit te kiezen die binnen jouw niche passen.

Bij bijvoorbeeld PayPro zijn er meer dan 300 producten die je kunt promoten, veelal cursussen en e-books. Klik op één van die producten en je ziet de beschrijving van het product en de maker ervan. Daaronder zie je jouw unieke affiliate link die ervoor gaat zorgen dat jouw website bezoekers doorgestuurd gaan worden naar de website van de producteigenaar (de adverteerder), waardoor je commissies kunt verdienen.

Affiliate marketing.

Er zijn grote bedrijven als Bol.com en Amazon die een eigen affiliate netwerk hebben, waardoor je de miljoenen producten op die websites allemaal kunt promoten.

Affiliate marketing is een uitstekende manier om geld te verdienen met het internet. De meeste mensen geloven niet dat dit mogelijk is, maar de resultaten van affiliate marketeers (zoals Jacko Meijaard) geven duidelijk aan dat dit wél kan.

Het mooie van affiliate marketing is dat je vrijwel niets nodig hebt om te beginnen, op een laptop met internetverbinding na. En dat terwijl het op de lange termijn zowel vrijheid als geld kan creëren.

De huidige status van affiliate marketing

De laatste jaren zijn steeds meer mensen begonnen met affiliate marketing en werd affiliate marketing steeds populairder. Nu zijn er duizenden mensen die hier een flink passief inkomen mee verdienen.

Dit is ook volkomen logisch. Affiliate marketing heeft namelijk veel voordelen te bieden tegen lage opstartkosten. Ook gaan steeds meer mensen online shoppen, wat nieuwe kansen biedt voor webwinkels en affiliate marketeers. De online wereld wordt in feite dus steeds groter.

Daarnaast zien wij ook dat de affiliate netwerken een gigantische groei door hebben gemaakt. De meest sprekende voorbeelden hiervan zijn zonder twijfel Awin en TradeTracker. Deze twee affiliate netwerken zijn ooit klein begonnen, maar zijn nu internationaal actief. Ook in ons land hebben deze netwerken een kantoor, aangezien zij ook zien dat affiliate marketing in Nederland zeer populair is.

Helaas gaat ook affiliate marketing niet alleen over rozen. Er is namelijk zoveel concurrentie dat er steen en been wordt geklaagd door affiliate marketeers dat ze niet vindbaar zijn in Google en niks verdienen.

Door deze enorme concurrentie kan het maanden duren tot je resultaat gaat zien van je harde werk.

Kortom, dit is de beste tijd om te starten met affiliate marketing, omdat nu veel mensen online hun producten kopen. In de toekomst wordt affiliate marketing alleen nog maar populairder, waardoor het steeds moeilijker wordt om boven de concurrentie uit te stijgen.

Wat kunnen we verwachten in de toekomst?

De huidige staat van affiliate marketing is dus dat er in de afgelopen jaren een enorme groei is geweest in het aantal affiliate marketeers, adverteerders en affiliate netwerken. En dit zal in de toekomst alleen nog maar meer worden.

Nu is dan ook de beste tijd om te starten.

Maar wat kunnen we nog meer verwachten van affiliate marketing in de toekomst?

Meer concurrentie

Ten eerste zal zoals gezegd de concurrentie nog verder toenemen. Nog steeds zijn er elke dag mensen die beginnen met affiliate marketing, waardoor de concurrentie steeds verder groeit.

Er zijn nu meer dan 6 miljoen .nl-domeinen. Dit zijn natuurlijk niet allemaal affiliate websites, maar wel een groot gedeelte ervan.

Je kunt je dus voorstellen dat de concurrentie moordend is. En dit groeit dus nog altijd.

Binnen twee jaar kan het zomaar zijn dat er al 7 miljoen .nl-domeinen zijn waarvan duizenden affiliate websites.

De beste tijd om te starten is NU.

Maar gelukkig zorgt de enorme concurrentie ook voor positieve gevolgen. Lees verder.

Meer producten en affiliate netwerken

Gelukkig heeft de stijgende concurrentie ook voordelen. Want dat affiliate marketing zo populair geworden is, zien ook veel (grote) bedrijven die vervolgens ook zullen instappen.

Hierdoor komen er meer en vaak nieuwe producten die je kunt promoten en ontstaan er weer nieuwe niches.

