Wil jij starten met affiliate marketing? Je bent niet de enige. Je kunt gerust zeggen dat affiliate marketing in trek is, en dat is ook logisch gezien de vele voordelen die dit lucratieve verdienmodel te bieden heeft.

Duizenden Nederlanders zijn jou al voorgegaan. Kijk alleen al naar het aantal leden van het ISG-forum (van Jacko Meijaard); meer dan 20.000!

Waarom er zoveel mensen geïnteresseerd zijn in affiliate marketing? Omdat het zoveel te bieden heeft, terwijl er zeer weinig kosten aan verbonden zijn.

Heel veel mensen stellen de vraag hoeveel affiliate marketing kost. Logisch, want je wilt immers weten hoeveel geld je nodig hebt voordat je gaat beginnen toch?

Daarom heb ik dit artikel geschreven. Ik ga je uitleggen wat affiliate marketing jou kan opleveren, wat affiliate marketing is en meer. Maar er staat één vraag centraal: wat kost affiliate marketing?

In dit artikel

 1. Wat is affiliate marketing?
 2. Geen kosten, maar een investering
 3. Wat kost affiliate marketing?
  1. Vaste kosten
   1. 1. Domeinnaam: rond de €3,- per jaar
   2. 2. Hosting: minimaal €10,- per jaar
   3. 3. WordPress.com-abonnement: minimaal €4,- per maand
  2. Aanvullende tools en software
   1. 1. Premium WordPress-thema: €50,- eenmalig
   2. 2. Zoekwoordtools: €99,- per maand
   3. 3. E-mail marketing software: €10,- per maand
  3. Zijn er kosten verbonden aan een affiliate netwerk?
 4. Wat affiliate marketing jou kan opleveren
 5. Conclusie

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van prestatiegerichte marketing. Het betekent het promoten van producten die niet van jou zijn op jouw website, social media of waar dan ook in ruil voor commissie.

Je promoot dus producten van andere bedrijven of personen waar je per verkocht product een deel van het aankoopbedrag voor terugkrijgt. Dat bedrag heet een commissie.

Die producten vind je op affiliate netwerken, zoals PayPro. Mijn advies is om je aan te melden bij meerdere affiliate netwerken en producten uit te kiezen die binnen jouw niche passen.

Bij bijvoorbeeld PayPro zijn er meer dan 300 producten die je kunt promoten, veelal cursussen en e-books. Klik op één van die producten en je ziet de beschrijving van het product en de maker ervan. Daaronder zie je jouw unieke affiliate link die ervoor gaat zorgen dat jouw website bezoekers doorgestuurd gaan worden naar de website van de producteigenaar (de adverteerder), waardoor je commissies kunt verdienen.

Er zijn grote bedrijven als Bol.com en Amazon die een eigen affiliate netwerk hebben, waardoor je de miljoenen producten op die websites allemaal kunt promoten.

Affiliate marketing is een uitstekende manier om geld te verdienen met het internet. De meeste mensen geloven niet dat dit mogelijk is, maar de resultaten van affiliate marketeers (zoals Jacko Meijaard) geven duidelijk aan dat dit wél kan.

Het mooie van affiliate marketing is dat je vrijwel niets nodig hebt om te beginnen, op een laptop met internetverbinding na. En dat terwijl het op de lange termijn zowel vrijheid als geld kan creëren.

Geen kosten, maar een investering

Eerst wil ik je iets belangrijks meegeven. Houd in je achterhoofd dat affiliate marketing veel geld kost. Alle kosten die je maakt, kun je echter geen kosten noemen, want het zijn meer investeringen in je website of in jezelf waarvan je later profijt gaat krijgen.

Één van de beste tips die ik beginnende affiliate marketeers kan geven, is dat het handig is om al vroeg in goede content te investeren.

Als je al in een vroeg stadium van jouw affiliate-project veel geld investeert in kwalitatieve content, zul je sneller resultaten halen.

Je kunt natuurlijk zelf content schrijven, maar je kunt het ook uitbesteden. Op die manier krijg je om de zoveel tijd een nieuw artikel opgestuurd waarvoor je hebt betaald. De kwaliteit van jouw content gaat er hierdoor in de meeste gevallen snel op vooruit.

Het uitbesteden van teksten (maar ook alle andere kosten die aan het uitbesteden van affiliate marketing of het nemen van een coach gebonden zijn) is dus een investering, omdat je nu geld ‘opzij legt’ om daar in de toekomst meer aan hoopt te verdienen.

