De kans is heel groot dat jij een eigen website hebt of nog wilt starten. En je wilt deze website hoger laten ranken in Google, anders was je waarschijnlijk niet op dit artikel uitgekomen.

Bovenaan ranken in Google is ingewikkeld en zeker niet voor iedereen weggelegd. In veel gevallen duurt het maanden of zelfs jaren voordat een affiliate website serieus bezoekers gaat genereren vanuit Google.

Maar niet alleen voor affiliate websites is dit een bijna onmogelijke taak. Ook voor bedrijven is het een tijdrovende klus om de website bovenaan in Google te krijgen.

Dit komt door de enorme concurrentie. Maar concurrenten zijn ook niet perfect en dus zijn er ook zeker nog kansen; met SEO!

Daarom heb ik dit uitgebreide artikel geschreven; zodat jij binnen no-time op de #1 positie in Google staat en daar ook blijft! Ik ga je laten zien hoe je kunt beginnen met SEO aan de hand van 10 fundamentele stappen en een heldere en uitgebreide uitleg.

In dit artikel

 1. Wat is SEO?
  1. SEO vs. SEA: de voor- en nadelen
 2. SEO uitbesteden of zelf doen?
 3. In 10 stappen naar de #1 positie in Google
  1. Stap 1: kies een niche waar je affiniteit mee hebt
  2. Stap 2: meld je aan bij Google Analytics en Google Search Console
  3. Stap 3: stel concrete doelen
  4. Stap 4: maak een planning
  5. Stap 5: kies een aantal zoekwoorden en voer analyses uit
  6. Stap 6: schrijf de beste content
  7. Stap 7: zorg voor een goede interne linkstructuur
  8. Stap 8: zorg voor een converterende homepagina
  9. Stap 9: genereer backlinks
  10. Stap 10: blijf je website optimaliseren
 4. Exclusieve tip: vraag hulp en doe niet alles alleen
 5. Conclusie

Wat is SEO?

Laten we eerst even bij de basis beginnen en duidelijk hebben wat SEO precies is.

SEO staat voor Search Engine Optimization (Zoekmachine Optimalisatie) en is simpel gezegd alles wat je doet om hoger te ranken in de zoekresultaten van Google of andere zoekmachines. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zoekwoordenonderzoek doen, consistent werken en goede content schrijven.

SEO is een verzamelnaam voor allemaal verschillende werkzaamheden die (als je ze goed uitvoert/toepast) jouw website hoger laten ranken in Google. SEO is dus heel belangrijk voor iedere website die je op het internet tegenkomt.

Met SEO kom je in de organische zoekresultaten terecht. Die staan onder de betaalde zoekresultaten waar je terecht komt met SEA (advertenties van jouw website laten draaien in Google).

SEO

De algoritmes van Google zijn zo geprogrammeerd dat ze precies op mensen lijken. Af en toe zal er weleens een Google bot langskomen op je website om te kijken of jouw website relevant genoeg is voor de bovenste plaatsen in Google.

Google is gericht op zoekwoorden, dus het is belangrijk dat je bij elk artikel dat je schrijft goed zoekwoordenonderzoek doet en helder hebt op welke zoekwoorden je wilt scoren. Die zoekwoorden moet je vaak genoeg in je artikelen voorbij laten komen, anders zijn ze niet vindbaar in Google.

SEO vs. SEA: de voor- en nadelen

Als je je website geheel optimaliseert voor SEO, zul je organisch gaan ranken in Google. Organisch betekent dat het gratis is en dat je je website hiervoor moet optimaliseren om als belangrijk gezien te worden door Google.

Bij SEA ligt dit anders. SEA betekent Search Engine Advertising, wat we kunnen vertalen naar zoekmachine adverteren.

Dit houdt in dat je advertenties van je website laat draaien in Google om zo bezoekers te trekken. Hier betaal je wel voor, dus onder aan de streep is het misschien minder lucratief dan SEO.

Nu gaan we kijken naar de voor- en nadelen die SEO te bieden heeft ten opzichte van SEA.

De voordelen zijn onder meer:

 • SEO heeft de potentie om je op de lange termijn meer op te leveren, SEA is voor de korte termijn.
 • SEO is gratis, SEA kost geld.
 • Organische zoekresultaten worden eerder als ‘betrouwbaar’ gezien, advertenties vaker als negatief.