De moordende concurrentie biedt dus ook kansen. Want naast het stijgende aantal bedrijven, stijgt ook het aantal affiliate netwerken.

Affiliate netwerken zijn websites (netwerken) waar bedrijven hun producten kunnen aanbieden voor affiliates om te promoten. Je vindt hier dus allerlei producten van verkopers die jij kunt promoten.

Het zit zo: het aantal affiliate marketeers stijgt, waardoor er meer bedrijven instappen. Er komen meer producten beschikbaar ter promotie en de affiliate netwerken profiteren hiervan, omdat zij meer bedrijven en producten aan affiliates kunnen aanbieden.

Nieuwe niches

Je las het net al even: er zullen weer nieuwe niches ontstaan.

Maar er is ook een keerzijde. Er zullen namelijk ook producten en daarmee niches verdwijnen. Als jij in die niche actief bent en er zijn geen producten meer beschikbaar om te promoten, verdwijnt dus de niche.

Wekelijks zijn er bedrijven die de affiliate marketing wereld instappen. Omdat ze hun inkomsten willen vergroten of om meer klanten te trekken; daar zorgt affiliate marketing voor voor bedrijven.

Die nieuwe bedrijven brengen ook nieuwe producten en dus nieuwe niches met zich mee. En daar liggen weer kansen voor jou als affiliate marketeer!

Een goed voorbeeld van een niche die in de afgelopen jaren is opgekomen nog steeds hard groeit, is de crypto markt.

Voorheen viel er in deze niche nog niks te promoten, maar in de afgelopen jaren zijn er steeds meer bedrijven ingesprongen die hun producten ter promotie hebben gesteld.

Is affiliate marketing nog de moeite waard?

Omdat veel affiliate marketeers steen en been klagen over de concurrentie is de vraag of affiliate marketing nog wel aantrekkelijk en lucratief genoeg is om mee te beginnen.

Natuurlijk is affiliate marketing nog aantrekkelijk om mee te starten. Althans, dat is mijn mening. Nog steeds is het mogelijk om duizenden euro’s per dag te verdienen met dit online verdienmodel, mits je genoeg tijd stopt in jouw affiliate project.

Het klopt dat de concurrentie moordend is en dat hier elke dag over wordt geklaagd door affiliate marketeers, maar dat wil nog niet zeggen dat het het niet waard is om te starten.

Vandaag is juist de beste dag om te starten met affiliate marketing. Hoe langer je wacht, hoe groter de concurrentie en hoe lastiger het wordt om commissies te verdienen.

Met affiliate marketing heb je de potentie om meer te verdienen dan een gemiddelde baan, en dat met veel vrije tijd. Daar komt nog bij dat de investering die je doet in het begin minimaal is. Dit alles maakt dat affiliate marketing een geliefd verdienmodel geworden is bij veel mensen, zo ook bij mij.

Kijk alleen al naar de resultaten van Jacko Meijaard. Hij verdient letterlijk geld in zijn slaap en kan elke dag duizenden euro’s bijschrijven op zijn rekening. Kijk maar even:

Daginkomen van Jacko Meijaard.

Dit bedrag is van één dag en dan zijn de resultaten van andere affiliate netwerken en betere dagen nog niet eens meegerekend!

Dit laat goed zien wat je kunt bereiken met affiliate marketing.

Wil jij ook zulke resultaten halen? Lees hieronder Jacko’s verhaal en start vandaag nog!

Lees hier de review over de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard: Wat is de Affiliate Marketing Revolutie? Dit is waarom het een aanrader is!

3 tips voor sneller succes in 2023

Affiliate marketing is dus nog zeker de moeite waard, maar je moet er wel voor open staan er veel tijd en eventueel geld in te investeren. Ook zul je misschien andere dingen moeten opgeven.

Het is zeker niet makkelijk om geld te verdienen met affiliate marketing (hoewel dit wel vaak wordt beweerd). Daarom zal ik je hieronder drie tips geven die je sneller succes gaan bezorgen in 2023!

Tip 1: blijf consistent

Consistentie is één van de belangrijkste factoren voor het behalen van succes. Er wordt niet voor niks gezegd: ‘Consistentie is de sleutel tot succes’.

Maar dat is natuurlijk niet zomaar. Google houdt namelijk van content. En waar Google al helemaal van houdt, is dat websites constant bijgewerkt worden met nieuwe content.