Wees daarom ook niet bang om een keer veel geld uit te geven aan bijvoorbeeld een tekstschrijver, want je zult dit gewoon terug verdienen. Eerst in de vorm van meer bezoekers op je website (omdat je een hogere positie in Google afdwingt door betere content), daarna in de vorm van geld.

Het werkt dus eigenlijk hetzelfde als beleggen!

Wat kost affiliate marketing?

Nu komen we eindelijk aan bij de hoofdvraag van dit artikel: wat kost affiliate marketing?

Laat ik beginnen met dat affiliate marketing erg goedkoop is. Althans, als je geen coach of hulp inschakelt (wat ik wel aanraad) of andere extra investeringen doet.

Zeker als je het vergelijkt met het opstarten van een fysiek bedrijf of winkel, waar je duizenden euro’s in moet investeren om het een succes te maken, is affiliate marketing heel goedkoop. Toch zijn er wel enkele vaste investeringen aan affiliate marketing verbonden. Lees verder welke dat zijn.

Vaste kosten

1. Domeinnaam: rond de €3,- per jaar

Het eerste dat je aanschaft als je gaat beginnen met affiliate marketing, is waarschijnlijk een domeinnaam. Dit zal rond de €3,- per jaar kosten.

Geen vetpot dus, waardoor vrijwel iedereen wel in staat moet zijn om een domeinnaam aan te schaffen.

Een domeinnaam registreren kun je eenvoudig en goedkoop doen bij bijvoorbeeld Neostrada.

Neostrada logo.
Het logo van Neostrada

Let op: het is geen broodje dat je koopt. Denk er goed over na of jouw gekozen domeinnaam iets vertelt over het onderwerp van jouw website, zodat bezoekers in één keer zien waar jouw website over gaat.

2. Hosting: minimaal €10,- per jaar

Als je een domeinnaam aanschaft, moet je ook hosting aanschaffen. Tenminste, als je geen WordPress.com gebruikt, want dan heb je automatisch WordPress-hosting.

De goedkoopste hosting zal zo’n €10,- per jaar kosten. Denk er wel om dat je dan de laagste kwaliteit hosting hebt, waardoor de kans op hacken groter is en de snelheid van jouw website lager.

Hoe duurder de hosting is, hoe beter de kwaliteit. Ik raad je dan ook aan om iets verder te zoeken en iets meer te betalen en niet de eerste de beste aan te schaffen.

Ook voor hosting raad ik Neostrada aan.

3. WordPress.com-abonnement: minimaal €4,- per maand

Mocht je gebruik gaan maken van WordPress.com, komen daar extra kosten bij kijken, aangezien je dan een abonnement moet afsluiten.

Het goedkoopste abonnement (Personal) kost €4,- per maand, het tweede abonnement (Premium) kost €8,- per maand, het derde abonnement (Business) kost €25,- per maand en het duurste abonnement (E-commerce) kost €45,- per maand. Bij alle abonnementen wordt het jaarlijks gefactureerd.

Je zult vast wel begrijpen dat hoe duurder jouw abonnement is, hoe meer functies je zult hebben.

Ik gebruik zelf ook WordPress.com en ben er zeker over te spreken.

Je kunt later altijd nog van abonnement wisselen, dus mocht het abonnement je niet helemaal bevallen, kun je altijd switchen.

Aanvullende tools en software

1. Premium WordPress-thema: €50,- eenmalig

Als je start met WordPress zijn er tientallen gratis thema’s, maar deze thema’s zijn standaard en zijn zeker niet uniek. Bij het gebruiken van een van deze gratis thema’s heeft jouw website dus direct al een achterstand op de concurrentie.

Echter, als je een meer uniek thema wilt, zul je daarvoor moeten betalen. Dit zal rond de €50,- kosten, eenmalig dit keer.

Let op: een gratis thema voldoet ook prima en kan ook genoeg zijn voor jouw website, zeker als je net begint.

2. Zoekwoordtools: €99,- per maand

Zoekwoordenonderzoek is zeer belangrijk voor jouw website. Je kunt het zelf doen, maar dan heb je waarschijnlijk een aantal tools en software nodig, en dat is best duur. Het kost namelijk al snel €99,- per maand.

Je kunt hiervoor SEMRush gebruiken, wat €99,95 per maand kost.

Het is best veel geld, dus denk er goed over na of je het niet zelf kunt doen of een gratis kunt gebruiken, zoals Ubersuggest of Google.

3. E-mail marketing software: €10,- per maand

Als je gaat starten met e-mail marketing, is het handig om software hiervoor te hebben. Dit zal uiteindelijk je inkomsten vergroten, terwijl het een relatief kleine investering is: namelijk rond de €10,- per maand.

