Affiliate netwerken zijn websites (netwerken) waarop je allerlei producten kunt vinden van verkopers. Het affiliate netwerk PayPro bijvoorbeeld is gericht op cursussen en e-books.

Als je op zo’n product klikt, moet je altijd even het stukje tekst lezen dat erbij staat. Daaronder staat jouw speciale affiliate link. Als je die link op je website plaatst en jouw website bezoekers klikken er op en kopen het product, krijg jij een commissie die door de verkoper bepaald wordt.

Een affiliate netwerk is een bedrijf waar adverteerders (verkopers) en affiliates bij elkaar komen. Het affiliate netwerk zorgt er voor dat de verkopen die de affiliates doen gemeten worden en genereren unieke affiliate links voor de affiliate.

Het affiliate netwerk zorgt er in principe voor dat de affiliate en de adverteerders niet met elkaar in contact hoeven te komen en dat alles netjes geregeld wordt.

Maar, affiliate netwerken moeten natuurlijk ook winst maken, dus claimen ze een deel van de inkomsten van de affiliate.

Voorbeelden van affiliate netwerken

Enkele voorbeelden van affiliate netwerken zijn:

Veel affiliate netwerken hebben ook kantoren in Nederland, omdat ze zien dat affiliate marketing ook in Nederland razend populair is.

Wil je meer weten over affiliate netwerken? Ontdek hier de beste affiliate netwerken.