Waarom is SEO belangrijk?

SEO is belangrijk voor iedere website die je tegenkomt op het internet, omdat meer dan 90% van de mensen die iets wilt weten, Google gebruikt als zoekmachine.

Daarnaast kijkt 95% enkel naar de eerste pagina van de zoekresultaten, wat het natuurlijk enorm belangrijk maakt om hier te staan met jouw website.

Om een grote online vindbaarheid te creëren, moet je je website optimaliseren voor Google. Dit wordt SEO genoemd.

Helpt het als ik veel zoekwoorden in mijn teksten plaats?

Tot op zekere hoogte, ja. Want Google moet jouw content wel kunnen achterhalen, en daar zijn zoekwoorden voor nodig. Maar overdrijf dit niet, want te veel zoekwoorden ziet het steeds slimmer wordende algoritme van Google als spam, oftewel ‘keyword stuffing’.

Houd minimaal twee zoekwoorden per tekst aan, en niet meer dan 50. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal woorden in de tekst.

Wat je beter kunt doen, is het gebruiken van synoniemen voor het zoekwoord. Een simpel voorbeeld hiervan is om het woord ‘poes’ een keer te gebruiken in plaats van enkel ‘kat’.

Hoeveel woorden moet ik aanhouden voor een goede SEO tekst?

Voor een waardevolle SEO tekst raad ik aan minimaal 1.500 woorden te schrijven. Zo weet je zeker dat je waarde kunt bieden aan de bezoeker en dat de bezoeker ermee geholpen wordt.

Maar het aantal woorden is niet het belangrijkste. Google kijkt vooral naar de waarde die je te bieden hebt aan zowel de bezoeker als aan Google.

Het gaat erom dat de bezoeker wat aan je website heeft, waardoor hij langer op je website blijft.

Zijn er nog meer interessante zoekmachines?

Google heeft een marktaandeel van ruim 90% als het gaat om zoekmachines. Daarnaast zijn er nog zoekmachines als Bing, DuckDuckGo en Yahoo!, maar de overgrote meerderheid gebruikt dus Google.

Het is daarom ook niet verwonderlijk dat vrijwel alle content- en SEO-bureau’s zich enkel richten op zichtbaarheid in Google.

Hebben afbeeldingen invloed op mijn online vindbaarheid?

Ja, een groot aandeel zelfs. Afbeeldingen hebben namelijk een naam en een alt-tekst. Hierdoor kan Google ze lezen en indexeren.

Ook zorgen afbeeldingen voor een beter leesbare tekst, waardoor bezoekers langer op je website blijven.

Maar vergeet je afbeeldingen niet te optimaliseren!

Wat doet dubbele content met mijn ranking?

Content kopiëren van concurrenten of andere teksten op je eigen website is niet aan te raden. Dit ziet Google namelijk als ‘duplicate content’ en dat is natuurlijk niet waardevol, omdat het ook ergens anders al te vinden is.

Probeer altijd unieke content te schrijven en anders enkele woorden of zinnen anders te formuleren.

Meer lezen over SEO?

Wil je meer weten over SEO? Lees dan dit artikel: SEO