De nadelen van SEO zijn onder meer:

 • SEO is heel arbeidsintensief en kost enorm veel tijd, SEA stukken minder.
 • Beide geven ze geen zekerheid op inkomsten of bezoekers.
 • Bij SEO kun je je doelgroep minder goed targetten dan bij SEA.

Meer weten over SEO en SEA? Lees dit artikel, waar ik beide strategieën vergelijk.

SEO uitbesteden of zelf doen?

Voordat we doorgaan naar het stappenplan, wil ik het eerst even met je hebben over of je SEO beter zelf kunt doen of dat je het beter kunt uitbesteden.

Het antwoord hierop ligt in jouw handen. Het ligt aan jouw budget, jouw wensen en jouw tijd.

Heb je weinig tijd en weinig budget? Dan is het het beste om een deel uit te besteden en een deel zelf te doen. Dan hoef je niet alles zelf te doen, maar hoef je ook niet de volle mep te betalen om alles te laten doen door een professional.

Sowieso als je weinig verstand hebt van SEO, maar je wel relatief snel resultaat wilt, kun je het het beste uitbesteden.

Dit uitbesteden doe je bij websites zoals Writgo, Fiverr of Heers.

Meer weten over het uitbesteden van SEO? Lees dan mijn uitgebreide artikel waarin ik alles vertel over het uitbesteden van SEO!

In 10 stappen naar de #1 positie in Google

Stap 1: kies een niche waar je affiniteit mee hebt

Een niche is simpel gezegd het onderwerp van jouw website. De betekenis is dus simpel, maar het hoeft niet altijd simpel te zijn om een geschikte niche te kiezen.

Het is bewezen dat de kans op commissies veel groter is als je een niche hebt gekozen waar je affiniteit mee hebt.

Waarom? Omdat het daardoor veel makkelijker en leuker is om content te schrijven en daarnaast merken je bezoekers dat je er verstand van hebt, omdat ze zien dat je er veel vanaf weet omdat je er makkelijk en enthousiast veel over schrijft.

Er zijn enorm veel affiliate marketeers die een verkeerde niche kiezen omdat ze denken dat ze daar het meeste geld mee kunnen verdienen. Dit is echter onzin. In bijna iedere niche valt wel geld te verdienen, maar het gaat erom dat jij het leuk vindt waar je mee bezig bent en er passie voor hebt.

Op die manier heb je al een voorsprong op veel andere affiliate marketeers in dezelfde niche als jij. Daarnaast is de kans dat je opgeeft een stuk kleiner en is het schrijven van content veel makkelijker en leuker omdat je al veel over het onderwerp weet.

Om een website onderwerp te kiezen kun je drie van jouw interesses op papier schrijven. Hierbij kun je denken aan onderwerpen als katten, huisdieren in het algemeen of (gezond) eten.

Als je drie interesses hebt opgeschreven, kun je gaan onderzoeken welke niche de meeste concurrentie heeft, wat het zoekvolume is en welke het meest winstgevend zou kunnen zijn.

Dit kun je doen met een tool als Ubersuggest. In stap 5 lees je daar meer over.

Stap 2: meld je aan bij Google Analytics en Google Search Console

Om een goed beeld te krijgen van het aantal bezoekers dat op je website komt en hoelang ze er gemiddeld op blijven, kun je meten met SEO-tools. Hierbij moet je vooral denken aan Google Analytics en Google Search Console, maar het is ook handig om je aan te melden bij programma’s als Ahrefs, Google PageSpeed en Ubersuggest.

Ga eerst naar Analytics.Google.com. Als je website hier al geregistreerd staat, is dat goed en anders moet je even een account aanmaken en vervolgens je website koppelen. Een uitgebreide uitleg hiervan vind je hier: Google Analytics 4 instellen.

Als je website gekoppeld is, zie je als het goed is dit:

In het begin staat er overal natuurlijk nog ‘0’, maar naarmate je langer bezig bent zie je dit steeds meer groeien.

In Google Analytics zie je veel waardevolle informatie. Zo zie je hierboven dingen staan als het aantal gebruikers en de betrokkenheidsduur.

Het is dus belangrijk om regelmatig op Analytics te kijken, zodat je weet hoe je website functioneert in Google.