Dit is dan ook wat consistentie inhoudt: altijd op hetzelfde moment nieuwe content plaatsen, zoals elke zondag rond 5 uur, of om de dag.

Op die manier ziet Google dat je serieus bezig bent met je website, waardoor de kans op een goede ranking in de zoekresultaten groter wordt.

Ik raad je dan ook aan om voor jezelf een geschikt moment te vinden waarop je consistent nieuwe content gaat plaatsen op je website.

Misschien red jij het niet om dagelijks content te plaatsen, maar wellicht wel om de dag, drie keer per week of elk weekend bijvoorbeeld. Vind hier voor jezelf een balans in, maar houd wel rekening met het feit dat je het beste minimaal vier nieuwe artikelen per maand kunt delen voor het beste resultaat.

Maar hoe meer hoe beter natuurlijk. Hoewel kwaliteit boven kwantiteit gaat, dus houd dit in het achterhoofd.

Deze techniek kun je ook toepassen op social media. Je zult zien dat je, als je dit toepast, binnen no-time veel meer volgers hebt die doorklikken naar je website!

Tip 2: optimaliseer je website voor Google

In 2023 zijn er meer factoren dan ooit waar Google rekening mee houdt bij het indexeren van websites. Het zijn er namelijk meer dan 200!

Hoe speel je daarop in?

De algoritmes van Google veranderen steeds, dus per maand kan Google de prioriteiten op een ander onderdeel leggen. Het is daarom van groot belang om je website volledig te optimaliseren voor Google.

Denk hierbij niet alleen aan het schrijven van kwalitatieve content, maar ook aan bijvoorbeeld het optimaliseren van je afbeeldingen, zoekwoordendichtheid in je artikelen, de laadsnelheid en nog veel meer.

De drie grote SEO-pijlers zijn content, techniek en autoriteit. Deze drie moeten in orde zijn om zichtbaar te zijn in Google.

Het belangrijkste waar content aan moet voldoen, is dat het creatief en uniek geschreven moet zijn in jouw eigen stijl. Ook moet het zo min mogelijk vaktaal bevatten, zodat iedereen het kan begrijpen.

Kopieer dan ook geen teksten van andere websites. Op die manier is je content altijd uniek en begrijpelijk voor iedereen. Zo heb je altijd een stapje voor op de concurrentie!

Waar goede content verder aan moet voldoen, lees je in dit uitgebreide artikel: Hoe schrijf je goede webteksten? 5 tips voor het veroveren van Google met monster content!

Onder techniek valt de techniek achter jouw website. Dus de instellingen, hosting en dergelijke. Ook dit moet in orde zijn.

Als je goedkope hosting hebt, is de kwaliteit laag en scoort je website minder goed. Ga dus altijd voor een iets duurder alternatief, zodat je website zowel sneller wordt alsook minder kwetsbaar voor hackers en bugs.

Loop daarnaast ook regelmatig even de instellingen van je website goed na. Het kan namelijk zijn dat deze verkeerd staan als je iets hebt gewijzigd op je website of als iemand anders (als je website meerdere beheerders heeft) dit gewijzigd heeft.

Één verkeerde instelling kan er al voor zorgen dat je nooit zichtbaar kunt zijn in Google.

Check dus altijd de basis van je website en zorg dat het technisch in orde is.

Ten slotte autoriteit.

Om bezoekers te trekken, moet je een autoriteit in je niche worden. Dit doe je door de beste content te schrijven en altijd iets meer te bieden dan de concurrentie.

Stel hierbij jezelf altijd de vraag: hoe betrouwbaar is mijn website en hoeveel invloed heeft deze?

Ga dit eens na en je weet waar je staat ten opzichte van je concurrentie. Blijf je website vervolgens altijd verbeteren en blijf waarde bieden. Uiteindelijk kan Google niet meer om je heen!

Daarnaast is het belangrijk om een eigen stijl te ontwikkelen als je een autoriteit wilt worden. Gebruik zelfgemaakte blogheaders, afbeeldingen en social media-posts en schrijf content in je eigen stijl. Zo wordt je sneller herkend en is je website uniek.


Meer weten over hoe je de #1 positie in Google kunt veroveren door middel van SEO? Lees deze beginnersgids eens: In 10 stappen naar de #1 positie in Google: SEO beginnersgids!

