Is het niet te laat voor affiliate marketing?

Nee, het is zeker nog niet te laat om te beginnen met affiliate marketing. Met een goede strategie en duidelijk doel kun jij uiteindelijk ook geld verdienen op de lange termijn.

De beste tijd om te beginnen is vandaag. De concurrentie is al moordend en zal alleen maar meer worden.

Moet ik technisch zijn om te beginnen met affiliate marketing?

Nee, je hoeft absoluut niet technisch te zijn om te starten; affiliate marketing is voor iedereen, jong en oud.

Het kan echter wel een voordeel zijn als je wél technisch aangelegd bent, want dan gaan bijvoorbeeld de technische kant van jouw website onderhouden en HTML jou veel makkelijker af.

Wat zijn de kosten van affiliate marketing?

Er zijn in principe geen vaste kosten verbonden aan affiliate marketing. Toch is het zeker niet gratis.

Enkele kosten waar je rekening mee moet houden zijn een domeinnaam en hosting aanschaffen en/of een WordPress.com-abonnement. Dit zal bij elkaar (afhankelijk van jouw budget) minimaal €50,- per jaar kosten.

Dit zijn echter de enige kosten die je moet maken, naast eventueel een cursus (voor eenmalige investering van €47,- heb je een uitgebreide affiliate marketing videotraining waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd), coach of het uitbesteden van iets.

Vergelijk het eens met een fysiek bedrijf starten en het stelt maar weinig voor!

Hoeveel kan ik verdienen met affiliate marketing?

Met affiliate marketing kun je zoveel verdienen als je zelf wilt. Je kunt, als je eenmaal je eerste commissie hebt verdiend, opschalen, opschalen en nog eens opschalen. Je begint misschien met een commissie van €27,- en na een aantal jaar kun je misschien wel een miljoen per jaar verdienen!

Echter is hier wel een hoop geduld, doorzettingsvermogen, tijd en moeite voor nodig. Het komt immers niet uit de lucht vallen.

Hoe oud moet je zijn voor affiliate marketing?

Er is geen minimumleeftijd verbonden aan affiliate marketing. Of je nou 14 of 67 bent, je bent nooit te jong of te oud om te beginnen. Beter laat dan nooit!

Het kan wel zo zijn dat je, als je minderjarig bent, toestemming van je ouders nodig hebt om je te kunnen aanmelden bij bepaalde affiliate netwerken.

Ook zijn er bepaalde affiliate netwerken die wel leeftijdeisen hebben.

Moet ik ingeschreven staan bij de KvK?

Nee, je hoeft niet per se ingeschreven te staan bij de KvK. Echter, als je echt goed geld gaat verdienen kan dit wel handig zijn, zodat je btw kunt terugvorderen en gemaakte kosten kunt aftrekken.

Heb ik een website nodig voor affiliate marketing?

Voor affiliate marketing heb je geen website nodig, maar het is wel aan te raden.

Je kunt ook met alleen social media aan de slag gaan of iets dergelijks, maar een website levert je op de lange termijn veel meer op.

Kan ik succesvol worden met affiliate marketing?

Ja, jij kan zeker succesvol worden met affiliate marketing. Maar onderschat het niet. Het is heel veel werk en kost enorm veel tijd en geduld, dus het is niet voor iedereen weggelegd.

Meer lezen over affiliate marketing?

Lees het volgende artikel over affiliate marketing om meer te lezen over dit verdienmodel: Affiliate marketing