Tip 1: kies voor een onderwerp waar je passie voor hebt

Ben je een man? Dan is het in veel gevallen lastig om gemotiveerd aan de slag te gaan met het promoten van make-up. Daarom is het advies om producten te promoten waar je zelf een passie voor hebt. Dit maakt ook het schrijven van content een stuk makkelijker.

Tip 2: richt je pijlen op SEO

Heb je enig idee hoe je veel bezoekers op je website kunt trekken? Daar bestaan enkele toverwoorden voor: hoge rankings binnen Google. Je moet er alles aan doen om je website(s) zo hoog mogelijk in Google te laten verschijnen. Dit doe je door serieus met SEO aan de slag te gaan.

Heb je geen ervaring met of kennis van zoekmachineoptimalisatie? Besteed dit dan uit aan een specialist. De rankings binnen Google zijn essentieel voor het uiteindelijke (mogelijke) succes.

Tip 3: verwacht niks op de korte termijn

Scoor je na een maand je eerste commissie? Dan mag je daar absoluut blij mee zijn. De ervaring leert namelijk dat je in de meeste gevallen een langere aanloopperiode hebt. Gemiddeld duurt dit namelijk zo’n 2-3 maanden. Daarom adviseer ik je om op korte termijn niks te verwachten.

Tip 4: maak gebruik van handige tools

Door de jaren heen is affiliate marketting steeds populairder geworden. Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid tools waar je tegenwoordig gebruik van kunt maken. Check zeker het aanbod van deze tools, aangezien je met deze tools van veel voordelen geniet. Onder meer Ahrefs, Google Keyword Planner, Content Egg en LinkPizza zijn mogelijk interessante tools voor je.

Tip 5: richt je niet op één affiliate netwerk/adverteerder

Je doet er verstandig aan om met meerdere adverteerders en netwerken samen te werken. Op deze manier weet je het risico namelijk te spreiden. Werk je met slechts één adverteerder samen? Dan stel je je erg afhankelijk op. Op het moment dat deze adverteerder met affiliate marketing stopt, zit je met de gebakken peren. Wed daarom altijd op meerdere paarden.

Tip 6: zorg continu voor de beste content

Wil je met je affiliate website scoren? Dan moet je voor de beste content zorgen. Content is onwijs belangrijk, zowel met het oog op Google als met het oog op je bezoekers. Goede content op een affiliate website moet dan ook aan twee eisen voldoen:

  • Geoptimaliseerd voor Google: in de content moeten de juiste zoekwoorden op de juiste manier verwerkt worden. Doe daarom goed zoekwoordenonderzoek en houd ook rekening met relevante zoekwoorden.
  • Overtuigend: de content moet ook overtuigend zijn. Als een bezoeker de content doorleest, moet hij/zij direct geneigd zijn om het betreffende product te bestellen.
Content schrijven.

Hoe je aan de perfecte content kunt komen? Als je zelf over een gouden pen (toetsenbord) beschikt, kun je dit prima zelf doen. Mocht dit niet het geval zijn, kun je het beste een SEO tekstschrijver inhuren. Daar betaal je uiteraard voor, maar dit moet je als een investering zien. Perfecte content gaat je op termijn namelijk veel geld opleveren.

Bij content komt het overigens ook op continuïteit aan. Probeer bijvoorbeeld elke dag nieuwe content aan je affiliate website toe te voegen. Google ziet hieraan dat je serieus met je website bezig bent en dat je website een meerwaarde heeft. Dat komt de ranking vervolgens alleen maar ten goede.