Tip 3: wees betrouwbaar en informeer de bezoeker

In deze laatste tip gaan we nog wat dieper in op het stukje betrouwbaarheid, want wil je succesvol worden met affiliate marketing in 2023, zul je je bezoekers het vertrouwen moeten geven dat jij de juiste persoon bent om ze helpen met het probleem dat ze hebben.

Betrouwbaarheid is één van de belangrijkste dingen die je in orde moet hebben op je website. Waarom zouden je bezoekers een product kopen als je niet betrouwbaar overkomt?

Vergroot daarom je betrouwbaarheid met de volgende tips.

 1. Laat foto’s van jezelf, je team en je kantoor zien.
 2. Zet het adres, BTW-nummer en KvK-nummer op je website.
 3. Laat je certificaten zien.
 4. Je moet makkelijk te bereiken zijn door bijvoorbeeld een contactpagina en telefoonnummer.
 5. Verzorgde spelling en grammatica.
 6. Laat klantervaringen zien.
 7. Zorg dat je website beveiligd is met https.
 8. Wees eerlijk!

Door het toepassen van acht bovenstaande tips zul je zien dat je meer bezoekers gaat krijgen die langer op je website blijven en sneller een product kopen.

Daarnaast is het juist informeren van de bezoeker van levensbelang. Licht je je bezoekers verkeerd in of geef je onjuiste informatie, schaadt dit het vertrouwen.

Dit gaat ten koste van de betrouwbaarheid en uiteindelijk je online zichtbaarheid.

Als je webteksten gaat schrijven, is het van belang juiste informatie te geven. Onderzoek eerst of dat wat jij in gedachten had of op internet had gevonden ook echt waar is. Is dit niet het geval, kan het jou je online vindbaarheid kosten of vragen je klanten hun geld terug.

Een goed voorbeeld hiervan is dat veel affiliate marketeers schrijven dat affiliate marketing makkelijk en snel geld verdienen is, terwijl het tegenovergestelde waar is.

Vanwege de enorme concurrentie waar je eerder in dit artikel over hebt gelezen, duurt het meestal pas maanden voordat je resultaat gaat zien van het harde werken.

Wees hier dan ook gewoon eerlijk in en meldt dit aan je bezoekers, zodat ze niet tegen verrassingen komen te staan, want dit schaadt het vertrouwen in jou en je website.

Extra tip: schakel hulp in

Je kunt affiliate marketing niet alleen. Dat is wat ik je in het slot van dit artikel wil meegeven, want in 2023 is de concurrentie groter dan ooit.

Met hulp inschakelen bedoel ik niet per se een coach of iemand anders die jou van feedback en tips voorziet, maar dat kan ook iets simpels als een e-book of een cursus zijn.

Een voorbeeld van een waardevolle affiliate marketing-cursus is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Dit is een videocursus met meer dan 60 video’s waarin Jacko je stap voor stap uitlegt hoe je een winstgevende website opzet door middel van affiliate marketing.

Er komen meerdere belangrijke onderwerpen aan bod in de video’s, zoals het optimaliseren van je afbeeldingen en een stukje mindset.

Ook legt Jacko uitgebreid uit hoe je WordPress of MarkeTheme instelt en hier een winstgevende website mee kunt bouwen.

En dat voor een zacht prijsje: €297,- incl. BTW! En dan is er ook nog een Niet goed-geld terug-garantie van 30 dagen. Je loopt dus geen enkel risico!

Kortom: het is een waardevolle cursus voor een prima prijs die de investering zeker waard is. En dat is te zien aan het aantal leden. Maar liefst 25.000 mensen gingen je voor!

En daar zijn heel veel positieve berichten en resultaten van gekomen. Zo zijn er veel mensen die door de tips en informatie in de cursus financieel onafhankelijk zijn geworden en in het buitenland wonen.

Ook zijn er dagelijks mensen die op het forum delen dat ze hun eerste commissie hebben verdiend. Want ook dat is een voordeel van deze cursus: je komt op een forum terecht met like-minded mensen met dezelfde doelen als jij waar je vragen aan kunt stellen en mee in contact kunt komen.

De mooiste verhalen zie je voorbij komen op dit forum.

Wat vinden ik en anderen?

