Groen Media is opgericht in Wieringerwaard in maart 2021 met als doel om jou de beste informatie te bieden over affiliate marketing en SEO.

Hieronder lees je uitgebreid mijn verhaal.

Mijn verhaal

Ik op 15-jarige leeftijd, vlak voordat ik begon met affiliate marketing

Ik ben Milo Groen en mijn doel is om de wereld van affiliate marketing en SEO begrijpelijk te maken voor iedereen en jou te inspireren het beste uit jouw eigen affiliate projecten te halen.

Mijn interesse in affiliate marketing ontstond eigenlijk heel toevallig. In september 2020 begon Jacko Meijaard mijn privéaccount te volgen op Instagram (waarom weet ik nog steeds niet 😉 ) en ik ging hem terug volgen. Ik keek naar zijn posts en dacht: ‘Dit is interessant, hier wil ik meer over weten’. Zo ging ik mij verdiepen in affiliate marketing en kocht ik de videocursus van Jacko, de Affiliate Marketing Revolutie waar ik ontzettend veel kennis uithaalde.

Ik werd enthousiast om te beginnen en startte met mijn eerste website waarvan ik de naam niet eens meer weet (zo slecht was die website, haha). Deze website draaide via Marketheme (een speciaal WordPress-thema).

Echter kon ik Marketheme uiteindelijk niet meer betalen, want het kost zo’n €67,- per maand en op dat moment had ik net mijn folderwijk stopgezet en had ik geen inkomsten meer. Ik ging op zoek naar meer manieren om geld te verdienen. Zo kwam ik uit bij enquêtes en EuroClix, wat ik nog steeds doe.

Dit was echter niet genoeg om €67,- per maand te verdienen, dus was ik na twee maanden genoodzaakt te stoppen met die website.

Ondanks dat die eerste website absoluut geen succes werd, was ik nog steeds vastberaden om door te gaan met affiliate marketing. Ik wilde er geld mee verdienen, want ik deed het op dat moment met misschien €10,- per maand van enquêtes en had geen andere inkomstenbron.

In maart 2021 kocht ik de domeinnaam Groenmedia.com en ging ik aan de slag. Ik zag al meteen dat deze website enorm veel potentie had en ik had weer nieuwe energie en zin om aan de slag te gaan. Echter was ook deze website in eerste instantie geen succes. De homepagina was te rommelig, mijn content was van lage kwaliteit en ik kreeg nauwelijks bezoekers.

In mei 2021 haalde ik mijn TL-diploma en was ik eindelijk overtuigd om een baantje te zoeken. Ik had bij twee supermarkten gesolliciteerd, maar ik werd niet aangenomen. Zo werd het een beetje een uitzichtloze situatie, totdat ik in juni van dat jaar een zomerbaantje op een vakantiepark tegenkwam. Ik ging solliciteren en tot mijn verbazing werd ik aangenomen!

In juli ging ik dus aan de slag bij een Landal-park in Julianadorp, waardoor ik minder tijd had voor mijn website. Het lag namelijk niet bepaald om de hoek. Ik moest zo’n 15 kilometer fietsen naar het park.

Dit baantje was echter een zomerbaantje waar ik alleen in juli en augustus werkte. Hier werd ik na die twee maanden dus weer ‘ontslagen’ en moest ik op zoek naar iets anders, want mijn website draaide nog steeds niet echt.

Zo ging ik in september (dus een jaar nadat ik affiliate marketing ontdekte) wéér solliciteren bij een supermarkt, maar ook daar werd ik niet aangenomen. Daarna ging ik solliciteren bij Domino’s in Schagen. Tot mijn verbazing werd ik hier wél aangenomen en kreeg ik een contract voor een jaar.

In oktober 2021 kon ik hier aan de slag als bezorger. Dit baantje beviel mij veel beter dan Landal, want het werk was leuker en het was een stuk dichter bij huis.

Buiten school en mijn baantje heb ik nog andere bezigheden. Ik ben namelijk een enorm voetbalfan en mis geen wedstrijd van PSV. Ook bezoek ik weleens een wedstrijd van Telstar.

Daarnaast ben ik natuurlijk elke dag met deze website bezig.

In november 2021 kwam ik Jerik van Nuenen tegen, die mij ging coachen met mijn website. Hierdoor ging de kwaliteit van mijn content ‘Next level’, dus verdiende ik in februari 2022 mijn eerste commissie! Hiermee had ik na bijna een jaar met mijn website bezig te zijn, eindelijk €6,75 verdiend. En dat op het moment dat ik twijfelde of ik door moest gaan met de coaching.

Zo zie je maar dat je nooit moet opgeven.

Die commissie op 14 februari deed mij enorm goed. Ik had weer volop motivatie voor mijn website, terwijl mijn motivatie voor school steeds minder werd.

Ik ging toen meer en meer tijd steken in mijn website en je ziet het resultaat daarvan; een grote website met veel waardevolle content!

Als ik het kan, kan iedereen het

Milo Groen

De boodschap die ik jou via het verhaal hierboven mee wil geven, is dat je nooit moet opgeven en dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, hoe oud je bent, etc. Affiliate marketing is voor iedereen en als ik het kan, kan iedereen het!

Ik wens je veel succes!

Neem contact met me op

Heb je vragen? Je kunt altijd contact met me opnemen via de contactpagina.