Wat is de minimumleeftijd voor PayPro? Zo voorkom je problemen!

Affiliate marketing is hot in Nederland. Er is een overvloed aan concurrentie en de meeste affiliates stoppen er na een aantal dagen alweer mee.

Herkenbaar? Zonde, want affiliate marketing biedt ook zoveel kansen. Ook voor jonge mensen.

Maar zijn er eigenlijk leeftijdseisen aan dit verdienmodel verbonden? Kun je als minderjarige al beginnen of is dit illegaal? Hoe oud moet je zijn om te beginnen met PayPro?

Je leest het allemaal in dit uitgebreide artikel over de PayPro leeftijd!

In dit artikel

 1. Wat is PayPro?
 2. Minimumleeftijd affiliate marketing
 3. Is er een mimimumleeftijd voor PayPro?
  1. En als ik jonger ben dan 14?
 4. Is vroeg beginnen handig?
 5. Aanmelden bij PayPro
 6. Conclusie

Wat is PayPro?

PayPro is een affiliate netwerk waar honderden producten, veelal e-books en online cursussen, te vinden zijn.

Een affiliate netwerk is een plek waar affiliate marketeers en adverteerders (productaanbieders) samenkomen. Bedrijven stellen hier hun producten ter promotie, waardoor affiliate marketeers deze producten kunnen promoten op hun website of social media.

Voor elk verkocht product krijgt de affiliate marketeer een percentage van de winst, een commissie. Bij PayPro lopen deze percentages per product sterk uiteen.

Voor sommige producten krijg je ‘slechts’ 10% per verkocht product en voor sommige maar liefst 60%.

Maar uiteindelijk valt met alle producten die op PayPro te vinden zijn geld te verdienen, vooral met de producten die een hoge PayPro-score hebben.

De PayPro-score vertelt namelijk hoe het product converteert. Hoe hoger het getal, hoe vaker het verkocht wordt en hoe groter de kans op commissies.

Hieronder zie je een voorbeeld van een product dat via PayPro te promoten is. Je ziet dat deze een PayPro-score heeft van 166, wat uitzonderlijk hoog is.

Dit product wordt dus vaak verkocht en valt in de smaak bij klanten.

Daarnaast heeft het een commissie van maar liefst €200,- per verkocht exemplaar!

Minimumleeftijd affiliate marketing

Een vraag die vaak gesteld wordt door minderjarigen, is of zij ook kunnen beginnen met affiliate marketing. Het antwoord hierop is echter iets complexer dan enkel ja of nee. Het hangt namelijk sterk af van welk affiliate netwerk zij lid willen zijn.

Ieder affiliate netwerk en ieder bedrijf hanteert zijn eigen richtlijnen wat betreft leeftijd. Er zijn namelijk geen wettelijke beperkingen opgelegd.

Bij het ene affiliate netwerk moet je 18 jaar of ouder zijn en bij de andere kun je met 16 jaar al aan de slag.

Daarnaast zijn er bedrijven met een eigen affiliate netwerk met miljoenen producten ter promotie, zoals Bol.com en Amazon.

Bij Bol.com moet je 18 jaar of ouder zijn, terwijl je bij Amazon in principe al van start kunt als je jonger bent dan 18 jaar. Amazon hanteert niet direct een minimumleeftijd, maar het kan zijn dat ze vragen om toestemming van je ouders.

Er zijn ook affiliate netwerken waar zelfs helemaal geen leeftijdsbeperkingen aan vastzitten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Awin en TradeTracker.

Is er een mimimumleeftijd voor PayPro?

Dan komen nu aan bij de minimumleeftijd voor het affiliate netwerk PayPro.

Voor PayPro kun je al relatief vroeg beginnen met promoten. Je moet minimaal 14 jaar zijn om je aan te mogen melden als affiliate bij PayPro. Tot je zestiende heb je echter wel schriftelijke toestemming nodig van je ouders.

Ben je 16 jaar of ouder, kun je zonder problemen of toestemmingen beginnen als affiliate bij PayPro.

Ook is een KvK-nummer niet nodig voor inschrijving als affiliate.