Er zijn enorm veel positieve reviews over de cursus te vinden op internet. Neem bijvoorbeeld deze:

Waardering: 5 uit 5.

Zelf heb ik de training als zeer positief ervaren. Deze relatief kleine investering is voor mij het begin van iets heel groots geworden. Niet alleen als het gaat om financiële vrijheid, maar ook – en misschien wel vooral – als het gaat om persoonlijke ontwikkeling.

Piet Hein Bouwkamp

Waardering: 5 uit 5.

Jacko Meijaard komt niet alleen betrouwbaar over, zijn methode werkt ook nog echt. Er komen veel nieuwe dingen aan bod die je niet snel op het internet vindt. De prijs staat lang niet in verhouding tot de waarde die je ontvangt. Je kunt meer ondersteuning krijgen als je dat wilt, maar dat hoeft niet, daar wordt je vrij in gelaten.

Frank Smolders

Ik begon in oktober 2020 met de Affiliate Marketing Revolutie. Ik wist toen nog heel weinig van affiliate marketing en ik dacht er op dat moment veel te makkelijk over, ook na het bekijken van de video’s. Jacko laat affiliate marketing heel makkelijk lijken, terwijl dat helemaal niet zo is. Ik heb ervaren dat affiliate marketing veel van jouw kostbare tijd zal innemen, zeker in het begin. Echter benoemt Jacko dit geen moment in de cursus. Dat vind ik een minpunt.

Toen ik met de AMR begon wist ik dus heel weinig van affiliate marketing af. Toch was mijn kennis na het bekijken van alle video’s groot genoeg om mijn eigen website te starten. Die website bestaat nu niet meer en was zeker geen succes. Mijn kennis van affiliate marketing was nog niet groot genoeg, zo bleek.

Met alleen de videocursus redde ik het dus niet. Ik had meer kennis over bijvoorbeeld SEO nodig voordat ik succesvol kon worden.

Dit is nu wel verbeterd. Jacko heeft nu veel meer video’s dan in 2020, dus er is verbetering zichtbaar. Dat belooft veel voor de toekomst en zorgt ervoor dat deze cursus nog waardevoller is geworden dan hij al was.

Uiteindelijk ben ik zeer blij dat ik ben begonnen met dit avontuur en de cursus heb aangeschaft, want naast het geld dat ik heb verdiend, heb ik me ook op persoonlijk vlak ontwikkeld. En dat voor maar €297,-! Het is de investering meer dan waard.

Al met al ben ik tevreden met de AMR, al zijn er een paar puntjes van kritiek (zie nadelen eerder in dit artikel). Ik raad jou dan ook aan om deze cursus aan te schaffen, want ik gun jou ook financiële onafhankelijkheid en 100% vrijheid.

Ik geef de Affiliate Marketing Revolutie een sterbeoordeling van 4,5 uit 5.

Waardering: 4.5 uit 5.

Wil je graag meer weten over deze cursus? Bekijk dan onderstaande video en lees mijn review waarin ik uitgebreid in ga op wat je precies leert en nog veel meer. Wat is de Affiliate Marketing Revolutie? Dit is waarom het een aanrader is!

Wil je de cursus graag kopen? Klik dan op onderstaande knop en koop het eenmalig met maar liefst €250,- korting!

Let op: de korting duurt nog maar een paar uur en is maar eenmalig. Twijfel dus niet te lang en koop de cursus nu voor maar €47,-!

Conclusie

In dit artikel heb je gelezen over hoe je succesvol kunt worden met affiliate marketing in 2023. Ik heb uitgelegd wat affiliate marketing is, wat de huidige status is, wat we in de toekomst kunnen verwachten, of het nog de moeite waard is en ik heb tips geven voor sneller succes.

Het antwoord op de vraag of affiliate marketing nog de moeite waard is, is ja. Affiliate marketing kan zeker zog lucratief en aantrekkelijk genoeg zijn als je er serieus mee aan de slag gaat. Het vergt veel tijd, geduld en doorzettingsvermogen, maar als je maar lang genoeg bezig bent met waarde bieden aan je doelgroep, kunnen de commissies niet uitblijven.

Toch is het beter om ook hulp in te schakelen met een coach of een e-book.

Ik hoop dat dit voldoende informatie was. Succes met jouw affiliate marketing-project en tot de volgende blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s