Enormail is een goed voorbeeld van e-mail marketing software, maar ook Mailchimp.

E-mails.

Met deze software kun je eenvoudig e-mailadressen van mensen verzamelen en e-mails maken en versturen naar die adressen.

Zijn er kosten verbonden aan een affiliate netwerk?

Sommige mensen vragen zich af of het geld kost om je aan te melden bij een affiliate netwerk. Het antwoord op deze vraag? Nee, dat kost niks. Iedereen, hoe oud je ook bent, kan zich gratis aanmelden bij welk affiliate netwerk dan ook.

Bij de meeste affiliate netwerken moet je wel een geldige ID-kaart of paspoort laten zien. Ook heb je als minderjarige soms toestemming nodig van je ouders.

Je kunt je dus gratis aanmelden bij affiliate netwerken. Ik raad je dan ook aan om je bij zoveel mogelijk affiliate netwerken aan te melden, want dan heb je toegang tot veel meer producten om te promoten (en dus commissies) dan als je je aanmeldt bij maar één affiliate netwerk.

Enkele affiliate netwerken die ik je kan aanraden om je gratis bij aan te melden zijn:

 1. PayPro;
 2. TradeTracker;
 3. Plug&Pay.

Wat affiliate marketing jou kan opleveren

Nu je hebt gelezen wat affiliate zo ongeveer zal kosten. Nu ben je misschien benieuwd wat affiliate marketing jou kan opleveren en of dit opweegt tegen de ‘kosten’. Lees snel verder!

Ik kan je verklappen dat er enorme bedragen worden verdient met affiliate marketing. Ik zal je een voorbeeld geven: Jacko Meijaard. Jacko is al meer dan 10 jaar bezig met affiliate marketing, waardoor hij een enorm inkomen heeft opgebouwd in al die jaren. Zijn doel in 2020 was om 1 miljoen (!) euro te verdienen. Of dit gelukt is weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat hij duizenden euro’s per dag verdient.

Kijk maar eens naar onderstaand bedrag.

Jacko Meijaard.

Dit is het bedrag dat Jacko Meijaard in één dag (!) heeft verdiend. Dit bedrag (vaak zelfs nog meer) verdient hij elke dag.

Jacko verdient dus duizenden euro’s per dag, terwijl de meeste mensen een maand of langer moeten werken voor bovenstaand bedrag.

Dat is wat affiliate marketing jou kan opleveren.

Meestal duurt het ongeveer 2-3 maanden voordat iemand zijn eerste commissie verdient. Vervolgens duurt het een aantal jaar voordat er een volledig maandinkomen kan worden verdient met affiliate marketing.

Het zal jou dus veel tijd, geld en geduld kosten, maar je zult er uiteindelijk voor beloond worden. Affiliate marketing is dan ook geen ‘get-rich-quick’-model.

Geldplantjes.

Maar de waarde van affiliate marketing is niet alleen uit te drukken in geld. Als jij namelijk de Affiliate Marketing Revolutie of een andere cursus gericht op affiliate marketing volgt, zul je met enorm veel like-minded mensen in contact komen die jou kunnen helpen en die hetzelfde doel hebben als jij: ultieme vrijheid creëren door middel van affiliate marketing.

Daarnaast zul je jouw mindset moeten ontwikkelen, zodat je je website de voorkeur geeft boven film kijken of gamen bijvoorbeeld. Door die betere mindset die je ontwikkelt zal jouw website sneller groeien. Ook heb je later in het leven veel profijt van een goede mindset.

Conclusie

In dit artikel heb je gelezen wat affiliate marketing kost. Je hebt gelezen wat affiliate marketing is, wat de vaste kosten zijn voor affiliate marketing, wat bijkomstige kosten zijn, hoeveel affiliate marketing jou kan opleveren en of er kosten zijn verbonden aan affiliate netwerken.

Ik hoop dat jij wat opgestoken hebt van dit artikel en weet wat je ongeveer zal moeten betalen om te beginnen.

Ik wens je veel succes!

Gerelateerde berichten

Wat is de minimumleeftijd voor PayPro? Zo voorkom je problemen!

Affiliate marketing is hot in Nederland. Er is een overvloed aan concurrentie en de meeste affiliates stoppen er na een aantal dagen alweer mee. Herkenbaar? Zonde, want affiliate marketing biedt ook zoveel kansen. Ook voor jonge mensen. Maar zijn er eigenlijk leeftijdseisen aan dit verdienmodel verbonden? Kun je als minderjarige…

Verder lezen ->