Daarna ga je een account aanmaken bij Google Search Console. Ook dit is een belangrijke tool om de prestaties en het verkeer van je website te meten.

Met Google Search Console kun je sitemaps doorgeven en individuele URL’s voor het crawlen. Hierdoor is de kans dat je website gaat ranken een stuk groter.

Om een account aan te maken ga je naar Search.Google.com. Hier zie je de blauwe knop ‘Nu starten’ waar je je domein kunt invoeren. Doe dit en je krijgt een code die je op je website moet plaatsen. In dit artikel lees je meer over het instellen van Google Search Console.


Een andere tool die ik aanraad is Google PageSpeed Insights waar je enkel je domeinnaam in hoeft te voeren en vervolgens de prestaties van je website op zowel mobiel als op computer ziet.

Deze tool is handig omdat je kunt zien hoe snel je website is. Als je website lager scoort dan 90%, moet je zo snel mogelijk je website sneller maken, want een trage website scoort gemiddeld genomen veel lager in Google dan een snelle website.

Hoe je je website sneller maakt? Dat lees je in dit artikel.

Stap 3: stel concrete doelen

Je zult vast wel weten dat doelen stellen belangrijk is in het leven. Als je geen doel hebt in het leven, loop je doelloos rond en weet je niet wat je wilt bereiken in het leven.

Zo werkt het ook bij SEO. Als je geen doelen stelt voor jezelf, weet je niet wat je wilt bereiken op korte en op lange termijn.

Stel daarom duidelijke doelen op om elke dag iets aan je SEO te doen, zodat jij straks bovenaan staat in Google. En belangrijk: schrijf het op papier! Dan zie je elke dag waar je naartoe wilt en dit kan motiverend werken.


Bedenk ten eerste wat je uiteindelijk wilt bereiken met je website. Wil je mensen helpen? Wil je offertes uitbrengen? Wil je een bepaald aantal bezoekers ontvangen?

Bedenk dit goed en schrijf al je doelen op papier.

Stel ten tweede een doel op voor het hele jaar. Doe dit het liefst aan het begin van het jaar, zodat je genoeg tijd hebt om naar dit doel toe te werken.

Goede jaarlijkse doelen zijn bijvoorbeeld dat je aan het eind van het jaar 1.000 bezoekers per maand wilt ontvangen op je website, of dat je 1.000 offertes hebt uitgebracht.

Geld is eigenlijk nooit een goed doel. Ten minste, dat mag niet het hoofddoel zijn. Het hoofddoel moet iets zijn waar je je bezoekers en klanten mee kunt helpen en niet geld gerelateerd.

Natuurlijk kun je naast je hoofddoel nóg een doel voor dat jaar stellen. Dit kan wél geld gerelateerd zijn. Denk hierbij aan dat je aan het eind van het jaar een omzet van €10.000,- wilt bereiken.

Op die manier heb je twee doelen voor één jaar en heb je een dubbele uitdaging.

Vervolgens ga je een doel opstellen voor de aankomende maand. Wat wil je aan het eind van deze maand bereiken met je website? Denk hier goed over na en stel elk jaar, elke maand en elke week een nieuw doel op voor jezelf als je het doel bereikt hebt.

Ten slotte bedenk je een doel voor deze week. Dit is ook een belangrijke: wat wil je deze week met je website bereiken? Dit kan lastig zijn. Ik had en heb nog steeds grote moeite met het opstellen van korte termijn doelen, maar uiteindelijk word je hier beter in.

Een doel kan zijn om 5 unieke bezoekers te ontvangen deze week. Ook kun je denken aan het schrijven van een enorm uitgebreid monster artikel.

Denk ook hier elke zondag of maandagochtend goed over na en werk naar je doelen toe. Zo kom je in kleine stapjes steeds dichterbij wat je uiteindelijk wilt bereiken met je website.

Stap 4: maak een planning

Nadat je doelen hebt opgesteld, kun je op basis van die doelen een planning gaan maken. Met een planning weet je precies WAT, WANNEER, HOE en WAAROM je iets doet.

We kennen allemaal wel het belang van een planning. Toch ga ik je zeker niet verplichten om een planning te maken. Het is enkel een advies.

Een goede planning maken is erg lastig. Gelukkig hoef je het allemaal maar één keer op te schrijven en vervolgens ga je elke week het lijstje af. Zo weet je zeker dat je niks vergeet of over het hoofd ziet en is de kans dat je gaat ranken een stuk groter.