Wil je als verkoper aan de slag bij PayPro, is een KvK-nummer wél verplicht.

Bij PayPro kun je dus al vroeg aan de slag met commissies verdienen. Goed nieuws dus als je jonger bent dan 18!

En als ik jonger ben dan 14?

Als je jonger bent dan 14 is het helaas niet mogelijk om je als affiliate aan te melden bij PayPro.

PayPro neemt je accountaanvraag niet in behandeling, je kunt geen commissies verdienen en je hebt tevens geen recht op eventueel eerder verdiende commissies.

Ben je jonger dan 14, zul je toch echt moeten wachten tot je aan de leeftijdseisen voldoet.

Is vroeg beginnen handig?

Een vraag die ook wel eens gesteld wordt door affiliate marketeers van minderjarige leeftijd, is of het wel slim is om vroeg te beginnen met affiliate marketing.

Op jonge leeftijd beginnen kan ik alleen maar aanraden. Kinderen leren op die manier hoe ze een passief inkomen kunnen opbouwen en kunnen al vroeg bouwen aan financiële zekerheid in de toekomst.

Ook leren ze op deze manier al snel hoe ze met geld moeten omgaan.

Kinderen op laptop.

Hoe eerder je begint met affiliate marketing, hoe eerder je geld gaat verdienen. Zo heeft bijvoorbeeld Lars Provoost van de website Bitcoinkenner.nl op 15-jarige leeftijd al €1000,- in een maand verdiend met affiliate marketing!

Maar het is nooit te laat om te starten, hoewel je beter vandaag dan morgen kunt beginnen, want de concurrentie groeit ondertussen ook. 

Jong geleerd is oud gedaan

Het is dus zeker een goed idee om als minderjarige al te starten met affiliate marketing, mits je er serieus mee aan de slag gaat en er elke dag tijd in investeert.

Aanmelden bij PayPro

Als je je wilt aanmelden bij PayPro als affiliate moet je minimaal 14 jaar zijn. Tot je zestiende heb je schriftelijke toestemming nodig van je ouders.

Maar je leeftijd is niet de enige eis die PayPro stelt bij het registreren als affiliate.

Het registreren bij PayPro gaat daarnaast in 4 stappen:

Bron: PayPro.nl

PayPro beoordeelt jouw aanvraag pas na je eerste commissie, waar je pas recht op hebt als je aanvraag is goedgekeurd. Daarnaast hebben ze het volgende van je nodig:

 • Een door jou getekende affiliate overeenkomst;
 • Een kopie van een geldig identiteitsbewijs van jou;
 • Een registratiefee van €7,50.

Ben je 14 of 15 jaar, dan heeft PayPro ook nog een door jouw ouder getekende minderjarige verklaring en een kopie van een geldig identiteitsbewijs van jouw ouder die de minderjarige verklaring heeft afgegeven en getekend.

Lever je een van deze documenten niet in, is je aanvraag ongeldig en wordt het niet goedgekeurd.

Ook is PayPro niet gratis. Sinds kort vragen ze een registratievergoeding vanwege het ongekende succes van affiliate marketing. Deze vergoeding bedraagt ‘slechts’ €7,50 eenmalig.

Verder werkt de registratie simpel. Na de betaling word je doorgestuurd naar de registratiepagina waar je je gegevens invult. Daarna kun je gelijk aan de slag met commissies verdienen!

Conclusie

In dit artikel heb je gelezen over de leeftijdseisen van affiliate marketing en PayPro. Ook heb je gelezen of het handig is om al vroeg te beginnen met affiliate marketing en hoe je je aanmeldt bij PayPro als affiliate marketeer.

Het komt er op neer dat elk affiliate netwerk zijn eigen regels hanteert wat betreft minimumleeftijd, aangezien er geen wettelijke beperkingen zijn op dit gebied. Het is dan ook niet illegaal om al te beginnen als minderjarige.

Bij PayPro is de minimumleeftijd 14 jaar, maar je hebt schriftelijke toestemming van je ouder nodig tot je zestiende.

Ben jij 14 jaar of ouder en wil jij geld verdienen door middel van het promoten van producten? Meld je dan aan als affiliate bij PayPro en start met promoten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s