Schrijf in twee rijtjes wat je per dag en per week allemaal moet doen om je website te onderhouden. Dit kan bijvoorbeeld zijn: zoekwoordenonderzoek, linkjes checken, analyses uitvoeren, content schrijven, afbeeldingen optimaliseren en linkbuilding.

Hang dit lijstje ergens op in je kamer en je weet wat je allemaal af moet hebben aan het eind van de dag of week.

Uiteindelijk ken je het lijstje wel uit je hoofd, dus heb je het in principe niet meer nodig. Toch kan het altijd handig zijn om het lijstje te bewaren, als naslagwerk of om te controleren of je niet iets bent vergeten.

Nog beter is natuurlijk als je een vaste dagindeling maakt, zodat je bijvoorbeeld elke maandag hetzelfde doet, elke dinsdag enzovoort.

Stap 5: kies een aantal zoekwoorden en voer analyses uit

Als je een planning hebt gemaakt, kun je die planning daadwerkelijk gaan uitvoeren.

Een van de dingen die daarbij hoort is natuurlijk content schrijven. Maar voordat je content gaat schrijven is het van belang dat je analyses gaat uitvoeren. Je wilt weten hoe de concurrentie er voor staat, hoe vaak het zoekwoord dat jij voor ogen hebt wordt opgezocht in Google, hoe moeilijk het is om te ranken en waar je content aan moet voldoen.

Maar voordat je die analyses kunt gaan doen, moet je natuurlijk wel weten waarover je die analyses gaat doen. Oftewel: welke zoekwoorden wil je onderzoeken?

Dit hangt helemaal af van het onderwerp dat je in stap 1 hebt gekozen. Heb je gekozen voor de crypto niche? Dan kun je denken aan zoekwoorden als: ‘wat is crypto?’, ‘hoe crypto kopen?’ of ‘de beste crypto exchanges’.

Zit je in de gezondheidsniche met als onderwerp afvallen, dan kun je denken aan zoekwoorden als: ‘hoe snel kan ik afvallen’ of ‘afvaltrainingen voor beginners’.

DIt zijn zomaar wat (slechte) voorbeelden van zowel short tail- als long tail zoekwoorden, want daar zit ook een verschil in.

Short tail zoekwoorden zijn zoekwoorden met maar enkele woorden, zoals bijvoorbeeld ‘affiliate marketing’ of katten’. Zoals je zult begrijpen is de concurrentie op dit soort zoekwoorden enorm, omdat het heel algemene zoekwoorden zijn.

Long tail zoekwoorden zijn zoekwoorden met meerdere woorden. Denk hierbij aan zoekwoorden als: ‘affiliate marketing in Nederland’ of ‘kattenspeeltjes kopen Den Helder’.

Je ziet dat dit veel specifieker is – en vaak ook plaatsgebonden -, waardoor ook de concurrentie flink minder is.

Dat is de reden dat ik adviseer om je eerst te focussen op long tail zoekwoorden. Hier is het veel makkelijker om bovenaan te ranken in Google.

Later kun je je altijd nog focussen op short tail zoekwoorden.


Kies om te beginnen drie long tail zoekwoorden uit om te gaan onderzoeken en over te gaan schrijven. Deze zoekwoorden moeten natuurlijk binnen het onderwerp van jouw website passen.

Nu is het dan tijd om in ieder geval één van die drie zoekwoorden te analyseren, zodat je weet hoe de concurrentie is, wat het zoekvolume is en meer.

Ga hiervoor naar bijvoorbeeld Ubersuggest. Vul hier vervolgens jouw zoekwoord in. Nu kom je in onderstaand scherm terecht.

Ik heb als voorbeeld het zoekwoord ‘online marketing’ genomen.

Daaronder zie je het keyword overzicht. Je ziet onder meer de zoekvolume, de SEO moeilijkheid, de betaald moeilijkheid en de kosten-per-klik.

Daaronder vind je nog meer analyses, maar dat laat ik hier niet allemaal zien.

Op basis van al deze gegevens ga je een geschikt zoekwoord kiezen (als jouw gekozen zoekwoord geen zoekvolume heeft) en dáár ga je een blogartikel over schrijven.


Voor meer zoekwoord ideeën voor blogartikelen, kun je de tool AnswerThePublic gebruiken. Vul ook hier weer je zoekwoord in en je ziet het volgende:

Dit zijn allerlei zoekwoord ideeën die bij mijn zoekwoord ‘online marketing’ horen. Je ziet bijvoorbeeld staan ‘How can I do online marketing?’ en ‘How online marketing works’.

Op deze manier kun je dus inspiratie opdoen voor een nieuw blogartikel.

Als je een nieuw zoekwoord hebt gevonden, moet je ook die nog even analyseren met een tool als Ubersuggest.

Stap 6: schrijf de beste content

De content is het belangrijkste onderdeel en een belangrijke inkomstenbron voor de meeste websites. De website met de meeste en de beste content heeft de grootste kans om bovenaan in Google te komen.

Kwalitatieve content is daarom enorm belangrijk voor eigenlijk iedere website op het internet. Echter is écht goede content schrijven lastig, maar als jij goed bent in schrijven kun je het prima zelf doen.

Het voordeel van zelf schrijven is dat je content altijd uniek is, tenzij je overschrijft van een andere website.

Het nadeel is echter dat het enorm veel tijd en moeite kost, want goede content moet aan een aantal eisen voldoen.

Waar content aan moet voldoen als je het zelf schrijft:

 1. Het moet lekker leesbaar zijn.
 2. Het moet een goede structuur hebben (inleiding, middenstuk, alinea’s, tussenkopjes en slot).
 3. Er mogen vrijwel geen taal-, interpunctie- en spelfouten in staan.
 4. Je moet meerwaarde bieden aan je doelgroep.
 5. Je moet alle informatie bieden die je doelgroep nodig heeft; de bezoeker staat centraal.
 6. Biedt betere content dan je concurrenten.
 7. Voeg relevante afbeeldingen toe die de tekst ondersteunen en verduidelijken.

Je moet dus met een hoop dingen rekening houden. Daarom kan het soms ook verstandig zijn om het schrijven aan een professional over te laten. Dit kost echter wel geld, dus als je het niet breed hebt, kan dit weleens een lastige keuze zijn.

Als je het schrijven van content gaat uitbesteden, gaat een professional die al jaren in het vak zit de teksten voor je schrijven. Omdat hij precies weet waar goede content aan moet voldoen, hoe Google werkt en hoe de concurrentie in elkaar steekt, zal je er negen van de tien keer sterk op vooruit gaan wat content betreft.

Ook bespaar je een hoop tijd die je weer aan iets anders kunt besteden.

Hoeveel het uitbesteden kost, hangt van het bedrijf, het soort tekst, jouw wensen en het aantal woorden af. Je moet rekening houden met €50,- tot wel €1.000,- voor één artikel.

Je kunt content uitbesteden bij websites zoals Writgo, Fiverr en Matt Timmermans.

Stap 7: zorg voor een goede interne linkstructuur

Content is belangrijk, maar een goede interne linkstructuur is ook zeker niet onbelangrijk. Toch wordt het belang van links nog weleens onderschat, aangezien de meeste website eigenaren flink wat gebroken links op hun website hebben staan.

Je website moet gebruiksvriendelijk zijn. Dat is een belangrijke eis die Google stelt aan websites. Dus is het belangrijk om voor een goede interne linkstructuur te zorgen, zodat zowel je bezoekers als Google eenvoudig en snel door je website kunnen navigeren.

Je hoeft niet voor ieder woord in je artikel een link naar een speciale pagina binnen je website te maken. Dit doe je alleen voor belangrijke kernbegrippen of als je ergens naar wilt doorverwijzen.

Als je bijvoorbeeld een blogartikel schrijft over affiliate marketing, dan kun je doorverwijzen naar een artikel over wat affiliate marketing is, wat affiliate links zijn en wat een affiliate netwerk is. Dan bepaalt de bezoeker zelf of hij of zij erop klikt, maar dan is je website en content in ieder geval duidelijk en toegankelijk.

Check ook regelmatig deze links. Want zoals ik al zei hebben de meeste websites een flink aantal gebroken links online staan die een 404-foutmelding geven.

Je kunt dit eenvoudig doen met een tool. Een handige gratis tool is bijvoorbeeld de Free Broken Link Checker.

Op deze website vul je het adres van je website in en vervolgens een beveiligingscode. Vervolgens krijg je (als je de tweede optie kiest: ‘Report all occurrences of each dead link’) alle gebroken links op je website te zien. Er staat bij op welke pagina deze links staan en waar ze naartoe verwijzen.

Zo kun je ze dus op een handige manier verwijderen of aanpassen zonder je hele website te doorzoeken.

Stap 8: zorg voor een converterende homepagina

De homepagina is misschien wel de belangrijkste pagina van jouw website. Vaak worden ze daardoor misbruikt doordat er veel te veel informatie gegeven wordt en nauwelijks meer overzichtelijk is.

Natuurlijk kun je je homepagina volledig naar wens indelen. Dat moet ook, want anders zouden alle homepagina’s hetzelfde zijn en is er niks ‘unieks’ meer.

Maar er zijn wel een aantal zaken waar een goede homepagina aan moet voldoen. Onder andere het volgende:

 1. Het moet gebruiksvriendelijk zijn.
 2. Het moet responsief zijn (geschikt voor mobiel).
 3. Het moet snel laden.
 4. Het moet goede navigatie hebben.
 5. Het moet een duidelijke structuur hebben.
 6. Het moet er aantrekkelijk uitzien.
 7. De bezoeker moet in één oogopslag kunnen zien waar jij voor staat.

Een voorbeeld van een goede homepagina is PuurMindsetAcademy.nl. Kijk maar even:

Bron: PuurMindsetAcademy.nl

Het mooie van de homepagina van PMA is dat het rust uitstraalt. Daarnaast kun je in een keer zien wie er achter zit en wat hij te bieden heeft.

Echter zijn er natuurlijk ook voorbeelden van slechte homepagina’s. Kijk maar even naar de volgende:

Dit is een duidelijk voorbeeld van hoe het niet moet.

Deze website is veel te druk en mega onoverzichtelijk. En tot overmaat van ramp staat onderaan de pagina het hele jaar door een kerstafbeelding! :-O

Stap 9: genereer backlinks

Backlinks zijn sinds jaar en dag een van de belangrijkste rankingfactoren voor Google. Dit zal ook de komende tijd nog niet veranderen, want backlinks zijn nog altijd zeer belangrijk.

Een backlink is een link die linkt van een andere website naar jouw website. Het is moeilijk om hier aan te komen in het begin, maar als het lukt, ziet Google jouw website als belangrijk, omdat er andere websites zijn die hun bezoekers doorverwijzen naar jouw website.

Website eigenaren kunnen dit doen om hun verhaal te ondersteunen, als jouw website bijvoorbeeld hetzelfde onderwerp heeft en veel waarde biedt.

Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat jouw website bekend is, want anders kent niemand jouw website en valt er dus ook niet te linken. Word dus eerst een autoriteit in jouw niche en je zult zien dat je niet alleen direct via Google bezoekers krijgt, maar ook via andere websites.

Backlinks zijn belangrijk omdat Google jouw website controleert op waarde. Hoe meer backlinks er naar jouw website leiden, hoe meer Google jouw website als een prioriteit ziet. Waarom? Omdat jouw content schijnbaar zó belangrijk is dat je aandacht en waardering krijgt van andere websites, is de denkwijze van Google.

Backlinks kunnen je dus uiteindelijk een hogere positie in Google geven. Dit maakt dat backlinks een belangrijk onderdeel vormen op je op te focussen.

Maar hoe genereer je backlinks?

Backlinks genereren heet ook wel ‘linkbuilden’ en kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan samenwerkingen aangaan met andere bedrijven in dezelfde niche als jij of social media gebruiken.

Daarnaast is de belangrijkste manier waarde bieden. Als jouw content de beste is in je niche, dan is de kans aanwezig dat andere websites naar jouw content gaan doorverwijzen om hun eigen content te ondersteunen.

Ook social media is een goede manier om backlinks te genereren. Als je op jouw Instagram-account naar je eigen website linkt, is dit in feite ook een backlink en ziet Google dit als ‘sociaal’ en dit is weer positief voor je ranking.

Stap 10: blijf je website optimaliseren

De allerlaatste stap voor vandaag is dat je je website moet blijven optimaliseren. Als Google ziet dat je continu nieuwe content op je website plaatst en aan je SEO denkt, zul je sneller een hogere positie krijgen.

SEO is een proces van lange adem, oftewel, het duurt vaak maanden voordat je resultaat zult krijgen van het harde werken. Het is dus belangrijk om het in één keer goed te doen en zo misschien tóch relatief snel te ranken.

Het is daarom belangrijk om je website elke dag van updates te voorzien. Probeer elke dag iets aan je website te doen. Dit kan content schrijven zijn, maar ook afbeeldingen optimaliseren, URL’s optimaliseren en gebroken links verwijderen.

Omdat SEO nogal tijdrovend is, is het handig om gebruik te maken van de planning die je hebt gemaakt, zodat je niks vergeet en je website zo geoptimaliseerd en up-to-date blijft.

Daarnaast is het belangrijk dat je regelmatig je (oude) content bijwerkt met nieuwe informatie, zodat het weer up-to-date is en Google ziet dat je serieus met je website bezig bent en waarde wilt bieden.

Controleer hierbij ook regelmatig de linkjes die op je website staan, want gebroken links zijn nadelig voor je SEO en vervelend voor je bezoekers.

Het belangrijkste hierbij is natuurlijk dat je consistent nieuwe content publiceert op je website. Waardevolle en unieke content waar je doelgroep en Google wat aan hebben, wel te verstaan.

Zorg dat je website tiptop in orde is en blijft.

Exclusieve tip: vraag hulp en doe niet alles alleen

Wat ik je op het hart wil drukken nu we bijna aan het einde van dit artikel zijn, is dat je niet alles alleen moet willen doen. Ik durf met 99% zekerheid te zeggen dat je het niet alleen kunt en dat je op punten zult komen waar je hulp nodig hebt. Dat is helemaal niet erg, maar durf wel die hulp te vragen.

De beste keuze is om – voordat je begint met SEO – een cursus aan te schaffen. Dan heb je alle belangrijke informatie altijd binnen handbereik en heb je een handig naslagwerk. Daarnaast is zo’n cursus of e-book altijd gemaakt door een professional, aan wie je altijd hulp kunt vragen en vragen kunt stellen.

Ook kom je dan in een community terecht met andere cursisten waaraan je ook vragen kunt stellen.

Een goed voorbeeld van zo’n SEO-cursus is ‘Verviervoudig je website bezoekers met SEO’ van Esmée Bos.

In de cursus Verviervoudig je website bezoekers met SEO leer je hoe je jouw website en artikelen zo opmaakt, dat ze goed zichtbaar zijn in de zoekresultaten. Natuurlijk wordt er naar die nummer 1 positie gestreefd, voor zowel jouw website in het algemeen als ieder artikel die je schrijft.

Door alles wat je in deze cursus leert toe te passen op jouw website, zal het aantal bezoekers langzaamaan groeien.

In 26 video’s onderverdeeld in 10 hoofdstukken word je geholpen met het maken van een goede SEO strategie die voor zowel beginners als gevorderden enorm waardevol is. Met zowel video’s met informatie als werkboeken leer je precies wat je moet weten om je website te laten groeien.

Je leert onder andere:

 • Wat is SEO precies?
 • Hoe schrijf je een SEO-proof tekst?
 • De SEO van afbeeldingen.
 • Wat is linkbuilding precies en hoe werkt het?
 • Content bedenken en uitwerken.
 • De waarde van je eigen website.
 • De lay-out van je eigen website.
 • Waarom moet een website snel kunnen werken?
 • Onderzoek doen naar je zoekwoorden.

Ben je nieuwsgierig naar deze cursus? Wil je hulp met SEO? Klik dan op de knop hieronder voor meer informatie!

Let op: er is nu een kortingsactie, waardoor de cursus tijdelijk €177,- is in plaats van €277,-. Twijfel niet te lang, anders verloopt de korting!

Conclusie

In dit artikel heb je gelezen over SEO. Je hebt 10 fundamentele stappen gelezen waar je je website op termijn mee op de #1 positie in Google zet. Zo heb ik onder andere verteld dat analyses uitvoeren een van de belangrijkste werkzaamheden is bij het onderhouden van een website.

Ook moet je altijd je website blijven optimaliseren, want je concurrenten staan nooit stil.

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb geholpen om hoger te scoren in Google. Succes met het uitvoeren van dit stappenplan en tot ziens!

Gerelateerde berichten